Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kettős mérce tönkreteszi az
  2010-12-31 16:41:53, péntek
 
  2010-12-31. 16:18
A kettős mérce tönkreteszi az európai identitást

A Frankfurter Allgemeine Zeitung kommentárja szerint a kommunizmus bűneivel szembeni megengedő álláspont az egyik oka az EU népszerűségvesztésének. A Der Tagesspiegelnek nyilatkozó Joachim Gauck szerint a politikának tanulnia kell Thilo Sarrazin bátorságából.
Der Tagesspiegel
A berlini napilapban Antje Sirleschtov Gauck bátornak tartja Sarrazint címmel készített interjút az egykori NDK-s polgárjogi aktivistával és az SPD szövetségi elnökjelöltjével. Ő egy társadalmi problémáról nyíltabban beszélt, mint a politika - nyilatkozta Gauck a lapnak. A politikai osztály tanulhat Sarrazin könyvének sikeréből, a ,,politikai korrektség nyelve az embereknél azt az érzetet kelti, hogy a valódi problémákat el kívánják kendőzni". Sarrazinnak az SPD-ből történő kizárási eljárásról úgy nyilatkozott, a szociáldemokratáknak joguk van azt mondani, az egyik párttag politikai felfogása nem felel meg az ő felfogásuknak. ,,De nem muszáj azonnal azt szankciókkal fenyegetni, aki egy létező problémát nyíltan kimond." ,,Nekünk feltétlenül szükségünk van a politikában aktivizáló tényezőre" - fogalmazott Gauck.
,,Leginkább az aggaszt, hogy a középosztály egyre több képviselője lemond a politikában való részvételéről." Ezért feltétlenül szeretné, ha a szövetségi szinten történő népszavazásról intenzív vitát kezdenének. Az elmúlt hatvan évben a polgárok bebizonyították demokratikus érettségüket, az alkotmányozó atyáknak a kiszámíthatatlan népszavazásokkal kapcsolatos aggodalmáról kiderült, hogy alaptalan.
Egyúttal szeretné, ha vita kezdődne a köztársasági elnök közvetlen megválasztásáról is. A polgárok széles körű érdeklődése a nyári elnökválasztás iránt megmutatta, igénylik a közvetlen beleszólás lehetőségét.
Véleménye szerint a polgárok kötelessége a 2011-es szuperválasztási esztendőben, hogy a megszokottnál is alaposabban tájékozódjanak a politikai folyamatokról és döntésekről. A demokráciában nemcsak a politikának vannak adósságai, de a polgároknak is kötelezettségei.
Frankfurter Allgemeine Zeitung
A konzervatív német napilapban Karl-Peter Schwarz Az értékközösség identitása című cikkében elemzi az unió válságának egyik szeletét. 2008 óta egy megállapodás előírja az EU-tagállamoknak, hogy büntessék a tömeggyilkosságok, emberiség elleni bűncselekmények és háborús bűnök nyilvános helyeslését, tagadását vagy durva mentegetését, amennyiben az faj, bőrszín, vallás vagy nemzeti hovatartozás alapján történt. Röviddel karácsony előtt elutasította az Európai Bizottság Litvánia, Lettország, Bulgária, Csehország, Magyarország és Románia kezdeményezését, ami ezt a listát kibővítette volna az osztály és a politikai meggyőződés kategóriákkal.
Ezzel az EU-ban tilos a nemzetiszocializmus bűneit helyeselni, tagadni vagy mentegetni, de továbbra is szabad így viszonyulni a kommunizmus bűntetteihez. A kommunista oligarchák az összes posztkommunista államban továbbra is mozgathatják a szálakat, néhány országban kormányon vannak és nem kell félniük, hogy megvonják a legitimációjukat. Az EU-ban továbbra is kettős mércével mérnek, mintha lenne egy elfogadható és egy különösen gonosz totalitarizmus.
Jó okok szólnak az ellen, hogy politikai álláspontokat a büntetőjog eszközeivel üldözzenek. Az európai népek szenvedéseire hivatkozva nem lehet jól megindokolni, miért ne terjesztenék ki a kommunizmus bűneire is. Jogosan hivatkozott Remigijus Simasius litván igazságügyminiszter arra, hogy minden áldozat egyforma tiszteletet érdemel és minden tettest egyformán meg kell büntetni. Nem jó hír egy érdekközösség számára, ha arra képtelen, hogy minden elemének eszmei igényének megfeleljen.
Történelmi alapon szemlélve az európai integráció azon károk enyhítésére tett kísérlet, amelyet az első világháború győztes hatalmai okoztak, amikor Európát nacionalista alapon kívánták újjászervezni. Ezt az európai elitek az államoknak nemzetek feletti struktúrába történő integrálásával kívánták lépésről lépésre elérni. A Karoling-magból kellett volna egy új európai identitásnak, végül egy európai nemzetnek létrejönnie, saját útlevéllel, 12 csillagos lobogóval és Beethoven örömódájával. De minél inkább önjáróvá vált az integrációs folyamat, annál mélyebbé vált a polgárok és az európai elitek közötti szakadék.
Ezt a folyamatot az EU 2004-es és 2007-es bővítése tette teljessé. A Baltikumban, Közép- és Délkelet-Európában a kommunista rezsimek vége a nemzeti ébredéssel párhuzamosan történt. Az EU-tagságot Európa eme felében nem a nemzetállam meghaladásaként, hanem betetőzéseként élték meg. A nemzetek feletti európai identitásról a lengyelek, csehek, szlovákok, románok és bulgárok hallani sem akarnak. Mindig is európaiak voltak, még a kommunista diktatúra alatt is. S nincs szükségük arra, hogy ,,Európa érettségét" Brüsszeltől megerősíttesse.
Mindeközben az EU csillogása már keleten is megkopott. A születésszámok csökkenése, a tömeges bevándorlás és a rajnai szociális modell válsága aláássa az európai alapokat, amelyek hosszú ideig támadhatatlannak számítottak. Nehéz időkben derül ki, mennyire erős egy közösség identitása.

