Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tájékoztatásul...
  2007-11-30 12:17:41, péntek
 
   
  Nyílt levél a Magyar Köztársaság közjogi méltóságainak
rübezal, p, 2006-10-13 07:11 Alvilág

A sajtó minden oldaláról érkezett beszámolóiból, valamint a hozzánk eljutott egyre sokasodó egyéni híradásokból értesülünk arról, hogy a miniszterelnök balatonöszödi beszédének nyilvánosságra kerülését követő tüntetések és zavargások kapcsán indult rendőrségi, ügyészségi és bírósági eljárások során egyértelmű sérülést szenvedtek az alkotmányos elvek, a törvények és az emberi jogokat védő nemzetközi egyezmények.

A hatályos magyar Alkotmány és törvények következetesen a bíróságokra és az ügyészségekre bízzák az alkotmányos rendnek továbbá az állampolgárok jogainak és törvényes érdekeinek védelmét. Kimondják, hogy az állampolgárokkal szemben kegyetlen, embertelen és megalázó eljárás nem folytatható. Kimondják, hogy a büntetés kiszabásánál a tett arányosságot, az elkövető személyét figyelembe kell venni.

A sokféle érdekkörből és társadalmi csoportból folyamatosan érkező hírek és beszámolók egybehangzó tartalma alapján nyilvánvaló, hogy a rendőrség és más nyomozati szervek bűnüldözési eljárása nem kevés esetben téves irányt vett. A tettesek elfogása során nem kis részben ártatlan személyeket is őrizetbe vettek. Nyilvánosságra kerültek olyan adatok és tények is, amelyek szerint a rendőrség messze túllépte jogosítványait, amikor a társadalmi rendet nem veszélyeztető, pusztán a bűncselekmények helyszínén jelenlévő személyeket vett őrizetbe. Ez az alkotmányosságot sérti.

Még súlyosabb megítélés alá esik, ha az ügyészség ártatlan személyek vagy a társadalomra jelentéktelen mértékben veszélyes cselekmények elkövetői ellen is előzetes letartóztatás kényszerítő intézkedését indítványozta, noha a szükséges és indokolt bizonyítékok nem álltak rendelkezésre. A legsúlyosabb megítélés alá azonban az esik, ha független, csak a törvényeknek alávetett bírák, akiknek döntése garanciális jellegű, a tömegével előállított gyanúsítottakat megfelelő bizonyítékok és körültekintő eljárás híján, a kötelességszerű érdemi vizsgálat nélkül helyezték előzetes letartóztatásba. Több esetben már első fokú ítéletet is hoztak olyan személyekkel szemben, akiknek - az eset összes körülményeit megismerve - bűnössége kétséges vagy olyan jelentéktelen, hogy a rájuk kiszabott büntetés messze eltúlzott. Sérti a jogállamiságot, hogy esetenként személyükben és a tett tárgyi súlyában kismértékű társadalomra veszélyes cselekmények büntetése messze nincs arányban a közelmúlt nem egy igen kirívó, jelentős súlyú bűncselekménye elkövetőjével szemben alkalmazott ügyészi indítvánnyal illetve meghozott ítélettel. Ugyanakkor a bírói függetlenséget súlyosan sértőnek tekintjük és elítéljük az eljárásban részt vevő ügyészek és bírák személyes adataival történő visszaélést.

A kifogásolt alkotmánysértő bűnüldözői és ítélkezési sorozat hazai jogtörténetünk legrosszabb időszakát idézi. A naponta érkező híradások az indokoltan vagy indokolatlanul előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottakkal szemben alkalmazott kegyetlen és embertelenül megalázó bűnüldözői cselekményekről tudósítanak. Ez az alkotmánysértő gyakorlat elfogadhatatlan úgy a Magyar Köztársaságban, mint az Európai Unióban, amely különleges hangsúlyt fektet a jogállam és az emberi jogok védelmére. Különösen fájdalmas és megdöbbentő, hogy e súlyos jogsértésekre éppen az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulóján kerül sor a hazai hatóságok részéről.

Mi, a magyar jogásztársadalom tagjai hivatásunknál fogva is elítéljük a törvénysértő eljárásokat, amelyek az utóbbi hetekben Magyarországon jelentős számban megtörténtek. Kérjük, hogy alkotmányos kötelezettségével összhangban, jogi lehetőségeit felhasználva és társadalmi súlyával élve szíveskedjék mindent megtenni annak érdekében, hogy a törvénysértéseket haladéktalanul megszüntessék, a már elkövetett jogsértéseket a leghamarabb kivizsgálják, elkövetőiket felelősségre vonják, a sérelmet szenvedettek pedig teljes kártérítést kapjanak.
Nekünk nincsenek alkalmas eszközeink a jogellenes gyakorlat leállítására. Azonban magyar jogászként, akik az Alkotmányra és az igazság szolgálatára esküdtünk, mégsem hallgathatunk, mert vétkesek közt cinkos, aki néma, de még inkább felelős, aki bár tehetné, de nem tesz meg mindent a jogállamiság érvényesülésért. Mert a jogállamot és a demokráciát csak jogszerű és alkotmányos eszközökkel szabad védelmezni.

