Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nemzeti gyásznap
  2018-11-04 20:00:21, vasárnap
 
 










NEMZETI GYÁSZNAP


Hatvankét éve fojtották vérbe a magyar forradalmat, szabadságharcot


November 4 - a hazaárulás napja. nemzeti gyásznapunk!


62 évvel ezelőtt ezen a napon jött el pokol Magyarországra: ez a nap volt az 1956-os forradalom és szabadságharc szovjet tankok általi eltiprásának a nyitánya, Kádár János gyilkos kommunista rendszerének a kezdete!


1956. november 4-én hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar kormányt. Lecsapott a szovjet forgószél, 62 éve ilyenkor csapataink hadban álltak. A további történéseket, melyek több évtizeden keresztül sújtották és pusztították hazánkat, sajnos nagyon is jól ismerjük. Csak 36 év telt el a történelem legnagyobb gyalázata, Trianon után, s Magyarország szenvedésére, kegyetlen tiprására ismét süket fülekkel, elfordított tekintetekkel és közönnyel reagált a világ 1956-ban is. Megszoktuk! Ez a nemzet azonban olyan szabadságvággyal és túléléshez szükséges erővel bír, amellyel szinte senki más a világon, ezért képtelenek minket már több mint ezer éve a történelem temetőjébe terelni. Mindent túlélünk. Túléltük a kommunizmust ugyanúgy, ahogyan túléltük a Habsbourg elnyomást, vagy a törököket és a mongolokat. Egyben azonban biztosak lehetünk. Soha többé nem kérünk a kommunistákból!!! Soha többé nem engedhetjük az utódjaikat a hatalom közelébe sem! Kikről beszélek? Azokról, akik 1956-ban a forradalmunkat ellenforradalomnak hívták, azoknak, akik annak idején Károlyi Mihályt szolgálták, még korábban pedig a bécsi udvar kedvéért és kegyeiért árulták el hazájukat. Azokról beszélek, akik ma sem magyarnak, hanem világpolgárnak és européernek titulálják magukat elsődlegesen. Akik Európai Egyesült Államokat szeretnének, akik Európai Ügyészséget szeretnének, akik készek lennének elárulni a hazájukat és egy degenerált, nyílt társadalmú szupranacionális állam létrejöttét segíteni pénzért, hírnévért, vagy egyszerűen csak azért, mert szégyellik magyarságukat, nem fogadják el gyökereinket, hagyományainkat, frusztráltak, megvetik és gyűlölik a társadalmat, melynek maguk is alkotóelemeik kellene, hogy legyenek.

A kommunista terrortól oly sokat és oly sokáig szenvedő Magyarországon, 2018-ban, a nyíltan és vállaltan komcsik nem érdemelnek platformot a képernyőkön, a cikkek hasábjain, a katedrákon, a tanári asztaloknál, a színpadokon, a mikrofonok előtt, a tantermekben, valamint a kutatói és akadémiai ténykedésben sem. Pozíciójukból való eltávolításuk, nemzetellenes, vagy áltudományos ténykedésük megakadályozása, vagy annak támogatásának megszüntetése pedig kivétel nélkül a közérdeket szolgálná. Nem létezik emberarcú kommunista rendszer, a kommunizmus valódi arcát gulágnak hívják. Ez a magvas gondolat mindig eszembe jut, amikor a történelem legkártékonyabb időszakáról és embertípusáról igyekszem pontos képet festeni mások számára. Szoktatok azon gondolkozni, hogy Hollywoodban miért nem született még egyetlen nagyközönségnek szánt szuperprodukció sem a Gulágokról és a komcsi terrorról? Vagy azon, hogy miért csak a szintén a legsötétebb tettek egyike, a holokauszt érdemel évi több ilyen filmet, bestsellert, nagy látogatottságú tárlatot, stb?! Van-e esetleg bármilyen kapcsolat, összefüggés a mai mainstream világpolitikai és háttérhatalmi elit és azok között az erők között, akik 100 éve a bolsevikokat hatalomra segítették?! Ugyanolyan érdekből veszik-e meg kilóra a jobboldali Trumpot anyázó és habzó szájjal szidó Robert De Nirot és Eminemet, mint ahogyan kilóra megvették a gróf Tisza István vad geszti bolondként emlegető szabadkőműves Ady Endrét is?! Vagy Hemingwayt, s még sorolhatnám, de ne kalandozzunk el.

