Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
666 milliárd: pokoli a költség
  2011-05-05 19:31:52, csütörtök
 
  666 milliárd: pokoli a költségvetés hiánya

bulletNyomtatásbulletKüldés e-mailben Hírszerző bullet 2011. május 05. 16:00
Frissítve: 2 órája
A Nemzetgazdasági Minisztérium közlése szerint 666,2 milliárd az államháztartás helyi önkormányzatok nélküli április végi hiánya, mely az éves előirányzat 96,9 százalékát jelenti.


Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélkül számított - április havi hiánya 666,2 milliárd forint lett, ami az éves előirányzat 96,9 százaléka volt. Az áprilisi hiányadat a március havi államháztartási hiányhoz képest 75,9 milliárd forintos javulást jelent - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). Mint arról korábban beszámoltunk, márciusban a költségvetés háromhavi hiánya meghaladta az éves hiánycél 108 százalékát.

A gazdasági tárca közleménye szerint a központi költségvetés 2011. évi hiányának alakulását egyrészt egyes bevételek szokásostól eltérő időbeli lefutásai okozzák, mindenekelőtt az, hogy a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból származó bevételek mintegy 528 milliárd forint összege a második félévben teljesül. A 250 (vagy 230) milliárd forintos zárolás is nagyobbrészt csak az év hátralévő részében eredményeznek hiánycsökkenést. Mindezek azonban az NGM szerint együttesen biztonságosan tarthatóvá teszik a 2011. évi költségvetés 2,94 százalékos hiánycéljának tartását.

Ha ugyanis az április végi egyenleget (a 666,2 milliárdos deficitet) a magánnyugdíjból származó bevételek időarányos teljesítésével korrigáljuk, akkor a hiány 490 milliárd forintra csökken, ami az éves előirányzat 71,3 százaléka. Az NGM azonban meglehetősen furcsán végezte el az említett korrekciót: a márciusi államháztartási jelentésben ugyanis az éves hiánycél 108 százalékát kitevő deficit korrigálva 68 százalékra jött ki, míg az áprilisi alacsonyabb (az éves előirányzat 96,9 százalékát kitevő) deficit korrigálva meghaladja a 71 százalékot. A gazdasági tárca különös módon a március havi jelentésbe a pénztáraktól érkező bevétel mellett még korrekciós tételnek vette az ágazati különadókat, most viszont utóbbiakat kihagyta a korrekcióból.
Így alakultak a közpénzügyeink áprilisban

Az államháztartás központi alrendszerének április havi többlete 75,9 milliárd forintban teljesült. Ezen belül a központi költségvetés 101,1 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 5,9 milliárd forintos szufficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 31,1 milliárd forintos deficittel zártak.

A központi költségvetés április havi bevételei az előző év azonos hónapjához képest mintegy 48 milliárd forinttal alacsonyabb összegben teljesültek. A bevételeken belül elsősorban a személyi jövedelemadó bevételek, az általános forgalmi adó, valamint a költségvetési szervek és szakmai fejezeti kezelésű előirányzatok bevételei teljesültek kisebb összegben.

Fotó: Bánkuti András

A központi költségvetés április havi kiadásai közel 191 milliárd forinttal alacsonyabb összegben alakultak, mint az elmúlt év azonos hónapjában. Nagyságrendileg a legnagyobb elmaradás a központi költségvetési szervek és fejezeti kezelésű előirányzatoknál figyelhető meg, aminek részben ütemezési okai vannak, illetve egyes kiadási tételek kiesései (például a 2010. évi eseti kereset-kiegészítés második részének kifizetése, a 2010. évi országgyűlési választások költsége). Emellett azonban alacsonyabb összegben realizálódtak az egyedi és normatív támogatások, a lakástámogatások, a helyi önkormányzatok támogatásai, valamint a kamatkiadások is.

A kamatkiadások 2011 áprilisában 49,3 milliárd forintot tettek ki, 24,4 milliárd forinttal maradtak el az előző év megfelelő időszaki értékétől, a kamatbevételek pedig 10,5 milliárd forintos szintet érték el, ami nagységrendileg megfelelt az előző évinek. A nettó kamatkiadások (38,7 milliárd forint) összességében 24,6 milliárd forinttal lettek kisebbek az előző évinél.

A kamatfizetések éven belüli lefutása évről évre számottevően eltér a finanszírozási terv sajátosságainak megfelelően, ez okozta az eltérést. Erre vezethető vissza, hogy az adósságtömeg és a hozamok előző évihez képest magasabb szintje mellett következett be havi szinten a nettó kamatok csökkenése. Az előző évinél az adósságállomány 7,2 százalékkal volt magasabb, és a forint hozamok is magasabbak voltak 80 bázisponttal 2010 áprilisához képest.

A társadalombiztosítási alapok hiányának alakulásánál figyelembe kell venni, hogy a nyugdíjbiztosítási járulékbevételek 2011 áprilisában már a teljes járulékbefizetést tartalmazzák. Másrészt, míg 2010-ben a Nyugdíjbiztosítási Alap többféle jogcímen részesült támogatásban a központi költségvetésből, addig 2011 áprilisában e támogatásokat már teljesen megszüntették. A kieső támogatást a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból származó bevétel fogja a második félévben pótolni.

