Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért olyan fontos az ALKATod?
  2017-08-29 10:29:35, kedd
 
   
  ,,Hozz ide hozzám minden embert, akik az enyéim, akiket dicsőségemre teremtettem, akiket én formáltam, én alkottam." (Ésaiás 43:7 - NCV fordítás)

Mintegy 20 évvel ezelőtt találtam ki az ALKAT mozaikszót, hogy arról az öt dologról beszéljek, ami azzá tesz, aki vagy. Az ALKATod az, ahogyan Isten megalkotott téged. Ez hatással van az életed minden területére.

A A szív adománya
L Lelki/szellemi ajándékok
K Karakter
A Adottságok
T Tapasztalatok
Ez az öt dolog tesz téged azzá, aki vagy. A lelki/szellemi ajándékokhoz tartozik még, hogy mit szeretsz, mi iránt lelkesedsz és mi érdekel. Mit gondolsz, miért éppen bizonyos dolgok érdekelnek? Mert Isten adta neked ezt az érdeklődést. Ha mindannyian ugyanazokat a dolgokat szeretnénk tenni, sokkal kevesebb lenne elvégezve ezen a világon.

Isten tehát teljesen egyedinek teremtett téged, és senki más nincs olyan, mint te. Miért fontos ez?

1. Mert az ALKATod megmutatja, mi Isten célja veled. Ha akarod tudni Isten tervét az életedre, akkor fel kell fedezd, milyennek alkotott téged. Azonban fontos tudni azt, hogy Isten nem fog kényszeríteni, hogy megvalósítsd az Ő tervét. Elvesztegetheted az életed. Elhasználhatod mindenféle személyes, én-központú dolgokra, és teljesen figyelmem kívül hagyhatod Isten tervét és életedre vonatkozó célját. Igazából a legtöbb ember ezt teszi, és ez tragikus. Sokan azért frusztráltak, mert megpróbálnak olyanok lenni, amilyennek valaki más akarja, hogy legyenek, ahelyett, hogy azzá lennének, akivé Isten akarja, hogy legyenek.

2. Mert az ALKATod tesz képessé Isten szolgálatára. Istennek van egy életküldetése számodra, amit senki más nem képes elvégezni ezen a bolygón. Lehet, hogy eddig nem végezted ezt a küldetést. Lehet, hogy eddig nem szolgáltad Istent. Ma azonban elkezdheted, hogy az életed hátralevő része az életed legjobb része legyen. Isten soha nem kér olyan dolgot tőled, amihez már előtte ne adta volna meg a képességeket neked.

3. Mert az élet egy próba. Ha Jézus követője vagy, ez az élet felkészítés a Mennyben leélt későbbi életünkre. Isten ezt mondja: ,,Ez egy próba. Próbára teszlek, hogy lássam, mit teszel azzal, amit a földön kaptál. Ez alapján határozom el, hogy milyen feladatot adok neked a Mennyben az örökkévalóságban."

4. Mert az ALKATod Isten dicsőségét mutatja meg. Amikor az ALKATod használod és azt teszed, amire Isten alkotott, az nem csak jó érzéssel tölt el, hanem Istent is mosolyra fakasztja és örömöt okoz neki. Iréneusz, a II. században élő nagy keresztény vezető mondta a következőt: ,,Isten dicsősége az, ha egy emberi lény teljes életet él." Tudod mi fakasztja Istent mosolyra? Az, hogy amikor letekint, lát téged és engem, hogy használjuk a tőle kapott talentumainkat az Ő dicsőségére.

Az Ézsaiás 43:7 ezt mondja: ,,Hozz ide hozzám minden embert, akik az enyéim, akiket dicsőségemre teremtettem, akiket én formáltam, én alkottam." Ha nem szereznél Istennek dicsőséget, akkor nem élnél. Isten azért teremtett téged, hogy örüljön neked!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen lelki/szellemi ajándékaid vannak? Hogyan használod azokat mások szolgálatára?
Milyen egyedi jellemvonásokat és képességeket kaptál Istentől, hogy mások szolgálatára lehess?
Kér tőled Isten valami olyan dolgot, amiről azt gondolod, hogy nem vagy képes rá? Mit gondolsz, mivel ruházott fel és mit adott neked Isten ahhoz, hogy pont ezt a bizonyos dolgot meg tudd tenni?

