2010-06-26 17:00:49, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
10 liter víz
0,5 kg só
1 kg cukor
1 liter 10%-os ecet
3 deka timsó -gyógyszertárból vett a jó
1 deka citromsav -gyógyszertárban vett a jó
3,5 deka nátrium benzonát ezt is a gyógyszertárban kell venni
1 deka bor kén
fél csomag egész bors
fél csomag babérlevél
ezt a levet 1 nappal előbb megcsináltam
azt raksz bele amit akarsz, hagyma, paradicsom, uborka, paprika,
répa, karfiol, dinnye
én egy 25-literes vödörbe raktam annak jól zár a teteje is
ha kezd kifogyni a savanyúság másik lé nélkül csak simán bele kell
dobni az ujj savanyításra váró dolgot.
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
10 literes edényhez:
5 liter víz,
3 dl 20 %-os ecet,
25 dkg só,
1/2 kg cukor,
5 gramm borkénpor,
1,5 dkg timsó,
1,75 dkg natrium benzoat,
1,5 dkg citromsav
Az edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény,
de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel
nem érintkezhet. Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tároljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Éléskamra 1. |
|
Címkék: gyógyszertárból, gyógyszertárban, megcsináltam, savanyításra, zománcozott, érintkezhet, savanyúság, zománcozás, paradicsom, hozzávalók, babérlevél, citromsav, borkénpor, ügyeljünk, kifogyni, benzonát, edényhez, lefedjük, tároljuk, literes, karfiol, vödörbe, műanyag, nátrium, paprika, benzoat, natrium, akarsz, helyen, hagyma, uborka, raktam, dolgot, nappal, nélkül, cserép, gyógyszertárban kell, 25-literes vödörbe, savanyúság másik, edény lehet,
|
|