Az elkülönített állami pénzalapok április havi egyenlege az előző év azonos hónapjához képest kedvezőtlenebb lett. Az alapok összes bevételei 14,5 milliárd forinttal, a kiadásai 4 milliárd forinttal alacsonyabb összegben alakultak. A bevételi elmaradás oka elsősorban az, hogy jogszabályváltozás következtében a rehabilitációs hozzájárulás már nem a Munkaerőpiaci Alap bevételei között jelenik meg, hanem a költségvetés közvetlen bevételét képezi.

http://hirszerzo.hu/profit/20110505_allamhaztartas_hianya_elso_negyedev#utm_sourc e=hsz_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_05_05&utm_co ntent=top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adósságcsökkentő, járulékbevételek, lakástámogatások, előirányzatoknál, államháztartási, magánnyugdíjból, adósságállomány, nemzetgazdasági, sajátosságainak, hiánycsökkenést, nagyságrendileg, költségvetésből, nagységrendileg, kamatbevételek, kamatfizetések, önkormányzatok, kedvezőtlenebb, államháztartás, finanszírozási, közpénzügyeink, rehabilitációs, teljesítésével, alrendszerének, allamhaztartas, megszüntették, nyugdíjreform, mindenekelőtt, hiánycéljának, kamatkiadások, költségvetési, előirányzatok, támogatásokat, következtében, összességében, eredményeznek, országgyűlési, költségvetés hiánya, államháztartás helyi, éves előirányzat, áprilisi hiányadat, március havi, költségvetés háromhavi, éves hiánycél, gazdasági tárca, központi költségvetés, második félévben, április végi, magánnyugdíjból származó, említett korrekciót, márciusi államháztartási, áprilisi alacsonyabb, pénztáraktól érkező, Nemzetgazdasági Minisztérium, Adósságcsökkentő Alapból, Bánkuti András, Nyugdíjbiztosítási Alap, Munkaerőpiaci Alap,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Sose bánj semmit  Tavaszi kép  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Png rózsa csokor  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Csak a fogyatkozás látható  Hiányzik  Egy lelki imádság  Makszim Gorkij gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Szabolcska Mihály – Ákác...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Png fotel  Hiányzik  Az engedelmesség miért nem vál...  A televizió nem a kultúrát kép...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Reggel van  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Leonardo da Vinci gondolata  A másik dolog,  Png rózsa csokor  Szívem tiéd  Makszim Gorkij gondolata  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szép napot kívánok  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Adakozás  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Neked tudnod kell  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A Megváltó szolgálatában  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alvó cicák  Hazára minden embernek szükség...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Éretlen vers  A televizió nem a kultúrát kép...  Egy lelki imádság  Németh László tollából  Lóhere  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  képre írva  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Idő  Kellemes vasárnapi kikapcsolód... 
Bejegyzés Címkék
költségvetés hiánya, államháztartás helyi, éves előirányzat, áprilisi hiányadat, március havi, költségvetés háromhavi, éves hiánycél, gazdasági tárca, központi költségvetés, második félévben, április végi, magánnyugdíjból származó, említett korrekciót, márciusi államháztartási, áprilisi alacsonyabb, pénztáraktól érkező, ágazati különadókat, közpénzügyeink áprilisban, államháztartás központi, elkülönített állami, bevételeken belül, személyi jövedelemadó, általános forgalmi, költségvetési szervek, legnagyobb elmaradás, központi költségvetési, helyi önkormányzatok, kamatkiadások 2011, kamatbevételek pedig, előző évinek, nettó kamatkiadások, előző évinél, kamatfizetések éven, finanszírozási terv, hozamok előző, nettó kamatok, forint hozamok, teljes járulékbefizetést, központi költségvetésből, kieső támogatást, alapok összes, bevételi elmaradás, rehabilitációs hozzájárulás, költségvetés közvetlen, adósságcsökkentő, járulékbevételek, lakástámogatások, előirányzatoknál, államháztartási, magánnyugdíjból, adósságállomány, nemzetgazdasági, sajátosságainak, hiánycsökkenést, nagyságrendileg, költségvetésből, nagységrendileg, kamatbevételek, kamatfizetések, önkormányzatok, kedvezőtlenebb, államháztartás, finanszírozási, közpénzügyeink, rehabilitációs, teljesítésével, alrendszerének, allamhaztartas, megszüntették, nyugdíjreform, mindenekelőtt, hiánycéljának, kamatkiadások, költségvetési, előirányzatok, támogatásokat, következtében, összességében, eredményeznek, országgyűlési, biztonságosan, munkaerőpiaci, realizálódtak, alakulásánál, adósságtömeg, beszámoltunk, költségvetés, meglehetősen, tartalmazzák, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2497
  • e Hét: 5599
  • e Hónap: 16710
  • e Év: 170206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.