Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyömbér levének pozitív hatásai:
  2014-06-30 15:23:58, hétfő
 
   
  Gyulladáscsökkentő

Hámozzon meg egy darab gyömbért és szeletelje apró kockákra. Egy kevés víz hozzáadásával turmixgépben aprítsa fel. Szűrje le, így megszabadul az esetleg megmaradt gyömbérdaraboktól, és máris elkészült a gyömbérlé. Ezt hígítsa fel 2dl vízzel és így fogyassza. Amennyiben így is nehezen issza meg, egy kevés cukrot hozzáadhat.
Az egyik leghatékonyabb gyulladáscsökkentő, antoixidáns tartalma miatt csökkenti az ízületi gyulladásokat, és megakadályozza a gyulladásos megbetegedések kialakulását. Vértisztító tulajdonsága miatt friss, tiszta vérrel látja el szervezetét.

Rákmegelőző

A gyömbér nem csak megelőzi a rák kialakulását, de a rákos sejteket is elpusztítja. Kutatásokkal bizonyítható, hogy a gyömbér lassítja a mellrák terjedését.

Vérnyomás

Vérhígító hatású, és azonnal csökkenti a vérnyomást. A gyömbérlé ízének fokozása érdekében pár csepp mézet hozzáadhat fogyasztás előtt.

Fájdalomcsillapító

Mindenféle fájdalmat, így a fogfájást is csökkenti, és a migrént is gyógyítja. Gyulladáscsökkentő hatása miatt nem engedi a vérerek gyulladását, így javítja a szervezet vérkeringését és csökkenti a fájdalmat.

Emésztés

A gyömbérlé segít az emésztési gondok leküzdésében. Gyorsítja az étel gyomorból bélrendszerbe jutását. Gyömbér fogyasztásával gyomra kevésbé fog fájni, és megkímélheti önmagát az emésztési problémáktól is. Gyomortisztító hatása is van, így a tengeribetegséget is gyógyítja.

Ízületi gyulladás

Gyulladáscsökkentő hatása miatt csökkenti az ízületi gyulladás okozta duzzadást és fájdalmat, valamint pajzsmirigy problémákra is gyógyírt nyújt.

Koleszterinszint

A gyömbér megelőzheti a vérrög képződést, amelyek szívrohamhoz vezethetnek.

Megfázás

Az egyik legősibb gyógymód a megfázás gyógyítására, valamint az émelygést és az influenzát is gyógyítja, hiszen erős vírusölő és gombaölő hatóanyagokat tartalmaz. Gyógyítja a megfázást és megakadályozza annak újbóli kialakulását.
Hajápolás

Amennyiben hosszú, fényes hajra vágyik, fogyasszon gyömbért rendszeresen. A gyömbérlevet fejbőrén is alkalmazhatja, arra figyeljen oda, hogy a gyömbér nagyobb arányban legyen jelen a keverékben, mint a víz. A gyömbér ápolja haját, csökkenti a korpásodást, és gyorsítja a haj növekedését. Fejbőrén alkalmazva fokozza a vérkeringést, gyorsítva a hajnövekedést.

Pattanások

A gyömbér fogyasztása megszünteti a pattanásokat és mitesszereket, valamint gyulladáscsökkentő hatása miatt meggátolja azok kialakulását.
dr Tihanyi László
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyászat  
Címkék: koleszterinszint, megakadályozza, gyomortisztító, fogyasztásával, megbetegedések, leghatékonyabb, hatóanyagokat, hozzáadásával, hajnövekedést, bélrendszerbe, vérkeringését, mitesszereket, alkalmazhatja, gyulladásokat, tulajdonsága, leküzdésében, kialakulását, vérkeringést, pattanásokat, szívrohamhoz, megkímélheti, gyógyítására, problémáktól, rendszeresen, gyömbérlevet, turmixgépben, bizonyítható, kutatásokkal, fogyasztása, vértisztító, megszünteti, rákmegelőző, gyulladását, elpusztítja, növekedését, antoixidáns, darab gyömbért, esetleg megmaradt, kevés cukrot, egyik leghatékonyabb, ízületi gyulladásokat, gyulladásos megbetegedések, rákos sejteket, gyömbér lassítja, mellrák terjedését, gyömbérlé ízének, vérerek gyulladását, szervezet vérkeringését, gyömbérlé segít, emésztési gondok, étel gyomorból, emésztési problémáktól, Tihanyi László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Bounty krémes  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Idő  Bounty krémes  Még csak most kezdődik a nap  Alázat  Fekete István - Akác  Png ház  Szép estét kedves látogatóimna...  Sose bánj semmit  Alázat  Neked tudnod kell  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png lepke  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Éretlen vers  Akarat  Sokan azt tartják  Nem méltó hozzád  Mindig jusson idő nevetni  Adakozás  Png cica  Sokan azt tartják  Fehér virág  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  képre írva  Idő  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Sokan azt tartják  Julian Brass gondolata  Soha ne kedvezz...  Adakozás  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Kövesd a cowboyt!  Paul David Tripp Április 21  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png csokor  Erdőn  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Png kutya  Tavaszi kép  Idő  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Nagyi telefonál  Adakozás  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy maradéktalanul uralt világ  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png kutya  Szívem tiéd  Németh László tollából  Nem méltó hozzád 
Bejegyzés Címkék
darab gyömbért, esetleg megmaradt, kevés cukrot, egyik leghatékonyabb, ízületi gyulladásokat, gyulladásos megbetegedések, rákos sejteket, gyömbér lassítja, mellrák terjedését, gyömbérlé ízének, vérerek gyulladását, szervezet vérkeringését, gyömbérlé segít, emésztési gondok, étel gyomorból, emésztési problémáktól, ízületi gyulladás, gyömbér megelőzheti, vérrög képződést, egyik legősibb, megfázás gyógyítására, gyömbérlevet fejbőrén, gyömbér nagyobb, gyömbér ápolja, gyömbér fogyasztása, koleszterinszint, megakadályozza, gyomortisztító, fogyasztásával, megbetegedések, leghatékonyabb, hatóanyagokat, hozzáadásával, hajnövekedést, bélrendszerbe, vérkeringését, mitesszereket, alkalmazhatja, gyulladásokat, tulajdonsága, leküzdésében, kialakulását, vérkeringést, pattanásokat, szívrohamhoz, megkímélheti, gyógyítására, problémáktól, rendszeresen, gyömbérlevet, turmixgépben, bizonyítható, kutatásokkal, fogyasztása, vértisztító, megszünteti, rákmegelőző, gyulladását, elpusztítja, növekedését, antoixidáns, szervezetét, korpásodást, gyulladásos, megelőzheti, vezethetnek, megszabadul, pajzsmirigy, problémákra, meggátolja, terjedését, keverékben, vérnyomást, amennyiben, influenzát, hozzáadhat, fogyasszon, alkalmazva, fogyasztás, pattanások, mindenféle, szeletelje, gyógyítja, szervezet, megfázást, fogfájást, tartalmaz, fájdalmat, érdekében, csökkenti, gyömbérlé, hajápolás, gyorsítja, gyulladás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 40 db bejegyzés
Összes: 8745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 85
  • e Hét: 523
  • e Hónap: 6895
  • e Év: 57686
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.