Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
„Meg kell törni Orbán egypárti uralmát”???
  2012-12-18 22:52:52, kedd
 
 




"MEG KELL TÖRNI ORBÁN EGYPÁRTI URALMÁT"???

HUNSOR állásfoglalás a DN írására: ,,Meg kell törni Orbán egypárti uralmát"


A DN december 16-án megjelent írásara (,,Meg kell törni Orbán egypárti uralmát")a HUNSOR a következő nyílt levéllel foglal állást.

A Dagens Nyheter írása a Magyarországon történő fejleményekről vízválasztó több szempontból is.
A HUNSOR teljes mellbőséggel visszautasítja az ilyen hangnemű, - minden valós alapot és tényt nélkülöző de nyíltan Magyarországot avagy annak legitim kormányát megbélyegző írást.

A DN hasábjain ilyen formában, ilyen írás ezidáig még nem látott napvilágot, és ezt a HUNSOR - a Magyar Svéd online Források szerkesztősége, megdöbbenve veszi tudomásul.

A HUNSOR szerkesztősége nem a részleteket kifogásolja az írásban, hanem az egész írás hangnemét, és rejtett üzenetét, amely véleményünk szerint mélyen ferdíti a Magyarországi fejleményeket és mint ilyen, - az írásból kihagyja még az alapvető etikai/zsurnalisztikai normákat is.

Amikor ezt írjuk, akkor mi itt már komolyan aggódunk a fenn állt helyzeten amit a DN cikke teremtett, mert Mi itt Svédországban, az itten elő és itt adózó állampolgárok, nem szoktunk rá az ilyen cikkekre, amelyek ilyen leegyszerűsített és ennyire a tényeken nem alapuló formában még a valamikori keleti blokkokban megrendelésre megírt cikkeken is felülmúltak.

A HUNSOR szerkesztősége kérdőjelként áll e írás előtt érthetetlenül, hogy miért, milyen jogon és milyen alapon engedi magának meg a DN, hogy megbélyegezzen egy egész ország demokratikusan megválasztott kormányát, annak kormányzó pártját. Kérdeznünk kell mi a cikk célja, mit akar elérni egy ilyen írás Svédországon belül és az ország határain kívül?

Tisztelettel kérjük a DN szerkesztőséget, hogy ezzel a nyíltan magyar kormányellenes és e tényeket nélkülöző kampánnyal egyszerűen álljon le, mert ilyen formában a DN íztelen írásaira már rászokott ember is komolyan undorodik.

Emlékeztetnünk kell a Dagens Nyhetert, hogy csak azért mert ezerszer valaki elmond egy tévhírt és alkot egy rémképet, attól még nem lesz ezeregyre az a valami igaz hír, a kép meg élethű , inkább egy torz plagizált tákolmány.

Egyetlen konkrétum avagy hivatkozás nincs a cikkben, csak egy a "pletykákra" elfogult álláspontra épülő rágalom az elejétől a végéig. És pont ez a baj.

A HUNSOR az írást egy teljesen nyílt támadásnak minősíti a legitim és demokratikusan megválasztott magyar kormány ellen, egy egyoldalúan bemutatott rágalmakkal.

A nemzetek közti avagy államok közti békés együttélést elősegítő, a demokráciát is építő tényeken alapuló és a társadalmat kritikusan átvilágító újságírásra és zsurnalisztikára úgy látszik nagyobb szükség van ma Svédországban mint valaha.

Reméljük hogy a DN is megtalálja az etikai normákon és tényeken alapuló újságírás és a demokráciát építő fonalát, amelyet úgy látszik ideiglenesen elveszített.

A HUNSOR szerkesztősége





---------------------------------------------------

Dagens Nyheter svéd országos napilap: ,,Meg kell törni Orbán egypárti uralmát"

A budapesti kormány jó úton halad, hogy az országot gyorsan önkényuralommá (autokráciává) változtassa.

