Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyermekarcú felhő
  2014-06-28 13:42:04, szombat
 
   
  A kórházat elhagyva, gondolatai fonalai közé gabalyodva lépkedett a teret átívelő parkon. Kihalt volt az utca, a talpa alatt kényesen csikorogtak a színes kavicsok. Az öreg tölgyfa alatt megpillantott egy padot, mely szélesre tárta frissen mázolt deszkalapját, pihenést kínálva fáradt lábainak. Elfogadta a felajánlást, kényelmesen elhelyezkedett. Nagyot szippantott a kristálytiszta levegőbe. Érezte, amint testének minden sejtjéhez eljut az éltető oxigén. A fa koronáján át áthatoló napsugár végigsimított az arcán. Táskájába kotorászott, az üdvözlőkártyát kereste. Az oldal rekeszében megbúvó kis borítékot végre meglelte, kibontotta és olvasni kezdte, Isten tudja hanyadszorra.
,,Örömmel értesítelek Benneteket, megérkeztem. Nevem..., súlyom..., és magasságom..., Édesanyám és én egészségesek vagyunk..., "
- Hmmm. Magasságom..., - motyogta, és mosolyogta el magát.
Milyen sokat ígérő üzenet. Felnézett az égre, felhők suhannak át a messzeségbe. Egy gyermekarcú felhőt keresett, melyet oly sokszor megcsodált, de a felhőcskének biztosan más dolga akadt, egy ideje nem jelentkezett.

Szemét lehunyta, jól esett a lágy szellő cirógatása. Pár pillanat múlva, az emlékek vászna előtt találta magát, ahol peregni kezdtek a kockák. Nem tiltakozott, engedte, hogy visszavezessék a múltba.
Esőcseppek kopogtak az ereszen, azon az éjszakán. Az óra elütötte éjfélt, szívében sajgó fájdalommal, szemében könnypatakkal, és fülében barátnője elcsukló segélykérő hangjával érkezett az álomkapuhoz. Egy labirintusban találta magát, hiába kereste a kifelé vezető utat, egyre beljebb és mélyebbre jutott. Nem emlékszik a további részletekre, reggel csurom vizesen ébredt.
Hogyan segítsen, barátnőjén, mit tegyen? Zakatoltak fejében a kérdések, miközben egy percnyi nyugtot sem talált. A tehetetlenség börtönébe zárva vergődött órákon, napokon át. Egy édesanyának még sem mondhatja, hogy ,,majd az idő megoldja..."
Nagyon jól tudta, az idő sem mindenható! Nem old meg semmit. Hogyan lehetne feledni a boldog várakozást, a gyermek mosolyát, az apró kezek simogatását. Az iskolás évek sikereit, kudarcait, melyet együtt éltek át. Vagy amikor még a betűket formálták, az ,,l"-ből, ,,r". lett. Mennyi örömben, bánatban és kalandban volt részük.
A gyermek a testében fejlődött, amint megszületett lett belőlük ,,kettő", de a lélek egy maradt, kettéhasadva, - volt a meggyőződése. Csak a köldökzsinórt vágták el, az ezüstzsinóron keresztül érezték egymás lelkének minden rezdülését. A mozgékony fiú egyszer csak fáradékony lett, arcának pírját letörölte a betegség fakó sárgája, felfájása egyre gyakrabban kínozta. Kivizsgálások sora következett. Az eredmények ismeretében megszületett a diagnózis, a rettegett kór súlyos formája. Elkezdődött a kálvária. Hősiesen küzdöttek, bízva a gyógyulásban, hiszen az nem lehet, hogy közös életüket bármi szétszakítsa. A javulás parányi szikrája a remény lángját lobbantotta fel bennük. Tisztában voltak avval, az még nem a háború, csak a csata megnyeréséhez vezet, a harcot folytatni kell. Derült égből villámcsapásként hatott, mikor megvonták a hatásos terápiát, és helyette más készítményt kapott. A katasztrófához közeledve, kérték, könyörögtek, segítsenek, állítsák vissza a régi terápiát, legalább a reményt ne vegyék el tőlük. Széttárt kezek, lehajtott fejek, halk szavak következtek.
- Magyar betegnek, ez jár, törvényben iktatott, az egészségügyi reform erre kötelez. - közölte padlóra szegezett tekintettel a professzor.
2008.-ban forgott év kereke. Múltak a hetek, hónapok, a kérelmek elutasítása követték egymást. A fenyegető vérképek után, az immunrendszer összeomlása következett. A szülők középosztálybeli kispénzű emberek voltak, magánklinikára, más gyógymódra nem is gondolhattak, csak, amit a társadalombiztosítás támogatott. Szemeik előtt a ,,széfet a kórterembe, és robotokat a luxus kórházban" képe lebegett, miközben gyermekük a halál árnyékában lihegett. Már az ingatlan felértékelésénél tartottak, - egyetlen vagyonukat-, a lakásukat váltották volna készpénzre, gyermekük megmentésére, amikor a főorvos bejelentette a megváltozhatatlant. A lehetőségek tárháza kiürült. Nem hitték el, hogy nincs tovább...
