|
2014-04-13 16:40:04, vasárnap
|
|
|
|
|
|
Vegyes tál
Labdapecsenye - töltött paprika - töltött paradicsom
Labdapecsenye
Hozzávalók:
0,5 kg darált hús,
1 kis fej hagyma,
1 tojás,
kevés zsír,
2-3 cikk fokhagyma,
1 kisebb burgonya,
só, bors, kevés pirospaprika
1 nagyobb zsemle, vagy fehér kenyér
Zsemlemorzsa, vagy liszt,
és zsiradék a sütéshez.
Elkészítés:
A zsemlét hideg tejben beáztatjuk, utána kicsavarjuk. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsírban megpároljuk. Amikor levesszük a tűzről a még forró hagymába, az összezúzott fokhagymát és kissé hűlni hagyjuk. A húst egyszer ledaráljuk, aztán még egyszer áthajtjuk a zsemlével és a párolt hagymával együtt. Hozzáadjuk a tojást, az apróra reszelt nyers burgonyát, sót, borsot. Kevés pirospaprikát, vagy paprikakrémet is keverhetünk a húshoz. Amikor minden együtt van, a húst jó alaposan meggyúrjuk, és legalább egy fél órát pihenni hagyjuk. Serpenyőben ujjnyi zsírt forrósítunk, közben a húsból evőkanálnyi adagokat szaggatunk, ezeket vizes tenyereink között gömbölyűre formáljuk, aztán 2 ujjnyi vastag pogácsának ellapítjuk, majd lisztbe tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. A forró, de nem füstölgő, zsírt telerakjuk a pogácsákkal és a serpenyőt lefedjük. A lángot mérsékeljük és a pogácsákat addig sütjük, amíg az aljuk szépen megpirul. Akkor alányúlva megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük, amíg a másik oldaluk is megpirul.
A labdapecsenye nagyon praktikus étel, melegen, hidegen egyaránt jó, főzelékekre feltétnek, önállóan bármilyen burgonya vagy párolt zöldségkörettel adhatjuk asztalra.
Töltött paprika
Hozzávalók :
20 dkg krémsajt,
25 dkg juh, vagy tehéntúró,
10 dkg vaj,
1 kisebb fő hagyma,
különböző színű paprikák,
só, bors.
A hozzávalókat nagyon finomra kidolgozzuk, a paprikákat kockákra megvágjuk, hozzávegyítjük a túróhoz, szépen eldolgozzuk és beletöltjük a paprikákba.
Szeletekre vágva tálaljuk.
Töltött paradicsom
Hozzávalók :
2 főtt tojás ,
1 doboz májkrém,
20 dkg vaj,
1 kanál mustár, só, bors,
A tojásokat lereszeljük ,hozzátesszük a májkrémet, vajat, mustárt, borsot, sót és annyi tejfölt, hogy jó krémszerű pasztát kapjunk. Nyomózsák vagy tortadíszítő segítségével megtöltjük a paradicsomokat.
|
|
|
0 komment
, kategória: Húsvét |
|
Címkék: zöldségkörettel, zsemlemorzsába, paradicsomokat, hozzávegyítjük, paprikakrémet, labdapecsenye, pirospaprikát, tortadíszítő, hozzátesszük, segítségével, megfordítjuk, hozzávalókat, zsemlemorzsa, pirospaprika, kidolgozzuk, beletöltjük, pogácsákkal, eldolgozzuk, főzelékekre, keverhetünk, evőkanálnyi, összezúzott, forrósítunk, serpenyőben, kicsavarjuk, lereszeljük, mérsékeljük, megpároljuk, hozzávalók, pogácsának, beáztatjuk, fokhagymát, telerakjuk, megtöltjük, hozzáadjuk, ellapítjuk, zsemlét hideg, hagymát apróra, összezúzott fokhagymát, húst egyszer, párolt hagymával, apróra reszelt, húsból evőkanálnyi, serpenyőt lefedjük, lángot mérsékeljük, pogácsákat addig, aljuk szépen, másik oldaluk, labdapecsenye nagyon, hozzávalókat nagyon, paprikákat kockákra, tojásokat lereszeljük,
|
|
|
|
zsemlét hideg, hagymát apróra, összezúzott fokhagymát, húst egyszer, párolt hagymával, apróra reszelt, húsból evőkanálnyi, serpenyőt lefedjük, lángot mérsékeljük, pogácsákat addig, aljuk szépen, másik oldaluk, labdapecsenye nagyon, hozzávalókat nagyon, paprikákat kockákra, tojásokat lereszeljük, zöldségkörettel, zsemlemorzsába, paradicsomokat, hozzávegyítjük, paprikakrémet, labdapecsenye, pirospaprikát, tortadíszítő, hozzátesszük, segítségével, megfordítjuk, hozzávalókat, zsemlemorzsa, pirospaprika, kidolgozzuk, beletöltjük, pogácsákkal, eldolgozzuk, főzelékekre, keverhetünk, evőkanálnyi, összezúzott, forrósítunk, serpenyőben, kicsavarjuk, lereszeljük, mérsékeljük, megpároljuk, hozzávalók, pogácsának, beáztatjuk, fokhagymát, telerakjuk, megtöltjük, hozzáadjuk, ellapítjuk, tenyereink, paradicsom, szaggatunk, ledaráljuk, meggyúrjuk, pogácsákat, paprikákat, szeletekre, elkészítés, paprikákba, gömbölyűre, serpenyőt, áthajtjuk, alányúlva, feltétnek, hagymával, praktikus, formáljuk, megvágjuk, bármilyen, fokhagyma, tojásokat, májkrémet, zsemlével, különböző, forgatjuk, levesszük, krémszerű, burgonyát, tehéntúró, nyomózsák, legalább, lefedjük, füstölgő, adagokat, asztalra, megpirul, krémsajt, alaposan, sütéshez, kockákra, burgonya, tálaljuk, zsiradék, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1294
- e Hét: 3510
- e Hónap: 5405
- e Év: 56196
|
|
|