Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Országgyűlési tudósítás
  2010-11-30 07:38:25, kedd
 
   
  Az beszél félelemről, aki fél

Országgyűlési tudósítás
2010. november 29.

[1]
A magánnyugdíj-pénztári törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájával folytatódott a parlament hétfő esti munkája. Az Országgyűlés döntött arról, hogy parlamenti vizsgálóbizottság tárja fel az ajkai térségben október elején történt iszapömlésért viselt felelősséget. Határoztak a képviselők a népszámlálási, illetve a kormánytisztviselőkről szóló törvény módosításáról is, valamint szigorították az ügyvédi kamarai tagság feltételeit. Nehéz lehet hozzászokni, hogy nyolc évig nem kellett semmiért felelősséget vállalni - reagált Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc felszólalására. Szerinte az beszél félelemről, aki fél. Az új alkotmány nem a többség, hanem a magyar nemzet alkotmánya lesz - közölte napirend előtt Harrach Péter.
A magánnyugdíj-pénztári törvény módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitájával folytatódott a parlament hétfő esti munkája. A szocialista frakció a javaslat tárgyalásának kezdetén kivonult az ülésteremből. Az Országgyűlés előtt lévő nyugdíjtörvények elfogadásával megkezdődhet az állami nyugdíjpillér átalakítása - mondta expozéjában Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár. Az államtitkár kifejtette: oly mértékben nőtt meg az állami nyugdíjkassza hiánya, hogy azt a kormánynak már nem állt módjában kezelni. Az állami nyugdíjalap 900 milliárd forintos hiánnyal zárná a következő évet, ami megengedhetetlen, ráadásul a konvergenciaprogramot is veszélyeztetné. Így sürgető, strukturális változásokat magukban foglaló döntéseket kellett és kell hozni az Országgyűlésnek.
A Fidesz szerint mindenki, vagyis a mai nyugdíjasok, illetve az állami nyugdíjrendszerbe most visszalépők is jól járnak a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvénymódosításokkal - mondta Selmeczi Gabriella a párt vezérszónoka. A korábbi magánnyugdíj-pénztári tagokat semmilyen kár sem éri, mivel a törvénymódosítások egyebek mellett továbbra is lehetőséget biztosítanak az egyéni számlavezetésre az állami nyugdíjrendszerben.
Az Országgyűlés módosította az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvényt. Ennek értelmében december elsejétől mégsem lehet szöveges üzenetben bejelenteni az alkalmazott adatait az adóhatóságnak. Kalmár Ferenc (KDNP) úgy vélekedett: a telefonos bejelentés nem terjedt el annyira, hogy érdemes lenne pénzt ölni bele. Az sms-alapú bejelentési lehetőség bevezetésére ugyanakkor később vissza kell térni.

