Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért kötött titkos szerződés
  2009-10-31 23:54:42, szombat
 
 

Miért kötött titkos szerződést az egészségügyi tárca az Omninvesttel?

Dátum: 2009. October 28. Wednesday, 08:44


http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=3570

Belföld


Míg a kormányzat és az ellenzék az országos tiszti főorvossal együtt az újinfluenza elleni vakcina beadása mellett kampányol, addig a szakmában továbbélnek a kételyek. Nem segíti a lakosság bizalmának erősödését, hogy a milliárdos állami megrendelést teljesítő cég, a vakcinát gyártó Omninvest tulajdonosi hátteréről semmit sem tudni, mint ahogy arról sem, mi áll az Egészségügyi Minisztériummal kötött szerződésben az új vakcina kapcsán.


Az Antall-kabinet idején született döntés arról, hogy állami támogatással kell működtetni és fenntartani a hazai oltóanyaggyártást, mert így egy világjárvány esetén nem szorulunk más országra. A Horn-kormány idején azonban a vakcinaüzem offshore tulajdonba került; mai napig ciprusi magáncégként van bejegyezve, így még a regnáló kormányok sem tudhatják vagy nem mondják el, kivel kötnek szerződést az évenként megrendelt több mint egymillió szezonális influenza elleni védőoltás előállítására.

Az Omninvestről egyébként 2005-ben a madárinfluenza-pánik idején lehetett sokat hallani. A cég állítása szerint az elsők közt fejlesztett ki hatásos védőoltást a madárinfluenza H5N1 vírustörzse ellen, ennek gyártását és a technológia fejlesztését 2006. januárjában a kormány kétmilliárd forinttal támogatta.

Az akkori megállapodás szerint a kormány tíz százalékot kapott volna a szer és a gyártási technológia értékesítésének a hasznából. A kabinet azonban egy fillérhez sem jutott, mivel a madárinfluenza végül nem okozott tömeges, emberről emberre terjedő betegséget, így egyáltalán nem sikerült a terméket értékesíteni, bár a cég időről időre sikerrel kecsegtető tárgyalások hírével eteti a sajtót - fogalmazott idén júliusban a Népszabadság. A lap azt írta: a cég arról viszont üzleti titokra hivatkozva hallgat, hogy valójában mire költötte el az állami kétmilliárdot.

Az InfoRádió is megpróbálta 2006-ban kideríteni, kik állhatnak azon cég mögött, amely idén 4,4 milliárd forintos állami megrendelést kapott az újinfluenza elleni védőoltás előállítására. Annyit tudtunk meg, hogy a kutatásfejlesztéssel, és influenza-vakcina gyártásával foglalkozó Omninvest Kft.-t 1991-ben alapították. A cég tőkéje akkor egymillió forint volt.

A vállalkozás olyannyira sikeressé vált, hogy bevételük 2006-ban körülbelül 1, 4 milliárd forint volt. Az Omninvestet 2006-ban két százalékban Laczkó Tamás, 98 százalékban pedig egy ciprusi befektető vagy befektetők tulajdonolták. A befektetők magyarországi ügyvédi irodáját nem értük el.

Nem segít a lakossági bizalom erősödésének, hogy nemcsak a tulajdonosi háttér, hanem az Egészségügyi Minisztériummal kötött, az újinfluenza elleni védőoltásról szóló szerződés sem nyilvános - a kormány tíz évre titkosította azt. A Heti Válasz emiatt az adatvédelmi biztoshoz fordult.


Gál Ildikó


Hatástalan a madárinfluenza elleni vakcina?

