Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A rettenetes Orbán-kormány
  2014-02-20 22:45:14, csütörtök
 
 




A RETTENETES ORBÁN-KORMÁNY
2014. február 19., szerda 15:01, frissítve: szerda 15:56 , szerző: Seszták Ágnes


Nézünk, mint a moziban. Az egész Simon Gábor-ügy akciófilm és komédia keveréke. Attól kezdve érdekes, amikor is a Washingtonból megérkezett Mesterházy Attilától azt kérdezte a Hír TV riportere, mit szól ahhoz, hogy helyettese, Simon Gábor 240 millió eltitkolt forintot tart egy osztrák bankszámlán. Az MSZP elnöke frappáns volt: kizárt, hogy ilyen megtörténhetett az MSZP-ben, ellenben a Fideszben minden további nélkül. A folytatást ismerjük.

Az egész ország Simon botrányától zeng, mert nem elég, hogy az MSZP második embere többszörös adócsaló, akit kipenderítettek ugyan a pártból, de semmiféle épkézláb magyarázatot nem kaptunk arra, honnan volt Simon Gábornak negyedmilliárdja dollárban és euróban, és miért nem tüntette fel hat évig a vagyonnyilatkozatában.

Az MSZP hideg cinizmusa szerint Simon mint probléma a kizárással megszűnt létezni. Kizárták a pártból, okoskodott az ájulós Budai Bernadett, ezzel az MSZP lezártnak tekinti az ügyet. Sőt, Szanyi Tibort és néhány elvtársát nem is érdekli, honnan tehetett szert Simon ennyi pénzre. Simon hallgat, az MSZP hallgat, egyedül Gyurcsány ordibál, és hol szigorú elszámoltatást akar, hol Orbán Viktor vagyonosodását vizsgálná, mert ő bátran áll mindenféle vizsgálat elébe, szorgos munkával szerzett vagyona eredete tiszta, mint a hó. Gyurcsány emlékezete hézagos, mert összeadta ugyan Orbán bevételeit, de kifelejtette, amit a miniszterelnök a könyveivel keresett. Ez durva, mert amikor hír volt, Gyurcsány teleordibálta az étert, hogy micsoda aljas alak Orbán Viktor, mert a családjára költötte könyve bevételeit, nem pedig jótékony célokra.

Az ország egyik fele kínjában félrenéz ekkora pimaszság hallatán, a másik fele meg eltöpreng, miként nézhetnek a szocialisták hülyének ennyi embert. Az egyik kártékony ámokfutó, a másik bukott pártkatona, aki azért nem rántotta magával a pártját, mert a Vörös segély a hallgatásért cserében gondoskodni fog róla. Ha lesz is ügyészi vizsgálat, a választások utánra marad, hiszen Simon azért az utolsó határidő utánra időzítette a lemondását, mert az a néhány nap is a hasznára volt. A nagy kérdés a levegőben lóg: miként meri megtenni egy komoly párt, hogy prominens tisztségviselője hatalmas botrányát egyetlen hang és magyarázat nélkül hagyja. Az MSZP tagsága keményen összezár, ha az érdekei úgy kívánják: lehet nyilvánosan káromkodni, trágárkodni, hazudozni, hajat tépni, látványosan lopni, csalni, vélt előnyökért hazát árulni, szemet kilövetni, antiszemitázni és fasisztázni, csőd szélére vinni az országot, árulkodni és ájtatoskodni, korrumpálódni, éhségmenet élén mellet verni, az ellenfelet lejáratni, levadászni, közben negyedmilliárd forintot faarccal külföldön rejtegetni. És még mennyi lehet a svájci, kajmán-szigeteki és egyéb bankokban, ahogyan arra Gyurcsány Ferenc célozgatott.

A párt és tagsága képtelen demokrata módjára viselkedni, miközben mindenkit kioktatnak demokráciából. Nem tudják levetkőzni elődpártjuk, az MSZMP legrosszabb tulajdonságait, de megsértődnek a posztkommunista minősítésen. Az Orbán-kormány ellenzékeként a legádázabb ellenségként viselkednek, ártva ezzel az országnak is. Ha belenézünk a 1998 és 2002 közti médiába, látjuk, eksztatikus gyűlöletük már akkor csúcsra járt. Orbán Viktor szerintük már akkor is zseb-Napóleonként fenyegette a demokráciát, számolta fel annak intézményeit, s miközben éjszakánként a Szent Koronát próbálgatta, a királyságra ácsingózott.

