Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
virsli receptek
  2007-05-30 20:07:03, szerda
 
  Sülve-főve virsli
Tele van a fagyasztója a Szilveszterre vásárolt virslivel, és nem tud mihez kezdeni vele? Készítsen színes, könnyű virslis salátákat, apró harapnivalókat, süteményeket stb.! A virsliben az a jó, hogy évszakoktól és ünnepektől függetlenül bármikor megvásárolható és elkészíthető. Sütve, főve, panírozva épp olyan finom, mint levesbetétként, csőben sütve vagy salátákba keverve. Elkészíthetjük reggelire mustárral, tojással egy ropogós kifli és egy csésze tea mellé, de ebédek vagy vacsorák feltétjeként is megállja a helyét. És akkor még nem is beszéltünk a gyerekzsúrokról, családi és baráti összejövetelekről, amelyekre apró falatkákat, könnyű salátákat készíthetünk a különféle ízben, színben és formában kapható virslikből.

VIRSLIPÖRKÖLT (Axtronsad módra)
Hozzávalók: 10 dkg szalonna, 4 ek. olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csapott ek. pirospaprika, só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 mk. őrölt kömény, fél kk. majoránna, 1-1 friss vagy mélyhűtött paradicsom és paprika, 80 dkg virsli, 20 dkg csiperkegomba (el is maradhat).
Elkészítése: A kis kockákra vágott szalonnát az olajon kisütjük, és rádobjuk a reszelt vagy finomra aprított vöröshagymát. Kevergetve 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Épp csak elkeverjük, de mielőtt a paprika megégne, ráöntünk kb. 2,5 deci vizet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köménnyel, majoránnával fűszerezzük. Beledobjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, és lefödve, kis lángon 10 percig főzzük. Ezalatt fölkarikázzuk a virslit, majd a a pörköltalapba szórjuk, a cikkekre vágott csiperkével gazdagítjuk, és 10 percig főzzük. Kész is van, de aki több ,,szafttal" szereti, az behabarhatja. Ehhez 1 kanálka lisztet simára keverünk 2 deci vízzel, a virslipörköltbe öntjük, és pár percig együtt főzzük. Tipp: a tarhonyás virsli a virslipörköltről csak egy ugrás. Ehhez a mennyiséghez kb. 3 deci tarhonyát adunk hozzá, és 6 deci forró vízzel fölöntjük. Amint újra forr, kis lángra állítjuk, 10 percig pároljuk. Félrehúzzuk, utána fűszerezzük, fedele alá duplán hajtott konyharuhát teszünk. A tarhonyát így, a gőzben kb. 15 perc alatt teljesen megpuhítjuk. Savanyúsággal tálaljuk.

HAGYMÁS VIRSLISALÁTA (NEZU-SAN)
Hozzávalók: 8 db virsli, 2 szál testesebb póréhagyma, 40 dkg kukorica (mélyhűtött vagy konzerv), 1-1 mk. őrölt fehér bors és oregánó; az öntethez: 1 kis tubus majonéz, 2 deci kefir/joghurt, 1 ek. olívaolaj, 1 kk. citromlé, 1 mk. cukor; a díszítéshez: 1 főtt tojás.
Elkészítése: A virslit lebőrözzük, és ferde karikákra vágjuk. A póréhagymát vékonyan felszeleteljük, és gyűrűire szedjük. Összekeverjük a kukoricával, a virslivel, és rászórjuk a borsot és az oregánót, majd félretesszük, amíg elkészítjük az öntetet. A majonézt elkeverjük a kefirben, hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet és a cukrot, alaposan összekeverjük, majd összedolgozzuk a virslis keverékkel. Tálba halmozzuk, és a tetejét kirakjuk a felkarikázott főtt tojással.

VIRSLI SZALONNAKÖNTÖSBEN JOGHURTMÁRTÁSSAL (kedvencem)
Hozzávalók: 12 db virsli, 12-12 vékony szelet sajt és baconszalonna, 3 ek. olaj; a mártáshoz: 1 főtt tojás, piros húsú paprika, 5 dkg csemegeuborka, 1 apró vöröshagyma, 1,5 dl joghurt, 1 dl majonéz, só, bors.
Elkészítése: A paprikát, az uborkát és a hagymát apróra felkockázzuk. A paprikából és az uborkából keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a hagymával együtt elkeverjük a joghurttal és a majonézzel, sózzuk, borsozzuk. A sajtot, a szalonnát és a virsliket félbevágjuk, hogy mindenből 24 darab legyen. A fél virsliket előbb 1-1 sajtcsíkba, majd 1-1 szalonnaszeletbe göngyöljük, és a felhevített olajon körös-körül ropogósra sütjük. Lecsöpögtetjük, majd kettesével fogvájóra tűzzük. A tojásból egy cikket félreteszünk, a többit felaprítjuk, és a mártásba keverjük. Megszórjuk a félretett uborka- és paprikakockákkal, és a tojáscikkel díszítjük. A mártást a virslinyársak mellé kínáljuk.

VIRSLIS KROKETT
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt krumpli, 10 dkg virsli, 1 csokor petrezselyem, 1 ek. olaj + bőven a sütéshez, 8 dkg reszelt sajt, 2 tojássárgája, 1 csipet szerecsendió, 1 ek. ételízesítő; a bundázáshoz: 1 csésze liszt, 2 tojás, 1 csésze zsemlemorzsa.
Elkészítése: Felforrósítjuk az olajat, és a feldarabolt virslit 4-5 percig pirítjuk benne. Kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A krumplit még melegen meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a virslit, a reszelt sajtot, a tojássárgáját, a petrezselymet, egy csipet szerecsendiót és az ételízesítőt. Alaposan összekeverjük. A masszából kerek kroketteket formázunk, és enyhén összenyomjuk, hogy 5-6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. Lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre keveset tegyünk a serpenyőbe, és addig süssük, amíg aranybarnák lesznek. Szalvétára szedjük, lecsöpögtetjük, és azonnal tálaljuk.

