Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Játék a tűzzel 14. rész
  2011-08-25 17:15:29, csütörtök
 
   
  Roger J. Morneau: Játék a tűzzel
Kiadja: Avent Kiadó 1992
Budapest, Borsfa u. 55.
Felelős szerkesztő. Erdélyi László
Fordította. Varga Dániel
Tipográfia: Hunyadvári András
Dürer Nyomda Kft, Gyula
Felelős vezető: Székely András ügyvezető igazgató

Hálám az Úré

Amikor az első szombaton elhagytam az adventista imaházat, kértem az Urat, tegye lehetővé, hogy a következő szombaton is eljöhessek. Amikor újra eljöttem, szívből megköszöntem Istennek, hogy oly csodálatosan munkálkodik érettem. Az egész itt eltöltött idő nem volt más számomra, mint az Úrban való öröm és azoknak az áldásoknak a számlálása, amelyet átéltem.
Kipróbáltam azt, hogy milyen hasznos ezeknek az áldásoknak az újbóli felidézése. aszombatünneplés parancsát olyan áldásnak tartom, amelyet az ember azért kapott, hogy általa megszabaduljon a hétköznapi terhek állandó nyomásától. Amikor Isten parancsolatairól gondolkodik az ember, mind közelebb kerül a Teremtőhöz, s ezáltal lelkileg és testileg is felfrissül.
Amikor a démonokkal való kapcsolatom megszakadt és életem normalizálódott, elhatároztam, hogy egyházi és világi történelmi művekből utána nézek a szombat megváltoztatásáról szóló rendeleteknek. Szerettem volna tudni, hogyan vették át a keresztények a szombat helyett a vasárnapot, és azt is, hogy honnan származik a halhatatlanságról szóló tanítás. Két hónapig minden szabadidőmet Montreál könyvtáraiban töltöttem. Nagy érdeklődéssel olvastam a katolikus egyház könyveit és összehasonlítottam azokat a bibliai próféciákkal. Tanulmányoztam néhány olyan szent életét, akiket a katolikus egyház oszlopainak tekintenek és vizsgáltam azt, hogy életük milyen hatással volt az egyházra. Új értelmet kapott számomra a pápák története, különösen érdekelt az alexandriai Origenes élete, aki a görög egyházatyák egyike olt és Kr. u. 185-254-ig élt. Neki sikerült összekapcsolni a neo-platonisták iskolájának filozófiáját a keresztény tanokkal. Ezek a kutatások még szilárdabb meggyőződéshez vezettek.
1947-ben, egy gyönyörű szombaton átéltem a keresztség csodálatos tapasztalatátés a H.N. Adventista Egyház tagja lettem. Ugyanazon a napon megismerkedtem egy fiatal leánnyal, akit Mousseau Hildának hívtak.
Amikor azon az estén a gyülekezetből hazafelé indultunk, Taylor lelkész felajánlotta, hogy aki Kelet felé megy, elviszi kocsijával addig a parkoló helyig, ahol éjszakára a kocsiját hagyja. Négyen jelentkeztünk. Amikor kiszálltunk, gyalog folyattuk utunkat a legközelebbi villamosmegállóig Együtt mentünk Hildával. Később még néhányszor megismétlődött ez a séta, s így alkalmunk volt egymást jobban megismerni. Nem tartott sokáig, míg kölcsönös vonzalmat fedeztünk fel magunkban egmás iránt Ez a vonzalom igazi barátsággá fejlődött.
Egy napon úgy döntöttem, megkérdem, akar-e a feleségem lenni. A társadalmi szokások abban az időben bizonyos formaságokat követeltek a lánykéréssel kapcsolatban. Amikor elhatározásomról döntöttem, egy vasárnap estére terveztem ezt a fontos lépést.
Hilda egy montreáli üdülőben dolgozott, mint egészségügyi nővér és a nővérszálláson lakott. Arra gondoltam, hogy a legalkalmasabb pillanat az lesz, amikor hazakísérem és a portásra fog várni, aki ajtót nyit. Ugyanis mindig kétszer vagy háromszor kellett csengetni. Néha tíz perc is eltelt, amíg a portás kaput nyitott, aszerint, hogy az épületnek melyik részében tartózkodott.
