Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Zöld dolog
  2016-05-31 21:16:57, kedd
 
 





ZÖLD DOLOG


Egy szupermarketben vásároltam, amikor a fiatal pénztáros hölgy azt javasolta nekem, hogy inkább a saját táskáimat használjam, mert a műanyag zacskó nem környezetbarát. Bocsánatot kértem, és elmondtam neki, hogy "az én időmben nem volt még ez a "zöld" dolog. A hölgy azt válaszolta, hogy "azért van ma ezzel problémánk, mert az Önök generációja nem törődött eléggé azzal, hogy a környezetet megóvja a jövő nemzedékének"?

Elgondolkodtam.

Annak idején tényleg nem volt még ez a "zöld" dolog. De akkor mink volt helyette? Nos, leírom, hogy mire emlékszem?

Annak idején visszavittük a tejesüvegeket, üdítősüvegeket és sörösüvegeket a boltba. A boltból visszakerültek az üzembe, ahol mosás és sterilizálás után újratöltötték őket. Így voltak mindig újrahasznosítva. De ez a "zöld" dolog még nem létezett az én időmben.

A lépcsőn gyalog jártunk, mert nem volt mozgólépcső minden boltban és irodaházban. Gyalog mentünk a boltba, nem pattantunk be a 300 lóerős verdánkba, valahányszor volt valami elintéznivalónk kétsaroknyira. De a pénztáros hölgynek igaza volt, ez a "zöld" dolog még nem létezett az én időmben.

Annak idején kimostuk a gyerekpelenkát, mert nem volt még eldobható pelenka. A ruhát szárítókötélen szárítottuk, nem pedig egy 2,0 kW-ot zabáló masinában. A szél- és a napenergia szárította a ruhákat a mi időnkben. A gyerekek a testvéreiktől örökölt ruhákban jártak, nem kaptak mindig vadonatúj göncöket. De a pénztáros hölgynek igaza volt, ez a "zöld" dolog még nem létezett az én időmben.

Annak idején egy tévé volt egy háztartásban, nem pedig szobánként. A konyhában kézzel kavartuk az ételt, mert nem volt elektromos gépünk, ami mindent megcsinált volna helyettünk. Ha törékeny tárgyat akartunk postán küldeni, régi újságpapírokba csomagoltuk, hogy megvédjük, nem pedig buborékfóliába. De a pénztáros hölgynek igaza volt, ez a "zöld" dolog még nem létezett az én időmben.

Annak idején nem használtunk benzinmotoros fűnyírót. A füvet emberi erővel hajtott tologatós fűnyíróval nyírtuk. A munka jelentette számunkra a testmozgást, ezért nem kellett fitnesztermekbe járnunk, hogy árammal működő futópadon fussunk. De a pénztáros hölgynek igaza volt, ez a "zöld" dolog még nem létezett az én időmben.

Ivókútból ittunk, ha szomjasak voltunk, nem vettünk műanyag palackos vizet, valahányszor inni akartunk. A tollakat újratöltöttük tintával, ahelyett, hogy mindig új tollat vettünk volna. A borotvában csak a pengét cseréltük, nem dobtuk el a teljes borotvát csak azért, mert a pengéje életlen lett. De ez a "zöld" dolog még nem létezett az én időmben.

Annak idején az emberek buszra szálltak, a gyerekek biciklivel vagy gyalog mentek iskolába, és nem használták az anyukájukat 24 órás taxi szolgálatként. Egy szobában egyetlen konnektor volt. Nem volt szükségünk egy rakás konnektorra, hogy több tucat készüléknek áramot biztosítsunk. És
nem volt szükségünk számítógépes kütyüre és az űrben keringő műholdaktól érkező jelekre ahhoz, hogy megtaláljuk a legközelebbi pizzériát. De a pénztáros hölgynek igaza volt, ez a "zöld" dolog még nem létezett az én időmben.

Hát nem szomorú, hogy a mostani generáció arra panaszkodik, hogy mi öregek milyen pazarlók voltunk, csak mert ez a "zöld" dolog még nem létezett annak idején?

