|
2013-10-06 00:48:29, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg laskagomba
1 vöröshagyma
1 dl tejföl
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
só
őrölt bors
2-3 babérlevél
pár csepp ecet
a dödölléhez:
50 dkg burgonya
3-4 evőkanál liszt
2-3 evőkanál olaj
só
a tálaláshoz:
tejföl (elhagyható)
petrezselyemzöld
csipet pirospaprika
Elkészítés
A dödölléhez a meghámozott, feldarabolt burgonyát annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, teljesen puhára főzzük úgy, hogy a főzés közben elpárolgó vizet nem pótoljuk. Úgy jó, ha a megfőtt krumplin minél kevesebb víz marad. Amikor puha lett, a megmaradt főzővízzel együtt összetörjük (pl. krumplinyomóval). Ezután a krumplipürét elkeverjük a liszttel.
A gombához az apró kockákra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük egy evőkanál olajon. Hozzáadjuk a csíkokra vágott laskagombát. Megsózzuk, megborsozzuk, beletesszük a babérlevelet, és elpárologtatjuk a levét.
Közben két evőkanál olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Felöntjük egy nagy bögre hideg vízzel, és a gombához adjuk.
Jól átkeverjük és összeforraljuk. Beletesszük a tejfölt, pár csepp ecettel savanyítjuk, és még 5 percig főzzük.
Egy nagy serpenyőbe olajat öntünk. A krumplis masszát evőkanállal az olajba szaggatjuk. Ezután a serpenyőt rázogatva a krumpligaluskákat kicsit megpirítjuk. (Megkeverni nem szabad.)
A gombát a dödöllével körítve tálaljuk. Az étel tetejét meglocsolhatjuk tejföllel.
Tipp: a dödöllét hagymás szalonnazsíron is megpiríthatjuk.
http://www.recept-oldal.hu/ |
|
|
0 komment
, kategória: magyaros ételek |
|
Címkék: petrezselyemzöld, elpárologtatjuk, krumplinyomóval, meglocsolhatjuk, megpiríthatjuk, szalonnazsíron, összeforraljuk, vöröshagymát, megborsozzuk, babérlevelet, krumplipürét, pirospaprika, feldarabolt, meghámozott, beletesszük, evőkanállal, savanyítjuk, megpirítjuk, összetörjük, laskagombát, vöröshagyma, dödölléhez, elkészítés, hozzáadjuk, főzővízzel, elkeverjük, hozzávalók, elhagyható, megkeverni, átkeverjük, serpenyőbe, laskagomba, babérlevél, szaggatjuk, tálaláshoz, dödöllével, főzés közben, megfőtt krumplin, megmaradt főzővízzel, krumplipürét elkeverjük, apró kockákra, evőkanál olajon, csíkokra vágott, lisztből világos, nagy bögre, gombához adjuk, nagy serpenyőbe, krumplis masszát, olajba szaggatjuk, serpenyőt rázogatva, krumpligaluskákat kicsit, dödöllével körítve,
|
|
|
|
főzés közben, megfőtt krumplin, megmaradt főzővízzel, krumplipürét elkeverjük, apró kockákra, evőkanál olajon, csíkokra vágott, lisztből világos, nagy bögre, gombához adjuk, nagy serpenyőbe, krumplis masszát, olajba szaggatjuk, serpenyőt rázogatva, krumpligaluskákat kicsit, dödöllével körítve, étel tetejét, dödöllét hagymás, petrezselyemzöld, elpárologtatjuk, krumplinyomóval, meglocsolhatjuk, megpiríthatjuk, szalonnazsíron, összeforraljuk, vöröshagymát, megborsozzuk, babérlevelet, krumplipürét, pirospaprika, feldarabolt, meghámozott, beletesszük, evőkanállal, savanyítjuk, megpirítjuk, összetörjük, laskagombát, vöröshagyma, dödölléhez, elkészítés, hozzáadjuk, főzővízzel, elkeverjük, hozzávalók, elhagyható, megkeverni, átkeverjük, serpenyőbe, laskagomba, babérlevél, szaggatjuk, tálaláshoz, dödöllével, elpárolgó, megmaradt, személyre, tejföllel, megsózzuk, rázogatva, felöntjük, burgonyát, készítünk, serpenyőt, evőkanál, dödöllét, lisztből, gombához, kevesebb, liszttel, üvegesre, csíkokra, krumplis, kockákra, krumplin, tálaljuk, pótoljuk, teljesen, burgonya, tetejét, tejfölt, körítve, hagymás, megfőtt, rántást, világos, amennyi, ecettel, masszát, olajból, ellepi, vágott, vízzel, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1335
- e Hét: 3234
- e Hónap: 7638
- e Év: 39367
|
|
|