Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A legnagyobb ajándék az Ajándékozó mindenébe került
  2017-12-30 22:26:30, szombat
 
 

,,Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket Krisztus Jézus által. Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte türelme idején, hogy e mostani időben mutassa meg igazságát: mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz." (Róma 3:24-25)

A legnagyobb ajándék, amit valaha kaphattál, nem vásárolható meg üzletben. Nem váltható készpénzre. Nem csomagolták be.

Már megfizetett az Ajándékozó mindent.

A Biblia azt mondja, hogy Isten elküldte a Fiát a Földre, hogy odaadja a legnagyobb ajándékot. Azért jött a Földre, hogy meghaljon és megbékéltessen téged az Istennel. A Róma 3:24-25 így szól: ,,Ezért Isten ingyen igazítja meg őket kegyelméből, miután megváltotta őket Krisztus Jézus által. Mert az Isten őt rendelte engesztelő áldozatul azoknak, akik az ő vérében hisznek, hogy igazságát megmutassa. Isten ugyanis az előbb elkövetett bűnöket elnézte türelme idején, hogy e mostani időben mutassa meg igazságát: mert ahogyan ő igaz, igazzá teszi azt is, aki Jézusban hisz."

Vagyis miért kellett Jézusnak meghalnia? Menjünk vissza az alapokhoz:

Senki sem tökéletes.
Még soha nem találkoztam olyan emberrel, aki azt állította volna magáról, hogy ő tökéletes. Nem felelek meg a saját elvárásaimnak, még kevésbé Isten tökéletes normájának. Te sem. Mind elrontottuk valahol. A Biblia azt mondja: "Mindenki vétkezett és híján van az Isten dicsőségének." (Róma 3:23)

Isten igaz. Isten igazságos akar lenni.
Ha valaki törvényt szeg, akkor büntetés jár érte. Amikor megszeged az ember törvényeit, emberi büntetést kapsz. Amikor Isten törvényeit szeged meg, akkor az Isten szerinti szankciók alapján kell fizetned. A Róma 6:23 azt mondja: "A bűn zsoldja a halál".

Jézus kifizette a bűneink árát.
A Biblia a 2 Korinthus 5:21-ben azt mondja: Mert azt, aki nem ismert bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazsága legyünk őbenne." Jézus elvette az én bűnömet, a te bűnödet és mindannyiunk bűnét - amit elkövettünk. Ez a Jó Hír, az Evangélium: Jézus kifizette az árat, amit te soha nem tudnál kifizetni.

Elfogadni Isten ingyenes ajándékát.
Isten a megváltás ingyen ajándékát adta nekünk, amikor Jézus magára vette a bűneinket. Ez az ajándék, amit el kell fogadnunk. A Biblia azt mondja: ,,Akik pedig befogadták, azokat felhatalmazta arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek..." (János 1:12)

Elfogadod a megváltás ingyenes ajándékát Istentől? Egy dolog van, amit meg kell értenünk: hogyan lehet kapcsolatunk Jézussal. A másik dolog, hogy elfogadjuk a tőle kapott ajándékot.

Imádság:

,,Uram, félek, de szeretnélek megismerni. Nem értek mindent, de köszönöm, hogy szeretsz engem. Köszönöm, hogy velem voltál, még akkor is, amikor nem ismertem fel. Köszönöm, hogy velem vagy, hogy nem azért küldted el Jézust, hogy elítéljen engem, hanem hogy megmentsen engem.

,,Ma meg szeretném kapni Fiad karácsonyi ajándékát. Arra kérlek, hogy szabadíts meg a múltamtól, a bánatomtól, a hibáimtól, a bűneimtől, a szokásaimtól és a függőségeimtől. Ments meg engem saját magamtól."

,,Arra kérlek, hogy ments meg engem a saját céljaidra. Azt szeretném tudni, hogy miért helyeztél engem erre a bolygóra. Be szeretném tölteni azt a feladatot, amire elküldtél engem. Szeretném tanulni azt, hogyan kell szeretni téged, bízni benned és kapcsolatban lenni veled."

,,Szükségem van arra, hogy békében legyek veled Istenem, és arra is szükségem van, hogy a Te békességed költözzön az én szívembe. Szükségem van arra, hogy a stresszt elűzd az életemből és szeretettel töltsd meg azt. Segíts nekem, hogy béke teremtő lehessek és segíthessek másoknak is, hogy békességet találjanak veled és másokkal is. A Te nevedben imádkozom. Ámen."

