Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egymásra találtak a magyarok
  2011-08-24 00:56:11, szerda
 
   
  Közös nyilatkozat a MOGY után: visszatérés az alapokhoz

Újra egymásra találtak a magyarok Bösztörpusztán

"A mozgalom és az egyesület visszatér a 2011.01.01-es állapotokhoz. Az azóta meghozott határozatokat semmisnek nyilvánítjuk. A korábban felfüggesztett megyei vezetők, tagozati vezetők, munkacsoport vezetők visszakapják korábbi megbízatásaikat" - áll egyebek között abban a közös nyilatkozatban, amelyet a Magyarok Országos Gyűlését követő egyeztető tárgyalás után írtak alá a rendezvényt megvalósító munkacsoportok vezetői, az Országos Gyűlést közösségileg támogató megyei közösségek korábbi vezetői, a Mozgalom alapítói, valamint az ügyvivő testület és az egyesület tagjai.


***


Néhány nappal ezelőtt fejeződött be a teremteni kívánó magyar emberek seregszemléje Bösztörpusztán. A pénteki napon tizenkilencezer, szombaton hetvennyolcezer, vasárnap negyvenegyezer ember látogatta meg a közösségi összefogásban bízó Magyarok Szövetsége tagok rendezvényét. A felkészülés utolsó fázisában idén hatszáznegyven szervező és ezernyolcszáz segítő közreműködésével mintegy ezerhatszáz önálló program valósult meg a kiskunsági pusztában. Szervezők, segítők, előadók, látogatók közös véleménye, hogy az idei Magyarok Országos Gyűlése az év legfontosabb és legszínvonalasabb rendezvénye volt. A gyűlésről távozva sokan nem találják helyüket a megszokott munkahelyen és közegben. Szinte mindenki tele van ötletekkel, lelkesedéssel. A legtöbben már a következő bösztörpusztai együttlétet tervezik. Köszönjük az embereknek, hogy a szívükre hallgattak. Köszönjük a szervezők, segítők, barantások, hagyományőrzők áldozatos munkáját!

A kezdeti nehézségek ellenére, az alkotó munkában résztvevő embereknek sikerült egyeztetni álláspontjukat. A rendezvényt követően hétfőn és kedden is egyeztető tárgyalást folytattak a rendezvényt megvalósító munkacsoportok vezetői, az Országos Gyűlést közösségileg támogató megyei közösségek korábbi vezetői, a Mozgalom alapítói, valamint az ügyvivő testület és az egyesület tagjai.

A megbeszélés során az alábbi megállapításokat és döntéseket hozták:

- A 2011-es Magyarok Országos Gyűlése a közösségi összefogásnak köszönhetően újból beteljesítette küldetését. E nélkül az összefogás nélkül a korábban elért eredmények elvesztek volna.

- A szervezési nehézségek és a korábbi véleménykülönbségek nem nyomták rá a bélyegüket a rendezvény lefolyására.

- A munkában résztvevő emberek teremtő feladataik közben újra egymásra találtak.

- 2012-ben a Magyarok Országos Gyűlése augusztus 17-20-án kerül megrendezésre Bösztörpusztán. Rendező: Magyarok Szövetsége, társrendezők: Kunszentmiklós város és az Országos Baranta Szövetség.

- A 2012-es Magyarok Országos Gyűlésének szervezése 2011.09.01-én kezdődik. A meghívások, és a részletes programterv október végére készül el. 2011. 11. 26-án kerül bemutatásra a kunszentmiklósi munkaértekezleten. Az Országos Gyűlés szervezőcsapatának magja az idei szervezőcsapat, akik szeretettel hívnak maguk mellé segítőket mindazok közül, akik 2008 óta élővé teszik a pusztát munkájukkal. Az idei MOGY is közös eredmény, hiszen egyaránt építkezett az elmúlt évek és a jelen erőfeszítéseiből. Ezen erőfeszítéseinket pedig közösen kell elismernünk.

- A három szervező közösség közös döntése értelmében a Magyarok Országos Gyűlése megrendezése során megmaradó pénzügyi keretek ezentúl csak a következő bösztöri rendezvény előkészítése, fejlesztése érdekében lehet felhasználni.

- A helyszínen megrendezett vezetőválasztás során csupán a jogosultak 9%-a szavazott, így az eredménytelen.

- A Magyarok Szövetsége a mintegy egy éves szünet után tovább folytatja közösségépítő tevékenységét.

