Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Békemenet
  2014-03-29 20:00:12, szombat
 
 







BÉKEMENET - 2014.03.29.


Gyönyörű szép estét kívánok Magyarország!

Ma ismét felejthetetlenül szép demonstráció részesei voltunk.

Még túl friss az élmény, még nehéz a szavakat megtalálni. Ma ismét megmutatta a világnak ez az ország igazi, nemes arcát. Az az őserőt demonstráló közel 1 milliónyi - külhoni és itthoni hazafi , aki méltósággal , büszkeséggel , énekelve és mosolyogva, derűs arccal, bízva a jövőben és ebben a tiszteletre méltó Kormányban, szóval ők, mi, akik végigsétáltunk, ismét megmutattuk: döntött ez a nép egy tiszta, becsületes, szorgalmas, építő jövő mellett. Az acsarkodás, a gyűlölet, a mocskolódás, a hazugság, az ügyeskedés ellenében!

Ma a Jó Isten megint mellénk állt, megajándékozott bennünket egy csodálatos tavaszi nappal. Az Ő szabadtéri templomában voltunk mindannyian s viselkedtünk templomi áhitathoz méltóan. Köszönet ezért a csodálatos délutánért Istennek, a Szervezőknek és a minden tiszteletet megérdemlő résztvevőknek!

A Békemenetre vidékről több száz autóbusz érkezett a fővárosba, de voltak olyanok is akik a határon túlról, egyebek között Erdélyből jöttek Budapestre, de találkozhattunk lengyel barátainkkal is. A hivatalos adatok és média szerint félmillióan vettek részt minden idők legnagyobb Békemenetén. A Civil Összefogás Fórum által szervezett rendezvényre nemcsak vidékről és a fővárosból, hanem a határon túli magyarság köréből is rengetegen érkeztek. A szervezők szerint, a nemzet egységét jövő héten vasárnap, az országgyűlési választáson is meg kell mutatni.

A Békemenet résztvevői transzparensekkel indultak a Kossuth térről a Hősök téri FIDESZ választási nagygyűlésére, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mondott ünnepi beszédet . A menet élén Csizmadia László, a CÖF alapítója, Széles Gábor nagyvállalkozó, az ECHO és a Magyar Hírlap tulajdonosa, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap ujságírója és Fricz Tamás politológus haladt.

A Béke Menete a Kossuth téren gyülekezett. Mivel a tér már jóval az indulás előtt megtelt, térre özönlő hatalmas tömegáradat miatt a menet elejét előre kellett vinni csaknem egészen a Bajcsi Zsilinszky utcáig. Innen történt az indulás a szervezők beszéde és a Himnusz után. A menet elején nemzetiszínű molinón a következő felirat volt olvasható:


EGY AZ ORSZÁG - 2014. ÁPRILIS 6.


Már az Andrássy uton az Oktogont is elhagyta a menet eleje, amikor a Kossutth térről sokan még el sem indultak, ill. a menet vége csak ekkor hagyta el a Kossuth teret. A tömeg létszáma a rendőrségi helikopteres jelzések szerint ekkor már a Hősök terén várakozókkal együtt elérte a közel 1 milliót. Ekkor már több kilométer hosszan meneteltek az ünneplők, zsúfolásig megtöltötték az Andrássy utat. Útközben pedig folyamatosan csatlakoztak újabb és újabb, az utcák két oldalán várakozó csoportok. Sokan, akik nem csatlakoztak a menethez, de kifejezték szimpátiájukat: magyar zászlót tűztek ki a házukra és az erkélyről integettek. De nemcsak budapestiek, hanem mi is sokan vidékiek, sőt határon túliak és külföldiek is részt vettünk rajta. Itt voltak újra lengyel barátaink is és sokan voltak Erdélyből is. Lélekben pedig itt volt velünk minden szabadságszerető magyar.

Közben helikopteres felmérések erősítették meg, hogy csaknem egymillióan vagyunk! Irtózatosan nagy tömeg. Megdöbbentően sok ember gyűlt össze, és egy nagyon békés, nagyon jó hangulatú, nagyon felszabadult tömegkiállás volt ez a kormány mellett. Amikor a Hősök terére érünk 15:10-kor, a tömeg vége még csak a Terror Házánál állt.