(MNO)

http://kuruc.info/r/8/71861/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kiszámíthatatlan, legitimációjukat, támadhatatlannak, népszavazásokkal, elnökjelöltjével, megválasztásáról, szuperválasztási, kezdeményezését, bűncselekmények, meghaladásaként, kötelezettségei, bebizonyították, tagesspiegelnek, posztkommunista, születésszámok, integrálásával, tájékozódjanak, totalitarizmus, betetőzéseként, elnökválasztás, megerősíttesse, népszavazásról, demokráciában, értékközösség, újjászervezni, folyamatokról, szenvedéseire, felfogásuknak, részvételéről, tagállamoknak, megszokottnál, érdekközösség, kategóriákkal, álláspontokat, középosztály, megindokolni, kettős mérce, európai identitást, kommunizmus bűneivel, politikának tanulnia, berlini napilapban, egykori NDK-s, társadalmi problémáról, politika –, politikai osztály, érzetet kelti, valódi problémákat, egyik párttag, létező problémát, politikában aktivizáló, középosztály egyre, politikában való, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Joachim Gauck, Thilo Sarrazin, Antje Sirleschtov Gauck, Karl-Peter Schwarz Az, Európai Bizottság Litvánia, Remigijus Simasius, EU-tagságot Európa,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Png virág  Alázat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Julian Brass gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Fekete István - Akác  Ágai Ágnes – Csendélet  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Örülök, hogy látlak!  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Png virág  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Leonardo da Vinci gondolata  Gonosz démon-álarc  Erdőn  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Bertolt Brecht -től idézet  Reggel van  Png virág  Hiányzik  Szép napot kívánok  képre írva  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Png telefon  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A jó emberek mindig szépek mar...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Radikális szeretet  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Paul David Tripp Április 20  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Akarat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nem méltó hozzád  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Nem méltó hozzád  Egy bizonyos határt  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép estét  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Fekete-erdő desszert  Bounty krémes  Julian Brass gondolata  Alázat  Nem tudhatod  képre írva  Nagyi telefonál  Éretlen vers  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kettős mérce, európai identitást, kommunizmus bűneivel, politikának tanulnia, berlini napilapban, egykori NDK-s, társadalmi problémáról, politika &#8211, politikai osztály, érzetet kelti, valódi problémákat, egyik párttag, létező problémát, politikában aktivizáló, középosztály egyre, politikában való, szövetségi szinten, elmúlt hatvan, polgárok bebizonyították, alkotmányozó atyáknak, kiszámíthatatlan népszavazásokkal, köztársasági elnök, polgárok széles, nyári elnökválasztás, közvetlen beleszólás, polgárok kötelessége, 2011-es szuperválasztási, politikai folyamatokról, demokráciában nemcsak, politikának vannak, konzervatív német, értékközösség identitása, unió válságának, megállapodás előírja, listát kibővítette, politikai meggyőződés, kommunizmus bűntetteihez, kommunista oligarchák, összes posztkommunista, különösen gonosz, büntetőjog eszközeivel, európai népek, kommunizmus bűneire, érdekközösség számára, európai integráció, első világháború, európai elitek, államoknak nemzetek, európai nemzetnek, integrációs folyamat, kommunista rezsimek, nemzeti ébredéssel, nemzetállam meghaladásaként, nemzetek feletti, kommunista diktatúra, születésszámok csökkenése, tömeges bevándorlás, rajnai szociális, európai alapokat, közösség identitása, kiszámíthatatlan, legitimációjukat, támadhatatlannak, népszavazásokkal, elnökjelöltjével, megválasztásáról, szuperválasztási, kezdeményezését, bűncselekmények, meghaladásaként, kötelezettségei, bebizonyították, tagesspiegelnek, posztkommunista, születésszámok, integrálásával, tájékozódjanak, totalitarizmus, betetőzéseként, elnökválasztás, megerősíttesse, népszavazásról, demokráciában, értékközösség, újjászervezni, folyamatokról, szenvedéseire, felfogásuknak, részvételéről, tagállamoknak, megszokottnál, érdekközösség, kategóriákkal, álláspontokat, középosztály, megindokolni, demokratikus, párhuzamosan, nyilatkozott, identitásról, érettségüket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 2031
  • e Hónap: 13142
  • e Év: 166638
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.