Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szombaton is dolgoznak a NAV-b
  2011-09-30 21:48:14, péntek
 
  Szombaton is dolgoznak a NAV-ban, hogy betömjék a költségvetési lyukat
2011. szeptember 27., kedd, 6:55


Még az idén jelentős, 40 milliárdos többletbevételt kellene termelnie az adóhivatalnak a költségvetési lyuk betömésére, amit az [origo] információi szerint többek között hétvégi pluszmunkával és inkasszókkal próbál teljesíteni a szervezet. Két ügyvéd beszámolt arról is, hogy a napokban elévült adótartozást próbált behajtani magánszemélyeken a hivatal.


Minden erőfeszítést megtesz az adóhatóság azért, hogy beszedje azt a 40 milliárd forint plusz adót, amelyet a kormány célként tűzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elé. Az adóhivatalnak így kellene kivennie a részét a vártnál lassabb gazdasági növekedés miatt keletkezett 100 milliárd forintos költségvetési lyuk betöméséből.

Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szeptember 6-án jelentette be, hogy 40 milliárd forint pluszbevételt remélnek az adók, járulékok és vámok beszedésének hatékonyabbá tételétől. Új eszközöket nem adtak a NAV kezébe, az adóhivatalnak az eddig is élő szabályok adta lehetőségekkel kell előteremtenie ezt az összeget.

Szombati munka

Az [origo] az adóhatóságnál dolgozó forrásoktól úgy értesült, hogy az elmúlt hetekben belső átcsoportosításokkal megerősítették a végrehajtási osztályt, más területről átvezényeltek munkatársakat ide, és a felduzzasztott részlegen dolgozókat berendelték szombatonkénti munkavégzésre. Az adóhivatal munkatársaitól úgy tudjuk, hogy a belső iránymutatás szerint elsősorban az inkasszót vetik be előszeretettel, nagyobb számban, mint normál időben szokás (az inkasszó azt jelenti, hogy korábban megállapított adótartozás miatt a cég vagy a magánszemély bankszámlájáról leemelik a tartozást), emellett pedig olyan vállalkozásokat keresnek fel személyesen a NAV alkalmazottai, amelyeknél nagy a készpénzforgalom, ezért gyaníthatóan találnak pénzt a cég irodájában.

Nem új adótartozások megállapítása a fő cél, hanem a már felderített, de behajtási szakaszba még nem került ügyeket igyekeznek felgyorsítani. Új adótartozások megállapítása azért nem célravezető az év végéig elérendő 40 milliárdos pluszbevétel előteremtéséhez, mert az időigényes, hónapokba is telhet, mire egy adómegállapításra vonatkozó határozat jogerőssé válik.

"A NAV a rendelkezésére álló eszközökkel - köztük a lehetőség szerinti legnagyobb hatékonyságot eredményező munkaszervezéssel - mindent megtesz annak érdekében, hogy az állami költségvetésben meghatározott bevételi előirányzatok - ideértve természetesen a szóban forgó 40 milliárd forintot is - maradéktalanul teljesüljenek" - közölte kérdéseinkre az adóhatóság, de konkrétan a szombati munkavégzésre és az inkasszóra nem tértek ki. "Hangsúlyozni kívánjuk ugyanakkor, hogy a NAV végrehajtási szervei az előirányzatok teljesítésén túlmenően valamennyi fennálló kötelezettség behajtása érdekében megteszik a szükséges intézkedéseket" - tették hozzá.

Lejárt tartozás

Az intenzívebbé tett adóbehajtáson kívül más módszerekről is beszámolt az [origo]-nak két, neve elhallgatását kérő ügyvéd. Azt mondták, magánszemély ügyfeleik a napokban értesítést kaptak az adóhivataltól, amelyben közölték velük, hogy a nyilvántartás szerint adótartozásuk van, és ezt mihamarabb rendezzék. Az ügyvédek felkeresték az egyes ügyekben az illetékes adóigazgatóságot, és szerintük kiderült, hogy már elévült, 2000-ből és 2001-ből származó adót próbál befizettetni a hatóság. (A 2000-ben keletkezett jövedelmek utáni adótartozás 2006 végén, a 2001-ben keletkezett jövedelmek utáni tartozás 2007 végén elévül.) "Az ügyek tisztázásakor kiderült, hogy adóhivatal munkatársai az elévüléssel tisztában voltak, de próbálkoztak, hátha átsiklik efölött a magánszemély adózó" - mondta az egyik, neve elhallgatását kérő ügyvéd.

Az [origo] hétfőn délután az elévült tartozások ügyében is megkereste a NAV-ot, de a hivatal egyelőre nem válaszolt.

