|
2011-12-19 20:28:04, hétfő
|
|
|
1,5-2 kg ponty egészben
A páchoz:
kilónként 3 gerezd fokhagyma
2 csomag petrezselyem
1 tk őrölt babér
1 tk kakukkfű
1 tk őrölt kapor
1,5 dl olívaolaj
só, bors (ízlés szerint)
1 ek mustár
1,5-2 dl fehér bor (lehetőleg száraz)
A szószhoz:
3 paradicsom
1 kaliforniai paprika
2 közepes fej vöröshagyma
1,5 dl tejszín
A halat letisztítjuk, belső szerveitől megszabadítjuk, kopoltyúját kiszedjük, 0,5 cm-ként beirdaljuk. Sózzuk-borsozzuk.
A páchoz a hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd az előkészített nyers halat bekenjük a páclével és alufóliába tekerve egy napot pácoljuk.
Sütéskor olajozott tepsibe fektetjük a bepácolt halat, és mellétesszük a szószhoz való zöldségeket, majd ráöntjük a fehérbort. Alufóliával lefedve fél óra alatt összepároljuk. Fél óra elteltével a halat átrakjuk egy kiolajozott tepsibe és így sütjük tovább, hogy a bőre kicsit ropogós legyen. A zöldségeket a haltól külön, de ugyanabban a sütőben még kb. fél óráig fólia nélkül tovább sütjük.
Amikor a zöldségek megpuhultak edénybe tesszük a levével együtt, majd összeturmixoljuk, és a tejszínnel felöntve összeforraljuk.
A halat a sütőben néha óvatosan megforgatva ropogósra sütjük, és az elkészült szósszal tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: karácsony |
|
Címkék: összeturmixoljuk, összeforraljuk, megszabadítjuk, összepároljuk, összekeverjük, letisztítjuk, petrezselyem, hozzávalókat, előkészített, mellétesszük, zöldségeket, megforgatva, megpuhultak, kiolajozott, kopoltyúját, vöröshagyma, kaliforniai, alufóliával, beirdaljuk, szerveitől, alufóliába, paradicsom, elteltével, ugyanabban, tejszínnel, kilónként, fehérbort, borsozzuk, fokhagyma, kiszedjük, zöldségek, lehetőleg, olívaolaj, fektetjük, ropogósra, elkészült, halat letisztítjuk, hozzávalókat alaposan, előkészített nyers, napot pácoljuk, bepácolt halat, szószhoz való, halat átrakjuk, kiolajozott tepsibe, bőre kicsit, haltól külön, zöldségek megpuhultak, levével együtt, tejszínnel felöntve, sütőben néha, elkészült szósszal,
|
|
|
|
halat letisztítjuk, hozzávalókat alaposan, előkészített nyers, napot pácoljuk, bepácolt halat, szószhoz való, halat átrakjuk, kiolajozott tepsibe, bőre kicsit, haltól külön, zöldségek megpuhultak, levével együtt, tejszínnel felöntve, sütőben néha, elkészült szósszal, összeturmixoljuk, összeforraljuk, megszabadítjuk, összepároljuk, összekeverjük, letisztítjuk, petrezselyem, hozzávalókat, előkészített, mellétesszük, zöldségeket, megforgatva, megpuhultak, kiolajozott, kopoltyúját, vöröshagyma, kaliforniai, alufóliával, beirdaljuk, szerveitől, alufóliába, paradicsom, elteltével, ugyanabban, tejszínnel, kilónként, fehérbort, borsozzuk, fokhagyma, kiszedjük, zöldségek, lehetőleg, olívaolaj, fektetjük, ropogósra, elkészült, olajozott, bepácolt, felöntve, alaposan, ráöntjük, bekenjük, páclével, átrakjuk, egészben, szószhoz, tálaljuk, kakukkfű, sütéskor, óvatosan, pácoljuk, szósszal, lefedve, ropogós, tekerve, tesszük, paprika, közepes, tejszín, tepsibe, szerint, edénybe, sütőben, levével, együtt, tovább, haltól, sütjük, nélkül, csomag, páchoz, gerezd, mustár, sózzuk, kicsit, száraz, amikor, legyen, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 933
- e Hét: 1807
- e Hónap: 6211
- e Év: 37940
|
|
|