Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Online mérőóra
  2011-03-23 22:02:39, szerda
 
 




ONLINE MÉRŐÓRA


Tisztelt Olvasó! A következő sorok a nyugalom megzavarására alkalmasak, így mindenki csak a saját felelősségére olvassa el!!

A mai nap folyamán részt vettem egy közvélemény kutatási csoportban, ahol arról győzködtek bennünket, hogy egy új technológiát akarnak hamarosan bevezetni a Magyarországi közüzemi szolgáltatók. Az online mérőórát.

Az ő elnevezésükben AZ OKOS MÉRŐ ÓRÁT. Ami (és most ITT kapaszkodj meg) a következő szolgáltatásokat adja. Egyébként ha jól vettem ki akkor kötelező lesz, kíváncsi leszek, mit tesz a Magyar állam ez ellen.

- A szolgáltató látja mikor milyen fogyasztót kapcsoltál be. Mikor főztél, fürödtél vagy esetleg mostál.

- A fogyasztókat távolból ki és betudja kapcsolni.

- Bizonyos időszakokban olcsóbb lesz pl a víz, az áram a gáz, de más időszakokban jóval drágább,

- Kapsz egy energia alkuszt: aki megmondja mikor és hogyan fogyaszd az áramot, főzz vagy netalántán fürdesd a gyermeked, és elemzi a fogyasztási szokásaidat. Beleszól az életedbe. Ha nem az előre áltattad kiválasztott energiacsomagban mersz élni, és nem az általuk javasolt időbeosztás szerint fogyasztod a közüzemeket. Annak a díjazása pénzbeli büntetés, ami a számládon fog majd jelentkezni.

- Késedelmes fizetés esetén, a távolból azonnal lekacsolhatják a szolgáltatásodat, pl. az nap te vagy a gyermeked már nem ihatsz vizet. Tudom hihetetlennek hangzik, én sem hinném el ha nem ültem volna ott.

- Kapsz egy csinos monitort is amelyen reklámokat akciókat, és az aktuális fogyasztásodat látod.

- Be kívánják vezetni az (prepaid) előre fizess a közüzemekért rendszert (mintha már nem lopnának elég pénzt tőlünk, most már előre is fizessünk nekik), azaz csak annyit használhatsz amennyit előre és ezt megismétlem előre kifizetsz nekik. Mint a feltöltő kártyás telefon, ha lejár megfagyhatsz, szomjan hallhatsz, nem főzhetsz meleg ételt. A komfort luxussá válik.

Egy cikk.

Forrás HVG

Ma a legtöbb közmű esetében a fogyasztó átalányt fizet: a villamos energiánál például az átalányt évente egyszer korrigálják a tényleges és az előző évi fogyasztás különbözete alapján. A ma Magyarországon működő rendszer nem segíti elő a takarékos és tudatos fogyasztást. A spórolásra megoldás lehetne, ha a havonta ténylegesen elfogyasztott energiáért fizethetnénk, méghozzá úgy, hogy akár két egymást követő nap fogyasztása is összehasonlítható lenne. A gáz- és a villamosenergia-piacon a nagyfogyasztók esetében már most megvalósult az okos (fogyasztás) mérőkre épülő rendszer; a lakossági fogyasztóknál is reális lehetőség van rá, az unió néhány országában már be is vált. A fogyasztói környezettudatosság növelését célzó uniós irányelv, amely az energia-végfelhasználás hatékonyságáról szól, Magyarország fogyasztóit is érinti. Az Európai Parlament és Tanács direktívája azt is előírja, hogy a rendszere arra is legyen képes, hogy az eddigi gyakorlattal szemben ne csak az elfogyasztott energia mennyiségét, hanem a költségeket és a szén-dioxid-kibocsátást is mutassa a fogyasztónak és a szolgáltatónak egyaránt. Az uniós direktíva azt nem határozza meg, hogy milyen technológiát kell alkalmazni, és azt sem, hogy ezt ki biztosítsa; viszont világosan fogalmaz: az átállás kötelező érvényű az unió tagországainak. Az EU
előírásai szerint a közműcégek ajánlatai között 2010-ig az okos mérésnek is szerepelnie kell, 2011-ig pedig a napszakfüggő, változó díjszabásnak is.

