Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csíksomlyói búcsú
  2011-06-14 23:47:32, kedd
 
   
  Őseink hitéhez méltóan védelmezni az életet.
2011/06/13 - 20:56 Szent Korona Rádió

Félmillió magyar zarándok érkezett az idén a Csíksomlyói búcsúba. A szabadtéri szentmisén Spányi Antal székesfehérvári püspök a hit melletti kiállásra, áldozatvállalásra és erkölcsi megújulásra buzdította a búcsú résztvevőit. Úgy fogalmazott: felelősséget kell vállalni egymásért, a nemzetért, a hitért és az egyházért.

A püspök homíliájában rámutatott: az utódoknak törekedniük kell arra, hogy méltók legyenek az olyan nagy elődökhöz, mint Szent István, Szent Imre, Szent László, Prohászka Ottokár, Bogdánffy Szilárd, Scheffler János és akárcsak ez utóbbiaknak, a mai embereknek is szembe kell szállniuk azzal, ami tűnhet modernnek, lehet hangzatosan csábító, de végül ártalmas, és nem az épülésükre, hanem romlásukra szolgál.

"A hitért harcolni kell, és a hitet védelmezni kell. Az embernek ki kell állni a hitéért" - mondta az ünnepi szentmisén elhangzott prédikációjában Spányi Antal. A székesfehérvári püspök beszédében értékeink, a család, a gyermek védelmére buzdította a jelenlévőket. "Az e világból fel kell emelnünk szemünket az Istenhez, Máriával együtt Jézusra kell tekintenünk" - szólt a tömeghez, hiszen mint fogalmazott, "őseink is Istennél keresték és találták meg a megtartó erőt, a megújulás lendületét és a kitartás erejét".

Nem a megfelelési kényszerre, igen a megújulásra és gyermekáldásra

Nem fogadhatjuk el a féligazságok, a hazugságok világát, nem tarthatjuk jónak a tolerancia hamis formáit, méltónak kell lennünk nemzetünk példamutató egyéniségeihez, a hitet kell élnünk úgy, ahogy azt az egyház tanítja - intette a jelenlévőket a székesfehérvári püspök. "Ápolni kell a családi kötelékeket, örömmel kell fogadni a gyermeket, védeni kell az életet a fogantatástól a természetes halálig. (...) Adja az Úr, hogy növekedjen a gyermekeket örömmel vállaló, szeretetben felnövekvő családok száma" - állt ki a gyermekvállalás fontossága mellett a szónok, aki szerint felelősséget kell vállalni egymásért, a hitért, az egyházért, hiszen az áldozatvállalás nem idegen a hitből élő embertől.

A ma lehetősége, az összefogás ereje képes új irányba állítani a magyarság sorsát, és megteremtheti annak lehetőségét, hogy a következő nemzedékeknek úgy adjuk át azt az örökséget, amit kaptunk, hogy ők többre jussanak. De ehhez el kell vetni az önzést - mondta a püspök -, és vállalni kell a felelős gondolkodásból fakadó áldozatot.

"Értékeket kell képviselni és érte kiállni, a hitről tanúságot tenni, a családot szeretni, a tiszta örömet megélni és megbecsülni, nagyvonalúan gondolkodni, erősnek lenni és eszmékhez igazodni, hivatásnak élni, elfogadni Isten hívását, összefogni, egyé lenni" - fogalmazta meg a ránk háruló feladatot Spányi Antal.

Spányi Antal hangsúlyozta: a felemelkedés feltétele az erkölcsi megújulás, ennek útját kell járniuk kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Tudjuk mit akarunk, de az idegen önkényt visszautasítjuk

A püspök beszédében kitért az új magyar alkotmányra. Elmondta: a magyar nép nem kíván beleszólni más nép életébe, de a magyar nép is tudja, mit akar, és ő sem szorul arra, hogy mások kényszerítsék rá vágyaikat, akaratukat, akár félelmeiket.

"Így alkottuk meg a magyar alkotmányt, amelyben ki mertük mondani a házasság Istentől rendelt törvényét és az élet védelmét. Nem szabad félnünk, megijednünk, mert tiszta a szándékunk, nemes és jó az akarat" - mondta Spányi Antal.

