Belépés
azenujsagom.blog.xfree.hu
Az én újságom 1956-ról - tedd meg életed érettünk - Simon Zsuzsanna
1966.02.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kinek a történelmi emlékhelye?
  2017-04-30 08:56:25, vasárnap
 
   
  Hallom a helyi tévében, hogy Mosonmagyaróvár helyi értéktárának bemutatását tervezik az őszi (szeptember 16-17.) Kulturális Örökség Napjai című országos rendezvénysorozat keretében. Írom, hogy a 2017-es programokról, a kiemelt témákról az oroksegnapok.hu weboldalon már lehet tájékozódni! Miután a helyi ötvenhatos emlékhelyek és hagyományok is a helyi értéktár részei így azok bemutatása remélhetően szerepelni fog majd a helyi programban.

De addig!

Addig még lesz egy másik országos program, az Emlékhelyek Napja (2017. május 13.), idén másodszor, melyet a Nemzeti Örökség Intézete szervez a nemzeti - és a történelmi emlékhelyek bemutatása, népszerűsítése céljából. (emlekhelyeknapja.hu)
És ebbe Mosonmagyaróvár is szerepelhetne, ugyanis az '56-os Gyásztér történelmi emlékhely.
Sajnos azonban sem tavaly, sem idén nincs Mosonmagyaróvár a térképen!

Kérdezem, kinek a történelmi emlékhelye a Gyásztér?

Míg egyfelől itt a másodszori elhalasztott, kihagyott, tudomásul sem vett, stb ... országos akció, kampány Mosonmagyaróvár népszerűsítésére, addig másfelől
A várost nem kérdezték a vár felújításáról címmel a címlapon olvasok egy név nélküli cikket a Mosonvármegye közéleti (havi)lap 2017. április 21-ei számában.

A bevezetőből kiderülnek a vár rekonstrukciójával kapcsolatos legfőbb információk és az, hogy ,, A várost azonban kihagyták a Mosonmagyaróvár jelképének számító épület felújításának előkészítéséből."

Az alatta folytatódó, majd a harmadik oldalon tovább olvasható több hasábos írás háromnegyed része a közelmúltban tartott sajtótájékoztatón elhangzottakról szól, az utolsó negyedében pedig a cikk címére is némi értelmet találunk.

,, A sajtótájékoztatón ugyan részt vett a város képviseletében dr. Árvay István polgármester, ám megszólalási lehetősége nem volt. A városvezetőt ezért arról kérdeztük, milyen lehetőségeket lát Mosonmagyaróvár szempontjából a vár felújításában.
A város képviselőjeként magam is csak a sajtótájékoztatón ismerhettem meg a terv részleteit. Annak kimunkálásában ugyanis sem a város, sem a múzeum, sem pedig a helyi turizmust képviselő TDM szervezet munkatársai nem vettek részt. - hangsúlyozta dr. Árvay István.
Csak remélni tudom, hogy az egyetem által kimunkált terv nagyobb sikerre vezet, mint amilyet legutóbb a várpince turisztikai célú hasznosítására fordított beruházás hozott. Szeretném, ha több lenne ez a projekt, mint egyszerű intézmény felújítás, hiszen a több száz éves vár valóban a város jelképe, ami nem bővelkedik színvonalas turisztikai látványosságokban. - tette hozzá a polgármester."

Sajnálatos dolog ez persze, hisz a város több gesztust, anyagiakat, egyebeket gyakorolt az egyetem irányába és nyilván elvárható lett volna némi együttműködés e témában (is). Ugyanakkor a cikkből mégsem derül ki, hogy a polgármester milyen lehetőségeket lát Mosonmagyaróvár szempontjából a vár felújításában, ahogy szerintem egyéb újat, mint amit terveznek mások sem tudtak volna kitalálni. Viszont, amit a várpincével kapcsolatosan ír csak kínossá teszi az egészet, hisz tudvalevő, hogy az keményen közös ( város, egyetem) projekt volt, ami rövid időn belül el is vérzett a turizmus oltárán.

