|
2010-11-28 23:43:26, vasárnap
|
|
|
Anti-Candida diiétában csak ez a cukor használható, és egyébként is nagyon egészséges az elhízás és a cukorbetegség megelőzésére.
Xilit, angolul Xylitol, nyírfacukor néven is forgalmazzák
Először nyírfák nedvéből vonták ki francia és német tudósok, majd népszerűsítették Európában olyan természetes édesítőszerként, melyet várandósak, gyermekek és cukorbetegek is fogyaszthatnak.
* 100%-ban természetes édesítőszer
* Génmanipuláció-mentes
* Glikémiás indexe csupán 7, mely lassú, elnyújtott felszívódást eredményez
* 40%-kal kevesebb kalóriát, 75%-kal kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a finomított cukor (240 kcal/100 g)
* A baktériumok nem bontják
* Késlelteti az éhségérzetet
* Kizárólag fa alapanyagból, hidrolízis útján készül
* Európai (Finnország) termelésből és gyártásból készült kristályosított cukor
* 1:1 arányban kiváltható a hagyományos cukor
Kiknek javasoljuk a használatát?
* Egészségesen táplálkozóknak
* Fogyókúrázóknak, diétázóknak
* Cukorbetegeknek
* Paleolit étrendet követőknek
Mire használhatjuk?
* Sütni, főzni
* Befőzni, eltenni
* Hideg-meleg italokat édesíteni
* Fogszuvasodás ellen
* Egészségmegőrzésre
Felhasználási lehetőségei nagyjából megegyeznek a hagyományos kristályosított cukrokkal. Befőzéshez, sütéshez, főzéshez, hideg-meleg italokhoz (teához, kávéhoz) kiválóan alkalmazható. 1:1 arányban válthatjuk ki hagyományos cukrunkat, így édesség érzetben és térfogatban is ugyanazt az eredményt érhetjük el, és mindezt mellékíz nélkül.
Előnyei közé tartozik azon tulajdonsága is, mely szerint a baktériumok nem tudják bontani, így nagyban elősegítheti száj-higiéniánkat; bár ugyanezen okból, nem tudjuk alkalmazni kelt tészták készítéséhez.
Hidrolízissel, vegyszerek nélkül előállított, növényi alapú ugyanúgy, mint a stevia, ellenben nem érezhető az édesítőket jellemző mellék-, vagy utóíz. Tapasztalatom szerint egy kis "hűvösség" érezhető az édes íz mellett.
Jelenleg ez az egyetlen természetes édesítőszer, melyet minden forrás megbízhatónak, mennyiségi megkötések nélkül szabadon fogyaszthatónak tekint.
Miért a Xukrot válasszuk?
A cikk írásakor Magyarországon az egyetlen olyan xilit termék, mely fa alapanyagból és az Európai Unióban készül (Finnország). Ezzel garantálva a minőséget. A megfelelő szakhatósági engedélyekkel és GNO mentességi bizonyítvánnyal rendelkezik, és mindez verhetetlen áron! A piacon megtalálható további xylitol termékek a gazdaságosság jegyében kukorica-alapanyagból készülnek és többnyire kínai, vagy jelöletlen származásúak.
Miért nem ezt használja mindenki?
Mert bár lassan 2 évszázada ismerjük, nálunk kevéssé ismert. És mivel kevesebb fogy belőle, mint a hagyományos cukrokból, ezért az ára jóval magasabb. De van egy jó hírünk, nálunk olcsón hozzájuthat.
Bár mennyiségi korlátot nem szabnak meg a felhasználás során, aki érzékeny az édesítőkre általában, kisebb adagokkal szoktassa hozzá magát.
Miből és hogyan készül?
Ellentétben sok édesítőszerrel, egyetlen alkotóeleme a xylitol, magyar nyelven xilit, vagy nyírfacukor (mindkét kifejezés egyben termékek neve is). Ha találkozunk a boltokban ezekkel a nevekkel, ne lepődjünk meg, mind ugyanazt a cukor-alkoholt tartalmazza, minimum 99,95 %-os tisztaságban.
