Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ukrajna
  2015-02-06 19:40:12, péntek
 
 







UKRAJNA - Donyeck Debalceve


Magyar nyelvű szórólappal győzködik a körülzárt város kárpátaljai védőit
Posted on 2015/02/02 by Nifadmin

Tíznél több kárpátaljai áldozata lehet az elmúlt napok kelet-ukrajnai harcainak. A Donyecki Népköztársaság állítása szerint teljesen körülzárták a védő kormányerőket, akiket magyar röplapokkal is megadásra és szabad elvonulásra szólítanak fel.

A 128. sz. kárpátaljai hegyi dandár tagjai is ott vannak a több oldalról bekerített Debalcevét védő ukrán katonák között - írja az Origo. A frontvonal mögé nyúlványként beékelődő hadszíntérről folyamatosan ellentmondó hírek érkeznek, a Donyecki Népköztársaság jelentései arról szólnak, hogy már teljesen bekerítették a békeidőben 25 ezer lakosú iparvárost, a kormányzati források szerint azonban folyamatos az összeköttetés a védőkkel. Nem hivatalos információk szerint tíznél több kárpátaljai katona veszthette életét a Kelet-Ukrajnában folyó harcokban.

A hozzátartozók beszámolói szerint a kárpátaljai dandár katonái számára már nem csak a nehéztüzérségi támogatás szűnt meg, de a kézifegyverekhez való lőszerkészleteik is kimerülőben vannak. A Magyarországgal szomszédos Kárpátalja megye egyik legbefolyásosabb politikusa, Viktor Baloga, a Juscsenko-éra elnöki kancelláriavezetője ultimátumnak is beillő levélben figyelmeztette Petro Porosenko államfőt: ne engedje meg, hogy a város ugyanolyan pokollá váljék, mint korábban Ilovajszk és Volnovaha. Ha mégis ez történne, Baloga szerint ,,a kárpátaljai lakosság reakciója kemény és kíméletlen lesz".

Az Origo információi szerint az ostromlók az ukrán és az orosz mellett lengyel, magyar és román nyelven is megadásra szólítják fel a védőket. Az Origo egy magyar nyelven írt röplapot is közöl:







A szórólap szövege a következő:

,,FELHÍVÁS!

Az Ukrán Hadsereg magyar nemzetiségű katonáihoz és tisztjeihez.

MAGYAROK!

A hatalombitorló kijevi rezsim olyan háborúba küld titeket, amit az ukrán nacionalisták és oligarchák saját országuk népe ellen visel.

Ez nem a ti háborútok!

Gondolkozzatok el azon, hogy érdmes e küzdeni a pénzes zsákok és hataloméhes őrültek érdekeiért?

Miközben titket a Donyecki és Luganszki megyék lakossága ellen küldenek, nők és gyerekek ellen, egyetlen egy magát ,,szabadnak" és ,,demokratikusnak" nevező kijevi kormány sem volt hajlandó ratifikálni az 1991-es Népszavazás eredményeit, mikor is Kárpátalja lakossága letette szavazatát a nyelvi, kulturális, gazdasági és területi autonómia mellett.

A Donyeckben és Luganszkban, Kramatorszkban és Szlavjanszkban harcoló népfelkelők egyben Kárpátalja szabadságáért is küzdenek!

Magyarok! Ne legyetek eszköz a kijevi rezsim kezében!

Ne harcoljatok a népfelkelők ellen!

Délkelet lakossága nem ellensége a magyarságnak!"

http://mandiner.hu/







Újabb három magyar fiú életébe került a háború - Nyugodjaak békében

Legalább két, de az is lehet, hogy három újabb magyar áldozata van a Donbaszban folyó harcoknak - derül ki az elmúlt napokban elesett ukrán katonák listájáról.

A 38 nevet egy helyi orosz nyelvű portál közölte. A halottak származása természetesen nincs feltüntetve, és erről az ukrán szervek sem adnak ki semmilyen statisztikát. Így elsősorban a nevek alapján lehet következteti arra, ki lehet magyar, vagy részben magyar származású. A szombaton nyilvánosságra hozott listán szerepel Kovács Dimitrij, Magyar Alekszandr (Magyar Sándor), és Takács András Jevgenyejevics.

A lista még messze nem teljes, hiszen a debalcevoi katlant, ahol elestek, az orosz felkelők már körbezárták, így onnan a halottakat már nem tudják kiszállítani, így azonosítani sem. A halottakat Dnyetropetrovszkban helyezték temették el. A magyar fiúk így egyelőre szülőföldjüktől több mint ezer kilométerre nyugszanak.

