|
2014-04-30 19:34:44, szerda
|
|
|
|
|
|
Ideje, hogy a sóska ismét megtalálja helyét a konyhádban, elvégre a friss, zöld levelek tele vannak fontos vitaminokkal.
Próbáld ki salátának, levesnek, köretnek, egytálételnek, kombináld gyümölccsel, tojással, sajttal, tejszínnel. Meríts ötletet receptjeinkből!
Sóskasaláta almával
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg friss sóskalevél
2 nagy, kemény zöld vagy Golden alma
só, frissen őrölt bors
Az öntethez:
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál citromlé
Elkészítése: a sóskaleveleket egyenként mosd át alaposan, majd szabadítsd meg a száruktól. Tépkedd kisebb darabokra. Az almát ne pucold meg, csak a belsejét távolítsd el, és vágd apró kockákra, majd forgasd össze a sóskával. Az öntethez a hozzávalókat keverd el, majd öntsd a salátára, és sózd, borsozd. Tálald egyszerű sültek mellé, vagy akár egy szendvicshez.
Sűrű sóskamártás - sültekhez, tört krumplihoz
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg sóskalevél
1 csomag újhagyma, vagy 1 szál póréhagyma
1 evőkanál méz
1 evőkanál olívaolaj
só
1 evőkanál liszt
2 evőkanál joghurt
tej/tejszín
Elkészítése: a sóskaleveleket mosd meg alaposan, majd szabadítsd meg a száruktól. Tépkedd őket kisebb darabokra. Egy lábos aljában hevíts olajat, dobd rá a felkarikázott hagymát, majd kissé párold meg. Csorgass rá mézet, majd dobáld rá a sóskaleveleket - lehet kisebb adagokban is: amikor egy része összeesett, jöhet a többi. Picit sózd, majd gyorsan párold meg, de csak annyira, hogy mind összeessen. A joghurtban keverd csomómentesre a lisztet, és add a sóskához. Forrald fel, és botmixerrel dolgozd össze. Ízlés szerint igazítsd a mártás állagát tejjel vagy tejszínnel.
Sóskás-mozzarellás frittata
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg sóskalevél
6 tojás
200 gramm mozzarella
olívaolaj
só, bors
Elkészítése: a sóskaleveleket egyenként mosd át alaposan, majd szabadítsd meg a száruktól. Tépkedd kisebb darabokra. Egy serpenyőben pár perc alatt párold össze őket annyira, hogy összeessenek. Szedd ki, hagyd kihűlni, majd egy nagy késsel vagdosd apróra. Egy tálkában habard el a tojásokat kevés sóval és borssal, és keverd bele a sóskát. A mozzarellát reszeld le, és keverd a sóskához. Serpenyőben hevíts kevés olívaolajat, és öntsd bele a keveréket. Süsd az egyik oldalát 3 percig nagy, és további 3 percig kis lángon, majd ha összeállt, óvatosan fordítsd meg, és a másikat is süsd át.
Sóskás-póréhagyma krémleves
(a híres francia vichyssoise különleges változata)
Hozzávalók 4-6 személyre:
30 dkg póréhagyma
25 dkg sóska
egy kisebb vöröshagyma
fél kg burgonya
2 evőkanál margarin
1 liter húsleves
1 dl tejszín
metélőhagyma
Elkészítése: egy lábos aljában a felolvasztott margarinon párold meg a felkarikázott póréhagymát és az apróra vágott hagymát. Közben sózd, borsozd. A krumplit hámozd meg és kockázd fel, add a hagymához, és öntsd fel a húslevessel. Adj hozzá egy kevés vizet is, majd lefedve főzd 10-15 percig, míg a krumpli meg nem puhul. A sóskát a szokásos módon tisztítsd meg, majd add a már puha krumplihoz. Egy percig főzd őket együtt, majd vedd le a tűzről, és pürésítsd botmixerrel. Öntsd fel a tejszínnel, és kóstolgatva sózd-borsozd, ha szükséges. Metélőhagymával díszítve tálald!
|
|
|
0 komment
, kategória: Szószok |
|
Címkék: metélőhagymával, receptjeinkből, sóskaleveleket, felolvasztott, felkarikázott, egytálételnek, csomómentesre, hozzávalókat, szendvicshez, vitaminokkal, összeessenek, metélőhagyma, serpenyőben, gyümölccsel, elkészítése, sóskasaláta, botmixerrel, mozzarellás, olívaolajat, mozzarellát, balzsamecet, vöröshagyma, húslevessel, kóstolgatva, vichyssoise, sóskamártás, póréhagymát, szabadítsd, sóskalevél, krumplihoz, hozzávalók, póréhagyma, margarinon, tejszínnel, különleges, joghurtban, sóska ismét, sóskaleveleket egyenként, belsejét távolítsd, hozzávalókat keverd, sóskaleveleket mosd, lábos aljában, felkarikázott hagymát, sóskaleveleket –, része összeesett, joghurtban keverd, mártás állagát, nagy késsel, tálkában habard, tojásokat kevés, mozzarellát reszeld, egyik oldalát,
|
|
|
|
sóska ismét, sóskaleveleket egyenként, belsejét távolítsd, hozzávalókat keverd, sóskaleveleket mosd, lábos aljában, felkarikázott hagymát, sóskaleveleket –, része összeesett, joghurtban keverd, mártás állagát, nagy késsel, tálkában habard, tojásokat kevés, mozzarellát reszeld, egyik oldalát, híres francia, kisebb vöröshagyma, felolvasztott margarinon, felkarikázott póréhagymát, apróra vágott, krumplit hámozd, kevés vizet, szokásos módon, percig főzd, metélőhagymával, receptjeinkből, sóskaleveleket, felolvasztott, felkarikázott, egytálételnek, csomómentesre, hozzávalókat, szendvicshez, vitaminokkal, összeessenek, metélőhagyma, serpenyőben, gyümölccsel, elkészítése, sóskasaláta, botmixerrel, mozzarellás, olívaolajat, mozzarellát, balzsamecet, vöröshagyma, húslevessel, kóstolgatva, vichyssoise, sóskamártás, póréhagymát, szabadítsd, sóskalevél, krumplihoz, hozzávalók, póréhagyma, margarinon, tejszínnel, különleges, joghurtban, összeessen, mozzarella, összeesett, konyhádban, megtalálja, pürésítsd, olívaolaj, tojásokat, egyenként, salátának, krémleves, száruktól, sültekhez, adagokban, személyre, összeállt, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
1 db bejegyzés |
e év: |
38 db bejegyzés |
Összes: |
8743 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 399
- e Hét: 1569
- e Hónap: 3464
- e Év: 54255
|
|
|