A nyírfacukor (xilit, xylitol) öt szénatomos cukoralkohol, egy olyan természetes szénhidrát, amely számos növényben előfordul (például a gyümölcsökben). Sőt, az emberi anyagcsere folyamatok során is keletkezik.
A szerves kémia az 1890-es évek óta ismeri a nyírfacukrot. Német és francia kutatók voltak az elsők, akik több mint 100 évvel ezelőtt felfedezték. Kezdetben nátriumamalgám segítségével D-xilózból (természetes facukor) állították elő.
Elsőként népszerűsítették Európában biztonságos édesítőként, cukorbetegséggel küzdők számára, mivel nincs kiugró hatása az inzulinszintre. A fogászati jelentőségét az 1970-es évek elején kutatták Finnországban, Turku Universitynél, ahol jelentős fogászati előnyöket igazoltak. Jelenleg hidrolízissel állítják elő keményfából, illetve a kukorica különböző részeiből.
Élettani hatások
Alacsony glikémiás indexe (7) és alacsony szénhidrát tartalma ajánlottá teszi mind cukorbetegek, mind az egészséges táplálkozást folytatók számára. 40%-kal kevesebb kalóriát, 75%-kal kevesebb felszívódó szénhidrátot tartalmaz, mint a finomított cukor (240 kcal/100 g).
Mivel a fogszuvasodás esélyét csökkenti - a baktériumokkal szembeni ellenállóságának köszönhetően - előszeretettel használják fogkrémek alapanyagának is. A nemzetközi és hazai egészségügyi szervezetek véleménye alapján korlátlan mennyiségben fogyasztható, mellékhatása több évtizedes használati tapasztalat után sem ismert. Ellenben, mint minden cukoralkohollal, így a xilittel is mértékletesség szükséges. Az arra érzékenyeknél, az első fogyasztáskor bevitt 40g feletti mennyiség hasmenést okozhat.
Mire nem jó?
Mivel antibakteriális hatású, így az élesztogombák sem bírják a társaságát. Ezért le kell mondanunk a kelt tésztákhoz való használatáról.
A kutyáknak, mint bármely cukor, ez sem adható.
Mindezeket figyelembe véve elmondható, hogy ha cukor, akkor Xukor (xylitol) a legkézenfekvőbb választás.
Nézzetek be erre a linkre, itt lehet kedvezményesen rendelni is.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Candida |
|
Címkék: népszerűsítették, ellenállóságának, cukorbetegséggel, kristályosított, édesítőszerként, cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak, cukoralkohollal, bizonyítvánnyal, antibakteriális, legkézenfekvőbb, fogyaszthatónak, magyarországon, kedvezményesen, mértékletesség, baktériumokkal, génmanipuláció, nátriumamalgám, inzulinszintre, fogyaszthatnak, előszeretettel, édesítőszerrel, táplálkozóknak, alapanyagának, megbízhatónak, fogszuvasodás, finnországban, universitynél, hidrolízissel, használhatjuk, fogyasztáskor, cukorbetegség, használatáról, tapasztalatom, gazdaságosság, érzékenyeknél, cukor használható, cukorbetegség megelőzésére, finomított cukor, hagyományos cukor, hagyományos kristályosított, eredményt érhetjük, édesítőket jellemző, egyetlen természetes, cikk írásakor, egyetlen olyan, megfelelő szakhatósági, piacon megtalálható, gazdaságosság jegyében, hagyományos cukrokból, felhasználás során, édesítőkre általában, Európai Unióban, Turku Universitynél,
|
|
|
|
