Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Summerfest 2013
  2013-08-17 22:39:50, szombat
 
 







SUMMERFEST 2013


Hidat verni
A tovarohanó folyók
A mély völgyek felett
A meredek partok között
Hogy egymást elérhessük!

Hidat verni
Emberi indulatok
Szakadékok fölött
Az emberszívek között
Hogy békében élhessünk!

(Hídépítők dala a XVII. századból)


A fenti gondolatok még a Summerfest 1997. évi Nyitóceremóniáján hangoztak el. A "híd" immár visszavonhatatlanul és végérvényesen a fesztivál és egy kicsit Százhalombatta jelképe lett. Az elmúlt években a "híd" patinásabbá vált. Szerencsére 2013-ban sem maradt kihasználatlanul: közel 900 külföldi tanulta meg Százhalombatta nevét, és kelt útra, hogy augusztus 12-én átsétáljon a "hídon", birtokba vegye, megismerje városunkat, az itt élő embereket, Magyarországot.


"A fesztivál jelkép lett: a barátság a béke, és a humán értékrend jelképe."


SUMMERFEST - HUSZADSZOR IS FESZTIVÁL!
Jubileumi Nemzetközi Folklór és Népművészeti Fesztivál
Százhalombatta, 2013. augusztus 12 - 22.

Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár - egy varázslatos, érzelemmel és vidámsággal teli utazás. A Summerfest valós és átvitt értelemben határtalan találkozás és határtalan kultúra.

Idén immár 20. alkalommal - 20 ország részvételével!

Határtalan öröm! - Határtalan élmény! - Határtalan barátság! - Határtalan szeretet!
Minden tekintetben!

Résztvevő országoK:
Benin, Dominika, Ciprus, Dél-Korea, Egyesült Királyság, Franciaország-Bretagne, Hawai, Indonézia, Kongó, Malajzia, Mexico, Oroszország-Észak-Oszétia, Oroszorazág-Jakutföld, Panama, Paraguay, Peru, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Tajvan, Magyarország

Minőség és hagyomány egyben!

A Summerfest egy felejthetetlen élményt nyújt a részvevőknek, megismerkedhetnek egymás kultúrájával - egy önfeledt ünneplés és kikapcsolódás is egyben!

A város évek óta igyekszünk felkelteni a nem városlakók érdeklődését is! Annak ellenére, hogy egy Budapesthez közeli, kicsiny iparváros vagyunk, mindent elkövet azért, - nem megfeledkezve az ipari létről, nem félve a főváros árnyékától - hogy vonzók, barátságosak legyünk, és hogy a város nevét hallva egyre többek arra gondoljanak, hogy Százhalombatta egy kicsiny kulturális sziget, pezsgő élettel, jó színházi előadásokkal, fesztiválokkal.

Azok, akik már jártak nálunk tavaly is, bizonyára óriási csodálkozással szemlélték a Szent István teret, a megújult Kulturális Központot, a most már teljes egészében látható Rendezvény Központot, a Táncházat, és a Summerfestre elkészült új belvárosi útszakaszt! Ezek a beruházások élhetőbbé, vonzóbbá, értékesebbé teszik városunkat, új szabadidős, művelődési és közösségteremtési lehetőségek bölcsői.

A mögöttünk álló tíz nap, ismét a nagy találkozások és élmények kifogyhatatlan tárháza volt, amely pont attól jó, hogy az egyik végén lehet, hogy kicsit fáradtabban dőlünk hátra a székünkben, de mégis nagyon várjuk, hogy itt legyen a következő. Így vannak ezzel a külföldiekkel sokat játszó gyerekek, a vendégekkel barátkozó teenagerek, az előadásokban gyönyörködő felnőttek, a megfáradhatatlan vendéglátó családok és önkéntesek egyaránt. Olyan ez, mint a karácsony: december 26-án minden évben megfogadjuk, hogy jövőre sokkal egyszerűbben, de aztán a következő évben, december 24-én rádöbbenünk, hogy már megint pont úgy, mint tavaly, mert a karácsonyt nem lehet másként.

Így van ez a Summerfesttel is, hiszen ez az a közös ünnep, amit együtt is nagyon jó átélni, és attól még jobb, ha vendégek is érkeznek: barátaink, családtagjaink az ország különböző részéből.

A Summerfest ma már a nyár legnagyobb kulturális eseménye.Találkozásból, vidámságból, örömből, élményből, színekből, szépségből, kedvességből, mosolyból idén sem volt kevesebb.

Summerfest 2013. - Welcome to Hungary!







Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár - Naprakész információkkal
Honlap + Videó

Link



Videók:


Summerfest Hungary 2013 - Menettánc Százhalombatta

Link



Summerfest 2013 - Százhalombatta /Hivogató menettánc a város főutcáján/

Link



A XX. Summerfest nyitóceremóniája - 2013. (részletek)

Link



Summerfest 2013 - FORRÁS - Welcome to Hungary

Link



Világzenekari Monti csárdás - Summerfest 2013 Hungary

Link



Danube cruises folk party - Summerfest Hungary 2013.
/A résztevő együttesek dunai "sétahajózása".
XX. SUMMERFESTNemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár/

Link



Záróceremónia, bevonulás - Summerfest 2013 Hungary

Link



2013 Summerfest Firework Show

Link



Videómorzsák - Moments of Summerfest Hungary 2013

Link



Indonéz temetési szertartás - Summerfest Hungary 2013

Link



Most múlik pontosan - egy indonéz lány előadásában

Link



Summerfest 2013 Panama

Link



A Kaukázus táncai - Summerfest 2013 Hungary

Link



Képek:

