|
2014-02-05 12:18:49, szerda
|
|
|
|
|
|
Pácolt szarvaslábszár zöldségágyon, pirított zsemlekockákkal
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet vastag csontos szarvaslábszár, vörösbor, só, bors, 1 teáskanál borókabogyó, liszt, zsiradék; a zöldségágyhoz: 2 hagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 5-6 zellerszár, 2 paradicsom, 1 dl olaj, 2-3 dl fehérbor, 2 babérlevél, só, bors; a zsemlekörethez: 4 közepes zsemle, só, bors, 1 csipetnyi szárított, morzsolt zsálya, kb.1,5 dl tej, olaj; a szóráshoz: 1 citrom, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 3 cikk fokhagyma.
Elkészítése:
A velőcsontos lábszárszeleteket enyhén megsózzuk és megborsozzuk, majd fölöntjük annyi vörösborral, amennyi jól ellepi őket. Beletesszük az összetört borókabogyót,
és lefedve 1-2 napig hagyjuk pácolódni hideg helyen.
Elkészítés előtt a húsokat kivesszük a pácból, és hagyjuk enyhén lecsepegni.
A zsemlét 1-2 napig hagyjuk szikkadni, vagy kockára vágjuk, tepsibe terítjük, és egyszer-kétszer átforgatva enyhén kiszárítjuk.
A lecsepegett hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és felforrósított zsiradékon mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk, majd félretesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk-mossuk; a hagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret kis hasábokra vágjuk, a szárzellert meg a paradicsomot felszeleteljük.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk az összes zöldséget a paradicsom kivételével, és gyakran kavargatva 5-10 perc alatt megdinszteljük.
A párolt zöldséget hőálló tálba terítjük, ráhelyezzük a megpirított hússzeleteket,
majd rászórjuk a paradicsomot.
Mellédobjuk a babérlevelet, aláöntjük a fehérbort, majd lefedjük, és 160 fokos sütőben, légkeverésen, 4 órán át hagyjuk készülni, majd 200 fokra emelve a hőt,
15-20 perc alatt rápirítunk. (A húst ekkor sem fedjük ki, különben kiszáradhat.)
Amikor a hús majdnem elkészült, a szikkadt vagy enyhén megpirított zsemlét tálba tesszük, megsózzuk és megborsozzuk, rászórjuk a morzsolt zsályát, majd rálocsoljuk a tejet.
Jól összeforgatjuk, és több részletben, 4-5 evőkanálnyi olajon (minden adag előtt pótolnunk kell az olajat) átpirítjuk.
A citrom sárga héját lereszeljük, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd összekeverjük, és tálaláskor a hússzeletekre szórjuk.
A hússzeleteket zsemlekockákkal és párolt zöldséggel kínáljuk.
Erdályi Konyha |
|
|
0 komment
, kategória: Vad ételek |
|
Címkék: petrezselyemzöld, zsemlekockákkal, felforrósított, zsemlekörethez, megdinszteljük, felforrósítjuk, felszeleteljük, összeforgatjuk, szarvaslábszár, megtisztítjuk, hússzeleteket, hússzeletekre, zöldségágyhoz, összekeverjük, paradicsomot, légkeverésen, babérlevelet, zöldségágyon, megborsozzuk, borókabogyót, félretesszük, vörösborral, megpirítjuk, ráhelyezzük, beletesszük, kivételével, megpirított, elkészítése, velőcsontos, lecsepegett, kiszárítjuk, szárzellert, zöldségeket, mellédobjuk, kiszáradhat, evőkanálnyi, velőcsontos lábszárszeleteket, összetört borókabogyót, húsokat kivesszük, lecsepegett hússzeleteket, hagymát finomra, paradicsomot felszeleteljük, olajat felforrósítjuk, összes zöldséget, paradicsom kivételével, párolt zöldséget, megpirított hússzeleteket, húst ekkor, szikkadt vagy, morzsolt zsályát, citrom sárga, fokhagymát finomra, Erdályi Konyha,
|
|
|
|
velőcsontos lábszárszeleteket, összetört borókabogyót, húsokat kivesszük, lecsepegett hússzeleteket, hagymát finomra, paradicsomot felszeleteljük, olajat felforrósítjuk, összes zöldséget, paradicsom kivételével, párolt zöldséget, megpirított hússzeleteket, húst ekkor, szikkadt vagy, morzsolt zsályát, citrom sárga, fokhagymát finomra, hússzeletekre szórjuk, hússzeleteket zsemlekockákkal, petrezselyemzöld, zsemlekockákkal, felforrósított, zsemlekörethez, megdinszteljük, felforrósítjuk, felszeleteljük, összeforgatjuk, szarvaslábszár, megtisztítjuk, hússzeleteket, hússzeletekre, zöldségágyhoz, összekeverjük, paradicsomot, légkeverésen, babérlevelet, zöldségágyon, megborsozzuk, borókabogyót, félretesszük, vörösborral, megpirítjuk, ráhelyezzük, beletesszük, kivételével, megpirított, elkészítése, velőcsontos, lecsepegett, kiszárítjuk, szárzellert, zöldségeket, mellédobjuk, kiszáradhat, evőkanálnyi, rálocsoljuk, borókabogyó, lereszeljük, átpirítjuk, átforgatva, részletben, lecsepegni, zöldséggel, zsiradékon, zellerszár, tálaláskor, hozzávalók, fokhagymát, paradicsom, kavargatva, rápirítunk, elkészítés, babérlevél, sárgarépát, aláöntjük, kivesszük, zöldséget, szikkadni, fehérbort, megsózzuk, rászórjuk, pótolnunk, oldalukon, elkészült, forgatjuk, hasábokra, fölöntjük, teáskanál, szárított, csipetnyi, személyre, összetört, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 671
- e Hét: 1841
- e Hónap: 3736
- e Év: 54527
|
|
|