|
2012-06-27 21:51:31, szerda
|
|
|
Érdemes tudni: Az oregánó, amit már az ókorban is ismertek, ízében a majoránnára és a kakukkfűre emlékeztet. Az olasz konyha leggyakrabban használt zöldfűszerei közé tartozik. Fantasztikusan jól illik a paradicsomhoz, ezért sokféle ételbe - levesekbe, salátákba, pizza- és makaróniszószok ízesítésére, valamint bab- és húsételek fűszerezésére - használhatjuk. Étvágyjavító és idegnyugtató hatású.
Kockákra vágott lasagnét látunk a képen, körülöntve paradicsomszósszal, bazsalikomlevéllel a tetején.
A lasagne tésztát csak roppanósra főzzük, így lesz az igazi.
Hozzávalók:
25 dkg csiperkegomba
4 paradicsom
1 nagy vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 cikk zeller
só
őrölt fekete bors
oregánó
1 csomag lasagne tészta
olívaolaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
15 dkg reszelt sajt
A gombát megtisztítjuk és ledaráljuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A megtisztított és felaprított vöröshagymát a felforrósított olajban megfuttatjuk, a gombát beletesszük és megpirítjuk. A paradicsomot, a kis kockákra vágott paprikát és a zellert rádobjuk, majd együtt pároljuk. Ha szükséges, egy kevés vizet hozzáöntünk. Sóval, borssal és oreganóval ízesítjük. Közben a lasagne tésztát forró, sós vízben roppanósra főzzük. Tűzálló tálat olívaolajjal vékonyan kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk, majd a tésztát és a mártást úgy rétegezzük, hogy a tetejére vékonyan gombás massza kerüljön. Végül reszelt sajttal gazdagon megszórjuk. A tálat a 180 °C-os (légkeveréses sütőben 165 °C) sütőbe tesszük, jól átsütjük, és a sajtot a tetejére olvasztjuk. Paradicsommártással vagy házi ketchuppal körülöntve, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: vegetariánus oldal |
|
Címkék: zsemlemorzsával, makaróniszószok, felforrósított, fantasztikusan, paradicsomhoz, csiperkegomba, megtisztított, megtisztítjuk, fűszerezésére, használhatjuk, leggyakrabban, megfuttatjuk, olívaolajjal, zöldfűszerei, paradicsomot, vöröshagymát, légkeveréses, idegnyugtató, étvágyjavító, zsemlemorzsa, megpirítjuk, hozzáöntünk, beletesszük, vöröshagyma, zöldpaprika, ízesítésére, felaprított, majoránnára, körülöntve, ledaráljuk, megszórjuk, roppanósra, olvasztjuk, ketchuppal, paradicsom, hozzávalók, kakukkfűre emlékeztet, olasz konyha, lasagne tésztát, gombát megtisztítjuk, paradicsomot forró, felforrósított olajban, gombát beletesszük, zellert rádobjuk, kevés vizet, tetejére vékonyan, tetejére olvasztjuk,
|
|
|
|
kakukkfűre emlékeztet, olasz konyha, lasagne tésztát, gombát megtisztítjuk, paradicsomot forró, felforrósított olajban, gombát beletesszük, zellert rádobjuk, kevés vizet, tetejére vékonyan, tetejére olvasztjuk, zsemlemorzsával, makaróniszószok, felforrósított, fantasztikusan, paradicsomhoz, csiperkegomba, megtisztított, megtisztítjuk, fűszerezésére, használhatjuk, leggyakrabban, megfuttatjuk, olívaolajjal, zöldfűszerei, paradicsomot, vöröshagymát, légkeveréses, idegnyugtató, étvágyjavító, zsemlemorzsa, megpirítjuk, hozzáöntünk, beletesszük, vöröshagyma, zöldpaprika, ízesítésére, felaprított, majoránnára, körülöntve, ledaráljuk, megszórjuk, roppanósra, olvasztjuk, ketchuppal, paradicsom, hozzávalók, kakukkfűre, oreganóval, emlékeztet, rétegezzük, olívaolaj, darabokra, salátákba, ízesítjük, húsételek, levesekbe, szükséges, tálaljuk, kerüljön, gazdagon, díszítve, evőkanál, tetejére, átsütjük, kikenünk, paprikát, kockákra, rádobjuk, pároljuk, vékonyan, lehúzzuk, használt, lasagnét, tartozik, ismertek, valamint, nagyobb, lasagne, tetején, tésztát, érdemes, mártást, olajban, borssal, zellert, sokféle, reszelt, tűzálló, mártjuk, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 823
- e Hét: 2498
- e Hónap: 3490
- e Év: 35219
|
|
|