Most, a választások közeledtével, ha számvetést készítünk, a rettenetes Orbán-kormány a kétharmadától függetlenül elég kicsiny lyukat ütött a szociálliberális struktúra szövetén. Már az első Orbán-kormány drágán tapasztalta meg, hogy a média nemcsak ellenük dolgozott, de erőből vert vissza mindent, ami egy demokratikusan megválasztott kormánynak kijárt volna. Nincs ez másképp most sem. Őrületes ricsaj támad, amikor hozzányúltak a színházi világ liberálisok által uralt feudumaihoz. Az eredmény három soványka színigazgatói kinevezés, amit vad tiltakozások, hazug kifogások és a felingerelt külföld állandó hisztériája kísér. Dörner György és Vidnyánszky Attila kipécézett emberek, akik szakmailag bármit is produkáljanak, az tehetségtelenségük manifesztuma. A rettegett Orbán-kormány boldogan pénzeli azokat a filmművészeti alkotásokat és színházi produkciókat, amelyekben a jelenlegi magyar állapotok elviselhetetlenségét mutatják be a zsarnoki és diktatórikus kormány igájában nyögve. A színházak maró gúnnyal nyúlnak mindenfajta nemzeti értékhez, nevetségessé téve a hagyományos családot, áthallások tömegében jelenítik meg a zsarnokot és kiszolgálóit.

A koalíció persze így is dilettáns és kisszerű, félelmet gerjeszt, elnyomja a kisebbségeket, megbénítja az egyéni alkotókedvet, antiszemita, kokettál a szélsőjobbal, nepotista, és falnak viszi a gyanútlan választókat. Legutóbb a berlini fesztiválon bemutatott rövidfilm volt hivatott megmutatni a reményvesztett Magyarországot, ahonnan már a gyerekek is menekülnek. Elég bekapcsolni az elnyomott és megfenyített televíziós állomásokat, ahol azzal szembesülünk, hogy Magyarországon kilencmillió hajléktalan, alkoholista, boldogtalan, vándorbotot szorongató, kurvának szegődött, elégedetlen, vádaskodó, lelki nyomorék és éhező gyermek tengődik, miközben a kormány és holdudvara dúskál a földi javakban. Ha az országban valahol rádől a házfal lusta tulajdonosára, aki egy szalmaszálat nem tett még életében keresztbe, azonnal ott teremnek a kereskedelmi csatornák tudálékos riporternői, és drámaian hívják tetemre Orbán Viktort, miért nem ragad vakolókanalat. Amúgy a szemétdomb tetején uralkodik, ugatja a kultúrát, mert ahelyett, hogy az éhező gyermekeket etetné, stadionépítő megalomániában szenved, arra szórja a pénzt. Hogy az első Orbán-kormány építette a Nemzeti Színházat, a Művészetek Palotáját és a Millenárist, arról nem szól a média, a választó emlékezete meg rövid. Nem tetszik a labdarúgás feltámasztása, támadják a mindennapos testnevelésórákat is. Lehetetlen, hogy a kritizálóknak tetszenének a gerincferdült, púpos és korán elhízott gyermekek tömegei. Épp ilyen érthetetlen a dühroham, ami az erkölcstan és a hittan oktatásának szól. Aki persze rátapad az Éjjel-nappal Budapest, a Való Világ vagy az Édes élet címen mutogatott tévés hulladékokra, arra valóban nem hat semmiféle erkölcsi szabály. Kivéve, ha a bőrén érzi.

Az Orbán-kormány egyik fiaskója a bírák nyugdíjazása. Nem titok, hogy a Kádár-korszak igazságszolgáltatása pártos volt. Rákosi még cédulára írogatta, kit kell kivégezni, az állampárt puhuló éveiben viszont az arra illetékesek tudták, mit várnak tőlük. A kormány által fenyegetett bírók elszaladtak Brüsszelbe, és mindenki visszaült a székébe. Nem kell nagy fantázia ahhoz, hogy mi magyarázza a zsinórban születő rigorózus vagy nevetségesen enyhe ítéleteket. Mindezt abban a tudatban, hogy a rettenetes Orbán-kormány rátenyerelt az igazságszolgáltatásra, a legfőbb ügyész egyenesen Orbán tenyeréből eszik. Gyurcsány Ferenc még gyanúsított sem volt, amikor a bíróság elé csődítette híveit, nyilvánosan megvádolva a kormányt, hogy a becsületére tör. Az utóbbi négy évben jöttek divatba az engedély nélküli villámcsődületek, tüntetések és kormányellenes performanszok.

Különös, de a rettenetes Orbán-kormány egyetlen résztvevő szemét sem lövette ki.