A földgáz biztonsági készletezéséről és a földgázellátásról szóló törvények módosításának összevont általános és részletes vitájában a javaslat előterjesztője, a fideszes Rogán Antal kijelentette, hogy az árszabályozás magyarországi mechanizmusa rossz volt, a nagyfogyasztók és a szolgáltatók érdekeit jelenítette meg. Szavai szerint a mostani javaslat elfogadásával lehetővé válik, hogy jövőre a lakosság kétharmada számára egyáltalán ne, vagy legfeljebb egy százalékkal emelkedjen a gázár, hangsúlyozva, ennek érdekében módosítják az árképletet. A kereszténydemokrata Spaller Endre közölte: a gázármoratórium nemcsak fogyasztóvédelmi, hanem szociális kérdés is, a KDNP ezért támogatja a javaslatot.
Az Országgyűlés hétfőn döntött arról, hogy parlamenti vizsgálóbizottság tárja fel az ajkai térségben október elején történt iszapömlésért viselt felelősséget. A tíztagú testületbe a kormányoldal és az ellenzék is öt-öt képviselőt küldhet; a bizottság elnökének személyére a Jobbik, az alelnökére az MSZP tesz javaslatot. Határoztak a képviselők a népszámlálási, illetve a kormánytisztviselőkről szóló törvény módosításáról is, valamint szigorították az ügyvédi kamarai tagság feltételeit.
Az Országgyűlés a kormánypártok támogató szavazatával, 258 igen vokssal, 60 nem ellenében, 44 tartózkodás mellett döntött az ügyvédekről szóló törvény módosításáról; a jogszabály tervezetét Vitányi István (Fidesz) és Rubovszky György (KDNP) terjesztette a parlament elé. A módosítás értelmében a jövő év elejétől a kamarai tagság feltétele legalább egy év ügyvédi, ügyvédjelölti vagy alkalmazott ügyvédi joggyakorlat is a hatályban levő követelmények mellett. Az előterjesztők ezt azzal indokolták, hogy a hatályos szabályok alapján a jogi szakvizsga megszerzését követően a kamarába fel lehet venni ügyvédként azt is, aki ténylegesen nem szerzett gyakorlatot az ügyvédi hivatásban; a tapasztalatok szerint azonban szükség van a magasabb szakmai elvárásokra.
A külképviselet-vezetők esetében felmentést adhat a kormánytisztviselők életkori korlátja alól a miniszterelnök, így a jövőben 70 év felettiek is kinevezhetők nagykövetté. Az indítványt Balla Mihály, a külügyi bizottság fideszes elnöke nyújtotta be, hozzá később Vejkey Imre (KDNP) csatlakozott. A javaslatot a kormánypárti politikus úgy indokolta: kiemelkedő érdek, hogy a magyar államot jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező misszióvezetők képviseljék. Az indítvány benyújtásának napján Balla Mihály elmondta: a parlament szakbizottsága meghallgatta és alkalmasnak találta Szapáry Györgyöt, a miniszterelnök gazdasági főtanácsadóját a washingtoni nagyköveti posztra. A 72 éves Szapáry György kinevezéséhez ugyanakkor elengedhetetlen volt a törvénymódosítás.
A korábban tervezett két hónap helyett harminc nap alatt írják össze jövőre az ország lakosságát; a népszámlálás adatfelvételi időszaka 2011 októbere lesz. A népszámlálás adatfelvételi időszakának felére rövidítését az adatok megbízhatóságának szándékával indokolta az előterjesztő közigazgatási és igazságügyi miniszter.
A közfoglalkoztatásról, az egészségügyi dolgozók béréről, a felsőzsolcai árvízvédelmi rendszerről, vas megyei beruházásokról, valamint a nemzeti közfoglalkoztatási programról beszéltek a képviselők hétfőn a kérdések között a parlamentben.
Az MSZP három politikusa is a miniszterelnökhöz fordult hétfőn az azonnali kérdések során a parlamentben. Gyurcsány Ferenc azt kérdezte a parlament plenáris ülésén Orbán Viktortól, hogy miért fél a saját népétől. Az azonnali kérdésre adott válaszában a miniszterelnök azt mondta: az beszél félelemről, aki fél. Orbán Viktor szerint ez az elszámoltatástól való félelem és az Országház nem a személyes problémák megtárgyalásának a helye.
Nehéz lehet hozzászokni, hogy nyolc évig nem kellett semmiért felelősséget vállalni - mondta Orbán, aki szerint a választók másként döntöttek, ezért is van szükség új alkotmányra. A köz érdekében kell munkát végeznünk, ezt nem akadályozhatja meg senki személyes félelme - mondta, majd közölte, hogy az új alkotmányt az országgyűlés fogja megalkotni. Leszögezte: tisztesség ügyében nem kérnek kioktatást az MSZP-től, különösen nem Gyurcsány Ferenctől.
Simon Gábor (MSZP) a kormányfőhöz fordulva azt mondta, hogy a kormány ráteszi a kezét hárommillió ember megtakarításaira. Orbán Viktor azt mondta, hogy akiket a nyugdíjpénztárakba bekényszerítettek, átlagosan több mint százezer forintot vesztettek és a lépés átlagosan több mint ezermilliárdba került a költségvetésnek. Szavai szerint a kötelező magánnyugdíjpénztár egy MSZP-pénztár, aminek lényege, hogy az adófizetők pénzét az MSZP holdudvarához tartozó pénzemberek és pénzügyi körök számára privatizálták. Kormánya intézkedéseiről elmondta, hogy nyugdíjmentő intézkedéseket hoztak, rövid és hosszú távon is biztonságba helyezték mindenki nyugdíját.