A prémiumukért is hajtanak

Az adóhivatal munkatársainak az alapfizetését kiegészítő prémiumát is befolyásolja, hogy el tudják-e érni a 40 milliárdos pluszbevételi tervet. (A NAV költségvetésében a jutalomkeret a rendes fizetés egyharmadát éri el.) "Szeptember elején úgy néztek ki a dolgok, hogy jól állunk a prémiumfeltételek teljesítésével, de a 40 milliárdos, néhány hónap alatt produkálandó pluszbevételi előírás borított mindent" - érzékeltette a NAV egyik középvezetője.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/vnegyed/20110926-nav-szombati-munkavegzes-inkasszozas-elevult-ado k-behajtasa-a-40-milliard.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: költségvetésében, adóigazgatóságot, készpénzforgalom, magánszemélyeken, nemzetgazdasági, vállalkozásokat, bankszámlájáról, előteremtéséhez, költségvetésben, többletbevételt, maradéktalanul, intézkedéseket, szombatonkénti, rendelkezésére, munkatársaitól, munkatársainak, előszeretettel, megerősítették, lehetőségekkel, teljesítésével, felduzzasztott, természetesen, adótartozásuk, teljesüljenek, munkavégzésre, adóbehajtáson, előirányzatok, elhallgatását, kötelezettség, adóhivataltól, átvezényeltek, nyilvántartás, megállapítása, előteremtenie, alkalmazottai, megállapított, költségvetési lyukat, idén jelentős, költségvetési lyuk, napokban elévült, adóhatóság azért, kormány célként, vártnál lassabb, adóhatóságnál dolgozó, elmúlt hetekben, végrehajtási osztályt, felduzzasztott részlegen, adóhivatal munkatársaitól, belső iránymutatás, inkasszót vetik, magánszemély bankszámlájáról, adómegállapításra vonatkozó, Nemzeti Adó-, Orbán Viktor, Matolcsy György,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  képre írva  A jó kedv a világon  Nem hazudnak  Paul David Tripp Március 26  Kékfestőről pár szóban  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam Krisztina b...  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Kövesd a vezetőt  Sárkány  Havasi gyopár  képre írva  A nagyhét eseményei  Könyvek  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Sárkány  Görgess  Kövesd a vezetőt  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Öröknek hinni . . .  Tibeti harangvirág  Szép estét  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Levél lány  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  képre írva  Kékfestőről pár szóban  Kezdjük annak a megértésével,....  Az út  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alvó baby  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  2004-es kivégzés után  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Szép estét  Havazás  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Esti képek  képre írva  képre írva  Virágvasárnap: az élet és a re...  Apu  Kékfestőről pár szóban  Alvó baby  Haja van  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Facebookon kaptam  Sárkány  Sok ember olyan,  Tibeti harangvirág  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Apu  Szeretettel !  Nagyhétfő:  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Virág lány  Leereszkedés és olvadás  A pálma a győzelem és a diadal...  Kinyílni egy beteg világban: v...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
költségvetési lyukat, idén jelentős, költségvetési lyuk, napokban elévült, adóhatóság azért, kormány célként, vártnál lassabb, adóhatóságnál dolgozó, elmúlt hetekben, végrehajtási osztályt, felduzzasztott részlegen, adóhivatal munkatársaitól, belső iránymutatás, inkasszót vetik, magánszemély bankszámlájáról, adómegállapításra vonatkozó, rendelkezésére álló, lehetőség szerinti, állami költségvetésben, szóban forgó, szombati munkavégzésre, előirányzatok teljesítésén, szükséges intézkedéseket, intenzívebbé tett, napokban értesítést, nyilvántartás szerint, ügyvédek felkeresték, egyes ügyekben, illetékes adóigazgatóságot, 2000-ben keletkezett, 2001-ben keletkezett, ügyek tisztázásakor, elévüléssel tisztában, magánszemély adózó, elévült tartozások, hivatal egyelőre, adóhivatal munkatársainak, alapfizetését kiegészítő, rendes fizetés, prémiumfeltételek teljesítésével, alábbi címen, költségvetésében, adóigazgatóságot, készpénzforgalom, magánszemélyeken, nemzetgazdasági, vállalkozásokat, bankszámlájáról, előteremtéséhez, költségvetésben, többletbevételt, maradéktalanul, intézkedéseket, szombatonkénti, rendelkezésére, munkatársaitól, munkatársainak, előszeretettel, megerősítették, lehetőségekkel, teljesítésével, felduzzasztott, természetesen, adótartozásuk, teljesüljenek, munkavégzésre, adóbehajtáson, előirányzatok, elhallgatását, kötelezettség, adóhivataltól, átvezényeltek, nyilvántartás, megállapítása, előteremtenie, alkalmazottai, megállapított, adóhatóságnál, munkatársakat, adótartozások, adóhivatalnak, hatékonyságot, költségvetési, pluszbevételt, felgyorsítani, meghatározott, pluszbevételi, alapfizetését, pluszmunkával, tisztázásakor, középvezetője, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 602
  • e Hét: 2260
  • e Hónap: 19053
  • e Év: 151970
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.