Forrás:egy ismeretlen sorstárs...


Kire emlékszel retro kedvenceink közül?

Link




 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Címkék: fitnesztermekbe, újrahasznosítva, szupermarketben, elintéznivalónk, gyerekpelenkát, visszakerültek, szárítókötélen, elgondolkodtam, üdítősüvegeket, újságpapírokba, környezetbarát, buborékfóliába, újratöltötték, benzinmotoros, sörösüvegeket, tejesüvegeket, szolgálatként, újratöltöttük, kétsaroknyira, testvéreiktől, számítógépes, nemzedékének, biztosítsunk, háztartásban, valahányszor, sterilizálás, legközelebbi, visszavittük, mozgólépcső, megtaláljuk, irodaházban, műholdaktól, testmozgást, környezetet, csomagoltuk, használtunk, szupermarketben vásároltam, fiatal pénztáros, saját táskáimat, műanyag zacskó, környezetet megóvja, jövő nemzedékének, boltból visszakerültek, lépcsőn gyalog, pénztáros hölgynek, ruhát szárítókötélen, napenergia szárította, testvéreiktől örökölt, tévé volt, konyhában kézzel, füvet emberi, munka jelentette, ZÖLD DOLOG,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Nem tudhatod  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  képre írva  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  A sors  A másik dolog,  Adakozás  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Boldog születésnapot a ma ünne...  Alázat  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png csokor  Png virág  Sose bánj semmit  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Elköszönt  Az engedelmesség miért nem vál...  Csak a fogyatkozás látható  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akik bántanak téged  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  képre írva  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Elköszönt  Jó éjszakát  Szép álmokat!  Kövesd a cowboyt!  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Png kislány  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Lóhere  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Sose bánj semmit  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A sors  A televizió nem a kultúrát kép...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png kislány  Leonardo da Vinci gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Örülök, hogy látlak!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Lóhere  Alázat  Facebookon kaptam  Adakozás  A kételkedés kezelése  A kételkedés kezelése  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szupermarketben vásároltam, fiatal pénztáros, saját táskáimat, műanyag zacskó, környezetet megóvja, jövő nemzedékének, boltból visszakerültek, lépcsőn gyalog, pénztáros hölgynek, ruhát szárítókötélen, napenergia szárította, testvéreiktől örökölt, tévé volt, konyhában kézzel, füvet emberi, munka jelentette, tollakat újratöltöttük, borotvában csak, pengét cseréltük, teljes borotvát, pengéje életlen, emberek buszra, gyerekek biciklivel, szobában egyetlen, rakás konnektorra, űrben keringő, legközelebbi pizzériát, mostani generáció, ismeretlen sorstárs, fitnesztermekbe, újrahasznosítva, szupermarketben, elintéznivalónk, gyerekpelenkát, visszakerültek, szárítókötélen, elgondolkodtam, üdítősüvegeket, újságpapírokba, környezetbarát, buborékfóliába, újratöltötték, benzinmotoros, sörösüvegeket, tejesüvegeket, szolgálatként, újratöltöttük, kétsaroknyira, testvéreiktől, számítógépes, nemzedékének, biztosítsunk, háztartásban, valahányszor, sterilizálás, legközelebbi, visszavittük, mozgólépcső, megtaláljuk, irodaházban, műholdaktól, testmozgást, környezetet, csomagoltuk, használtunk, szárítottuk, anyukájukat, panaszkodik, kedvenceink, generációja, készüléknek, konnektorra, borotvában, megcsinált, szükségünk, használjam, ismeretlen, biciklivel, szobánként, helyettünk, bocsánatot, pattantunk, napenergia, fűnyíróval, válaszolta, jelentette, elektromos, szárította, vásároltam, használták, problémánk, emlékszem, vadonatúj, eldobható, pénztáros, futópadon, táskáimat, emlékszel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1248
  • e Hét: 9703
  • e Hónap: 49524
  • e Év: 227399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.