Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Netanjahu embere "elképesztő n
  2011-07-30 09:03:01, szombat
 
  2011-07-29. 17:49
Netanjahu embere "elképesztő nyitottságot" tapasztalt Lázárék részéről - őket használhatják az EU meggyőzésére

Lázár Jánossal, Semjén Zsolttal és Hiller Istvánnal is tárgyalt Budapesten Dore Gold, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök tanácsadója, aki a Hetek gondozásában magyarul most megjelent, Harc Jeruzsálemért című könyvének bemutatójára érkezett Magyarországra. Dore Golddal itteni tárgyalásairól és a közel-keleti helyzetről beszélgetett a HVG.
- Több magyar vezetővel is találkozott. Miről tárgyalt Lázár Jánossal, a Fidesz frakcióvezetőjével?
- A részletekről nem számolhatok be, de azt kell mondjam, nagyon eredményesek voltak a megbeszélések, és elképesztő nyitottságot tapasztaltam Izrael irányába tárgyalópartneremtől. Mind a kormánypárti, mind ellenzéki tárgyalópartnereim a meleg barátsággal viszonyultak Izraelhez.
- A Palesztin Hatóság szeretne elfogadtatni egy határozatot az ENSZ Közgyűléssel a palesztin állam elismeréséről. Izrael szeretné ezt megakadályozni. Ezzel kapcsolatban elhangzott-e valamilyen ígéret magyar partnereitől?
- Nem az izraeli kormány tagja vagyok, így ilyen ígéretekről nem tárgyaltam, nem is azért jöttem Magyarországra, hanem a könyvem kiadása alkalmából. De még egyszer mondom, nagyon komoly támogatást, nyitottságot tapasztaltam Izrael irányába, mind a kormány, mind az ellenzék részéről. Kivéve persze a szélsőjobbot, amelyről tudom, hogy parlamenti erővel rendelkezik Magyarországon, de velük nincs mit kezdenem.
- Tudja, hogy a magyar parlamentben rendszeresen elhangoznak antiszemita kijelentések?
- Tisztában vagyok vele, és erre komolyan figyelnünk kell. Ezt a kérdést sosem tartjuk egy állam belügyének, az antiszemitizmus olyan ügy, amire Izraelnek figyelnie kell, bárhol is tapasztalható a világon.
- Egyébként mit gondol a palesztin kezdeményezésről? Az Egyesült Államok nem támogatja, így elég kevés az esélye a BT-ben.
- Szerintem érdemes végignézni, mik a lehetőségei a Palasztin Hatóságnak (PH). Ha egy ország egy bizonyos része függetlenségét szeretné deklarálni, ezt általában egyoldalúan teszi, mint történt ez Koszovóban vagy Kelet-Timoron - majd igyekszik ezt minél több állammal elismertetni. Nincs ehhez szükségük az ENSZ-re. De Mahmúd Abbásznak egyszerűen nem érdeke, hogy ezt a lépést megtegye, ő ezt ezüsttálcán szeretné megkapni a jelek szerint az ENSZ-től.
A második lehetőség, hogy egy de facto független állam fordul az ENSZ BT-hez azzal a felhívással, hogy szeretne teljes jogú ENSZ-tagságot magának. Ez ebben az esetben - mint ön is mondta - irreális várakozás. Így marad Abbásznak a harmadik lehetőség: az ENSZ Közgyűléséhez fordulni, amely hozhat olyan határozatot, hogy a tagállamok ismerjék el a Palesztin Államot az 1967-es határok alapján. De ez nem változtat jelentősen a palesztinok helyzetén.
- Abbász az elemzők szerint azért folyamodott ehhez a megoldáshoz, mert régóta egyhelyben toporognak a tárgyalások Izraellel. Ön szerint mi lökheti túl a holtponton ezeket?
- A legjobb az lenne, ha a PH leállítaná ezt az egész ENSZ-határozatosdit. Nagyon csábító nemzetközi fórum elé vinni az ügyet, de ez csak a közvetlen tárgyalásokat akadályozza, márpedig ez a legfontosabb. Szerintem Abbászt egyszerűen félrevitték a tanácsadói, amikor ezt javasolták neki. Ismerem jól, nem hiszem, hogy túl boldog ettől a kezdeményezéstől.
- Mit mondana neki, ha ön lenne a tanácsadója?
- Először is azt, hogy felejtse el a szeptemberi határidőt, ez sokkal nagyobb mozgásteret biztosítana a tárgyalásoknak.