A fiú készült a nagy útra, szüleit egyre erőtlenebb kis kezével magához vonta, és azt suttogta.
- Ne féljetek, jó helyre megyek, az éjjel találkoztam az angyalokkal, szép helyen várlak majd Benneteket.
Nem vették fel a beszélgetés fonalát, féltek szembenézni a gyermeki őszinteséggel, a fájdalom elnémította őket. Tovább reméltek. Imádkoztak, csak jönne már egy vevő, el ne késsenek. Egy pillanatig sem gondoltak arra, hogy mi lesz velük később, fedél nélkül. Ellesznek valahol, mit számít, hol hajtják álomra a fejüket, ha együtt maradhatnak. Másnap hirtelen az anya a szokottnál is nyugtalanabbá vált, fel-alá járkált a lakásban, amikor megcsörrent a telefon. Az órára pillantott, még jobban kétségbe esett, mikor észrevette az óra megállt. Soha nem tett ilyet, késleltetett, hagyta, hagy csengjen tovább, jócskán kivárt. Egyre kitartóbb és vészjóslónak tűnt a várakozás. Aztán mégis, remegő kezében tartva a készüléket a füléhez emelte. Fel sem fogta a vonal túlsó végéről jött üzenetet. A szíve meghasadt, lelke darabokra tört, az ezüstzsinór elszakadt.
Az ég is elsötétült, az ablakszemek sírtak, eső könnyek peregtek le rajta.
Első tiszta gondolatként felvetődött benne, segítséget kell kérni a barátnőjétől, kivel együtt végezték a szakmai pszichológiát.
Minden szóra, minden sorra emlékezett, amit a gyászmunkáról tanultak egykor, mégis milyen más a helyzet élesben. Nem tudta mi lenne jó megoldás, a mindent felülíró fájdalom enyhítésére. Az élet vizsgáján megbukott. Pedig éveken át maga is tanította...
Az első fázisban a szülő süketté és vakká válik, cselekedeteit gépiesen végzi. Ezt követi a teljes tanácstalanság, zavarodottság. A későbbi tudat tisztulásával köszönt be, a valódi bánat. Könny, düh, harag és bűntudat váltja egymást ebben a fázisban. Hosszú folyamat, mire felcsillanhat a remény a gyógyulásra, tudomásul veszi a megmásíthatatlant, - akkor is, ha elfogadni, még nem tudja -, az életnek menni kell tovább.
A szülő ezt abban a helyzetében nem tudja tematika szerint feldolgozni. Sokáig tartott, még tovább tudtak lépni.
Barátnőjének vigaszra, támaszra volt szüksége, a legnagyobb segítséget nem a tudomány adta lehetőség, hanem a hitük nyújtott, hiszen a fiuk felkészítette őket, elmondta, az angyalokhoz költözik, ezzel tudatta, hogy a búcsú nem végleges, találkoznak majd oda fent. Hit nélkül mi lett volna velük, nem tudni, de félő, hogy a depresszió tengerében elsüllyedtek volna el örökre. A hívő ember vigaszt keres lelki gondozójánál, barátainál, vagy a sorstársainál. A feldolgozatlan gyász komoly következményekkel járhat, amin csak szakember segíthet, ha egyáltalán gyógyulni szeretnének. Mindezeket mérlegelve a segítő is nehezen jut eredményre, ha nem látja a vonalat, amelyet nem léphet át, mert nem tudja melyik az a pillanat az, amikor egyedül szeretnének maradni az emlékeikkel, és mikor vágynak mások társaságára.
Akkor este, abban a helyzetében is felnézett az égre, megoldást remélve, talán éppen egy felhő üzenetében. A telehold ezüstudvarában látta meg először a mosolygó, integető gyermekfejet, felhőruhába burkolózva egy angyal kíséretében. Soha nem tudja meg, a képzelete játszott vele, vagy a valóság üzent, de felismerte benne a fiút...
Akkor az asztalhoz lépett, a gyertyatartóba elhelyezett gyertyát meggyújtotta. Az angyalnak megköszönte, hogy a hazavezetés pillanatát megosztotta vele. Az esőcseppek tovább kopogtak az ereszen, a gyertyalángja egyre magasabbra szökött. Későbbiek során is, a fiú sokszor adott jelt, felhő képében. Senkinek nem beszélt erről a kapcsolatukról, még a gyermek szüleinek sem. A kettőjük titka lett örökre. Utoljára feltűnően sokáig integetett, mintha felhőarcára visszalopta volna magát a régi pír, orcájának gödröcskéjét is látni vélte benne.
- Gödröcske! - Kiáltotta el magát!
Mit sem törődve vele, hogy meghallja valaki. Szemében könnyek gyűltek, melyek gyöngyökké formálódva hagyták el mosolygó arcát. Igen! A most született kicsi lányka piros orcáján vannak a gödröcskék...
Kinek neve: Emese, súlya: 3600 gramm, magassága: 51 cm...