Gyönyörű júniusi napvolt. úgy, ahogy terveztük, nagyon szép vasárnap délutánunk volt. Az estét a nyitott villamoson való utazással fejeztük be, a városon át.
Amikor a villamos két megálló között futott, Hilda haját lobogtatta a szél, szemeiben visszatükröztek a reklámok fényei. Mennél tovább néztem a szemét, annál inkább meggyőződtem arról, hogy Morneau Geraldin Hildának kellene őt hívni!
Fél tizenegy körül értünk a nővérszállása. Amikor Hilda becsöngetett és a bajáratnak hátat fordított - mert szokás szerint hosszabb várakozási időre számított - mindjárt megkérdeztem, nem szeretne-e a feleségem lenni. Alig mondtam ki ezeket a szavakat, jött a portás. Kinyitotta az ajtót, pár lépést tett visszafelé, kihúzta magát és rám nézett, mintha azt akarta volna mondani, hogy jelenlétében még adjak Hildának egy búcsúcsókot.
Hildát mind az én kérdésem, mind a portás gyors megjelenése meglepte.
- Te engem el akarsz venni feleségül?! Gondoltam, hogy egyszer majd ezt megmondod nekem.
Biztosítottam őt, hogy nekem most elég az "igen" felelet és a többit majd máskor részletesen megbeszéljük.
Alig mondtam ki ezeket a szavakat, a portás energikusan megszólalt:
- Kisasszony, jöjjön be! Vay kint akar maradni?! Nekem még más dolgom is van és ha nem jön be azonnal, kint hagyom magát!
Hiilda gyors "igent" mondott, egy gyors csókot adott és majdnem könnyek között sietett be a házba.
- Lányok, majd én megtanítom magukat, hogy amikor ajtót yitok, azonnal bejöjjenek - szikrázta a portás.
- Igen, de nem minden este kéri meg egy fiú egy lány kezét!- válaszolta Hilda.
A portás meglepődött.
- Elnézést kérek, sajnálom -mondta. - Miért nem mondta mindjárt, hogy fontos dologról van szó. Egy kicsit vártam volna.
Hazafelé mentemben boldognak éreztem magam, bár az időpont nem a legsikeresebb volt.
Amint Hildának lehetősége adódott, felhívta az édesanyját telefonon, és közölte vele tervünket.
-- Édesanyám, valami nagyszerűt akarok neked mondani!
- És miről van szó?
- Férjhez megyek!
- Megbolondultál? Hiszen csak 21 éves vagy!- És kihez mész?
- Egy fiatalemberhez a gyülezetből, Rogerhez. Te is ismered őt, hiszen már láttd néhányszor.
- De hiszen alig ismeritek egymást! Nem sietitek el a dolgot?
Azután - ahogy ezt Hilda elmondta nekem - édesanyja elsírta magát. A végén csak ennyit mondott, hogy erről még fognak beszélni.
Amikor kijelentette, hogy egyetért szándékunkkal, szeptember 20-át választottuk menyegzőnk napjává. A nyár gyorsan elmúlt, és az ősz, mintha a nyarat meg akarta volna előzni a melegével és szépségével, olyan bőven árasztotta ránk fényét és színeit Amikor mennyegzőnk napján korán felébredtem, a természet élettel volt tele Agyülekezetből visszafelé jövet csodáltuk az ősz színeit és melegét.
Mennyegzőnkre Cheseman Artúr és Rút - barátaink - adták kölcsön házukat. Csak a legszűkebb baráti körben ünnepeltünk. Taylor lelkész adott össze bennünket.
Hilda édesanyja és Rút, más asszonyok segítségéve gyönyörűen feldíszítették a házat. Amikor az ígéretet mondtuk egymásnak menyasszonyommal, kiegyenesedve, boldogan álltam a gyülekezet előtt. Nem azért, hogy elbűvöljem barátaimat! Arra gondoltam, hogy jelen vannak a láthatatlan lények is. Itt vannak az angyalok, akiket Isten küldött, hogy velünk örüljenek. És talán ott lehettek a démonok is, akiket elküldött szívtelen mesterük Nekik azonban látniuk kellett azt, hogy miként váltak semmivé terveik és buzgó igyekezet mesterkedéseik, amikor Jézus Krisztus kegyelméből elhagytam soraikat.

