Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalain: "Aki beteg, az dögöljön meg!"
  2013-07-28 18:58:44, vasárnap
 
   
  Kohut Katalin: ,,Aki beteg, az dögöljön meg!"

Albérletben laktunk Elekéknél. A házi bácsi a gyerekeim nagyapjának tekintette magát, míg a házi néni, aki idősebb volt kötekedett, mikor arra ment a nagyobbik gyerek, rárázta a lábtörlőjét. Halála is furcsa volt. Lemosták, felöltöztették, leszedte a menye róla az aranyakat, s estefelé órák múlva felült holtában és megkérdezte, hol van az arany gyűrűje, majd ismét holtan visszaomlott.
Ők voltak addig a közönségeim, míg én házimunka végzése közben folyamatosan énekeltem, időnként megtapsoltak.

Házi bácsinak rajzoltak a gyerekek az óvodában, már a kapuban várta, hogy hazatérjünk, addig odakészítette a kávét, kicsit leültünk beszélgetni. Eltartási szerződést akart velünk kötni, de a férjem miatt nem mertem ebbe belemenni, meg néha ok nélkül ideges volt az öreg. Amikor egy gyerekek által odacsalogatott kutya lefialt a kamrájában, kiabálva járkált az udvaron és mondogatta, hogy már a kamrájába is beköltöztek.

Én mostam és főztem a házi bácsira, természetesen úgy, hogy ezt ne vegye észre, a magam módján szerényen kínáltam meg naponta.
Férjemtől félt, miután egyik alkalommal augusztus 20. előtti napon elitta az összes pénzét a határ melletti faházban, utána mentem, mert a szülésiből bevásároltam a gyerekeknek iskolaszereket és ennivalót, hogy ne mulasson el mindent. Ismerősöket küldtem be a kocsmákba, míg közölte egyikük, a határ mellett mulatozik, már totál részeg. Jött is velünk szemben az utcán véres arccal, biztosan leesett valahol.
- Megöllek, ha hazaértünk, hogy utánunk mertél jönni! - kiabálta.
Odaadtam neki a kulcsot, kértem, menjen haza lefeküdni, nekem még dolgom van. Jött utánam és a gyerekek után, egészen a bátyámék bérházába, ahol ki akarta a bátyám gyerekeit dobálni az erkélyről. Sógornőm kiabált, hogy kihívja a rendőrséget, ha hozzájuk ér, mi bajod van mindig Katikával? - kérdezte. Nem volt erre magyarázat, de a fejemet nekiütötte többszörösen a vastag téglafalnak, azt hittem , darabokra szétesik.
Elindultunk hazafelé, én elől a nagyobbik gyerekkel, ő megfogta a kicsit, s közben kiabálta, hogy megöllek. Az utcán az emberek ledermedtek, még ilyet soha nem láttak.
Házi bácsi könyörgőre fogta:
- Katika, ha Istent ismer, ne aludjon itthon éjszaka!
Bekopogtam Mihály nénihez a szomszédba, s ő megengedte, hogy ott aludjunk nála. Kijárt nézegetni a férjemet, aki egész éjjel mászkált az udvaron és kiabálta, hogy megöllek, ha megtalállak. Szégyelltem rendőrséget hívni, mint ahogyan felemelni a hangomat, cirkuszolni, csak tűrtem némán az események sorozatát.

Nem sokkal utána vírus fertőzést kaptam. Allergiás vagyok mindenféle méreganyagra, mint általában minden tiszta ember, így a lázcsillapítóra is. Negyven fokos lázzal feküdtem, csak vizes ruhával tudtam hűteni. Főzni, mosni kellett volna, de jártányi erő sem volt bennem, csak feküdtem tehetetlenül a gyerekekkel egy szobában. Zsiga azt kiabálta:
- Aki beteg, az dögöljön meg! - becsapta az ajtót és elment mulatni a barátaival.
Házi bácsi átjött, kihívta az orvost, aki megvizsgált és azt mondta, hogy mosakodjak meg. Börtönorvosnak nevezték dr. Zsoldost, onnan helyezték a körzetbe. Nagyon megsértett, mert gyermekkoromtól a testszagommal megbékélve éltem, ki sem szerettem bújni a dunna alól, annyira szerettem a bőröm illatát. Lehet, hogy a vírust érezte? Előtte fürödtem, nem bírtam belenyugodni a mondatába, de máskor is volt hasonló nyersessége, amikor azt mondta a plisszészoknyámra és bárányszőr kardigánomra, hogy jelmez.

Házi bácsi elment kiváltani a gyógyszeremet, majd könyörgőre fogta:
- Váljon el Katika ettől a paraszttól, mert teljesen tönkre fogja tenni!

Mai napig nem értem, a legelső bőrönd kitevésem után miért tűrtem még több, mint tíz esztendeig, hiszen rám hárult minden férfi, női munka, a gyerekek felügyeletét sem tudtam megoldani, mert az apjuk rájuk sem nézett.