Dúró Dóra (Jobbik) arról beszélt, hogy a Magyar Nemzet online kiadásában kiszivárgott Pokorni-Hoffmann paktum néven híressé vált dokumentum két területen is visszalépést jelent és nem nevezi meg a konkrétumokat. Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár közölte, hogy a minisztérium honlapján megjelent törvénytervezet koncepció mindmáig megállja a helyét. Hozzátette, hogy a képviselő által Pokorni-Hoffman paktumnak nevezett emlékeztető nem írja felül a koncepcióban szereplőket.
Dorosz Dávid (LMP) azt mondta, hogy a Szülőföld alap őszi pályázatának eredményei alapján több romániai magyar lap és portál sem kap támogatást. Rétvári Bence államtitkár úgy válaszolt, hogy a nyáron a kormány egy elkésett előkészítést örökölt, ezért írtak ki egy második körös pályáztatást. Közölte, valóban nem biztos, hogy mindenki kap támogatást, de véleménye szerint sikerült elérni, hogy a korábbinál nagyobb összegek, több mint 1,3 milliárd forint jussanak határon túli intézményekhez.

A közfoglalkoztatásról, a vörösiszap-katasztrófa utáni rehabilitációról, Alföldi Róbert színházigazgatói tevékenységéről és a családok támogatásáról volt szó többek között az interpellációk között hétfőn a parlamentben.
Tarnai Richárd arról beszélt, hogy a közelmúltban a becsült népesség 10 millió alá csökkent, a születések száma pedig nagyobb mértékben csökkent, mint a halálozások száma. Drámaian csökkent a házasságkötések száma is, hozzátéve: abban egyetértés van, hogy hatékony intézkedésekre van szükség e folyamat megfékezése érdekében. Rámutatott: az elmúlt évek kormányai elvették a gyermekek utáni adókedvezményt, a lakástámogatási rendszert szétverték, valamint lecsökkentették a gyes időtartamát. Az utóbbi évek adótörvényeinek igazságtalansága, hogy a gyermeket nevelők ugyanolyan módon adóznak, mint a gyermeket nem vállalók. Mikortól és milyen módon ismeri el az adórendszer azokat a terheket, amelyek a gyermeket nevelők vállát nyomják? - kérdezte a kormánypárti politikus.

Cséfalvay Zoltán államtitkár válaszában kiemelte: a jövő évtől életbe lépő kedvezmények a kisebb keresetűeknél is teljes mértékben kihasználhatók lesznek. Az új szabályokkal egy három gyermeket nevelő család esetében havi 487 206 forint bruttó jövedelemig egyáltalán nem fizetnek adót a kedvezmény érvényesítésre jogosultak. Számítások szerint így az átlagkeresetűeknél két gyermek esetében havi nettó 20 ezer, háromnál pedig 25 ezer forinttal nő az idei évhez képest a megmaradó bevétel összege. A kormány szándékai szerint az adószabályok kedvező változásai nem csak több gyermek vállalásra ösztönöznek, hanem arra is, hogy lehetőség szerint mindkét szülő vállaljon bejelentett, adóköteles jövedelmet jelentő munkát.

A magánnyugdíj-pénztári rendszer átalakításáról, és az új alkotmány értékrendjéről beszéltek a képviselők hétfőn napirend előtt a parlamentben. Kövér László, az Országgyűlés elnöke bejelentette, Tarlós István főpolgármester december 3-i hatállyal lemondott képviselői megbízatásáról.

