Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Követési távolság
  2015-07-28 18:00:01, kedd
 
 




KÖVETÉSI TÁVOLSÁG
júl 28. 2015


A közlekedési szabályok egyik legfontosabb eleme a követési távolság betartása. Ha valaki előzni is akar, akkor nem árt számba venni a szemből közlekedőket és saját sebességünket.

Hasonlatot a politikai életből is hozhatunk. Túlértékelve saját lehetőségeit, a JOBBIK ezt tálcán kínálja. Látva a szélsőjobboldali jelzőt magán viselő pártot, megfontolandó üzenetnek tekintendő a ,,vezess defenzíven" szabály figyelmükbe ajánlása.

Autós megközelítést alkalmazva a JOBBIK egyelőre csak átfújatta a kasznit, de a motor teljesítménye elégtelen új utasok befogadására.

A jobboldalon a FIDESZ-KDNP az állampolgárok többségének bizalmát élvezi és nehezen megelőzhetőnek tűnik. A volt baloldali néppárt, az MSZP a DK-val együtt ma már annak is örül, ha a parlamentbe kerülésig nem fullad le a köhécselő motor.

A néppárti státuszra áhítozó JOBBIK, valamint az ezt a jelzőt elvesztő MSZP csak egymás legyőzése után gondolkodhat álmai megvalósításán. Ehhez azonban mindkét párt eddigi identitásának feladására kényszerül. Egy közkeletű magyar mondás szerint: ,,kutyából nem lesz szalonna". Az egymás táborához közelítés pedig felfedné az esetleges valóságot, miszerint az eddig hangoztatott nézeteiket a hatalomért képesek azonnal sutba dobni.

Ha a JOBBIK a két volt baloldalinak mondott párttal kezdene liezont, nem ketté, hanem háromfelé szakadna. Kialakulna egy ,,kvacs-pártformáció", melynek eredménye, hogy a pártversenyzés sztrádáján a JOBBIK-nál ülők a FIDESZ-KDNP jól bevált és állandóan fejlesztett motorral hajtott járművének már a rendszámát sem tudnák leolvasni.

A távolság azonban így is nőni fog. A JOBBIK állapotát tekintve 2018-ig a generál feljavításra nincs esély. A párt még a kaszni színét sem döntötte el, megy a huza -VONA.

A pártok mai kínálatát számba véve bölcs döntésnek látszik, ha a magyar polgárok a járt utat járatlanért nem adják fel. Ha úgy dönt a JOBBIK, hogy a normális nemzeti úton kíván haladni, megértve a nemzetközi üzeneteket, sokan fognak vele egyetérteni. Ehhez azonban kevés a forradalmi, vagy ellenforradalmi hevület.

A baleseti statisztikák mutatják, hogy a rosszul meghozott előzési döntés katasztrofális lehet. Gondoljunk csak arra, hogy a most kormányzók, már több mint 25 éve létező pártjuk révén, milyen hosszú utat jártak be, míg a magyarok többsége szerint megtanulták a tartós kormányzás titkát.

Egyes elfogult jobbikosok szerint a FIDESZ-KDNP másolja ötleteiket. Ez a felvetés könnyen cáfolható, hiszen 2010 óta a FIDESZ-KDNP az Európai Unió egyik legerősebb néppártja. Ha a JOBBIK néppárttá akar alakulni, akkor az sem lehet kérdés, hogy ki jár elöl és ki szeretné követni a másikat!




 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: szélsőjobboldali, ellenforradalmi, megelőzhetőnek, megvalósításán, pártversenyzés, katasztrofális, megfontolandó, sebességünket, identitásának, teljesítménye, megközelítést, állampolgárok, lehetőségeit, túlértékelve, gondolkodhat, feljavításra, statisztikák, baloldalinak, hangoztatott, közlekedőket, befogadására, pártformáció, legfontosabb, parlamentbe, többségének, közlekedési, figyelmükbe, egyetérteni, fejlesztett, járatlanért, megtanulták, jobboldalon, üzeneteket, sztrádáján, ötleteiket, nemzetközi, közlekedési szabályok, követési távolság, szemből közlekedőket, politikai életből, szélsőjobboldali jelzőt, motor teljesítménye, állampolgárok többségének, volt baloldali, parlamentbe kerülésig, köhécselő motor, néppárti státuszra, jelzőt elvesztő, közkeletű magyar, egymás táborához, esetleges valóságot, eddig hangoztatott, KÖVETÉSI TÁVOLSÁG, Európai Unió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Png rózsa csokor  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Nem számIt  képre írva  Png csokor  Az engedelmesség miért nem vál...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Akik bántanak téged  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Hiányzik  Hazára minden embernek szükség...  Fehér virág  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Png ház  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Png ház  Png kislány  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam Krisztinától  Elköszönt  Facebookon kaptam Krisztinától  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Png virág  Rátalálsz  Szép napot kívánok  Szívem tiéd  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Julian Brass gondolata  Szép álmokat!  Hiányzik  Hiányzik  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Reménység és erő Krisztustól e...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Éretlen vers  George Gordon Lord Byron: Inez...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Fehér virág  A sors  Nagyi telefonál  Adakozás  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Lóhere  Elköszönt  Németh László tollából  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat 
Bejegyzés Címkék
közlekedési szabályok, követési távolság, szemből közlekedőket, politikai életből, szélsőjobboldali jelzőt, motor teljesítménye, állampolgárok többségének, volt baloldali, parlamentbe kerülésig, köhécselő motor, néppárti státuszra, jelzőt elvesztő, közkeletű magyar, egymás táborához, esetleges valóságot, eddig hangoztatott, hatalomért képesek, pártversenyzés sztrádáján, távolság azonban, generál feljavításra, kaszni színét, huza -VONA, magyar polgárok, járt utat, normális nemzeti, nemzetközi üzeneteket, baleseti statisztikák, rosszul meghozott, most kormányzók, magyarok többsége, tartós kormányzás, felvetés könnyen, szélsőjobboldali, ellenforradalmi, megelőzhetőnek, megvalósításán, pártversenyzés, katasztrofális, megfontolandó, sebességünket, identitásának, teljesítménye, megközelítést, állampolgárok, lehetőségeit, túlértékelve, gondolkodhat, feljavításra, statisztikák, baloldalinak, hangoztatott, közlekedőket, befogadására, pártformáció, legfontosabb, parlamentbe, többségének, közlekedési, figyelmükbe, egyetérteni, fejlesztett, járatlanért, megtanulták, jobboldalon, üzeneteket, sztrádáján, ötleteiket, nemzetközi, járművének, rendszámát, alkalmazva, defenzíven, legerősebb, tekintendő, forradalmi, feladására, kormányzók, hasonlatot, nézeteiket, hatalomért, kormányzás, kényszerül, gondoljunk, kialakulna, jobbikosok, státuszra, kínálatát, leolvasni, néppártja, közelítés, elégtelen, állapotát, betartása, kerülésig, háromfelé, szabályok, miszerint, baloldali, állandóan, eredménye, köhécselő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2963
  • e Hét: 8185
  • e Hónap: 48006
  • e Év: 225881
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.