- Barack Obama májusban azt kérte Netanjáhutól, hogy Izrael vonuljon vissza az 1967-es határok mögé, ezt akkor az izraeli kormányfő elfogadhatatlannak tartotta. Milyenek most az amerikai-izraeli kapcsolatok?
- Először is az úgynevezett 1967-es határok sosem voltak valódi határok, és az ENSZ idevágó 242. számú határozata sem erről szól, hanem, hogy egy új határban kell megegyezni. Izrael mindig is a 242-es határozat alapján képzelte el a helyzet rendezését. Vagyis a legnagyobb tiszteletünk mellett is vissza kell utasítanunk Obama elnök álláspontját - amiből egyébként ő maga is visszalépni látszik.
- Mit gondol, hogy uniós tagállam meg fogja majd szavazni a palesztin indítványt?
- Az EU megosztottnak tűnik. Néhány állama valószínűleg támogatja, ami azért abszurd, mert az unió mint a békefolyamat része aláírta az oslói megállapodást, amiben mindenki vállalja, hogy nem tesz egyoldalú lépéseket.. Márpedig a PH pont erre készül: vagyis könnyen előfordulhat, hogy egy-egy tagállam támogatni fogja annak az egyezménynek a megsértését, amit az EU maga is aláírt. Ezek után felmerül a kérdés: hogy bízhatunk meg tárgyalópartnerként az unióban?
- Mely államok fogják támogatni ön szerint a határozatot?
- Nagy-Britannia és Franciaország támogatónak tűnt korábban, és más tagállamok is, de nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni.
- Izrael meglehetősen tanácstalanul reagált az ,,arab tavasz" eseményeire: eltűntek a régi tárgyalópartnerek, újak egyelőre nincsenek. Mik a kilátások?
- Nemcsak Izrael, az egész világ tanácstalan, az - én inkább így nevezném - ,,arab bizonytalanság" láttán. A demokrácia ugyanis nem ezt jelenti pusztán, hogy megdöntünk egy autoriter rezsimet: a demokrácia demokratikus intézmények létrehozását jelenti, ezt pedig még sehol sem látni, ellenben az iszlamista erők előretörtek, ami nem csak Izraelnek, az EU-nak is fenyegetést jelent.
- A magyar-izraeli kapcsolatokban vannak nyitott kérdések?
- Magyarország fontos szerepet játszhat abban, hogy meggyőzzön más uniós tagállamokat is az említett palesztin indítvány támogatásának abszurd voltáról. Azt kell mondjam, ebből a szempontból nagyon korrekt hozzáállással találkoztam az önök részéről Budapesten - nem biztos, hogy néhány más országban is ez lett volna a helyzet.
- Izraelben nemrég fogadtak el egy törvényt, melynek értelmében pénzbüntetéssel sújthatók azok, akik bojkottra hívnak fel a megszállt területeken létesített telepekről származó árukkal szemben. A törvényt még Izraelben is sokan kritizálták. Ön mit gondol róla?
- Először is a kérdést válasszuk ketté: a szólás szabadsága alapérték számomra, és Izrael számára is. De úgy vélem, bárkinek joga van védekezni, ha gazdasági kár éri, márpedig itt izraeli termelőket érhet kár, ha nem tudják eladni termékeiket külföldön a bojkottfelhívások miatt.
- De a kritikusok szerint rendszeresen elhangzanak bojkottfelhívások radikális rabbiktól az arab árukkal szemben is.
- Azt sem helyeslem. Általában nem helyeslem a bojkottokat.
- Nem gondolja, hogy ez a törvény Izrael ellenségeinek segít inkább?
- Vizsgáljuk meg, hogy is született meg ez a törvény. Még egyszer mondom: a legfontosabb, hogy Izrael állam kiáll a szólás szabadságáért otthon és a világban. A szólás szabadsága számomra azt jelenti, hogy megvéded bárki jogát arra, hogy olyanokat mondjon, amit te nem szeretnél hallani. De nemrég beszéltem egy mezőgazdasági termelővel, aki rengeteg pénzt fektetett a gazdaságába, de a termények exportálása nehézségekbe ütközik, mert néhányan például brit áruházakat hívtak fel a bojkottálásukra. Ennek innentől már semmi köze a szólásszabadsághoz, ez gazdasági károkozás, ami ellen mindenkinek joga van védekezni.


