Belépés
azenujsagom.blog.xfree.hu
Az én újságom 1956-ról - tedd meg életed érettünk - Simon Zsuzsanna
1966.02.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pályázatra fel! Az MMA felhívása 40 év alattiaknak
  2015-12-17 12:57:40, csütörtök
 
  Pályázati felhívás!

A Magyar Művészeti Akadémia az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeinek 60. évfordulójához kapcsolódóan nyílt pályázatot hirdet fiatalok számára új művészeti alkotások létrehozására.

1. A kiíró célja

A Magyar Művészeti Akadémia e pályázattal is emléket kíván állítani az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eseményeinek 60. évfordulójára.
A felhívás ösztönözni és díjazni kíván olyan új műveket, amelyek témája az 1956-os forradalom és szabadságharc.
A kiíró célja olyan pályaművek, művészeti alkotások támogatása, amelyeken keresztül a közösség − különösen a fiatal nemzedék - minél több élményt szerezhet 1956 szellemiségéről.

2. A pályázók köre

Kizárólag természetes személy nyújthat be pályaművet, aki 2016. április 10-ig nem töltötte be a 40. életévét.
A pályázat jeligés. A benyújtott pályaműveken csak egy, az alkotó által választott kód szerepelhet. Lezárt borítékban mellékelni kell az alkotó nevét, elérhetőségeit és nyilatkozatát arról, hogy műve minden szempontból megfelel a kiírásnak. Amelyik témánál feltétel, a pályázónak csatolnia kell az igazolást a hallgatói jogviszonyról és/vagy a szakmai szervezeti tagságról.

3. A pályázati időszak, a díjazás formája és mértéke

A pályázaton az 1. és az 5. pontban leírt tematikában létrejött új művészeti alkotásokkal lehet részt venni. A beérkezett pályaművekből kategóriánként 1 első (bruttó 1.000.000 Ft), 1 második (bruttó 750.000 Ft), 1 harmadik díjat (bruttó 500.000 Ft) adományoz a Magyar Művészeti Akadémia.
A felhívás kiírója a döntésre jogosult számára fenntartja azt a jogot, hogy a díjakat megosztja, vagy azokat nem adja ki.
A beérkező pályamunkákat értékelő zsűri összetétele (kategóriánként 5 fő): 2 fő MMA delegált és további 3 fő szintén elismert művész, művészettörténész és művészeti szervezetek képviselői.

4. A pályaművek benyújtásának módja, helye és határideje

A pályaművek beadási határideje 2016. április 10. A benyújtás módja személyesen vagy megbízott személy által az alábbi címen:
Magyar Művészeti Akadémia Titkársága
1051 Budapest, Vörösmarty tér 1. Kristályház Irodaház II. emelet

5. A pályaművek benyújtása művészeti ágak szerint
A felhívásra olyan új alkotásokat várunk, amelyek szorosan kapcsolódnak az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeihez, szellemi megnyilvánulásaihoz.


,,A" kategória: Irodalom
Pályázni lehet novellával - maximum 25.000 karakter terjedelemben, valamint verssel, versekkel - maximum 200 sor (kb. 5 A4-es oldal) terjedelemben.
A pályamunkákat írásban papíron 2 példányban és valamely digitális adathordozón kell benyújtani.

,,B" kategória: Fotóművészet
A fotóművészeti területen jelenkori reflexiókkal lehet pályázni, a modern fotográfia eszközével. Fontos, hogy a művek tükrözzék a fotográfus meglátását arról, hogy hogyan élnek tovább 60 év elteltével az 56-os felkelők nagy eszméi; a szabadság és függetlenség.
A pályamunkákat lehetőleg digitális adathordozón kell benyújtani a kívánt nyomtatási méret megjelölésével. A digitálisan nem benyújtható (pl. hagyományos analóg technikával, vagy különleges egyedi nemes eljárással készült) műveket a kiállítási méretben készen, de keretezetlenül és paszpartu nélkül kell benyújtani megfelelő védő csomagolásban.