Facebookon kaptam Kellemes délutánt kívánok Facebookon kaptam Facebookon kaptam A jó emberek mindig szépek mar... Facebookon kaptam Krisztinától Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Mírjam barát... Ágai Ágnes – Csendélet Mit beszél, nem értem, hogy m... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Nem tudhatod Lóhere Kiss Éva - Amerre a ház lelke ... Facebookon kaptam Facebookon kaptam Gonosz démon-álarc Alázat Őrizkednünk kell... Sokan azt tartják Facebookon kaptam Png nő Akarat Akarat Facebookon kaptam Zilahy Lajos gondolata Png ház George Gordon Lord Byron: Inez... Radikális szeretet Facebookon kaptam Az a nap, amelyik nevetés nélk... Facebookon kaptam Annuska bar... Paul David Tripp Április 21 Facebookon kaptam Alázat Facebookon kaptam Popper Péter szavai Facebookon kaptam Facebookon kaptam Facebookon kaptam Irgalom és ítélet Tavaszi kép Örülök, hogy látlak! Alázat A tömeg, a Mester, a módszer, ... 69 éve hunyt el Albert Einstei... Csak a fogyatkozás látható Facebookon kaptam Facebookon kaptam Krisztinától Mai harmónia kártyám Egy lelki imádság Idő Szabolcska Mihály – Ákác... Akarat Erdőn Reménység és erő Krisztustól e... Amikor Jézus rátapos a lábadra Akarat Facebookon kaptam Png lepke Gyerekként sokat küzdöttünk az... A tömeg, a Mester, a módszer, ... Png csokor Bounty krémes Facebookon kaptam Jónás Tamás – Végtelen b... Png fotel Rátalálsz Alázat Sose bánj semmit képre írva Facebookon kaptam A tömeg, a Mester, a módszer, ... Facebookon kaptam Krisztinától Png kutya Szép napot kívánok Alázat Fekete István - Akác Facebookon kaptam Fekete István - Akác Facebookon kaptam Aki nem dolgozik, ne is egyék Facebookon kaptam Nevem Nagyi telefonál Facebookon kaptam Fehér virág Facebookon kaptam Cs Ildikótól Nem tudhatod Minden harmadik... Png kislány Lóhere A másik dolog, Neked tudnod kell Facebookon kaptam Szabolcska Mihály – Ákác... Kellemes délutánt kívánok
|
|
|
|
cukor használható, cukorbetegség megelőzésére, finomított cukor, hagyományos cukor, hagyományos kristályosított, eredményt érhetjük, édesítőket jellemző, egyetlen természetes, cikk írásakor, egyetlen olyan, megfelelő szakhatósági, piacon megtalálható, gazdaságosság jegyében, hagyományos cukrokból, felhasználás során, édesítőkre általában, boltokban ezekkel, cukor-alkoholt tartalmazza, olyan természetes, emberi anyagcsere, szerves kémia, 1890-es évek, fogászati jelentőségét, 1970-es évek, kukorica különböző, egészséges táplálkozást, fogszuvasodás esélyét, baktériumokkal szembeni, arra érzékenyeknél, első fogyasztáskor, kelt tésztákhoz, legkézenfekvőbb választás, népszerűsítették, ellenállóságának, cukorbetegséggel, kristályosított, édesítőszerként, cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak, cukoralkohollal, bizonyítvánnyal, antibakteriális, legkézenfekvőbb, fogyaszthatónak, magyarországon, kedvezményesen, mértékletesség, baktériumokkal, génmanipuláció, nátriumamalgám, inzulinszintre, fogyaszthatnak, előszeretettel, édesítőszerrel, táplálkozóknak, alapanyagának, megbízhatónak, fogszuvasodás, finnországban, universitynél, hidrolízissel, használhatjuk, fogyasztáskor, cukorbetegség, használatáról, tapasztalatom, gazdaságosság, érzékenyeknél, élesztogombák, gyümölcsökben, engedélyekkel, felhasználási, származásúak, alapanyagból, segítségével, elősegítheti, szénhidrátot, cukorbetegek, felhasználás, higiéniánkat, nyírfacukrot, szakhatósági, tisztaságban, egészségesen, jelentőségét, alkalmazható, megtalálható, cukoralkohol, tulajdonsága, éhségérzetet, fogyasztható, egészségügyi, mellékhatása, forgalmazzák, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 0
- e Hét: 4228
- e Hónap: 8632
- e Év: 40361
|
|
|