Link








 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: villámcsődületek, tisztségviselője, negyedmilliárdja, szociálliberális, megtörténhetett, kipenderítettek, posztkommunista, tulajdonságait, antiszemitázni, megalomániában, negyedmilliárd, demokratikusan, reményvesztett, magyarországon, vagyonosodását, magyarországot, miniszterelnök, elszámoltatást, kormányellenes, tulajdonosára, kisebbségeket, produkáljanak, filmművészeti, korrumpálódni, demokráciából, színigazgatói, washingtonból, gerincferdült, kétharmadától, teleordibálta, performanszok, kritizálóknak, megválasztott, vakolókanalat, ellenzékeként, feltámasztása, egész Simon, osztrák bankszámlán, folytatást ismerjük, egész ország, kizárással megszűnt, ájulós Budai, könyveivel keresett, családjára költötte, ország egyik, másik fele, szocialisták hülyének, egyik kártékony, másik bukott, hallgatásért cserében, választások utánra, utolsó határidő, RETTENETES ORBÁN-KORMÁNY, Seszták Ágnes, Simon Gábor-ügy, Mesterházy Attilától, Simon Gábor, Simon Gábornak, Budai Bernadett, Szanyi Tibort, Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Szent Koronát, Dörner György, Vidnyánszky Attila, Orbán Viktort, Nemzeti Színházat, Művészetek Palotáját, Éjjel-nappal Budapest, Való Világ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png cica  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Akarat  Albert Einstein gondolata  Miért kiabálunk amikor dühösek...  képre írva  Akik bántanak téged  Nagyi telefonál  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  A Megváltó szolgálatában  A boldog családok mind hasonló...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Lóhere  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fekete István - Akác  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nagyon különös  Neked tudnod kell  Egy maradéktalanul uralt világ  A sors  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nem méltó hozzád  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Png csokor  képre írva  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png kislány  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Fekete István - Akác  Örülök, hogy látlak!  Akarat  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Akarat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Egy bizonyos határt  Garai Gábor - Takarítás  Png fotel  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Régi emberek, akikre máig büsz...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Idő  Ágai Ágnes – Csendélet  George Byron - Ahogy itt jár -...  Tavaszi kép  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Neked tudnod kell  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Minden harmadik...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Png ház  Facebookon kaptam Krisztinától  A jó emberek mindig szépek mar...  Png fotel 
Bejegyzés Címkék
egész Simon, osztrák bankszámlán, folytatást ismerjük, egész ország, kizárással megszűnt, ájulós Budai, könyveivel keresett, családjára költötte, ország egyik, másik fele, szocialisták hülyének, egyik kártékony, másik bukott, hallgatásért cserében, választások utánra, utolsó határidő, hasznára volt, nagy kérdés, komoly párt, ellenfelet lejáratni, posztkommunista minősítésen, legádázabb ellenségként, királyságra ácsingózott, választások közeledtével, rettenetes Orbán-kormány, kétharmadától függetlenül, szociálliberális struktúra, első Orbán-kormány, média nemcsak, demokratikusan megválasztott, színházi világ, eredmény három, felingerelt külföld, rettegett Orbán-kormány, filmművészeti alkotásokat, jelenlegi magyar, színházak maró, hagyományos családot, koalíció persze, egyéni alkotókedvet, gyanútlan választókat, berlini fesztiválon, reményvesztett Magyarországot, földi javakban, országban valahol, házfal lusta, kereskedelmi csatornák, szemétdomb tetején, éhező gyermekeket, választó emlékezete, labdarúgás feltámasztása, mindennapos testnevelésórákat, kritizálóknak tetszenének, hittan oktatásának, bőrén érzi, bírák nyugdíjazása, állampárt puhuló, arra illetékesek, kormány által, zsinórban születő, legfőbb ügyész, utóbbi négy, engedély nélküli, villámcsődületek, tisztségviselője, negyedmilliárdja, szociálliberális, megtörténhetett, kipenderítettek, posztkommunista, tulajdonságait, antiszemitázni, megalomániában, negyedmilliárd, demokratikusan, reményvesztett, magyarországon, vagyonosodását, magyarországot, miniszterelnök, elszámoltatást, kormányellenes, tulajdonosára, kisebbségeket, produkáljanak, filmművészeti, korrumpálódni, demokráciából, színigazgatói, washingtonból, gerincferdült, kétharmadától, teleordibálta, performanszok, kritizálóknak, megválasztott, vakolókanalat, ellenzékeként, feltámasztása, tiltakozások, diktatórikus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 986
  • e Hét: 4134
  • e Hónap: 43955
  • e Év: 221830
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.