Természetemnél fogva iszonyodom a betegségektől, minden torztól, csúfságtól, ezért a betegség, amiben a családnak soha azelőtt része nem volt ismeretlen ellenségként olyan megfoghatatlan misztikumként sötétedett előttem, melyre akkor még nem találtam magyarázatot. A parasztok még a szemüvegesekre is azt mondták, hogy nyomorékok. Az ember beleborzong a betegségbe, taszítja és fél tőle, ez teljesen természetes. Nem véletlen, hogy sokan úgy gondolják most is az országban, hogy aki beteg, az dögöljön meg! Az lenne a normális, ha az fizetné meg a beteg ember költségeit, aki a betegségbe hajszolta, aki kiváltotta, hiszen mindennek van fogantatása, így a betegségeknek is vannak okai, okozói. Hosszú időnek kell eltelnie addig, míg erre rájönnek és ugyanúgy,
mint a baleseteknél, kivizsgálásra kerülnének úgy a genetikai örökségek, felelősségek, mint a szerzett betegségek.

2013. július 28.


 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: gyermekkoromtól, lázcsillapítóra, felöltöztették, szemüvegesekre, odacsalogatott, börtönorvosnak, természetemnél, megfoghatatlan, iskolaszereket, betegségeknek, természetesen, gyógyszeremet, testszagommal, odakészítette, betegségektől, kivizsgálásra, misztikumként, többszörösen, felügyeletét, megtapsoltak, folyamatosan, kardigánomra, méreganyagra, bevásároltam, magyarázatot, visszaomlott, baleseteknél, felelősségek, tehetetlenül, belenyugodni, ellenségként, közönségeim, beleborzong, rendőrséget, beszélgetni, ledermedtek, házi bácsi, gyerekeim nagyapjának, házi néni, nagyobbik gyerek, menye róla, arany gyűrűje, kapuban várta, férjem miatt, gyerekek által, házi bácsira, magam módján, összes pénzét, határ melletti, szülésiből bevásároltam, gyerekeknek iskolaszereket, határ mellett, Kohut Katalain, Kohut Katalin, Bekopogtam Mihály,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egyszerű  Megígért békesség  "Ez egy csoda"  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  jó reggelt  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Kertem  Töröld le  Facebookon kaptam Krisztinától  Pitypang szökőkút  Azért kaptad  Robert Merle tollából  "Ez egy csoda"  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Egy gondolat  James Allen  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Mindent de mindent visszakap  képre írva  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  különleges  Jó éjszakát  Mindent de mindent visszakap  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Gebhardt Nóra versei II.  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  különleges  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  jó reggelt  IGEN így  Kertem  Robin Wight pitypang szobra  Paul David Tripp Április 14  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyámról való emlékek  képre írva  Anyámról való emlékek  Jan Twardowski - Siessünk  Robert Merle tollából  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Segíts neki dicsérni Téged  Ott van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Egy párkányon  Szép estét kedves látogatóimna...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Sík Sándor - Ha jő a perc  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Egy tavasz  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Paul David Tripp Április 12  Egyszerű  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Andrássy Réka - A bolond Böske  Kubinyi Anna gobelintervező, t... 
Bejegyzés Címkék
házi bácsi, gyerekeim nagyapjának, házi néni, nagyobbik gyerek, menye róla, arany gyűrűje, kapuban várta, férjem miatt, gyerekek által, házi bácsira, magam módján, összes pénzét, határ melletti, szülésiből bevásároltam, gyerekeknek iskolaszereket, határ mellett, utcán véres, gyerekek után, bátyámék bérházába, bátyám gyerekeit, fejemet nekiütötte, vastag téglafalnak, nagyobbik gyerekkel, emberek ledermedtek, események sorozatát, testszagommal megbékélve, dunna alól, bőröm illatát, vírust érezte, legelső bőrönd, gyerekek felügyeletét, apjuk rájuk, családnak soha, ember beleborzong, beteg ember, betegségbe hajszolta, genetikai örökségek, szerzett betegségek, gyermekkoromtól, lázcsillapítóra, felöltöztették, szemüvegesekre, odacsalogatott, börtönorvosnak, természetemnél, megfoghatatlan, iskolaszereket, betegségeknek, természetesen, gyógyszeremet, testszagommal, odakészítette, betegségektől, kivizsgálásra, misztikumként, többszörösen, felügyeletét, megtapsoltak, folyamatosan, kardigánomra, méreganyagra, bevásároltam, magyarázatot, visszaomlott, baleseteknél, felelősségek, tehetetlenül, belenyugodni, ellenségként, közönségeim, beleborzong, rendőrséget, beszélgetni, ledermedtek, megkérdezte, hazatérjünk, természetes, nyersessége, nagyapjának, elindultunk, fogantatása, cirkuszolni, megvizsgált, ismerősöket, gyerekekkel, gyerekeknek, albérletben, szégyelltem, téglafalnak, beköltöztek, lábtörlőjét, megtalállak, szülésiből, mindenféle, barátaival, hazaértünk, bárányszőr, kamrájában, csúfságtól, bekopogtam, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 49 db bejegyzés
Összes: 7245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 82
  • e Hét: 3014
  • e Hónap: 5373
  • e Év: 57639
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.