NAPI REMÉNY *(Daily Hope by Rick Warren - 2017.08.22.)
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: elvesztegetheted, örökkévalóságban, jellemvonásokat, beszélgetéshez, elhasználhatod, talentumainkat, életküldetése, kényszeríteni, elmélkedéshez, tapasztalatok, képességeket, szolgálatára, megvalósítsd, dicsőségemre, ajándékokhoz, frusztráltak, megpróbálnak, érdeklődést, mindannyian, dicsőségére, megalkotott, felkészítés, teremtettem, ugyanazokat, elkezdheted, dicsőséget, dicsőségét, amilyennek, használjuk, területére, mozaikszót, adottságok, szolgáltad, megmutatja, szeretnénk, következőt, életed minden, szív adománya, dolgokat szeretnénk, legtöbb ember, életküldetése számodra, életed hátralevő, életed legjobb, képességeket neked, élet felkészítés, földön kaptál, emberi lény, tőle kapott, bizonyos dolgot, Mert Isten, ALKATod Isten, NAPI REMÉNY, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Erdei gyöngyvirág  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Spenót  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vicces reggeli  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a magányról  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  David Mamet gondolata  Jó éjszakát  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Áldások a terhekből  Vicces reggeli  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mosoly  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimn...  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Reggeli kávé  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  A tavaszi sugár…  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Reggeli kávé  azzal harcolj  Kun Magdolna.: Belső félelem  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Paul David Tripp Április 8  "Ez egy csoda"  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Facebookon kaptam  Az ő hű vezetése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baudelaire - Visszaháramlás  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Reggeli kávé  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Folytasd tovább a befejezésig  A sorsod  Facebookon kaptam  Az ideges katicabogár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ő hű vezetése  A civilizációk nemzedékről nem...  Paul David Tripp Április 10  Remy Bellau - Április  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Baudelaire - Visszaháramlás  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ég veled Március  Tavaszi este  Levél öregségemre  Reggel van  Facebookon kaptam  Egyszer mindannyian hazatérünk  Facebookon kaptam  Laczkó Sándor - A bizalom....  Mi volt e hatalom értelme  Idézetek a magányról  Vicces reggeli  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Hatványozott áldások  Facebookon kaptam  Itt a tavasz  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 8  Ég veled Március  Mi volt e hatalom értelme  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A Balaton-felvidék tanúhegye 
Bejegyzés Címkék
életed minden, szív adománya, dolgokat szeretnénk, legtöbb ember, életküldetése számodra, életed hátralevő, életed legjobb, képességeket neked, élet felkészítés, földön kaptál, emberi lény, tőle kapott, bizonyos dolgot, elvesztegetheted, örökkévalóságban, jellemvonásokat, beszélgetéshez, elhasználhatod, talentumainkat, életküldetése, kényszeríteni, elmélkedéshez, tapasztalatok, képességeket, szolgálatára, megvalósítsd, dicsőségemre, ajándékokhoz, frusztráltak, megpróbálnak, érdeklődést, mindannyian, dicsőségére, megalkotott, felkészítés, teremtettem, ugyanazokat, elkezdheted, dicsőséget, dicsőségét, amilyennek, használjuk, területére, mozaikszót, adottságok, szolgáltad, megmutatja, szeretnénk, következőt, keresztény, érdekelnek, lelkesedsz, ajándékaid, mindenféle, feladatot, fakasztja, vonatkozó, határozom, században, teremtett, elvégezve, ajándékok, hagyhatod, használod, figyelmem, egyedinek, dicsősége, életünkre, milyennek, elvégezni, személyes, küldetést, hátralevő, szereznél, formáltam, beszéljek, istennek, legyenek, életedre, igazából, számodra, érzéssel, alkotott, végezted, lennének, mosolyra, ahelyett, központú, követője, dolgokra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 167
  • e Hét: 855
  • e Hónap: 4656
  • e Év: 65957
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.