Az alábbi képeket a Megnyitó napján a több száz táncos részvételével megtartott Hívogató - zenés, táncos felvonuláson készítettem. A résztvevők a fesztiválzászló felvonása után - melyre a rendezvény központ parkolójában került sor - a város főutcáján táncos felvonulást tartottak, amely során az érdeklődők az út két oldaláról nézhették meg ezt a pompás és látványos eseményt. Fesztiválon ez az az első találkozás Százhalombatta és a nagyvilág között.
























































































































































Nyitóceremónia Kéz a kézben




Képgaléria /összes kép/
A képtár az első képre kattintva indul, utána egyesével váltható, vagy a jobb felső részben a Vetítés jellel automatikus! Jobb klikk esetén bármely kép képernyő nagyságban, méretben is megtekinthető!
A bejelentkezéshez regisztráció szükséges, mivel ennek hiányában a Szolgáltató megtagadhatja a hozzáférést.

Link



Más hires fesztiválok

Temple City HS -The Boys of the Old Brigade - 2009 La Palma Band Review
Link


Arcadia HS - The Rifle Regiment - 2009 La Palma Band Review
Link


Diamond Bar HS - The Boys of the Old Brigade - 2009 Arcadia Band Review
Link


A Szent István tér a Csodaszarvas díszkút tükröződésében, a Fesztiválszinpad helyszíne.
Bal oldalt a Rendezvényközpont egy része, szemben a Szent István szobor, mögötte a BKK.











































 
 
0 komment , kategória:  Művészet  
Címkék: kihasználatlanul, nyitóceremóniája, folklórfesztivál, bejelentkezéshez, megfáradhatatlan, fesztiválszinpad, fesztiválzászló, csodálkozással, kifogyhatatlan, százhalombatta, magyarországot, információkkal, családtagjaink, fesztiválokkal, tükröződésében, felejthetetlen, nyitóceremónia, megtagadhatja, részvételével, záróceremónia, végérvényesen, világzenekari, megtekinthető, spanyolország, kikapcsolódás, megfeledkezve, találkozásból, franciaország, summerfesttel, külföldiekkel, barátságosak, summerfestre, regisztráció, magyarország, népművészeti, sétahajózása, tovarohanó folyók, mély völgyek, meredek partok, emberszívek között, fenti gondolatok, kicsit Százhalombatta, elmúlt években, fesztivál jelkép, humán értékrend, felejthetetlen élményt, önfeledt ünneplés, város évek, ipari létről, főváros árnyékától, város nevét, kicsiny kulturális, HUSZADSZOR IS FESZTIVÁL, Jubileumi Nemzetközi Folklór, Népművészeti Fesztivál, Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál, Népművészeti Vásár, Egyesült Királyság, Szent István, Kulturális Központot, Rendezvény Központot, Summerfest Hungary, Menettánc Százhalombatta, Világzenekari Monti, SUMMERFESTNemzetközi Folklórfesztivál, Summerfest Firework Show, Nyitóceremónia Kéz, Temple City HS, Palma Band Review, Arcadia HS, Rifle Regiment, Diamond Bar HS, Arcadia Band Review,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Különleges  Nevelőszülőkhöz adták,  Alvó kislány  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Magamnak  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Jó éjszakát  képre írva  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Robin Wight pitypang szobra  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Szép estét kedves látogatóimn...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Paul Éluard - És egy mosoly  Minden tavaszból őrizz..  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimn...  40 felett  Robert Merle tollából  Borzasztó  Jó nap volt  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam Krisztina b...  Isten hűségének mértéke  Magyar költészet napja  Egy tavasz  Alvó cica  Robert Merle tollából  Az ember  Vito Giaquinto gondolata  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Magamnak  Robin Wight pitypang szobra  Tanácsok egy pszichológustól  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Martin Buber, A haszidim meséi  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szívek  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Tanmese  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Pitypang szökőkút  James Allen  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
tovarohanó folyók, mély völgyek, meredek partok, emberszívek között, fenti gondolatok, kicsit Százhalombatta, elmúlt években, fesztivál jelkép, humán értékrend, felejthetetlen élményt, önfeledt ünneplés, város évek, ipari létről, főváros árnyékától, város nevét, kicsiny kulturális, megújult Kulturális, beruházások élhetőbbé, mögöttünk álló, nagy találkozások, egyik végén, külföldiekkel sokat, vendégekkel barátkozó, előadásokban gyönyörködő, megfáradhatatlan vendéglátó, következő évben, ország különböző, nyár legnagyobb, város főutcáján, résztevő együttesek, indonéz lány, alábbi képeket, több száz, fesztiválzászló felvonása, rendezvény központ, első találkozás, nagyvilág között, első képre, jobb felső, bejelentkezéshez regisztráció, kihasználatlanul, nyitóceremóniája, folklórfesztivál, bejelentkezéshez, megfáradhatatlan, fesztiválszinpad, fesztiválzászló, csodálkozással, kifogyhatatlan, százhalombatta, magyarországot, információkkal, családtagjaink, fesztiválokkal, tükröződésében, felejthetetlen, nyitóceremónia, megtagadhatja, részvételével, záróceremónia, végérvényesen, világzenekari, megtekinthető, spanyolország, kikapcsolódás, megfeledkezve, találkozásból, franciaország, summerfesttel, külföldiekkel, barátságosak, summerfestre, regisztráció, magyarország, népművészeti, sétahajózása, találkozások, részvevőknek, kultúrájával, csodaszarvas, előadásokban, egyszerűbben, előadásokkal, kedvességből, videómorzsák, parkolójában, érdeklődését, felvonuláson, fesztiválok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2261
  • e Hét: 16586
  • e Hónap: 39074
  • e Év: 216949
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.