,,C" kategória: Filmművészet
A filmművészet területén pályázni dokumentum, animáció, kisjátékfilm műfajban képes forgatókönyvvel, figura- és látványtervekkel lehet.
A pályamunkákat digitális adathordozón kell benyújtani.

,,D" kategória: Színházművészet
Pályázni színdarabbal, dokumentumdrámával vagy rádiójátékkal lehet, amelynek témája az 1956-os forradalom megjelenítése és játékideje nem haladja meg az '50 percet.
Azok az alkotók pályázhatnak, akik az említett műfajokban rendelkeznek korábban már megjelent vagy bemutatott alkotással.
A pályamunkákat írásban papíralapon 2 példányban és valamely digitális adathordozón kell benyújtani.

,,E" kategória: Képzőművészet
Ebben a kategóriában az pályázhat, aki valamely szakmai szervezet tagja vagy szakirányú felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban áll (ezek igazolását a pályázathoz csatolni kell).
A pályamunkákat eredetiben kell benyújtani. Mérethatár: a kétdimenziós művek esetén (táblakép, rajz, sokszorosított grafika, stb.) maximum 2 m2 kiterjedésű, térbeli alkotásoknál maximum 1 m3 tömegű lehet.

,,F" kategória: Iparművészet
Ebben a kategóriában az pályázhat, valamely szakmai szervezet tagja vagy szakirányú felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban áll (ezek igazolását a pályázathoz csatolni kell)
A pályamunkákat eredetiben kell benyújtani.
A beérkezett pályamunkákat ebben a kategóriában héttagú szakmai bizottság értékeli és díjazza.

,,G" kategória: Zeneművészet
Jelentkezni lehet olyan, eddig be nem mutatott, kiadásra nem került, erre az emlékév-pályázatra komponált, alkalomhoz illő zenekari művel, oratóriummal, kórusművel, amelynek hossza 10-20 perc.
Vokális művek esetén mellékelni kell a szöveg jogtulajdonosának megzenésítési engedélyét is. Beadandó: a mű partitúrája 3 példányban.
A díjnyertes kompozíciót (kompozíciókat) az MMA 2016. évi október 23-i ünnepi hangversenyén mutatja be. A pályázónak magának kell gondoskodnia a szólamanyag elkészítéséről.

6. Információ
A pályázatról további információkat a tamogatas@mma.hu e-mail címen kaphatnak.

7. Lezárás
Az eredmények kihirdetésére 2016. április 28-án kerül sor.
A beadott művészeti alkotások tulajdonjoga, szerzői joga a pályázót illeti, ennél fogva őt illeti az afeletti rendelkezési jog is. A kiíró a pályázatok felhasználási jogát nem kívánja megváltani. A pályázók ugyanakkor - korlátozás és ellenszolgáltatás nélküli - hozzájárulásukat adják ahhoz, hogy a kiíró a pályaműveket - a szerző(k) személyhez fűződő jogainak tiszteletben tartása mellett - az MMA hivatalos kiadványaiban és honlapján megjelentesse.
A beküldött művészeti alkotásokat a felhívás kiírója, az értékelést követően, 2016. április 29. - 2016. május 13. között visszaadja az alkotóknak.

8. Rendelkezésre álló keretösszeg
Magyarország 2015. évi központi költségvetéséről szóló 2014. évi C. törvény, XXXIV. fejezet a Magyar Művészeti Akadémiáról 1. cím 2. alcím MMA köztestületi feladatok alcímen rendelkezésre áll a pályázati díjak fedezetére bruttó 15.750.000 Ft és járulékai forrás.

FIGYELEM! Jogszabályváltozás esetén a felhívásban foglaltak módosulhatnak.