Itthon is készülünk a megvalósításra Svédországban 2009-re minden fogyasztónál okos mérőt szereltek fel, Olaszország 2011-ig, Portugália 2015-ig építi ki ezt a rendszert. Magyarországhoz hasonlóan Hollandia vagy Ausztria még a felmérés időszakában tart. A kormányzat itthon megkezdte a rendszer bevezetési lehetőségeinek feltárását. A kutatómunka 2010 júniusában zárul. Az okosabb rendszer megvalósítása minden érintettnek érdeke: a szolgáltatónál jobban tervezhető lesz a fogyasztás, nyilvánvalóvá válik az eddig esetleg titokban maradt veszteség, csökkennek az adminisztratív költségek. A fogyasztó ráadásul előre tervezheti, és ha kell, kordában tarthatja költségeit, hiszen saját fogyasztását befolyásolhatja: például a nagy fogyasztású mosógép használatát kedvezőbb tarifaidőszakra teszi.

Hatékony adatátvitel A mérőórák által továbbítani kívánt adatot többféle módon is el lehet juttatni a szolgáltatóhoz és természetesen vissza a fogyasztóhoz is. Mobilhálózaton, interneten vagy az elektromos távvezetéken is lehetséges adattovábbítás. A mérési adatok vezeték nélküli hálózaton gyűjthetőek be, amely a wifihez vagy a Bluetooth-hoz hasonlóan a 2,4 GHz-es frekvencián működik. A leolvasott mérőórák adatai routereken keresztül jutnak el a kollektorokig, amelyek mobil- vagy vezetékes hálózaton küldik tovább őket a szolgáltatónak. Az egyes adatcsomagok mérete nem haladja meg a 100 byte-ot, és ez az adatmennyiség is csak óránként kerül továbbításra, így az ingyenes, szabad felhasználású, limitált energiát használó, ám intelligens rendszer megfelelően működhet bárhol a világon.

Ha pontosan látjuk, mennyi energiát fogyasztunk, és össze tudjuk hasonlítani az átlagos fogyasztásunkkal, tudatosabban cselekszünk. Ebben az is segíthet, hogy például figyelmeztetést kapunk, ha az aktuális fogyasztásunk magasabb, mint az elmúlt időszak átlaga, magyarázza Sándor Attila, a Cason Mérnöki
Zrt. szakértője.

Megtérülés:
A nagyfogyasztókhoz viszonyítva a lakossági fogyasztóknál a megtérülés hosszabb ideig tart, mert a technológiai váltáshoz le kell cserélni a mérőórát, telepíteni kell a mérőórát leolvasó eszközt, ki kell alakítani valamilyen adatátviteli közeget, meg kell oldani az adatok tárolását és feldolgozását, illetve alapvetően ki kell alakítani azokat a szabályozásokat, amelyek alapján ezek az adatok valóban növelik a felhasználás hatékonyságát. Magyarországon a villamosenergia-ipar már ma is készül erre, bevezető programok már működnek, ám nagy számú fogyasztó rendszerbe való bekapcsolásához mindenképpen iparági összefogás és kormányzati-önkormányzati támogatás szükséges.

Ki spórolhat még?A rendszer elterjedése egyelőre várat magára. Az ipari fogyasztók mellett a folyamatnak mára már el kellett volna érnie az önkormányzati intézményeket, hiszen ezek igényeinek összesítésével már egy kisebb település is nagyfogyasztóként léphetne fel, tervezhetővé válna a fogyasztása, a beruházás pedig rövid távon megtérülhetne, magyarázza a magyar tendenciákat Sándor Attila. A rendszer az egész ország gazdaságára és energiafelhasználására is pozitív hatással van: a fogyasztók jobban odafigyelnek saját háztartásuk működésére, az energiaszolgáltatók jelentősen több információt kapnak a fogyasztók
szokásairól, így hatékonyabban tervezhető az ellátás.

Ja ha nem hinnél nekem:


http://www.eh.gov.hu/home/html/index.asp?msid=1&sid=0&hkl=610&lng=1





Link



http://www.knxhungary.eu/





Link



Közműszámlák: jön az okos mérés





Link



és a végén a hab a tortán! Az ára amelyet kötelezően neked kell kifizetned 15 000-100 000 Ft-ig terjed.
Állítsuk meg ezt a rendszert. Ez elveszi az utolsó szabad területünket is az
otthonunkat, megfigyelhetővé ellenőrizhetővé teszi a Nagy Testvérnek, hogy
figyeljen minket otthonainkban. Állítsuk meg a szolgáltatók diktatúráját!!













