2018-10-09 14:39:17, kedd
|
|
|
2 dkg élesztőt felfúttatok kevés langyos tejben és félkiló lisztel,
3 dl enyhén sós vízzel összedolgozom.
Kelesztés után kinyújtva 2 x hajtogatva,olajjal megkenve, pihentetés után vagdalt,
párolt,sós kaporral megkenve feltekerem kalácsként és ropogósra sütöm.
A tetejét olajjal megkenve,bevagdosva szép pirosra sül.
Túróval gazdagíthatjuk, mindenképp nagyon finom. Link
|
|
|
0 komment
, kategória: Kapros lepény-kalács |
|
Címkék: gazdagíthatjuk, összedolgozom, felfúttatok, bevagdosva, kalácsként, feltekerem, hajtogatva, pihentetés, mindenképp, ropogósra, kelesztés, kinyújtva, megkenve, élesztőt, kaporral, tetejét, túróval, pirosra, olajjal, vagdalt, langyos, félkiló, lisztel, enyhén, vízzel, tejben, párolt, nagyon, finom, kevés, sütöm, tetejét olajjal, Bagaméri Kapros,
|
|