A Békemenetet a Hösök terén csatlakozott a Fidesz-KDNP rendezvényéhez és nagygyűléséhez, ahol Orbán Viktor mondott beszédet. A rendezvényen felszólalt Josepf Daul, az Európai Néppárt elnöke, aki támogatásáról biztosította Orbán Viktort. Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint április 6-a a nemzet napja, amikor arról kell dönteni, hogy folytatni kívánják, amit elkezdtek.

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde elején újabb négy évet kért a választóktól. A miniszterelnök azt mondta, a kormány megújította Magyarországot, amely napról napra erősödik, visszatért az önbecsülése, "újra méltó régi nagy híréhez" és nagyszerű jövő előtt áll. A kormány szerint Európában páratlan egységet hoztak létre, méltányos közteherviselést vezettek be, amelyet kiterjesztettek a multikra és a bankokra is. Visszarántották a magyarok a csőd széléről az országukat és négy év alatt szolidan növekvő gazdaságot építettek.

"Az igazán nagy tettek most várnak ránk" - mondta és a feladatok között említette a mindenkinek munkát adó gazdaságot, a népességfogyás megállítását, a magyar föld védelmét, a biztonságos időskor megadását és a boldogabb nemzedéket nevelő iskolák megteremtését.

A vasárnapi parlamenti választásról kifejtette, bár a csillagok jól állnak, az esélyesség még nem győzelem. Az esélyt be is kell váltani, mert - utalva a 2002-es választási vereségre - nincs olyan esély, amelyet ne lehetne eljátszani. Hozzátette, aki megosztja szavazatát, az egységet bont, hazardíroz. "Egységben az erő, egy a tábor, egy a zászló! Csak a Fidesz!"

Mintegy húszperces beszédét a kormányfő a "Magasba a zászlókat, fel gyözelemre! Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!" buzdítással zárta.

Már a korábbi három budapesti Békemeneten is részt vettem. 1988 óta szinte minden nagyobb nemzeti demonstráción, megmozduláson, tüntetésen és gyűlésen résztvettem, így a mostanira is már hetekkel előtte készültem. Idős korom ellenére ismét vállaltam a hosszú utat. Kicsit fájós lábbal indultam el megint a Kossuth térre. És meglátva az ott gyülekező óriási tömeget, valami belső erő azt sugallta, hogy nekünk együtt kell menetelnünk és bizakodnunk, együtt kell emlékeznünk és ünnepelnünk! Mert ez a hatalmas tömeg most azért jött itt megint össze az ország minden részéből. Talán csoda történt, de a fájdalmaim elmultak és így neki mertem vágni a hosszú útnak - VELÜK! A menet során pedig egyáltalán nem éreztem azokat a kínzó fájdalmakat, amit az előtte levő napokban. Szinte végig a menet élén meneteltem, a tiszteletbeli első sor után a másodikban. Aki közelebbről ismer, a lenti képeken az élbolyban biztos meg fog majd találni.

Közel egy millióan vettünk részt szerintem a Békemeneten. Békésen, jelentősebb provokáció nélkül zajlott le ez a szép menetelés. A Békemenet ismét megmutatta erejét. Felemelö érzés volt ott lenni ennyi jó ember között! Gyönyörű volt.

Felejthetetlenül szép demonstráció részesei lehettünk. Csodálatos nap, csodálatos élmény!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAROK!


Különkiadás // Tart a Békemenet
/A Békemenet elindulása, a Himnusz eléneklése. Hatalmas tömeg indult el a fővárosi Hősök terére/

Link



Bizonyítsuk be, hogy együtt az ország!

Link



Minden idők legnagyobb Békemenete

Link



A nemzet egysége: félmillióan a hatodik Békemeneten

Link



Választási nagygyűlés, Hősök tere // Orbán Viktor beszéde a Fidesz-nagygyűlésen
/Az április 6-i parlamenti választáson még négy évet kérünk - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő szerint amikor majd megírják e négy év "példátlan történetét", le fogják írni, hogy a magyarok a modern Európában 2010-ben páratlan egységet hoztak létre, bevezették a méltányos közteherviselést, és kiterjesztették azt a bankokra és a multikra is. Bár az április 6-i választáson a Fidesz-KDNP az esélyes, az esélyesség még nem győzelem, azért dolgozni kell - hangoztatta Orbán Viktor. Orbán Viktor szerint aki megosztja szavazatát, az egységet bont./

Link



A Fidesz nagygyűlés végén a Csík zenekar zendített rá a Kossuth Lajos azt üzente kezdetű dalra és a kormányfő ezt hallva kiment a múzeumból, ahol együtt énekelt a gyűlésen felszólaló vendégeivel.