Az új alkotmány nem a többség, hanem a magyar nemzet alkotmánya lesz - kezdte felszólalását Harrach Péter. Ezért is lesz része az új alkotmánynak a közösség. Harrach szerint az összetartozáshoz tartozik a szülőföld is, ami szerinte a magyaroknak nem Magyarország, hanem a Kárpát-medence, a haza az a terület, ahol élünk, és ahol a nemzet jelen van. Az alkotmányban szerinte szólni kell Magyarország ezeréves történelméről, a nagyjainkról, a kereszténységről, hiszen a kereszténység a többség világnézetét jelentő gondolkodás.
A Szent Korona kapcsán azt mondta, hogy az a nemzet egységének megjelenítője. A jövőről is szólnia kell az alkotmánynak, amire a család szentségének hangsúlyozása a legalkalmasabb, de szólni kell az élet feltétlen tiszteletéről is, bár ez nem jelent abortusztilalmat. Egészen másról van szó, arról, hogy kimondjuk, az élet csodálatos dolog - mondta, és ezért mindannyiunknak felelősséget kell vállalni.
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy képviselői válaszra közölte: a kormány a magyarországi nyugdíjrendszer reformjáról döntött, a kormány célja, hogy megvédje az állami nyugdíjrendszert. Hangsúlyozta: a nyugdíjrendszer átalakítása nem államosítás. Mindazoknak, akik visszatérnek az állami nyugdíjrendszerbe, a felhalmozott vagyonukat egyéni számlán fogják kezelni.
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy LMP-s felszólalásra azt válaszolta: a felelőtlen gazdaságpolitika következtében a magyar államadósság szintje az elmúlt években a GDP-hez mérve 80 százalék közelébe ugrott fel. Magyarországon körülbelül egymillió munkahely hiányzik, amit a jelenlegi kormány tíz év alatt tud majd megteremteni, hozzátéve: Magyarországnak a népesedés terén is súlyos adóssága van, legalább egymillió gyermek hiányzik.
Matolcsy egy szocialista hozzászólásra reagálva pedig közölte: fenntarthatatlan költségvetést örökölt a mostani kormány, amely azt a célt tűzte ki, hogy rövid távon végrehajtja Magyarország pénzügyi konszolidációját. A kormány jövő év tavaszán bejelenti azt a növekedési és stabilitási programot, ami szerkezeti reformokkal fenntarthatóvá teszi Magyarország gazdaságát.