[2006. márc. 19. 9:45]


A kedden bemutatott madárinfluenza elleni terméket az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szakemberei Gyurcsány Ferenc kormányfővel ellentétben már hónapokkal korábban hatástalannak nyilvánították - írja a Die Welt. (Teljes cikk: Greenfo)


2009. október 27., kedd 14:20 InfoRádió

www.nemzetihirhalo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: értékesítésének, minisztériummal, madárinfluenza, nyilvánították, nemzetihirhalo, világszervezet, előállítására, kétmilliárdot, tulajdonolták, hatástalannak, magyarországi, népszabadság, megrendelést, fejlesztését, egészségügyi, szerződésben, megállapodás, értékesíteni, kormányfővel, támogatással, erősödésének, omninvesttel, világjárvány, omninvestről, védőoltásról, magáncégként, titkosította, technológia, vakcinaüzem, vírustörzse, ellentétben, fenntartani, januárjában, kétmilliárd, fejlesztett, tulajdonosi, egészségügyi tárca, országos tiszti, újinfluenza elleni, szakmában továbbélnek, lakosság bizalmának, milliárdos állami, vakcinát gyártó, hazai oltóanyaggyártást, világjárvány esetén, vakcinaüzem offshore, regnáló kormányok, évenként megrendelt, elsők közt, madárinfluenza H5N1, technológia fejlesztését, kormány kétmilliárd, Egészségügyi Minisztériummal, Omninvest Kft, Laczkó Tamás, Heti Válasz, Egészségügyi Világszervezet, Magyar Tudományos Akadémia, Gyurcsány Ferenc,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png fotel  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Szívem tiéd  Szívem tiéd  George Gordon Lord Byron: Inez...  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Png férfi  Paul David Tripp Április 20  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png ház  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Egy maradéktalanul uralt világ  Fekete István - Akác  Png fotel  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Esti kép  Egy lelki imádság  Irgalom és ítélet  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Ne kapaszkodj magasabbra,  Adakozás  Facebookon kaptam  Elköszönt  Nagyon különös  Akik bántanak téged  Szép estét  Nem tudhatod  Tanuld meg ezt a versemet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Fehér virág  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Tavaszi kép  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  s immár én is felragyogva, ért...  Png férfi  Bounty krémes  Nem tudhatod  Fekete-erdő desszert  Szabolcska Mihály – Ákác...  Paul David Tripp Április 19  Png kutya  Erdőn  Leonardo da Vinci gondolata  A Megváltó szolgálatában  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A sors  Julian Brass gondolata  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Erdőn  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Mi lenne ha  Mindig jusson idő nevetni  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Nem számIt  Idő  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Png cica  Nagyi telefonál  Hiányzik  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Lóhere  Akarat  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Png virág  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Leonardo da Vinci gondolata  Png cica 
Bejegyzés Címkék
egészségügyi tárca, országos tiszti, újinfluenza elleni, szakmában továbbélnek, lakosság bizalmának, milliárdos állami, vakcinát gyártó, hazai oltóanyaggyártást, világjárvány esetén, vakcinaüzem offshore, regnáló kormányok, évenként megrendelt, elsők közt, madárinfluenza H5N1, technológia fejlesztését, kormány kétmilliárd, akkori megállapodás, gyártási technológia, kabinet azonban, madárinfluenza végül, terméket értékesíteni, állami kétmilliárdot, vállalkozás olyannyira, ciprusi befektető, befektetők magyarországi, lakossági bizalom, tulajdonosi háttér, adatvédelmi biztoshoz, madárinfluenza elleni, kedden bemutatott, értékesítésének, minisztériummal, madárinfluenza, nyilvánították, nemzetihirhalo, világszervezet, előállítására, kétmilliárdot, tulajdonolták, hatástalannak, magyarországi, népszabadság, megrendelést, fejlesztését, egészségügyi, szerződésben, megállapodás, értékesíteni, kormányfővel, támogatással, erősödésének, omninvesttel, világjárvány, omninvestről, védőoltásról, magáncégként, titkosította, technológia, vakcinaüzem, vírustörzse, ellentétben, fenntartani, januárjában, kétmilliárd, fejlesztett, tulajdonosi, tárgyalások, gyártásával, újinfluenza, megpróbálta, alapították, vállalkozás, százalékban, omninvestet, fogalmazott, továbbélnek, szakemberei, adatvédelmi, bejegyezve, működtetni, befektetők, hatástalan, szerződést, bemutatott, tulajdonba, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1999
  • e Hét: 7731
  • e Hónap: 18842
  • e Év: 172338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.