Ezért én sokkal inkább arra fordítanám a figyelmemet, melyben ténylegesen népszerűsíthető Mosonmagyaróvár ( Például az Emlékhelyek Napja) főleg akkor, hogy az újabb fricska 2017. április 30-án, a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában érte a várost, ahol a vár felújításáról készült riportban szintén nem kérdezték a polgármestert.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: emlekhelyeknapja, népszerűsítésére, képviselőjeként, előkészítéséből, mosonmagyaróvár, elhangzottakról, népszerűsíthető, népszerűsítése, kimunkálásában, képviseletében, hasznosítására, felújításáról, lehetőségeket, szerepelhetne, együttműködés, felújításának, mosonvármegye, felújításában, szempontjából, kapcsolatosan, polgármestert, polgármester, elhalasztott, oroksegnapok, közelmúltban, értéktárának, hangsúlyozta, programokról, városvezetőt, megszólalási, színvonalas, háromnegyed, emlékhelyek, bevezetőből, tájékozódni, várpincével, helyi tévében, 2017-es programokról, kiemelt témákról, helyi ötvenhatos, helyi értéktár, helyi programban, másik országos, történelmi emlékhelyek, történelmi emlékhelye, másodszori elhalasztott, címlapon olvasok, bevezetőből kiderülnek, várost azonban, alatta folytatódó, harmadik oldalon, közelmúltban tartott, Kulturális Örökség Napjai, Emlékhelyek Napja, Nemzeti Örökség Intézete, Árvay István, Kossuth Rádió Vasárnapi Újság,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Erdőn  Png virág  Julian Brass gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nagyi telefonál  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Kaffka_Margit  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  George Byron - Ahogy itt jár -...  Alázat  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Április 20  Csak a fogyatkozás látható  Nagyi telefonál  Hazára minden embernek szükség...  Reménység és erő Krisztustól e...  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  Nagyi telefonál  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Egy hatékony szolga  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Nem számIt  Facebookon kaptam  Png nő  s immár én is felragyogva, ért...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Akarat  Kerüld el az evangélium örömén...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Png cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Szívem  Mindig jusson idő nevetni  A kételkedés kezelése  Png lepke  Radikális szeretet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kerüld el az evangélium örömén...  Csak a fogyatkozás látható  Soha ne kedvezz...  Alázat  Png virág  Esti kép  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
helyi tévében, 2017-es programokról, kiemelt témákról, helyi ötvenhatos, helyi értéktár, helyi programban, másik országos, történelmi emlékhelyek, történelmi emlékhelye, másodszori elhalasztott, címlapon olvasok, bevezetőből kiderülnek, várost azonban, alatta folytatódó, harmadik oldalon, közelmúltban tartott, utolsó negyedében, cikk címére, sajtótájékoztatón ugyan, város képviseletében, városvezetőt ezért, város képviselőjeként, sajtótájékoztatón ismerhettem, terv részleteit, helyi turizmust, egyetem által, várpince turisztikai, több száz, város jelképe, város több, egyetem irányába, cikkből mégsem, várpincével kapcsolatosan, keményen közös, turizmus oltárán, emlekhelyeknapja, népszerűsítésére, képviselőjeként, előkészítéséből, mosonmagyaróvár, elhangzottakról, népszerűsíthető, népszerűsítése, kimunkálásában, képviseletében, hasznosítására, felújításáról, lehetőségeket, szerepelhetne, együttműködés, felújításának, mosonvármegye, felújításában, szempontjából, kapcsolatosan, polgármestert, polgármester, elhalasztott, oroksegnapok, közelmúltban, értéktárának, hangsúlyozta, programokról, városvezetőt, megszólalási, színvonalas, háromnegyed, emlékhelyek, bevezetőből, tájékozódni, várpincével, információk, kapcsolatos, bemutatását, ismerhettem, munkatársai, figyelmemet, remélhetően, turisztikai, ténylegesen, hagyományok, bemutatása, jelképének, kiderülnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 2731 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 620
  • e Hét: 2071
  • e Hónap: 6952
  • e Év: 29005
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.