Nekünk, fiatalabb generációknak kötelességünk a lehetőségünk szerinti leghatározotabb módon fellépni a kommunizmus ideológiai örököseivel, szellemi utódjaival szemben, bárhogyan is hívják, vagy álcázzák magukat. Meg kell mutatnunk a kortársainknak és a következő generációknak az igazi arcukat. Emlékeztetnünk kell a jelen, s a jövő nemzedékeit a kommunizmus rémtetteire, végtelen tékozlására és aljasságára, s arra, hogy ami a rendszerváltás előtt erőszakosan és tombolva sújtott, az most alattomban, intellektuális álcában igyekszik tovább rombolni. Méltóságteljesen kell emlékezetünkben őrizni a kimondhatatlanul nagyszámú áldozatát. Meg kell értenünk, s értetnünk azt, hogy a tény, mely szerint valóban demokratikus körülmények között élhetünk, szabadon, egy szuverén és büszke nemzet tagjaiként, az számunkra, magyaroknak, nem magától értetődő alaphelyzet, hanem olyasfajta kiváltság, amely felé kegyetlenül rögös és küzdelmekkel teli út vezetett. Isteni áldás, s véget nem érő küzdelmek következménye, hogy Magyarország nem került a történelem süllyesztőjébe, s túlél minden zűrzavart, s elnyomást. Ezért az áldott állapotért nem csupán az 56-osok, a világháborús katonáink, a márciusi ifjaink, szabadságharcosaink, hanem egészen történetünk kezdetéig, minden ősünk, minden generációnk kiváló férfijai és asszonyai a vérüket és életüket adták, amikor kellett.

Ezek után az a legkevesebb, amit tehetünk a hazánkért, hogy képességeinkhez és lehetőségeinkhez mérten szolgáljuk, óvjuk biztonságát, törekedjünk gazdasági jólétének további javítására, gyarapítsuk népességét, segítsük a határain túlra szakadt lányait és fiait, s ha kell, akkor bátran küzdjünk az előbbieket veszélyeztető, hagyományainkat nem tisztelő, szokásainkat megkérdőjelező, értékeinket nihilista szkepticizmussal romboló kommunistákkal, kriptokommunistákkal, neokommunistákkal, bolsevikokkal, neobolsevikokkal, valamint a szélsőségesen neoliberálisokkal szemben, akárhogyan is hívják magukat, egy tőről fakadnak. A világpolitika már inkább szól a globalisták és a nemzeti érdekeket képviselő erők harcáról, mintsem kommunisták és antikommunisták harcáról. Mi, jobboldaliak azonban egyértelműen kulturális háborút vívunk a komcsikkal. Minél eredményesebbek vagyunk ebben a szellemi harcban, annál kisebb közönsége és követője lesz a letűnt, gyilkos diktatúra hívőinek és szellemi utódjainak a jövőben.







Emlékezzünk a gyalázatra egy ötvenhatos kecskeméti elítélt megrázó versével!


Várkonyi László: VÁDOLLAK ÉS ITÉLKEZEM


Én nem felejtem el s meg nem bocsájtom,
hogy akasztott embert arcul ütöttél
és pimaszul, gyáván, égbekiáltón,
kékült ajka közé szivart helyeztél!

Én nem felejtem el, hogy a védtelen
s állapotos asszony méhébe rúgtál
és sikolyra nyílt szájába, hirtelen,
fullasztó, rongyból gyúrt gombócot dugtál!

Én meg nem bocsájtom, hogy gumibottal
emberi testeket roncsokká vertél
s cellákban új rabot, félig halottal
- iszonyatos érvként- egybekevertél!

Én nem felejtem el, hogy téli fagyban,
jeges folyosókon meztelen álltunk,
mert bárgyú, eltorzult, beteg agyadban
mindinkább félelmes vádlókká váltunk!

Én meg nem bocsájtom, hogy tudatlanul
ítélkezni mertél emberek felett
és halálba küldtél - vizsgálatlanul -
harminc ezüstpénzért, bűnöst, bűntelent!

Én nem felejtem el, s meg nem bocsájtom,
hogy rabszolgává lett egész nemzetem!
A mindenségbe is belekiáltom
bűnödet: Vádollak és ítélkezem!

Kecskemét, 1962. IV. 14.