Képgaléria
http://galeria.index.hu/belfold/2014/03/29/bekemenet_2014/






















 
 
0 komment , kategória:  Hazánk - otthonunk  
Címkék: felejthetetlenül, közteherviselést, szabadságszerető, megajándékozott, kiterjesztettek, visszarántották, kiterjesztették, találkozhattunk, miniszterelnök, végigsétáltunk, rendezvényéhez, népességfogyás, szimpátiájukat, főszerkesztője, magyarországot, nagygyűléséhez, nagyvállalkozó, résztvevőknek, megdöbbentően, megteremtését, támogatásáról, tiszteletbeli, országgyűlési, demonstráción, nagygyűlésére, megmozduláson, demonstráció, tömegkiállás, megállítását, büszkeséggel, biztosította, barátainkkal, nagygyűlésen, magyarország, választásról, rendezvényre, szavakat megtalálni, ország igazi, tiszteletre méltó, ügyeskedés ellenében, csodálatos tavaszi, csodálatos délutánért, minden tiszteletet, határon túlról, hivatalos adatok, határon túli, szervezők szerint, nemzet egységét, országgyűlési választáson, menet élén, indulás előtt, menet elejét, Civil Összefogás Fórum, Orbán Viktor, Csizmadia László, Széles Gábor, Magyar Hírlap, Bencsik András, Bayer Zsolt, Fricz Tamás, Béke Menete, Bajcsi Zsilinszky, Terror Házánál, Josepf Daul, Európai Néppárt, Orbán Viktort, Pásztor István, Vajdasági Magyar Szövetség, Hajrá Magyarország, HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAROK, Kossuth Lajos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Levél lány  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor még kicsi voltál...  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Inkább ad  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Odaadja  Alvó cica  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nárcisz  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Reményik Sándor: Itt most virá...  Szép estét kedves látogatóimna...  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Esti kép  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Szép estét  Alvó cica  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  képre írva  Nem jár  Paul David Tripp Március 28  Haja van  Apu  Boldogság  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Az izmaink nem csak testmozgás...  A máj egészségének javítása te...  Jó éjszakát  Az idegen országok éghajlata  Jézus amikor fölment a hegyre,...  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Alvó baby  Sárkány  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Alvó cica  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  képre írva  Kövesd a vezetőt 
Bejegyzés Címkék
szavakat megtalálni, ország igazi, tiszteletre méltó, ügyeskedés ellenében, csodálatos tavaszi, csodálatos délutánért, minden tiszteletet, határon túlról, hivatalos adatok, határon túli, szervezők szerint, nemzet egységét, országgyűlési választáson, menet élén, indulás előtt, menet elejét, szervezők beszéde, menet elején, következő felirat, menet eleje, menet vége, tömeg létszáma, rendőrségi helikopteres, erkélyről integettek, nagyon békés, kormány mellett, tömeg vége, rendezvényen felszólalt, nemzet napja, kormány megújította, kormány szerint, csőd széléről, igazán nagy, feladatok között, mindenkinek munkát, népességfogyás megállítását, magyar föld, biztonságos időskor, boldogabb nemzedéket, vasárnapi parlamenti, 2002-es választási, egységet bont, korábbi három, hosszú utat, hatalmas tömeg, ország minden, fájdalmaim elmultak, hosszú útnak, menet során, kínzó fájdalmakat, előtte levő, tiszteletbeli első, lenti képeken, élbolyban biztos, millióan vettünk, szép menetelés, fővárosi Hősök, nemzet egysége, hatodik Békemeneten, kormányfő szerint, modern Európában, méltányos közteherviselést, gyűlésen felszólaló, felejthetetlenül, közteherviselést, szabadságszerető, megajándékozott, kiterjesztettek, visszarántották, kiterjesztették, találkozhattunk, miniszterelnök, végigsétáltunk, rendezvényéhez, népességfogyás, szimpátiájukat, főszerkesztője, magyarországot, nagygyűléséhez, nagyvállalkozó, résztvevőknek, megdöbbentően, megteremtését, támogatásáról, tiszteletbeli, országgyűlési, demonstráción, nagygyűlésére, megmozduláson, demonstráció, tömegkiállás, megállítását, büszkeséggel, biztosította, barátainkkal, nagygyűlésen, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1102
  • e Hét: 9339
  • e Hónap: 35962
  • e Év: 173334
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.