kdnp.hu
Forrás: index.hu, MTI
Copyright 2008 by KDNP



Forráscím: http://kdnp.hu/kdnp/tudositas/az-beszel-felelemrol-aki-fel
Linkek:
[1] http://kdnp.hu/node/11386
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: összetartozáshoz, törvénymódosítás, megtárgyalásának, rehabilitációról, nyugdíjtörvények, színházigazgatói, igazságtalansága, elszámoltatástól, lebonyolításával, megtakarításaira, megengedhetetlen, fogyasztóvédelmi, abortusztilalmat, fenntarthatatlan, kereszténységről, konszolidációját, gazdaságpolitika, nyugdíjrendszert, magyarországnak, törvényjavaslat, számlavezetésre, törvénytervezet, adótörvényeinek, gázármoratórium, intézkedéseiről, készletezéséről, lecsökkentették, nemzetgazdasági, költségvetésnek, nyugdíjrendszer, országgyűlésnek, házasságkötések, elengedhetetlen, mindannyiunknak, tevékenységéről, lakástámogatási, beszél félelemről, parlament hétfő, ajkai térségben, ügyvédi kamarai, magyar nemzet, szocialista frakció, javaslat tárgyalásának, állami nyugdíjpillér, államtitkár kifejtette, állami nyugdíjkassza, állami nyugdíjalap, következő évet, állami nyugdíjrendszerbe, párt vezérszónoka, egyéni számlavezetésre, egyszerűsített foglalkoztatásról, Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Harrach Péter, Cséfalvay Zoltán, Selmeczi Gabriella, Kalmár Ferenc, Rogán Antal, Spaller Endre, Vitányi István, Rubovszky György, Balla Mihály, Vejkey Imre, Szapáry Györgyöt, Szapáry György, Orbán Viktortól, Gyurcsány Ferenctől, Simon Gábor, Dúró Dóra, Magyar Nemzet, Hoffmann Rózsa, Dorosz Dávid, Rétvári Bence, Alföldi Róbert, Tarnai Richárd, Kövér László, Tarlós István, Szent Korona, Matolcsy György,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Önmaga ellenére  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Nem kell hozzá fürdőruhás  Erdei gyöngyvirág  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Van néhány kérdés, amin gondol...  Szép estét kedves látogatóimna...  Eduardo Sacheri gondolata  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam Krisztina b...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Önmaga ellenére  Spenót fasírttal  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Ady Endre - Mindegy átka  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  képre írva  Márai Sándor tollából  Robert Merle tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Ady Endre - Mindegy átka  Szép estét kedves látogatóimna...  Szabó T. Anna - Pitypang  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  A Magyar Költészet napja alkal...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Walter Chrysler mondta  Dóró Sándor: Embernek maradni  Dóró Sándor: Embernek maradni  Alvó kislány  Pitypang szökőkút  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Magamnak  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Megígért békesség  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ma van a magyar költészet napj...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Minden tavaszból őrizz..  Egyszerű  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Egyszerű  Azért kaptad  IGEN így  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Kertem  jó reggelt  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
beszél félelemről, parlament hétfő, ajkai térségben, ügyvédi kamarai, magyar nemzet, szocialista frakció, javaslat tárgyalásának, állami nyugdíjpillér, államtitkár kifejtette, állami nyugdíjkassza, állami nyugdíjalap, következő évet, állami nyugdíjrendszerbe, párt vezérszónoka, egyéni számlavezetésre, egyszerűsített foglalkoztatásról, alkalmazott adatait, telefonos bejelentés, sms-alapú bejelentési, földgáz biztonsági, földgázellátásról szóló, javaslat előterjesztője, fideszes Rogán, árszabályozás magyarországi, szolgáltatók érdekeit, mostani javaslat, lakosság kétharmada, százalékkal emelkedjen, gázármoratórium nemcsak, tíztagú testületbe, bizottság elnökének, kormánypártok támogató, ügyvédekről szóló, jogszabály tervezetét, módosítás értelmében, kamarai tagság, hatályban levő, hatályos szabályok, jogi szakvizsga, ügyvédi hivatásban, tapasztalatok szerint, magasabb szakmai, indítványt Balla, külügyi bizottság, kormánypárti politikus, magyar államot, indítvány benyújtásának, parlament szakbizottsága, miniszterelnök gazdasági, washingtoni nagyköveti, korábban tervezett, ország lakosságát, népszámlálás adatfelvételi, adatok megbízhatóságának, előterjesztő közigazgatási, egészségügyi dolgozók, felsőzsolcai árvízvédelmi, képviselők hétfőn, kérdések között, miniszterelnökhöz fordult, azonnali kérdések, parlament plenáris, saját népétől, azonnali kérdésre, elszámoltatástól való, személyes problémák, választók másként, országgyűlés fogja, kormányfőhöz fordulva, kormány ráteszi, kezét hárommillió, lépés átlagosan, adófizetők pénzét, minisztérium honlapján, képviselő által, koncepcióban szereplőket, elkésett előkészítést, második körös, korábbinál nagyobb, családok támogatásáról, interpellációk között, becsült népesség, születések száma, halálozások száma, házasságkötések száma, elmúlt évek, gyermekek utáni, lakástámogatási rendszert, gyes időtartamát, utóbbi évek, gyermeket nevelők, adórendszer azokat, jövő évtől, kisebb keresetűeknél, három gyermeket, kedvezmény érvényesítésre, idei évhez, megmaradó bevétel, kormány szándékai, adószabályok kedvező, összetartozáshoz tartozik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 16
  • e Hét: 436
  • e Hónap: 1383
  • e Év: 37324
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.