 
 
0 komment , kategória:  Tudomány - technika  
Címkék: fogyasztásunkkal, energiacsomagban, szolgáltatásokat, szolgáltatásodat, bekapcsolásához, figyelmeztetést, magyarországhoz, megfigyelhetővé, villamosenergia, tarifaidőszakra, ellenőrizhetővé, befolyásolhatja, hatékonyságáról, végfelhasználás, szabályozásokat, magyarországon, szolgáltatónak, összesítésével, lekacsolhatják, elnevezésükben, fogyasztásodat, tagországainak, szolgáltatónál, megvalósításra, mobilhálózaton, lehetőségeinek, nagyfogyasztók, szolgáltatóhoz, adminisztratív, adattovábbítás, kollektorokig, elfogyasztott, önkormányzati, intézményeket, megtérülhetne, nyilvánvalóvá, következő sorok, nyugalom megzavarására, saját felelősségére, közvélemény kutatási, online mérőórát, következő szolgáltatásokat, szolgáltató látja, fogyasztókat távolból, energia alkuszt, fogyasztási szokásaidat, előre áltattad, általuk javasolt, díjazása pénzbeli, távolból azonnal, csinos monitort, aktuális fogyasztásodat, ONLINE MÉRŐÓRA, Tisztelt Olvasó, OKOS MÉRŐ ÓRÁT, Forrás HVG, Európai Parlament, Sándor Attila, Cason Mérnöki, Nagy Testvérnek,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Mindig lesz olyan  Baranyi Ferenc - N i n c s  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  39 ígéret  Paul David Tripp Április 15  Zilahy Lajos mondta  Egy gondolat  Baranyi Ferenc - N i n c s  Magamnak  40 felett  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Müller Péter tollából  Van néhány kérdés, amin gondol...  Alvó kislány  Tanácsok egy pszichológustól  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Gebhardt Nóra versei II.  Robert Merle tollából  IGEN így  Nevelőszülőkhöz adták,  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  40 felett  Emlékezz  Szívek  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Az ember  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  képre írva  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  James Allen  képre írva  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Hamvas Béla  Latinovits Zoltán tollából  A pitypang legendája  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Zilahy Lajos gondolata  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Jó éjszakát  A hagyma antibakteriális hatás...  Ady Endre - Mindegy átka  Megígért békesség  Önmaga ellenére  Vannak emberek  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Baranyi Ferenc - N i n c s  A felvilágosodás...  Mindent de mindent visszakap  Ma van a magyar költészet napj...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Gebhardt Nóra versei II.  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Szép álmokat!  A felvilágosodás...  Ady Endre - Mindegy átka  Vito Giaquinto gondolata 
Bejegyzés Címkék
következő sorok, nyugalom megzavarására, saját felelősségére, közvélemény kutatási, online mérőórát, következő szolgáltatásokat, szolgáltató látja, fogyasztókat távolból, energia alkuszt, fogyasztási szokásaidat, előre áltattad, általuk javasolt, díjazása pénzbeli, távolból azonnal, csinos monitort, aktuális fogyasztásodat, közüzemekért rendszert, feltöltő kártyás, komfort luxussá, legtöbb közmű, fogyasztó átalányt, villamos energiánál, átalányt évente, spórolásra megoldás, havonta ténylegesen, nagyfogyasztók esetében, lakossági fogyasztóknál, unió néhány, rendszere arra, eddigi gyakorlattal, elfogyasztott energia, szolgáltatónak egyaránt, uniós direktíva, átállás kötelező, unió tagországainak, közműcégek ajánlatai, okos mérésnek, megvalósításra Svédországban, felmérés időszakában, kormányzat itthon, rendszer bevezetési, kutatómunka 2010, okosabb rendszer, szolgáltatónál jobban, eddig esetleg, adminisztratív költségek, fogyasztó ráadásul, nagy fogyasztású, mérőórák által, elektromos távvezetéken, mérési adatok, wifihez vagy, leolvasott mérőórák, egyes adatcsomagok, átlagos fogyasztásunkkal, aktuális fogyasztásunk, elmúlt időszak, nagyfogyasztókhoz viszonyítva, megtérülés hosszabb, technológiai váltáshoz, mérőórát leolvasó, adatok tárolását, adatok valóban, felhasználás hatékonyságát, rendszer elterjedése, ipari fogyasztók, folyamatnak mára, önkormányzati intézményeket, kisebb település, beruházás pedig, magyar tendenciákat, egész ország, fogyasztók jobban, okos mérés, utolsó szabad, szolgáltatók diktatúráját, fogyasztásunkkal, energiacsomagban, szolgáltatásokat, szolgáltatásodat, bekapcsolásához, figyelmeztetést, magyarországhoz, megfigyelhetővé, villamosenergia, tarifaidőszakra, ellenőrizhetővé, befolyásolhatja, hatékonyságáról, végfelhasználás, szabályozásokat, magyarországon, szolgáltatónak, összesítésével, lekacsolhatják, elnevezésükben, fogyasztásodat, tagországainak, szolgáltatónál, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2348
  • e Hét: 16673
  • e Hónap: 39161
  • e Év: 217036
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.