Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szarvaslábszár pirított zsemlekockákkal
  2014-02-05 12:18:49, szerda
 
   
  Pácolt szarvaslábszár zöldségágyon, pirított zsemlekockákkal

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet vastag csontos szarvaslábszár, vörösbor, só, bors, 1 teáskanál borókabogyó, liszt, zsiradék; a zöldségágyhoz: 2 hagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 5-6 zellerszár, 2 paradicsom, 1 dl olaj, 2-3 dl fehérbor, 2 babérlevél, só, bors; a zsemlekörethez: 4 közepes zsemle, só, bors, 1 csipetnyi szárított, morzsolt zsálya, kb.1,5 dl tej, olaj; a szóráshoz: 1 citrom, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 3 cikk fokhagyma.

Elkészítése:
A velőcsontos lábszárszeleteket enyhén megsózzuk és megborsozzuk, majd fölöntjük annyi vörösborral, amennyi jól ellepi őket. Beletesszük az összetört borókabogyót,
és lefedve 1-2 napig hagyjuk pácolódni hideg helyen.
Elkészítés előtt a húsokat kivesszük a pácból, és hagyjuk enyhén lecsepegni.
A zsemlét 1-2 napig hagyjuk szikkadni, vagy kockára vágjuk, tepsibe terítjük, és egyszer-kétszer átforgatva enyhén kiszárítjuk.
A lecsepegett hússzeleteket lisztbe forgatjuk, és felforrósított zsiradékon mindkét oldalukon hirtelen megpirítjuk, majd félretesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk-mossuk; a hagymát finomra aprítjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret kis hasábokra vágjuk, a szárzellert meg a paradicsomot felszeleteljük.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk az összes zöldséget a paradicsom kivételével, és gyakran kavargatva 5-10 perc alatt megdinszteljük.
A párolt zöldséget hőálló tálba terítjük, ráhelyezzük a megpirított hússzeleteket,
majd rászórjuk a paradicsomot.
Mellédobjuk a babérlevelet, aláöntjük a fehérbort, majd lefedjük, és 160 fokos sütőben, légkeverésen, 4 órán át hagyjuk készülni, majd 200 fokra emelve a hőt,
15-20 perc alatt rápirítunk. (A húst ekkor sem fedjük ki, különben kiszáradhat.)
Amikor a hús majdnem elkészült, a szikkadt vagy enyhén megpirított zsemlét tálba tesszük, megsózzuk és megborsozzuk, rászórjuk a morzsolt zsályát, majd rálocsoljuk a tejet.
Jól összeforgatjuk, és több részletben, 4-5 evőkanálnyi olajon (minden adag előtt pótolnunk kell az olajat) átpirítjuk.
A citrom sárga héját lereszeljük, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát finomra aprítjuk, majd összekeverjük, és tálaláskor a hússzeletekre szórjuk.
A hússzeleteket zsemlekockákkal és párolt zöldséggel kínáljuk.
Erdályi Konyha
 
 
0 komment , kategória:  Vad ételek  
Címkék: petrezselyemzöld, zsemlekockákkal, felforrósított, zsemlekörethez, megdinszteljük, felforrósítjuk, felszeleteljük, összeforgatjuk, szarvaslábszár, megtisztítjuk, hússzeleteket, hússzeletekre, zöldségágyhoz, összekeverjük, paradicsomot, légkeverésen, babérlevelet, zöldségágyon, megborsozzuk, borókabogyót, félretesszük, vörösborral, megpirítjuk, ráhelyezzük, beletesszük, kivételével, megpirított, elkészítése, velőcsontos, lecsepegett, kiszárítjuk, szárzellert, zöldségeket, mellédobjuk, kiszáradhat, evőkanálnyi, velőcsontos lábszárszeleteket, összetört borókabogyót, húsokat kivesszük, lecsepegett hússzeleteket, hagymát finomra, paradicsomot felszeleteljük, olajat felforrósítjuk, összes zöldséget, paradicsom kivételével, párolt zöldséget, megpirított hússzeleteket, húst ekkor, szikkadt vagy, morzsolt zsályát, citrom sárga, fokhagymát finomra, Erdályi Konyha,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  IGEN így  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Csend  Előfordul, hogy  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Töröld le  Jó éjszakát  Zilahy Lajos gondolata  Eduardo Sacheri gondolata  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Spenót fasírttal  Vito Giaquinto gondolata  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  39 ígéret  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  IGEN így  Esterházy Péter: Harmonia c...  Szép álmokat!  Mindig lesz olyan  Egy tavasz  Megígért békesség  Ma van a magyar költészet napj...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Mindent de mindent visszakap  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Márai Sándor tollából  József Attila – Keresek ...  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Alvó cica  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szép estét  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péter: Harmonia c...  Robin Wight pitypang szobra  Jánosházy György: Fogd a kezem  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Márai Sándor tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Robin Wight pitypang szobra  Baranyi Ferenc - N i n c s  Előnyök, amelyeket a meditáció...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  József Attila - Kopogtatás nél...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimna...  Ady Endre - Mindegy átka  Ott van  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Önmaga ellenére  képre írva  Borzasztó  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  képre írva  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Az ember  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Sík Sándor - Ha jő a perc  ajándék, mellyel meglepem  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk 
Bejegyzés Címkék
velőcsontos lábszárszeleteket, összetört borókabogyót, húsokat kivesszük, lecsepegett hússzeleteket, hagymát finomra, paradicsomot felszeleteljük, olajat felforrósítjuk, összes zöldséget, paradicsom kivételével, párolt zöldséget, megpirított hússzeleteket, húst ekkor, szikkadt vagy, morzsolt zsályát, citrom sárga, fokhagymát finomra, hússzeletekre szórjuk, hússzeleteket zsemlekockákkal, petrezselyemzöld, zsemlekockákkal, felforrósított, zsemlekörethez, megdinszteljük, felforrósítjuk, felszeleteljük, összeforgatjuk, szarvaslábszár, megtisztítjuk, hússzeleteket, hússzeletekre, zöldségágyhoz, összekeverjük, paradicsomot, légkeverésen, babérlevelet, zöldségágyon, megborsozzuk, borókabogyót, félretesszük, vörösborral, megpirítjuk, ráhelyezzük, beletesszük, kivételével, megpirított, elkészítése, velőcsontos, lecsepegett, kiszárítjuk, szárzellert, zöldségeket, mellédobjuk, kiszáradhat, evőkanálnyi, rálocsoljuk, borókabogyó, lereszeljük, átpirítjuk, átforgatva, részletben, lecsepegni, zöldséggel, zsiradékon, zellerszár, tálaláskor, hozzávalók, fokhagymát, paradicsom, kavargatva, rápirítunk, elkészítés, babérlevél, sárgarépát, aláöntjük, kivesszük, zöldséget, szikkadni, fehérbort, megsózzuk, rászórjuk, pótolnunk, oldalukon, elkészült, forgatjuk, hasábokra, fölöntjük, teáskanál, szárított, csipetnyi, személyre, összetört, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 671
  • e Hét: 1841
  • e Hónap: 3736
  • e Év: 54527
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.