Dr. Herczegh Géza, a Hágai Nemzetközi Bíróság nyugalmazott bírája
Dr. Jávor Béla ügyvéd,
Dr. Király Miklós, tanszékvezető egyetemi docens
Dr. Zlinszky János, volt alkotmánybíró

Kapják:

A Magyar Köztársaság elnöke,
A Magyar Országgyűlés elnöke
A Magyar Alkotmánybíróság elnöke
A Legfelsőbb Bíróság elnöke,
A Legfőbb ügyész
Az Országos Rendőrfőkapitány
Az igazságügyi és rendészeti miniszter
Valamennyi ombudsman
A magyar országgyűlés alkotmányügyi bizottságának elnöke
A magyar országgyűlés rendészeti bizottságának elnöke
A magyar országgyűlés emberi jogi és kisebbségi bizottságának elnöke
A magyar országgyűlés valamennyi frakcióvezetője

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: alkotmányosságot, állampolgárokkal, gyanúsítottakkal, jogásztársadalom, rendőrfőkapitány, alkotmánybíróság, bűncselekmények, letartóztatásba, gyanúsítottakat, érvényesülésért, kötelességszerű, cselekményekről, elfogadhatatlan, frakcióvezetője, jogtörténetünk, alkotmánysértő, indokolatlanul, nyilvánosságra, köztársaságban, magyarországon, miniszterelnök, függetlenséget, bűncselekménye, következetesen, jogosítványait, haladéktalanul, jogállamiságot, elkövetőjével, bizottságának, ügyészségekre, állampolgárok, rendelkezésre, alkotmányügyi, letartóztatás, hivatásunknál, alkotmánybíró, sajtó minden, hozzánk eljutott, miniszterelnök balatonöszödi, alkotmányos elvek, emberi jogokat, hatályos magyar, ügyészségekre bízzák, alkotmányos rendnek, állampolgárok jogainak, állampolgárokkal szemben, büntetés kiszabásánál, tett arányosságot, elkövető személyét, sokféle érdekkörből, tettesek elfogása, rendőrség messze, Magyar Köztársaság, Magyar Köztársaságban, Európai Unióban, Herczegh Géza, Hágai Nemzetközi Bíróság, Jávor Béla, Király Miklós, Zlinszky János, Magyar Országgyűlés, Magyar Alkotmánybíróság, Legfelsőbb Bíróság, Országos Rendőrfőkapitány,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Szép estét  képre írva  A csend aranyat ért  Alvó baby  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Alvó cica  Mire jók ?  Egy hét kihagyás  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Heltai Jenő: Március  Alvó kisfiú  Ha nyitott vagy  Reményik Sándor: Itt most virá...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Húsvéti üdvözlet !  Manna OWell tollából  A szeretetről  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Humor is meg nem is szerinted?  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Húsvéti üdvözlet !  A jó kedv a világon  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Egy hét kihagyás  Alvó kutya  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  képre írva  Sonka vásár  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Szép estét  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó kutyák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  képre írva  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szívet megérintő . . .  Esti kép  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Az izmaink nem csak testmozgás...  Alvó cica  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor még kicsi voltál...  Maci az északi fény alatt  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  virágvasárnap  A nagy természet  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Most - segíts meg Mária ,  Szép álmokat!  Ne hagyd  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
sajtó minden, hozzánk eljutott, miniszterelnök balatonöszödi, alkotmányos elvek, emberi jogokat, hatályos magyar, ügyészségekre bízzák, alkotmányos rendnek, állampolgárok jogainak, állampolgárokkal szemben, büntetés kiszabásánál, tett arányosságot, elkövető személyét, sokféle érdekkörből, tettesek elfogása, rendőrség messze, társadalmi rendet, bűncselekmények helyszínén, alkotmányosságot sérti, ügyészség ártatlan, társadalomra jelentéktelen, legsúlyosabb megítélés, törvényeknek alávetett, tömegével előállított, kötelességszerű érdemi, eset összes, rájuk kiszabott, tett tárgyi, igen kirívó, bírói függetlenséget, eljárásban részt, kifogásolt alkotmánysértő, naponta érkező, indokoltan vagy, alkotmánysértő gyakorlat, emberi jogok, 1956-os forradalom, hazai hatóságok, magyar jogásztársadalom, törvénysértő eljárásokat, utóbbi hetekben, törvénysértéseket haladéktalanul, leghamarabb kivizsgálják, sérelmet szenvedettek, jogellenes gyakorlat, igazság szolgálatára, jogállamiság érvényesülésért, demokráciát csak, magyar országgyűlés, alkotmányosságot, állampolgárokkal, gyanúsítottakkal, jogásztársadalom, rendőrfőkapitány, alkotmánybíróság, bűncselekmények, letartóztatásba, gyanúsítottakat, érvényesülésért, kötelességszerű, cselekményekről, elfogadhatatlan, frakcióvezetője, jogtörténetünk, alkotmánysértő, indokolatlanul, nyilvánosságra, köztársaságban, magyarországon, miniszterelnök, függetlenséget, bűncselekménye, következetesen, jogosítványait, haladéktalanul, jogállamiságot, elkövetőjével, bizottságának, ügyészségekre, állampolgárok, rendelkezésre, alkotmányügyi, letartóztatás, hivatásunknál, alkotmánybíró, jogsértéseket, tanszékvezető, veszélyeztető, jogsértésekre, balatonöszödi, méltóságainak, szabadságharc, hallgathatunk, jelentéktelen, beszámolóiból, megszüntessék, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 157
  • e Hét: 780
  • e Hónap: 3906
  • e Év: 35636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.