Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Cukorbetegség
  2012-02-29 12:05:10, szerda
 
  A cukorbetegség sok mindenre hatással van. Sokféle szövődménye lehet és a külső megjelenést is megváltoztatja. Persze mi magunk is sokat tehetünk ezek ellen a kellemetlen dolgok ellen. Mutatjuk is, milyen hatással van a cukorbetegség a bőrre, a lábra és mi mindent tehetünk a jobb megjelenés érdekében.

A cukorbetegség az egyik leggyakoribb betegség a világon. Ez voltaképpen egy glükóz-rendellenesség, amikor is a vér nagy mennyiségű cukrot tartalmaz az inzulinhiányra adott testreakcióként. Az inzulin egy hormon, amelyet a hasnyálmirigy termel. Elsősorban a vércukor szabályozásáért felelős.

A cukorbetegséget csendes gyilkosnak is nevezik, mert sokáig nem is tudják az emberek, hogy ebben a betegségben szenvednek. Csak egyes tünetek és jelek figyelmeztetnek arra, hogy valami baj van.

A cukorbetegség nemcsak egyes szervek állapotát rontja, azaz a szövődményei között nemcsak a látásproblémák és a szív- és érrendszeri betegségek jelennek meg, hanem más egészségi problémákat is okozhat.

Legfőképpen az 1-es típusú cukorbetegségre jellemző a nagymértékű fogyás. Ez azért következik be, mert az illető hiába eszik megfelelően, kiegyensúlyozottan, a szervezete nem képes felhasználni a bevitt kalóriát.

A cukorbetegség másik ,,mellékhatása", hogy túl sok víz ürül a szervezetből, ami pedig bőrszárazságot eredményez. Elsősorban a láb bőre válik szárazzá és ez gyakran viszketéssel jár együtt.

Más lábproblémák is jelentkezhetnek. Kialakulhat lábszárfekély is, amely nem maradhat kezeletlen, hiszen ez akár a láb, a lábak elvesztéséhez is vezethet.

A cukorbetegség egyik velejárója, hogy a betegségben szenvedő egyén úgy érzi, mintha tűvel szurkálnák a végtagjait, a kéz és a láb ujjait. Emiatt csökken a végtagok hőérzékelése.

Ha valaki cukorbetegségben szenved, rendszeresen ellenőriznie kell a bőrét, a végtagjait, hogy nincs-e nagyon kiszáradva, nincsenek-e azokon sérülések. Ezek a sérülések fekélyes elváltozásokká alakulhatnak. Az állapotot súlyosbíthatja a sebben elszaporodó baktériumok jelenléte.

Ha valaki ebben a betegségben szenved, mindenképpen járjon pedikűröshöz, hiszen nagyon gyakori ilyenkor a köröm gombás fertőzése. A betegség tüneteit súlyosbíthatja az alkoholfogyasztás és a dohányzás is.
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 3.  
Címkék: cukorbetegségben, szabályozásáért, cukorbetegséget, testreakcióként, jelentkezhetnek, cukorbetegségre, figyelmeztetnek, bőrszárazságot, inzulinhiányra, látásproblémák, megváltoztatja, súlyosbíthatja, elváltozásokká, rendellenesség, cukorbetegség, elvesztéséhez, lábszárfekély, hasnyálmirigy, lábproblémák, leggyakoribb, felhasználni, mellékhatása, szövődményei, szervezetből, viszketéssel, ellenőriznie, hőérzékelése, alakulhatnak, rendszeresen, pedikűröshöz, mindenképpen, megjelenést, érrendszeri, kialakulhat, elszaporodó, betegségben, külső megjelenést, kellemetlen dolgok, jobb megjelenés, egyik leggyakoribb, inzulinhiányra adott, hasnyálmirigy termel, vércukor szabályozásáért, cukorbetegséget csendes, betegségben szenvednek, cukorbetegség nemcsak, szövődményei között, 1-es típusú, nagymértékű fogyás, illető hiába, bevitt kalóriát, cukorbetegség másik,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Március 15-re emlékve  Intelem  Facebookon kaptam  Ne feledjük: a föld jóval több...  ...és mégis ráismersz  Ne feledjük: a föld jóval több...  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  A gyász  Házi botox  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Szép Álmokat  A közszereplő  Kakaós piskóta  Jó éjszakát  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Alvó baby  Meghitt estéken . . .  Akinek vaj van a fején...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Kakaós piskóta  Fújjad márciusi szél . . .  Benned is ezerféle szín van  A gyász  Cicus virággal  Mi a különbség  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Az élet  Kakaós piskóta  Szép Álmokat  Por  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Esti kép  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Magyarország ilyen hely.  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Síró nő  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  A halolaj és a hal még a migré...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Szép estét kedves látogatóimna...  Ted Engstrőm gondolata  Nagy László - Szerelem emléke  Nemzeti  Az agyat és a csontokat is erő...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Ma  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Amikor még rangja volt...  A gyomorrontás tojással is kez...  Dóró Sándor: Ma  Alvó baby  Jó éjszakát  gyöngyöstarjáni vérszilva faso... 
Bejegyzés Címkék
külső megjelenést, kellemetlen dolgok, jobb megjelenés, egyik leggyakoribb, inzulinhiányra adott, hasnyálmirigy termel, vércukor szabályozásáért, cukorbetegséget csendes, betegségben szenvednek, cukorbetegség nemcsak, szövődményei között, 1-es típusú, nagymértékű fogyás, illető hiába, bevitt kalóriát, cukorbetegség másik, lábak elvesztéséhez, cukorbetegség egyik, betegségben szenvedő, végtagok hőérzékelése, sérülések fekélyes, állapotot súlyosbíthatja, sebben elszaporodó, betegségben szenved, köröm gombás, betegség tüneteit, cukorbetegségben, szabályozásáért, cukorbetegséget, testreakcióként, jelentkezhetnek, cukorbetegségre, figyelmeztetnek, bőrszárazságot, inzulinhiányra, látásproblémák, megváltoztatja, súlyosbíthatja, elváltozásokká, rendellenesség, cukorbetegség, elvesztéséhez, lábszárfekély, hasnyálmirigy, lábproblémák, leggyakoribb, felhasználni, mellékhatása, szövődményei, szervezetből, viszketéssel, ellenőriznie, hőérzékelése, alakulhatnak, rendszeresen, pedikűröshöz, mindenképpen, megjelenést, érrendszeri, kialakulhat, elszaporodó, betegségben, baktériumok, szövődménye, voltaképpen, problémákat, legfőképpen, kellemetlen, megfelelően, nagymértékű, gyilkosnak, kezeletlen, elsősorban, eredményez, velejárója, szurkálnák, végtagjait, betegségek, kiszáradva, szervezete, szenvednek, következik, mennyiségű, megjelenés, fertőzése, nincsenek, sérülések, egészségi, állapotot, állapotát, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 10 db bejegyzés
e hónap: 111 db bejegyzés
e év: 499 db bejegyzés
Összes: 34510 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 802
  • e Hét: 3614
  • e Hónap: 20295
  • e Év: 128939
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.