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:


A megtéréseden kívül, mi volt a legemlékezetesebb ajándékod, amit kaptál?

Miért annyira nehéz egy ingyenes ajándékot elfogadni?

A környezetedben kinek lenne szüksége hallania Isten hatalmas ajándékáról?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.12.23.)
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: beszélgetéshez, környezetedben, megbékéltessen, függőségeimtől, elvárásaimnak, felhatalmazta, elmélkedéshez, dicsőségének, kapcsolatban, mindannyiunk, kapcsolatunk, szokásaimtól, megtéréseden, szeretettel, csomagolták, vásárolható, ajándékáról, megfizetett, elrontottuk, elkövettünk, gyermekeivé, szeretnélek, segíthessek, megváltotta, kegyelméből, találkoztam, ajándékozó, befogadták, engesztelő, legnagyobb, találjanak, megmentsen, békességet, készpénzre, elkövetett, törvényeit, előbb elkövetett, legnagyobb ajándék, legnagyobb ajándékot, saját elvárásaimnak, ember törvényeit, bűneink árát, megváltás ingyen, megváltás ingyenes, másik dolog, tőle kapott, saját céljaidra, stresszt elűzd, megtéréseden kívül, legemlékezetesebb ajándékod, ingyenes ajándékot, környezetedben kinek, Ezért Isten, Krisztus Jézus, Amikor Isten, Elfogadni Isten, Daily Hope, Rick Warren,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A sorsod  Paul David Tripp Április 8  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő étrend se...  "Ez egy csoda"  A civilizációk nemzedékről nem...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Szabó M. Gita A maradék idő  ajándék, mellyel meglepem  Az ideges katicabogár  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Facebookon kaptam  Ég veled Március  Nevelőszülőkhöz adták,  jó reggelt  azzal harcolj  Vidámság  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Mondjam azt, hogy jó vagyok  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 10  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jó éjszakát  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Különleges  Facebookon kaptam  Paul Verlaine - Óvatosság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Monológ  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul Verlaine : Költészettan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fűzfa a tóparton  Kitaszítva  azzal harcolj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Paul David Tripp Április 10  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy rohanás az élet  Folytasd tovább a befejezésig  Márai Sándor, eredeti nevén  Mókás uborka tál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Csomó  Facebookon kaptam  Paul Verlaine : Költészettan  Már Gárdonyi Géza is méltatta  A civilizációk nemzedékről nem...  Áldások a terhekből  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fűzfa a tóparton 
Bejegyzés Címkék
előbb elkövetett, legnagyobb ajándék, legnagyobb ajándékot, saját elvárásaimnak, ember törvényeit, bűneink árát, megváltás ingyen, megváltás ingyenes, másik dolog, tőle kapott, saját céljaidra, stresszt elűzd, megtéréseden kívül, legemlékezetesebb ajándékod, ingyenes ajándékot, környezetedben kinek, beszélgetéshez, környezetedben, megbékéltessen, függőségeimtől, elvárásaimnak, felhatalmazta, elmélkedéshez, dicsőségének, kapcsolatban, mindannyiunk, kapcsolatunk, szokásaimtól, megtéréseden, szeretettel, csomagolták, vásárolható, ajándékáról, megfizetett, elrontottuk, elkövettünk, gyermekeivé, szeretnélek, segíthessek, megváltotta, kegyelméből, találkoztam, ajándékozó, befogadták, engesztelő, legnagyobb, találjanak, megmentsen, békességet, készpénzre, elkövetett, törvényeit, elfogadjuk, megismerni, bánatomtól, karácsonyi, normájának, evangélium, megmutassa, békességed, áldozatul, szeretném, meghaljon, imádkozom, fogadnunk, tökéletes, kifizette, bűneimtől, helyeztél, múltamtól, elítéljen, igazságát, ajándékot, szükségem, állította, céljaidra, ajándékod, megváltás, költözzön, ajándékát, meghalnia, kifizetni, bűneinket, elfogadni, alapokhoz, vétkezett, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 250
  • e Hét: 938
  • e Hónap: 4739
  • e Év: 66040
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.