Olvasta ismét a kártyán. Megértette, miért várta hiába a gyermekarcú felhőt egy idő óta hiába.
- Isten hozott kicsi lányka, az új élet hajnalán. Veled nem történik semmi, ne félj! Te már mindent megkapsz, Neked megjár, nincsenek széfek, robotok, ma már más világ járja. Magyarnak születtél, s ez a Szent Hazád! - köszöntötte hangosan a gyermeket.
Nem járt arra senki, csak az öreg voltak tanúi a történetnek. Visszatette táskájába a kártyát, felállt a lombsátor alatti padról, és folytatta az útját.

Lélek Sándorné
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felértékelésénél, villámcsapásként, középosztálybeli, katasztrófához, elhelyezkedett, magánklinikára, kristálytiszta, gyertyatartóba, ezüstudvarában, visszavezessék, kapcsolatukról, tanácstalanság, feldolgozatlan, üdvözlőkártyát, nyugtalanabbá, pszichológiát, köldökzsinórt, tisztulásával, tehetetlenség, felcsillanhat, kivizsgálások, immunrendszer, sorstársainál, őszinteséggel, végigsimított, zavarodottság, cselekedeteit, könnypatakkal, felkészítette, ezüstzsinóron, gyászmunkáról, gyertyalángja, megnyeréséhez, megpillantott, labirintusban, gondozójánál, kórházat elhagyva, teret átívelő, talpa alatt, színes kavicsok, öreg tölgyfa, kristálytiszta levegőbe, éltető oxigén, üdvözlőkártyát kereste, oldal rekeszében, gyermekarcú felhőt, felhőcskének biztosan, lágy szellő, emlékek vászna, labirintusban találta, kifelé vezető, további részletekre, Szent Hazád, Lélek Sándorné,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  40 felett  Müller Péter tollából  Önmaga ellenére  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Bársony székben  Emlékezz  Facebookon kaptam  Otthon  Egy tavasz  képre írva  Otthon  képre írva  Magamnak  képre írva  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  képre írva  Pitypang szökőkút  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Zilahy Lajos gondolata  József Attila – Keresek ...  Jó éjszakát  Otthon  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Szép estét  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Nagy és kis csodák  Vidámság  Szép estét kedves látogatóimna...  Különleges  Mindig lesz olyan  Önmaga ellenére  Hogyan válunk hűségesekké?  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  Anyák napjára  képre írva  Dóró Sándor: Embernek maradni  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Különleges  Egy gondolat  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  39 ígéret  Szívek  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  A felvilágosodás...  Magyar költészet napja  jó reggelt  Vannak emberek  Robert Merle tollából 
Bejegyzés Címkék
kórházat elhagyva, teret átívelő, talpa alatt, színes kavicsok, öreg tölgyfa, kristálytiszta levegőbe, éltető oxigén, üdvözlőkártyát kereste, oldal rekeszében, gyermekarcú felhőt, felhőcskének biztosan, lágy szellő, emlékek vászna, labirintusban találta, kifelé vezető, további részletekre, percnyi nyugtot, boldog várakozást, gyermek mosolyát, apró kezek, iskolás évek, betűket formálták, testében fejlődött, köldökzsinórt vágták, ezüstzsinóron keresztül, betegség fakó, eredmények ismeretében, javulás parányi, remény lángját, csata megnyeréséhez, harcot folytatni, hatásos terápiát, katasztrófához közeledve, régi terápiát, egészségügyi reform, kérelmek elutasítása, fenyegető vérképek, immunrendszer összeomlása, szülők középosztálybeli, luxus kórházban&#8221, halál árnyékában, ingatlan felértékelésénél, lakásukat váltották, főorvos bejelentette, lehetőségek tárháza, nagy útra, éjjel találkoztam, beszélgetés fonalát, gyermeki őszinteséggel, fájdalom elnémította, órára pillantott, füléhez emelte, vonal túlsó, szíve meghasadt, ezüstzsinór elszakadt, ablakszemek sírtak, szakmai pszichológiát, gyászmunkáról tanultak, helyzet élesben, mindent felülíró, élet vizsgáján, első fázisban, szülő süketté, teljes tanácstalanság, későbbi tudat, valódi bánat, életnek menni, legnagyobb segítséget, tudomány adta, hitük nyújtott, fiuk felkészítette, angyalokhoz költözik, depresszió tengerében, hívő ember, feldolgozatlan gyász, felhő üzenetében, telehold ezüstudvarában, angyal kíséretében, képzelete játszott, valóság üzent, asztalhoz lépett, gyertyatartóba elhelyezett, angyalnak megköszönte, hazavezetés pillanatát, esőcseppek tovább, gyertyalángja egyre, gyermek szüleinek, kettőjük titka, most született, öreg voltak, lombsátor alatti, felértékelésénél, villámcsapásként, középosztálybeli, katasztrófához, elhelyezkedett, magánklinikára, kristálytiszta, gyertyatartóba, ezüstudvarában, visszavezessék, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 38 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1178
  • e Hét: 3394
  • e Hónap: 5289
  • e Év: 56080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.