Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit tegyél a szellemi/lelki ajándékaiddal
  2017-08-30 21:16:05, szerda
 
  "Add oda magad teljesen Istennek, mert halott voltál, de most új életed van. Tehát használd az egész tested eszközként arra, hogy a helyes és megfelelő dolgot teszed Isten dicsőségére." (Róma 6:13/b, NLT fordítás)

Mit kell kezdened a szellemi/lelki ajándékaiddal, amelyeket Isten beléd helyezett? Először is négy dolgot:

Fedezd fel az ajándékaidat!
Muszáj megtudnod, milyen ajándékokkal rendelkezel, mielőtt elkezded használni őket. Ne hanyagold el tovább azt a tényt, hogy van néhány rejtett ajándékod, amit egyáltalán nem használsz. Tudd meg, hogy mit adott neked Isten. A Biblia azt mondja az 1 Timóteus 4:14-ben, hogy "Ne hanyagold el a benned lévő lelki ajándékokat" (GNT fordítás).

Ajánld fel Istennek az ajándékaidat!
A Biblia azt mondja a Róma 6:13-ban, hogy "Add oda magad teljesen Istennek, mert halott voltál, de most új életed van. Tehát használd az egész tested eszközként arra, hogy a helyes és megfelelő dolgot teszed Isten dicsőségére." (NLT ford.). Talán már tudod, hogy miben vagy jó és tehetséges, de nem az Úr javára használod, hanem a saját magadéra. Légy alázatos és minden ajándékodat szánd oda az Úrnak. Távolíts el minden kifogást az útból és mond Istennek: "Istenem, odaszánok mindent neked, amit tőled kaptam."

Fejleszd az ajándékaidat!
Az ajándékok olyanok, mint az izmok: minél többet használod őket, annál nagyobbak lesznek. Erősítheted, fejlesztheted és növelheted azt, amit Isten neked adott. Bármilyen ajándék, amit Istentől kaptál fejleszthető, sőt fejlesztened is kell. Gyakorlás és tanulás révén egyre jobb lehetsz bennük.

Tanulj másoktól is, akik ugyanazzal az ajándékkal rendelkeznek, mint te. Én megtanultam, hogy amikor Isten ad egy ajándékot, akkor még többet fog adni abból, ha jól használod - például még több tehetséget, pénzt, befolyást, kapcsolatokat vagy felelősséget. Azt mondja: "Megbízom ebben az emberben. Egyre többet és többet adok majd neki."

"Vesd be" az ajándékaidat!
A "bevetés" ez esetben azt jelenti, hogy szolgálatba állítod az ajándékaidat. Ki kell állnod a csatatérre és el kell kezdened csinálni valamit. A Róma 12:6 ezt mondja: "Használnunk kell a különböző ajándékainkat annak a kegyelemnek megfelelően, amit Isten adott nekünk. Ha az ajándékunk az, hogy Isten üzenetét szóljuk, akkor a bennünk lévő hit szerint kell azt tennünk." (GNT ford.)

Mi a legjobb módja annak, hogy felfedezzük, felajánljuk, fejlesszük és "bevessük" a szellemi-lelki ajándékainkat? Az, ha például részei vagyunk egy házi-csoportnak. Ez egy tesztkörnyezet! Ha még nem vagy része házi-csoportnak, akkor bátorítalak, hogy vedd fel még ezen a héten a kapcsolatot valamelyikkel. Így barátok között, egy biztonságos, támogató és bátorító környezetben próbálhatod ki és fejlesztheted az ajándékaidat.
Kérlek, mondd el most ezt az imát:

"Köszönöm, Istenem, hogy elfelejtettél minden rosszat, amit valaha is tettem. A te kegyelmedben bízom. Ma elfogadom Tőled az örök élet ajándékát, amit azért kaptam, amit Jézus Krisztus tett értem. Tudom, hogy én magam nem tudok semmit tenni, amivel kiérdemelhetném, hogy a Mennybe jussak. Elfogadom a Te Szentlelkednek ezt az ajándékát. Élj rajtam keresztül és tölts be szereteteddel, örömöddel, békéddel és türelmeddel. Istenem, elfogadom azokat a különleges képességeket, amikkel megajándékoztál az életemben. Segíts, hogy felfedezzem, odaszánjam, fejlesszem és használjam ezeket, hogy azzá a személlyé válhassak, akinek Te megteremtettél. Jézus nevében. Ámen"