A Karpatskij Objektiv nevű ukrán portál által múlt pénteken közölt statisztika szerint Kárpátaljáról arányosan kétszer annyi fiatalt hívnak be, mint az ország megyéiből. Az összeállításból kiderül, hogy az 1,2 milliós Kárpátalja megyéből 2500 fiatalt rántanak be a seregbe, ez a lakosság 0,24%-a. Ugyanez az arány országosan 0,11%. Hasonlóan magas arányszámot csak a nyugat-ukrajnai Voliny megyében találunk, ahol viszont a lengyel kisebbség van jelen.

https://www.facebook.com/SouthFrontHu


Forrás: Nemzeti Internetfigyelő
https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/02/02/magyar-nyelvu-szorolappal-gyozko dik-a-korulzart-varos-karpataljai-vedoit/

Link



... és amiről nem tudunk semmit, vagy alig:


Nyilvános kivégzések Ukrajnában +18

Link



Ukrajna Fegyveres Hadseregének sérült katonája bevallotta, kényszeríttették hogy harcoljon
/amerikai ügynökök, akik halálba küldik az ukrán katonák tízezreit/

Link



Így viszik a tankokat az M1-esen

Link



Az ukrán rezsim szerint ők több ezer éve élnek saját földjükön. Mi 1991 előtt nem találjuk őket egy térképen sem.











 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: lőszerkészleteik, kézifegyverekhez, kényszeríttették, legbefolyásosabb, szülőföldjüktől, demokratikusnak, internetfigyelő, magyarországgal, összeállításból, internetfigyelo, szlavjanszkban, népköztársaság, jevgenyejevics, hatalombitorló, figyelmeztette, gondolkozzatok, nehéztüzérségi, nyilvánosságra, kramatorszkban, kormányerőket, hadszíntérről, hozzátartozók, kárpátaljáról, összeköttetés, szabadságáért, nacionalisták, természetesen, magyarságnak, statisztikát, következteti, nyúlványként, kiszállítani, bekerítették, ultimátumnak, hadseregének, southfronthu, körülzárt város, elmúlt napok, védő kormányerőket, több oldalról, frontvonal mögé, kormányzati források, hozzátartozók beszámolói, kárpátaljai dandár, nehéztüzérségi támogatás, kézifegyverekhez való, város ugyanolyan, kárpátaljai lakosság, orosz mellett, magyar nyelven, szórólap szövege, hatalombitorló kijevi, Donyeck Debalceve, Donyecki Népköztársaság, Viktor Baloga, Petro Porosenko, Ukrán Hadsereg, Kovács Dimitrij, Magyar Alekszandr, Magyar Sándor, Takács András Jevgenyejevics, Karpatskij Objektiv, Nemzeti Internetfigyelő, Ukrajna Fegyveres Hadseregének,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A tavasz nem csak önmagában sz...  virágvasárnap  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden kedves látogatómnak sze...  Alvó cica  Alvó kutyák  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Mi van, ha?  A máj egészségének javítása te...  Rács mögé  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Facebookon kaptam  Az út  képre írva  2004-es kivégzés után  Agárdi Gábor gondolata  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Nem látom őket  Alvó kutyák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A szeretetről  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Maci az északi fény alatt  Graffiti bölcsesség  Szép estét kedves látogatóimna...  Az út  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Mire jók ?  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Levél lány  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Leereszkedés és olvadás  Mire jók ?  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  A szeretetről  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Boldogság  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Esti Ima ! 
Bejegyzés Címkék
körülzárt város, elmúlt napok, védő kormányerőket, több oldalról, frontvonal mögé, kormányzati források, hozzátartozók beszámolói, kárpátaljai dandár, nehéztüzérségi támogatás, kézifegyverekhez való, város ugyanolyan, kárpátaljai lakosság, orosz mellett, magyar nyelven, szórólap szövege, hatalombitorló kijevi, ukrán nacionalisták, pénzes zsákok, magát &#8222, 1991-es Népszavazás, kijevi rezsim, népfelkelők ellen, háború &#8211, elmúlt napokban, helyi orosz, halottak származása, ukrán szervek, nevek alapján, szombaton nyilvánosságra, debalcevoi katlant, orosz felkelők, magyar fiúk, ország megyéiből, összeállításból kiderül, arány országosan, nyugat-ukrajnai Voliny, lengyel kisebbség, ukrán katonák, ukrán rezsim, lőszerkészleteik, kézifegyverekhez, kényszeríttették, legbefolyásosabb, szülőföldjüktől, demokratikusnak, internetfigyelő, magyarországgal, összeállításból, internetfigyelo, szlavjanszkban, népköztársaság, jevgenyejevics, hatalombitorló, figyelmeztette, gondolkozzatok, nehéztüzérségi, nyilvánosságra, kramatorszkban, kormányerőket, hadszíntérről, hozzátartozók, kárpátaljáról, összeköttetés, szabadságáért, nacionalisták, természetesen, magyarságnak, statisztikát, következteti, nyúlványként, kiszállítani, bekerítették, ultimátumnak, hadseregének, southfronthu, folyamatosan, népszavazás, kormányzati, luganszkban, kárpátaljai, ratifikálni, eredményeit, kimerülőben, információi, ellentmondó, tisztjeihez, népfelkelők, nemzetiségű, hataloméhes, röplapokkal, szorolappal, arányszámot, körülzárták, kilométerre, azonosítani, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 8237
  • e Hónap: 34860
  • e Év: 172232
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.