Az utóbbi idők politikai történései rossz irányba indították el Magyarországot. A kormányzó Fidesz újabb és újabb területeken hoz új törvényeket, hogy bebiztosítsa hatalmát. Az elmúlt hetekben az 1989 előtti magyar demokratikus mozgalom aktivistái kétségbeesett felhívásban emelték fel a szavukat. Leírták, hogy a szabad választások veszélyben vannak, így az állampolgárok lehetősége is arra, hogy a Fideszt kiszavazzák a hatalomból - azt a Fideszt, amellyel botrányos módon a svéd Mérsékelt (Moderáta) Párt és a Kereszténydemokraták is együttműködnek az Európai Parlamentben.

Az út már ki van kövezve. A groteszk médiatörvény a politikai tájékoztatást a Fidesz egy kényelmes megafonjává alakította. A bíróságok és törvényhozás már olyan szinten átpolitizáltak, hogy az ütközik a jogállam elveivel.

A korábban liberális Fidesz agresszív nacionalizmust tett magáévá, és a történelem olyan revízióját hajtja végre, ahol a kimondottan antiszemita személyeket már-már nemzeti ikonként emlegetik. Ebben az ellenséges, hazug politikai légkörben egy Jobbikos képviselő a zsidó származású parlamenti képviselők regisztrációját kéri.

Az ilyen további fejlemények megfordításának egyetlen módja, hogy a Fidesz elveszíti parlamenti többségét a 2014-es választásokon. Egy demokráciában ez nem is lenne lehetetlen. Orbán Viktor népszerűsége már nem olyan, mint egykor volt. Azonban egy olyan banális dolog, mint a nép elégedetlensége, nem lehet akadályozó tényező a Fidesz törekvéseiben.

A demokrata aktivisták felhívásaikban úgy jellemzik az új Fidesz törvényeket, hogy azok alkotmányos keretet biztosítanak a diszkriminációnak, ködösítésnek és szisztematikus választási csalásnak. A választási körzeteket a Fidesz érdekében átrajzolták. Egy régimódi rendszer, mégpedig a választások előtt legalább két héttel történő önkéntes regisztráció kerül bevezetésre. Ez teret enged a diszkrimináció és csalás lehetőségének.

Minden mozzanatot különböző bizottságok ellenőriznek, az Országos Választási Bizottság megfigyelése alatt, nem meglepő módon, többségében politikailag kinevezett delegáltakkal, szinte minden szinten.

A Fidesz kormány a szomszédos országokban élő magyar származású emberek százezreinek adott magyar állampolgárságot és szavazati jogot. De azzal az ürüggyel, hogy védik őket, eltitkolják a konkrét számukat, csak az Országos Választási Bizottság rendelkezik pontos adatokkal, és kezelheti (adminisztrálhatja) szavazataikat. Könnyen lesznek majd bevethetőek a választási eredmény korrigálása érdekében.

Ugyanez a Választási Bizottság - indoklás nélkül - megtilthatja külföldi választási megfigyelők jelenlétét a választások alatt. És egy miniszter egyedül dönthet arról, hogy milyen mértékben hozzák majd nyilvánosságra a választási eredményeket, amely a parlamenti mandátumok elosztásának az alapja.

A romák ugyan képviselethez juthatnak a parlamentben, de csak azzal a feltétellel, hogy nem szavazhatnak más pártra. (sic!) (Megj.: a cikk, lehet, hogy a kisebbségi szószólókra gondol.) Ez súlyos korlátozása a már amúgy is hátrányosan érintett kisebbség politikai jogainak.

Ez csupán néhány a speciálisan tervezett választási törvények közül, amelyek a Fidesz hatalmát hivatott garantálni 2014 után is, attól függetlenül, hogy a magyar lakosság hogyan szavaz.

A Lisszaboni Szerződés szerint azon tagállam, amely súlyosan megsérti az alapvető demokratikus értékeket, megfosztható szavazati jogától az EU-ban. Erre még ez idáig nem volt precedens, azonban ha egy tagállam nem respektálja sem a jogállam intézményét, sem a szólásszabadságot, és szégyentelenül választási csalást tervez véghezvinni, ideje fellépni.