November 4. - Nemzeti gyásznap

Link


Link


2018.11.04. - Nemzeti gyásznap - félárbócon Magyarország nemzeti lobogója

Link






 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
Címkék: szkepticizmussal, lehetőségeinkhez, neobolsevikokkal, méltóságteljesen, kimondhatatlanul, szupranacionális, szabadságvággyal, megakadályozása, nagyközönségnek, eredményesebbek, antikommunisták, szuperprodukció, hagyományainkat, képességeinkhez, szabadságharcot, leghatározotabb, emlékezetünkben, legkártékonyabb, intellektuális, süllyesztőjébe, embertípusáról, forradalmunkat, látogatottságú, kortársainknak, kommunistákkal, emlékeztetnünk, kommunistákból, megkérdőjelező, rendszerváltás, világpolitikai, vizsgálatlanul, magyarországra, magyarországon, világpolgárnak, háttérhatalmi, generációknak, magyar forradalmat, hazaárulás napja, napon jött, 1956-os forradalom, szovjet csapatok, nyilvánvaló szándékkal, törvényes magyar, szovjet forgószél, további történéseket, történelem legnagyobb, világ 1956-ban, nemzet azonban, történelem temetőjébe, kommunizmust ugyanúgy, hatalom közelébe, bécsi udvar, NEMZETI GYÁSZNAP, Kádár János, Károlyi Mihályt, Akik Európai Egyesült Államokat, Európai Ügyészséget, Robert De Nirot, Tisza István, Vagy Hemingwayt, Várkonyi László, VÁDOLLAK ÉS ITÉLKEZEM,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ady Endre - Mindegy átka  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Esterházy Péter: Harmonia c...  A pitypang legendája  Egy tavasz  Minden tavaszból őrizz..  James Allen  Szép estét kedves látogatóimna...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Walter Chrysler mondta  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Pitypang szökőkút  Esterházy Péterre emlékezünk  Alvó cica  Szívek  Esterházy Péterre emlékezünk  Magyar költészet napja  Sík Sándor - Ha jő a perc  A felvilágosodás...  képre írva  képre írva  Andrássy Réka - A bolond Böske  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péter: Harmonia c...  képre írva  Paul David Tripp Április 13  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Spenót fasírttal  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Alvó cica  Mindig lesz olyan  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Esterházy Péterre emlékezünk  ajándék, mellyel meglepem  Latinovits Zoltán tollából  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Emlékezz  Müller Péter tollából  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  IGEN így  A pitypang legendája  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Hogyan válunk hűségesekké?  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Különleges  Egy barátság története 
Bejegyzés Címkék
magyar forradalmat, hazaárulás napja, napon jött, 1956-os forradalom, szovjet csapatok, nyilvánvaló szándékkal, törvényes magyar, szovjet forgószél, további történéseket, történelem legnagyobb, világ 1956-ban, nemzet azonban, történelem temetőjébe, kommunizmust ugyanúgy, hatalom közelébe, bécsi udvar, kommunista terrortól, cikkek hasábjain, tanári asztaloknál, mikrofonok előtt, közérdeket szolgálná, kommunizmus valódi, magvas gondolat, történelem legkártékonyabb, komcsi terrorról, legsötétebb tettek, holokauszt érdemel, erők között, bolsevikokat hatalomra, jobboldali Trumpot, gróf Tisza, lehetőségünk szerinti, kommunizmus ideológiai, következő generációknak, igazi arcukat, jövő nemzedékeit, kommunizmus rémtetteire, rendszerváltás előtt, most alattomban, kimondhatatlanul nagyszámú, történelem süllyesztőjébe, áldott állapotért, világháborús katonáink, márciusi ifjaink, határain túlra, előbbieket veszélyeztető, szélsőségesen neoliberálisokkal, tőről fakadnak, nemzeti érdekeket, szellemi harcban, ötvenhatos kecskeméti, szkepticizmussal, lehetőségeinkhez, neobolsevikokkal, méltóságteljesen, kimondhatatlanul, szupranacionális, szabadságvággyal, megakadályozása, nagyközönségnek, eredményesebbek, antikommunisták, szuperprodukció, hagyományainkat, képességeinkhez, szabadságharcot, leghatározotabb, emlékezetünkben, legkártékonyabb, intellektuális, süllyesztőjébe, embertípusáról, forradalmunkat, látogatottságú, kortársainknak, kommunistákkal, emlékeztetnünk, kommunistákból, megkérdőjelező, rendszerváltás, világpolitikai, vizsgálatlanul, magyarországra, magyarországon, világpolgárnak, háttérhatalmi, generációknak, kötelességünk, szabadkőműves, világpolitika, bolsevikokkal, szélsőségesen, veszélyeztető, pozíciójukból, egybekevertél, alkotóelemeik, következménye, szabadságharc, támogatásának, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 539
  • e Hét: 11617
  • e Hónap: 34105
  • e Év: 211980
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.