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.23.)
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: megajándékoztál, kiérdemelhetném, szentlelkednek, megteremtettél, tesztkörnyezet, ajándékainkat, fejlesztheted, ajándékaiddal, valamelyikkel, kapcsolatokat, szereteteddel, elfelejtettél, ajándékaidat, rendelkeznek, fejlesztened, kegyelmedben, környezetben, felelősséget, képességeket, fejleszthető, ajándékokkal, felfedezzem, biztonságos, felfedezzük, dicsőségére, erősítheted, bátorítalak, próbálhatod, rendelkezel, kapcsolatot, szolgálatba, ajándékodat, felajánljuk, kegyelemnek, megfelelően, ajándékokat, egész tested, benned lévő, saját magadéra, ajándékok olyanok, ajándékkal rendelkeznek, különböző ajándékainkat, kegyelemnek megfelelően, bennünk lévő, legjobb módja, szellemi-lelki ajándékainkat, kapcsolatot valamelyikkel, örök élet, különleges képességeket, személlyé válhassak, Jézus Krisztus, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Akarat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Erdőn  Paul David Tripp Április 19  Jónás Tamás – Végtelen b...  Julian Brass gondolata  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Mindig jusson idő nevetni  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Kövesd a cowboyt!  Szép napot kívánok  Egy maradéktalanul uralt világ  Albert Einsteinről  Png ház  Fehér virág  Png kislány  Soha ne kedvezz...  Lóhere  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png fotel  Zilahy Lajos gondolata  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Reggel van  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Png ház  Egy hatékony szolga  Erdőn  Akarat  képre írva  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png férfi  Png csokor  Akik bántanak téged  Png kutya  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Minden harmadik...  Kövesd a cowboyt!  Nem méltó hozzád  Reménység és erő Krisztustól e...  Julian Brass gondolata  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Adakozás  s immár én is felragyogva, ért...  Reggel van  Mai harmónia kártyám  A másik dolog,  Régi emberek, akikre máig büsz...  A jó emberek mindig szépek mar...  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Fekete István - Akác  A televizió nem a kultúrát kép...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Akarat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  képre írva  Julian Brass gondolata  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Kövesd a cowboyt!  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alázat  s immár én is felragyogva, ért...  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
egész tested, benned lévő, saját magadéra, ajándékok olyanok, ajándékkal rendelkeznek, különböző ajándékainkat, kegyelemnek megfelelően, bennünk lévő, legjobb módja, szellemi-lelki ajándékainkat, kapcsolatot valamelyikkel, örök élet, különleges képességeket, személlyé válhassak, megajándékoztál, kiérdemelhetném, szentlelkednek, megteremtettél, tesztkörnyezet, ajándékainkat, fejlesztheted, ajándékaiddal, valamelyikkel, kapcsolatokat, szereteteddel, elfelejtettél, ajándékaidat, rendelkeznek, fejlesztened, kegyelmedben, környezetben, felelősséget, képességeket, fejleszthető, ajándékokkal, felfedezzem, biztonságos, felfedezzük, dicsőségére, erősítheted, bátorítalak, próbálhatod, rendelkezel, kapcsolatot, szolgálatba, ajándékodat, felajánljuk, kegyelemnek, megfelelően, ajándékokat, használnunk, megtanultam, türelmeddel, használjam, csoportnak, odaszánjam, tehetséges, ajándékkal, növelheted, fejlesszük, tehetséget, egyáltalán, ugyanazzal, különleges, fejlesszem, eszközként, ajándékunk, csatatérre, ajándékot, elfogadom, amelyeket, használod, helyezett, ajándékát, gyakorlás, különböző, keresztül, megfelelő, használni, válhassak, ajándékok, hanyagold, életemben, ajándékod, odaszánok, megtudnod, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1401
  • e Hét: 5628
  • e Hónap: 16681
  • e Év: 77982
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.