Szerző: szerkesztőségi cikk


HUNSOR - A svéd 24 óra

Link








 
 
0 komment , kategória:  Magyar sorsot - magyar kézbe!   
Címkék: állampolgárságot, zsurnalisztikára, leegyszerűsített, regisztrációját, elégedetlensége, szerkesztőséget, megfordításának, zsurnalisztikai, átpolitizáltak, visszautasítja, diszkrimináció, fejleményekről, magyarországon, nyilvánosságra, demokratikusan, szégyentelenül, magyarországot, önkényuralommá, szerkesztősége, felhívásaikban, együttműködnek, megbélyegezzen, szisztematikus, szerkesztőségi, kormányellenes, emlékeztetnünk, nacionalizmust, szavazataikat, svédországban, állásfoglalás, magyarországi, választásokon, fejleményeket, tájékoztatást, megválasztott, megrendelésre, következő nyílt, ilyen hangnemű, részleteket kifogásolja, egész írás, írásból kihagyja, alapvető etikai, fenn állt, ilyen cikkekre, valamikori keleti, egész ország, cikk célja, ilyen írás, ország határain, nyíltan magyar, torz plagizált, teljesen nyílt, KELL TÖRNI ORBÁN EGYPÁRTI URALMÁT, Dagens Nyheter, Magyar Svéd, Dagens Nyhetert, Európai Parlamentben, Orbán Viktor, Országos Választási Bizottság, Választási Bizottság, Lisszaboni Szerződés,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Adakozás  Png nő  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Alázat  Png virág  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Nagyi telefonál  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szívem  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png virág  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  Egy lelki imádság  Nagyi telefonál  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Egy bizonyos határt  Nem tudhatod  Ne kapaszkodj magasabbra,  George Byron - Ahogy itt jár -...  George Gordon Lord Byron: Inez...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Tavaszi kép  210 éve született a SZÓZAT meg...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Sokan azt tartják  Lóhere  Egy hatékony szolga  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Esti kép  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Hiányzik  Png lepke  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Az igazi szeretetért rendszeri...  Paul David Tripp Április 20  Éretlen vers  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokan azt tartják  Alvó cicák  Esti kép  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Png cica  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png fotel  Paul David Tripp Április 21  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyi telefonál  Nem tudhatod  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyon különös  Hiányzik  Alázat 
Bejegyzés Címkék
következő nyílt, ilyen hangnemű, részleteket kifogásolja, egész írás, írásból kihagyja, alapvető etikai, fenn állt, ilyen cikkekre, valamikori keleti, egész ország, cikk célja, ilyen írás, ország határain, nyíltan magyar, torz plagizált, teljesen nyílt, egyoldalúan bemutatott, nemzetek közti, társadalmat kritikusan, etikai normákon, demokráciát építő, budapesti kormány, országot gyorsan, utóbbi idők, kormányzó Fidesz, elmúlt hetekben, 1989 előtti, szabad választások, állampolgárok lehetősége, hatalomból &#8211, svéd Mérsékelt, groteszk médiatörvény, politikai tájékoztatást, kényelmes megafonjává, jogállam elveivel, korábban liberális, történelem olyan, kimondottan antiszemita, zsidó származású, ilyen további, 2014-es választásokon, olyan banális, demokrata aktivisták, választási körzeteket, régimódi rendszer, választások előtt, szomszédos országokban, konkrét számukat, választási eredmény, választások alatt, miniszter egyedül, választási eredményeket, parlamenti mandátumok, romák ugyan, kisebbségi szószólókra, speciálisan tervezett, magyar lakosság, alapvető demokratikus, jogállam intézményét, állampolgárságot, zsurnalisztikára, leegyszerűsített, regisztrációját, elégedetlensége, szerkesztőséget, megfordításának, zsurnalisztikai, átpolitizáltak, visszautasítja, diszkrimináció, fejleményekről, magyarországon, nyilvánosságra, demokratikusan, szégyentelenül, magyarországot, önkényuralommá, szerkesztősége, felhívásaikban, együttműködnek, megbélyegezzen, szisztematikus, szerkesztőségi, kormányellenes, emlékeztetnünk, nacionalizmust, szavazataikat, svédországban, állásfoglalás, magyarországi, választásokon, fejleményeket, tájékoztatást, megválasztott, megrendelésre, lehetőségének, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4837
  • e Hét: 13292
  • e Hónap: 53113
  • e Év: 230988
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.