 
 
0 komment , kategória:  Játék a tűzzel (advent)  
Címkék: elhatározásomról, menyasszonyommal, parancsolatairól, aszombatünneplés, visszatükröztek, normalizálódott, tapasztalatátés, összekapcsolni, nővérszálláson, legalkalmasabb, megismerkedtem, feldíszítették, agyülekezetből, mesterkedéseik, megszabaduljon, megismétlődött, megbolondultál, fiatalemberhez, meggyőződéshez, tanulmányoztam, rendeleteknek, szándékunkkal, biztosítottam, mennyegzőnkre, érdeklődéssel, könyvtáraiban, nővérszállása, kiegyenesedve, jelentkeztünk, gyülekezetből, legsikeresebb, formaságokat, szabadidőmet, lánykéréssel, kijelentette, becsöngetett, első szombaton, adventista imaházat, következő szombaton, újbóli felidézése, ember azért, hétköznapi terhek, démonokkal való, szombat helyett, halhatatlanságról szóló, katolikus egyház, bibliai próféciákkal, pápák története, alexandriai Origenes, görög egyházatyák, neo-platonisták iskolájának, keresztény tanokkal, Roger, Avent Kiadó, Erdélyi László, Varga Dániel, Hunyadvári András, Dürer Nyomda Kft, Székely András, Amikor Isten, Adventista Egyház, Mousseau Hildának, Morneau Geraldin Hildának, Amikor Hilda, Amint Hildának, Mennyegzőnkre Cheseman Artúr, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Vito Giaquinto gondolata  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam Krisztina b...  A Magyar Költészet napja alkal...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Különleges  Emlékezz  Csend  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  képre írva  Szeretem ujjad karcsuságait,  IGEN így  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Ma van a magyar költészet napj...  "Ez egy csoda"  Csend  Facebookon kaptam Krisztina b...  Vito Giaquinto gondolata  Vidámság  Zilahy Lajos mondta  Jó éjszakát  IGEN így  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  40 felett  Segíts neki dicsérni Téged  Jánosházy György: Fogd a kezem  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Robert Merle tollából  Zilahy Lajos mondta  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vidámság  Anyák napjára  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Esterházy Péterre emlékezünk  A Magyar Költészet napja alkal...  Sorsunk miatt...  Pitypang szökőkút  Magyar költészet napja  Pitypang szökőkút  ajándék, mellyel meglepem  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Különleges  Magyar költészet napja  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Vannak emberek  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Előfordul, hogy  Szép álmokat!  Kertem  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
első szombaton, adventista imaházat, következő szombaton, újbóli felidézése, ember azért, hétköznapi terhek, démonokkal való, szombat helyett, halhatatlanságról szóló, katolikus egyház, bibliai próféciákkal, pápák története, alexandriai Origenes, görög egyházatyák, neo-platonisták iskolájának, keresztény tanokkal, gyönyörű szombaton, keresztség csodálatos, napon megismerkedtem, fiatal leánnyal, gyülekezetből hazafelé, parkoló helyig, kocsiját hagyja, legközelebbi villamosmegállóig, vonzalom igazi, feleségem lenni, társadalmi szokások, időben bizonyos, lánykéréssel kapcsolatban, vasárnap estére, fontos lépést, montreáli üdülőben, nővérszálláson lakott, legalkalmasabb pillanat, portás kaput, épületnek melyik, nyitott villamoson, reklámok fényei, bajáratnak hátat, portás gyors, többit majd, portás energikusan, gyors csókot, lány kezét, portás meglepődött, kicsit vártam, legsikeresebb volt, édesanyját telefonon, végén csak, nyár gyorsan, természet élettel, legszűkebb baráti, ígéretet mondtuk, gyülekezet előtt, láthatatlan lények, elhatározásomról, menyasszonyommal, parancsolatairól, aszombatünneplés, visszatükröztek, normalizálódott, tapasztalatátés, összekapcsolni, nővérszálláson, legalkalmasabb, megismerkedtem, feldíszítették, agyülekezetből, mesterkedéseik, megszabaduljon, megismétlődött, megbolondultál, fiatalemberhez, meggyőződéshez, tanulmányoztam, rendeleteknek, szándékunkkal, biztosítottam, mennyegzőnkre, érdeklődéssel, könyvtáraiban, nővérszállása, kiegyenesedve, jelentkeztünk, gyülekezetből, legsikeresebb, formaságokat, szabadidőmet, lánykéréssel, kijelentette, becsöngetett, megköszöntem, próféciákkal, jelenlétében, legközelebbi, csodálatosan, meggyőződtem, megkérdeztem, kapcsolatban, választottuk, elhatároztam, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 49 db bejegyzés
Összes: 7245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 441
  • e Hét: 3373
  • e Hónap: 5732
  • e Év: 57998
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.