SAJTOS-VIRSLIS MAKARÓNI
Hozzávalók: 40 dkg makaróni, 25 dkg virsli, 10 dkg sajt, 2 tojás, 3 dl tejföl, pirospaprika, őrölt bors, só, olaj.
Elkészítése: A makarónit enyhén sós vízben kifőzzük és jól lecsepegtetjük. A karikára vágott virslit kevés olajban átpirítjuk, levesszük a tűzről, és pirospaprikát adunk hozzá. A tejfölt a tojásokkal, sóval, őrölt borssal simára keverjük. Kiolajozott tűzálló tálba tesszük a makaróni felét, ráterítjük a virslit, és befedjük a maradék tésztával. Ráöntjük a tejfölös tojást, ezt a tészta tetején egyenletesen elkenjük, meghintjük a reszelt sajttal, és közepes hőmérsékletű sütőben ropogós pirosra sütjük.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Címkék: joghurtmártással, virslipörköltről, paprikakockákkal, szalonnaszeletbe, virslipörköltbe, pirospaprikával, gyerekzsúrokról, megfonnyasztjuk, krumplinyomóval, megvásárolható, felszeleteljük, zsemlemorzsába, lecsöpögtetjük, elkészíthetjük, felforrósítjuk, lecsepegtetjük, harapnivalókat, levesbetétként, összedolgozzuk, összekeverjük, petrezselymet, virslinyársak, savanyúsággal, csiperkegomba, csemegeuborka, pirospaprikát, tojássárgáját, virslipörkölt, szerecsendiót, baconszalonna, szilveszterre, felkarikázott, pörköltalapba, fölkarikázzuk, virslisaláta, vöröshagymát, ropogós kifli, különféle ízben, olajon kisütjük, reszelt vagy, paprika megégne, zúzott fokhagymát, apróra vágott, cikkekre vágott, virslipörköltbe öntjük, tarhonyás virsli, virslipörköltről csak, virslit lebőrözzük, póréhagymát vékonyan, majonézt elkeverjük, virslis keverékkel, tetejét kirakjuk, HAGYMÁS VIRSLISALÁTA, VIRSLI SZALONNAKÖNTÖSBEN JOGHURTMÁRTÁSSAL, VIRSLIS KROKETT, SAJTOS-VIRSLIS MAKARÓNI,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png férfi  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Png cica  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nevem  Akarat  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png ház  Png virág  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  s immár én is felragyogva, ért...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Paul David Tripp Április 19  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szép álmokat!  képre írva  Gonosz démon-álarc  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Akarat  Éretlen vers  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Png csokor  Szép estét  Csak a fogyatkozás látható  Bounty krémes  Sokan azt tartják  Png csokor  Őrizkednünk kell...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Alázat  Szabolcska Mihály – Ákác...  Bounty krémes  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Bounty krémes  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Bertolt Brecht -től idézet  Leonardo da Vinci gondolata  Nevem  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Png virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Németh László tollából  Png nő  Nagyon különös  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Alázat 
Bejegyzés Címkék
ropogós kifli, különféle ízben, olajon kisütjük, reszelt vagy, paprika megégne, zúzott fokhagymát, apróra vágott, cikkekre vágott, virslipörköltbe öntjük, tarhonyás virsli, virslipörköltről csak, virslit lebőrözzük, póréhagymát vékonyan, majonézt elkeverjük, virslis keverékkel, tetejét kirakjuk, felkarikázott főtt, hagymát apróra, uborkából keveset, hagymával együtt, virsliket félbevágjuk, felhevített olajon, cikket félreteszünk, többit felaprítjuk, mártásba keverjük, félretett uborka-, tojáscikkel díszítjük, virslinyársak mellé, feldarabolt virslit, reszelt sajtot, csipet szerecsendiót, masszából kerek, makarónit enyhén, karikára vágott, makaróni felét, maradék tésztával, tejfölös tojást, tészta tetején, reszelt sajttal, joghurtmártással, virslipörköltről, paprikakockákkal, szalonnaszeletbe, virslipörköltbe, pirospaprikával, gyerekzsúrokról, megfonnyasztjuk, krumplinyomóval, megvásárolható, felszeleteljük, zsemlemorzsába, lecsöpögtetjük, elkészíthetjük, felforrósítjuk, lecsepegtetjük, harapnivalókat, levesbetétként, összedolgozzuk, összekeverjük, petrezselymet, virslinyársak, savanyúsággal, csiperkegomba, csemegeuborka, pirospaprikát, tojássárgáját, virslipörkölt, szerecsendiót, baconszalonna, szilveszterre, felkarikázott, pörköltalapba, fölkarikázzuk, virslisaláta, vöröshagymát, félretesszük, szerecsendió, félreteszünk, feltétjeként, pirospaprika, összenyomjuk, zsemlemorzsa, hőmérsékletű, egyenletesen, paradicsomot, mennyiséghez, elkészíthető, felkockázzuk, ételízesítőt, tojássárgája, majoránnával, petrezselyem, készíthetünk, süteményeket, behabarhatja, tojáscikkel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1477
  • e Hét: 3376
  • e Hónap: 7780
  • e Év: 39509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.