http://kuruc.info/r/2/82747/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kezdeményezéstől, kezdeményezésről, antiszemitizmus, pénzbüntetéssel, bojkottálásukra, miniszterelnök, tárgyalásairól, bizonytalanság, kapcsolatokban, megakadályozni, magyarországra, határozatosdit, függetlenségét, magyarországon, tárgyalásoknak, használhatják, tárgyalásokat, franciaország, elismeréséről, közgyűléséhez, hozzáállással, támogatásának, megbeszélések, tapasztalható, jeruzsálemért, tanácstalanul, megosztottnak, mezőgazdasági, megállapodást, szabadságáért, ellenségeinek, magyarország, tapasztaltam, viszonyultak, elismertetni, kormánypárti, közel-keleti helyzetről, meleg barátsággal, palesztin állam, izraeli kormány, könyvem kiadása, ellenzék részéről, magyar parlamentben, kérdést sosem, állam belügyének, antiszemitizmus olyan, palesztin kezdeményezésről, bizonyos része, lépést megtegye, jelek szerint, második lehetőség, esetben –, Lázár Jánossal, Semjén Zsolttal, Hiller Istvánnal, Budapesten Dore Gold, Benjámin Netanjahu, Harc Jeruzsálemért, Dore Golddal, Palesztin Hatóság, ENSZ Közgyűléssel, Egyesült Államok, Palasztin Hatóságnak, Mahmúd Abbásznak, ENSZ BT-hez, ENSZ Közgyűléséhez, Palesztin Államot, Szerintem Abbászt, Barack Obama, Nemcsak Izrael,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Bertolt Brecht -től idézet  Mindig jusson idő nevetni  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Nem tudhatod  Png kislány  Boldog születésnapot a ma ünne...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Png nő  Reggel van  Hazára minden embernek szükség...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nagyi telefonál  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Bounty krémes  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Akarat  Sose bánj semmit  Irgalom és ítélet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Adakozás  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Csak a fogyatkozás látható  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Krisztinától  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Paul David Tripp Április 21  Segítsük barátainkat, hogy meg...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Mai harmónia kártyám  Png rózsa csokor  Szívem tiéd  Alázat  Reggel van  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Png csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Elköszönt  Adakozás  Szép napot kívánok  Nagyi telefonál  Popper Péter szavai  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Nagyi telefonál  Lóhere  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Erdőn  Egy lelki imádság  Png virág  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet 
Bejegyzés Címkék
közel-keleti helyzetről, meleg barátsággal, palesztin állam, izraeli kormány, könyvem kiadása, ellenzék részéről, magyar parlamentben, kérdést sosem, állam belügyének, antiszemitizmus olyan, palesztin kezdeményezésről, bizonyos része, lépést megtegye, jelek szerint, második lehetőség, esetben &#8211, harmadik lehetőség, tagállamok ismerjék, 1967-es határok, palesztinok helyzetén, elemzők szerint, tárgyalások Izraellel, holtponton ezeket, közvetlen tárgyalásokat, szeptemberi határidőt, izraeli kormányfő, amerikai-izraeli kapcsolatok, úgynevezett 1967-es, 242-es határozat, helyzet rendezését, legnagyobb tiszteletünk, palesztin indítványt, unió mint, békefolyamat része, oslói megállapodást, régi tárgyalópartnerek, egész világ, demokrácia ugyanis, autoriter rezsimet, demokrácia demokratikus, iszlamista erők, magyar-izraeli kapcsolatokban, említett palesztin, szempontból nagyon, önök részéről, megszállt területeken, kérdést válasszuk, szólás szabadsága, bojkottfelhívások miatt, kritikusok szerint, arab árukkal, törvény Izrael, szólás szabadságáért, mezőgazdasági termelővel, termények exportálása, kezdeményezéstől, kezdeményezésről, antiszemitizmus, pénzbüntetéssel, bojkottálásukra, miniszterelnök, tárgyalásairól, bizonytalanság, kapcsolatokban, megakadályozni, magyarországra, határozatosdit, függetlenségét, magyarországon, tárgyalásoknak, használhatják, tárgyalásokat, franciaország, elismeréséről, közgyűléséhez, hozzáállással, támogatásának, megbeszélések, tapasztalható, jeruzsálemért, tanácstalanul, megosztottnak, mezőgazdasági, megállapodást, szabadságáért, ellenségeinek, magyarország, tapasztaltam, viszonyultak, elismertetni, kormánypárti, eredményesek, netanjáhutól, tiszteletünk, álláspontját, létrehozását, nyitottságot, tagállamokat, elfogadtatni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4372
  • e Hét: 10104
  • e Hónap: 21215
  • e Év: 174711
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.