Budapest, 2015. december 15.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: hozzájárulásukat, költségvetéséről, látványtervekkel, forgatókönyvvel, szellemiségéről, színházművészet, megjelölésével, keretezetlenül, sokszorosított, elérhetőségeit, évfordulójához, kategóriánként, elkészítéséről, jogviszonyban, képzőművészet, pályamunkákat, megzenésítési, kompozíciókat, szabadságharc, felsőoktatási, benyújtásának, fotóművészeti, terjedelemben, pályaművekből, jogviszonyról, csomagolásban, rádiójátékkal, hangversenyén, nyilatkozatát, megjelenítése, kiadványaiban, megjelentesse, rendelkezésre, létrehozására, információkat, kihirdetésére, 1956-os forradalom, kiíró célja, 1956-os magyar, felhívás ösztönözni, közösség −, fiatal nemzedék, pályázók köre, pályázat jeligés, benyújtott pályaműveken, alkotó által, alkotó nevét, pályázónak csatolnia, hallgatói jogviszonyról, szakmai szervezeti, pályázati időszak, díjazás formája, Magyar Művészeti Akadémia, Magyar Művészeti Akadémia Titkársága, Kristályház Irodaház II, Magyar Művészeti Akadémiáról,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Adakozás  Bounty krémes  Neked tudnod kell  Jónás Tamás – Végtelen b...  Reménység és erő Krisztustól e...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szívem tiéd  Png telefon  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Png férfi  Akarat  Alvó cicák  Bounty krémes  Ne kapaszkodj magasabbra,  Varga János Veniam - Fontos sz...  Őrizkednünk kell...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Alázat  Hogy lehet megtartani  Nagyi telefonál  Egy lelki imádság  Fekete István - Akác  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Ne kapaszkodj magasabbra,  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy bizonyos határt  Png férfi  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Akarat  Elköszönt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Lóhere  Csak a fogyatkozás látható  Png cica  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Png fotel  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png cica  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Leonardo da Vinci gondolata  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Reménység és erő Krisztustól e...  Mi lenne ha  Nagyi telefonál  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Fekete-erdő desszert  Sose bánj semmit  Zsolnay Vilmos világhírű kera... 
Bejegyzés Címkék
1956-os forradalom, kiíró célja, 1956-os magyar, felhívás ösztönözni, közösség &#8722, fiatal nemzedék, pályázók köre, pályázat jeligés, benyújtott pályaműveken, alkotó által, alkotó nevét, pályázónak csatolnia, hallgatói jogviszonyról, szakmai szervezeti, pályázati időszak, díjazás formája, beérkezett pályaművekből, felhívás kiírója, döntésre jogosult, díjakat megosztja, beérkező pályamunkákat, pályaművek benyújtásának, pályaművek beadási, benyújtás módja, alábbi címen, pályaművek benyújtása, felhívásra olyan, pályamunkákat írásban, fotóművészeti területen, modern fotográfia, művek tükrözzék, fotográfus meglátását, 56-os felkelők, pályamunkákat lehetőleg, kívánt nyomtatási, kiállítási méretben, filmművészet területén, pályamunkákat digitális, alkotók pályázhatnak, említett műfajokban, pályázathoz csatolni, pályamunkákat eredetiben, kétdimenziós művek, beérkezett pályamunkákat, kategóriában héttagú, szöveg jogtulajdonosának, díjnyertes kompozíciót, pályázónak magának, szólamanyag elkészítéséről, pályázatról további, eredmények kihirdetésére, beadott művészeti, pályázót illeti, afeletti rendelkezési, pályázatok felhasználási, pályázók ugyanakkor, pályaműveket &#8211, beküldött művészeti, értékelést követően, pályázati díjak, felhívásban foglaltak, hozzájárulásukat, költségvetéséről, látványtervekkel, forgatókönyvvel, szellemiségéről, színházművészet, megjelölésével, keretezetlenül, sokszorosított, elérhetőségeit, évfordulójához, kategóriánként, elkészítéséről, jogviszonyban, képzőművészet, pályamunkákat, megzenésítési, kompozíciókat, szabadságharc, felsőoktatási, benyújtásának, fotóművészeti, terjedelemben, pályaművekből, jogviszonyról, csomagolásban, rádiójátékkal, hangversenyén, nyilatkozatát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2731 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1564
  • e Hét: 3015
  • e Hónap: 7896
  • e Év: 29949
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.