A szertartáson mintegy félmillió zarándok vett részt, akik a Kárpát-medencéből és a világ számos pontjáról érkeztek. A prédikáció közben az idén is eleredt az eső, de a résztvevők a helyükön maradtak, példásan hallgatták végig a szentmisét.

(Székelyhon, MTI nyomán Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: székesfehérvári, áldozatvállalás, gyermekvállalás, prédikációjában, visszautasítjuk, gondolkodásból, gyermekáldásra, egyéniségeihez, fogantatástól, megteremtheti, kényszerítsék, nemzedékeknek, felelősséget, nagyvonalúan, féligazságok, felemelkedés, hangsúlyozta, szertartáson, jelenlévőket, homíliájában, utóbbiaknak, megfelelési, megbecsülni, törekedniük, gondolkodni, fogalmazott, kötelékeket, tekintenünk, példamutató, megújulásra, szeretetben, gyermekeket, természetes, fogadhatjuk, félelmeiket, megijednünk, szabadtéri szentmisén, búcsú résztvevőit, püspök homíliájában, utódoknak törekedniük, olyan nagy, hitért harcolni, hitet védelmezni, ünnepi szentmisén, székesfehérvári püspök, gyermek védelmére, megtartó erőt, megújulás lendületét, kitartás erejét, megfelelési kényszerre, hazugságok világát, tolerancia hamis, Szent Korona Rádió, Spányi Antal, Szent István, Szent Imre, Szent László, Prohászka Ottokár, Bogdánffy Szilárd, Scheffler János,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png fotel  Facebookon kaptam  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  A sors  Facebookon kaptam  Png kutya  Akarat  Nem számIt  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Fehér virág  Png csokor  Esti kép  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Fekete-erdő desszert  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png férfi  Png csokor  Bounty krémes  Albert Einstein gondolata  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  Nem méltó hozzád  Garai Gábor - Takarítás  George Byron - Ahogy itt jár -...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A kételkedés kezelése  Egy hatékony szolga  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Erdőn  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Sose bánj semmit  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Éretlen vers  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png kislány  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Jó éjszakát  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  képre írva  Egy bizonyos határt  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Minden harmadik...  A sors  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nagyon különös  s immár én is felragyogva, ért...  Nevem  Hiányzik  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Krisztinától  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Radikális szeretet 
Bejegyzés Címkék
szabadtéri szentmisén, búcsú résztvevőit, püspök homíliájában, utódoknak törekedniük, olyan nagy, hitért harcolni, hitet védelmezni, ünnepi szentmisén, székesfehérvári püspök, gyermek védelmére, megtartó erőt, megújulás lendületét, kitartás erejét, megfelelési kényszerre, hazugságok világát, tolerancia hamis, hitet kell, egyház tanítja, családi kötelékeket, természetes halálig, gyermekeket örömmel, gyermekvállalás fontossága, összefogás ereje, magyarság sorsát, következő nemzedékeknek, felelős gondolkodásból, hitről tanúságot, családot szeretni, tiszta örömet, ránk háruló, felemelkedés feltétele, erkölcsi megújulás, idegen önkényt, püspök beszédében, magyar alkotmányt, házasság Istentől, élet védelmét, szertartáson mintegy, világ számos, prédikáció közben, helyükön maradtak, székesfehérvári, áldozatvállalás, gyermekvállalás, prédikációjában, visszautasítjuk, gondolkodásból, gyermekáldásra, egyéniségeihez, fogantatástól, megteremtheti, kényszerítsék, nemzedékeknek, felelősséget, nagyvonalúan, féligazságok, felemelkedés, hangsúlyozta, szertartáson, jelenlévőket, homíliájában, utóbbiaknak, megfelelési, megbecsülni, törekedniük, gondolkodni, fogalmazott, kötelékeket, tekintenünk, példamutató, megújulásra, szeretetben, gyermekeket, természetes, fogadhatjuk, félelmeiket, megijednünk, lehetőségét, hangzatosan, résztvevőit, csíksomlyói, alkotmányra, fogalmazta, védelmezni, összefogni, hivatásnak, lehetősége, fontossága, beleszólni, épülésükre, felnövekvő, szentmisét, embereknek, romlásukra, székelyhon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 547
  • e Hét: 2257
  • e Hónap: 10861
  • e Év: 46802
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.