|
2012-06-29 20:58:47, péntek
|
|
|
Sajtos karfiolkrémleves sajtropogóssal
-1 kis fej vöröshagyma
-1-2 ek. olaj
-1 kisebb fej karfiol
-1 duci sárgarépa
-só, frissen őrölt bors,
-2 tk. biovegeta
-1 dl tejszín
-6-7 dkg reszelt sajt
A sajtosropogóshoz:
-10-15 dkg keménysajt
Az egész annyira hétköznapi, hogy már a hozzávalókból kiderül az elkészítés menete: a vöröshagymát apró kockákra vágva kevés olajon megdinszteltem, rádobtam a karikára vágott sárgarépát és pár percig kavargattam, míg az olaj színt kapott. Ekkor felöntöttem vízzel ( ha van húsalaplé, még jobb), fűszereztem borssal, biovegetával, megsóztam és felforraltam. Pár perc múlva hozzáadtam a rózsáira szedett karfiolt és puhára főztem.
Lehúztam a tűzhelyről, a tejszínnel, a reszelt sajttal együtt botmixerrel pürésítettem. Megkóstoltam, még egy kevés borsot adtam hozzá és egyet forraltam rajta.
Sűrítést nem kívánt, de ha valaki úgy akarja, be is lehet habarni. Így azonban egészségesebb. Lehet belefőzni egy közepes burgonyát-ez is kiváló sűrítésre a liszt helyett.
Mikor már a leves csaknem elkészült, akkor a lereszelt sajtot kisebb halmokban sütőpapírra rakosgattam egymástól kissé távol, mert el fog terülni. Az előmelegített forró sütőben pár perc alatt aranyszínűre-pirosasra sütöttem. Megvártam, míg kihűl és megszilárdul-ekkor lehet levenni a sütőpapírról. Szerintem bármilyen krémleves mellett kiváló ropogtatnivaló. Persze emellett pirítóskockák is kerülhetnek a levesbe.
Jó étvágyat!
|
|
|
0 komment
, kategória: vegetariánus oldal |
|
Címkék: sajtosropogóshoz, karfiolkrémleves, ropogtatnivaló, sajtropogóssal, megdinszteltem, hozzávalókból, előmelegített, egészségesebb, pirítóskockák, sütőpapírról, biovegetával, megszilárdul, vöröshagymát, felforraltam, pürésítettem, megkóstoltam, aranyszínűre, kerülhetnek, sütőpapírra, botmixerrel, vöröshagyma, kavargattam, fűszereztem, rakosgattam, felöntöttem, tejszínnel, hétköznapi, tűzhelyről, keménysajt, hozzáadtam, elkészítés, sárgarépát, forraltam, megsóztam, lereszelt, belefőzni, egész annyira, hozzávalókból kiderül, elkészítés menete, vöröshagymát apró, karikára vágott, olaj színt, rózsáira szedett, reszelt sajttal, kevés borsot, közepes burgonyát-ez, liszt helyett, leves csaknem, lereszelt sajtot, előmelegített forró,
|
|
|
|
egész annyira, hozzávalókból kiderül, elkészítés menete, vöröshagymát apró, karikára vágott, olaj színt, rózsáira szedett, reszelt sajttal, kevés borsot, közepes burgonyát-ez, liszt helyett, leves csaknem, lereszelt sajtot, előmelegített forró, sajtosropogóshoz, karfiolkrémleves, ropogtatnivaló, sajtropogóssal, megdinszteltem, hozzávalókból, előmelegített, egészségesebb, pirítóskockák, sütőpapírról, biovegetával, megszilárdul, vöröshagymát, felforraltam, pürésítettem, megkóstoltam, aranyszínűre, kerülhetnek, sütőpapírra, botmixerrel, vöröshagyma, kavargattam, fűszereztem, rakosgattam, felöntöttem, tejszínnel, hétköznapi, tűzhelyről, keménysajt, hozzáadtam, elkészítés, sárgarépát, forraltam, megsóztam, lereszelt, belefőzni, sűrítésre, elkészült, burgonyát, húsalaplé, halmokban, megvártam, bármilyen, pirosasra, sárgarépa, szerintem, egymástól, biovegeta, krémleves, sűrítést, emellett, sütöttem, rózsáira, karfiolt, karikára, lehúztam, rádobtam, étvágyat, kockákra, reszelt, borssal, frissen, levesbe, szedett, karfiol, mellett, sajttal, habarni, csaknem, helyett, sütőben, annyira, közepes, terülni, kiderül, azonban, tejszín, levenni, kisebb, sajtot, sajtos, persze, akarja, valaki, kiváló, borsot, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 220
- e Hét: 1074
- e Hónap: 3125
- e Év: 31348
|
|
|