- A mozgalom és az egyesület visszatér a 2011.01.01-es állapotokhoz. Az azóta meghozott határozatokat semmisnek nyilvánítjuk. A korábban felfüggesztett megyei vezetők, tagozati vezetők, munkacsoport vezetők visszakapják korábbi megbízatásaikat.
- Az áldemokratikus szervezési elvek helyett a mozgalom és az egyesület az organikus /élő/ szervezési elvek alapján kíván tovább működni. A valós, teremteni tudó közösségeket fenntartó és működtető elvek, minták és személyek a mozgalom további működésének legfontosabb forrásai. Értékmérői a munka, az eredmények és a szaktudás.

- A Szövetség működési mintájának üzenetértékűnek kell lenni a magyar társadalom számára. Nem az a lényeg, hogy kit és mikor távolítunk el a közösségből, hanem az, hogy mindenki találja meg azt a helyét, amellyel leginkább szolgálja a közös célok megvalósítását. Ki kell állnunk egymásért. Tanulnunk kell egymástól, és becsülnünk kell a másik magyar ember barátságát.

- A megyei és szakmai közösségeknek 2011.11.26-án nyílik lehetőségük új vezetést választani. A délelőtt folyamán a megyei és települési közösségek választására, délután az országos vezetés megválasztására valamint az új munkaprogram ismertetésére kerül sor. Választani csak a jelenlévő tagok számára van mód, ugyanis bevezetésre kerül a Huntörvény, amely úgy szól, hogy az a közösség nem létezik, amelynek tagjai egy évben egyszer, egy helyen és időben nem gyűlnek össze. Kérünk mindenkit, hogy tisztelje meg jelenlétével és véleményével a valódi jószándékból építkező magyar jövő közösségének együttlétét.

- A bizalmat kapott vezetők maguk választják ki segítőiket. Az adott vezetők elért eredményei, alkalmassága, munkája a soron következő Magyarok Országos Gyűlésén kerül értékelésre. Itt válik igazán mérhetővé az egész évben végzett teremtő munka. A szerves rendezési elveknek megfelelően a feladatát ellátó és teljesítő vezetők helyükön maradnak. Akik feladataikat nem végzik el, nem teremtenek értéket, azok helyére új szakembereket és képviselőket választunk.

- Az októberi munkaértekezletekre egy, a magyar népi bölcseletekből összeállított etikai kódex kerül elfogadásra.

- A Magyarok Szövetsége megszakítja a kapcsolatokat a Korona Vagyonkezelő, a KoronaNet vállalkozásokkal és a Hetedik cégcsoporttal.

Az elkövetkező időszakokra a Magyarok Szövetsége az alábbi fő feladatokra helyezi a hangsúlyt:
- Újabb MSZ-közösségek építése, a meglévők működésének erősítése. A működő, mintát adó magyar közösségekkel való együttműködés erősítése.

- A mindennapi működés során minden közösség végezzen célirányosan a MOGY-al kapcsolatos feladatokat.

- A kistelepülési önállóság védelmét. A vidéki magyar közösségek segítése, egy érdekvédelmi szervezetbe való tömörítése. A vidéki élet javítása.

Lakossági kártalanítás folyamatának beindítása. A lakossági rehabilitáció részeként első lépésként mintegy 70 000 vállalkozó magyar fiatal földhöz juttatása. Termőföldhöz való juttatás állampolgári alapon. Minden olyan magyar állampolgárnak, aki gazdálkodással akar foglalkozni, a kelet-európai mintákhoz hasonlóan joga legyen 2 hektár termőföld használatához.

Magyar barátságot kívánva minden támogatónknak!

Vukics Ferenc
Bődi Szabolcs
Nagy László
Szabados Péter
Lesi Árpád
Gallai Magdi
Illés Erika
Kiss László
Sziládi László
Rónai Attila
Zimmermann Péter
Molnár Ervin
Kovács Ákos
Haba Vilmos
Szűcs Lajos
Hegedűs Attila
Szabó Móni
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megállapításokat, erőfeszítéseiből, közreműködésével, vállalkozásokkal, megválasztására, üzenetértékűnek, vezetőválasztás, megbízatásaikat, kunszentmiklósi, tizenkilencezer, hetvennyolcezer, bölcseletekből, áldemokratikus, felfüggesztett, munkacsoportok, bösztörpusztán, negyvenegyezer, hatszáznegyven, megvalósítását, nyilatkozatban, álláspontjukat, gazdálkodással, állampolgárnak, kunszentmiklós, beteljesítette, szervezőcsapat, bösztörpusztai, hagyományőrzők, megrendezésre, tevékenységét, összeállított, összefogásnak, határozatokat, közösségépítő, kapcsolatokat, seregszemléje, magyarok Bösztörpusztán, egyesület visszatér, azóta meghozott, korábban felfüggesztett, közös nyilatkozatban, rendezvényt megvalósító, ügyvivő testület, egyesület tagjai, teremteni kívánó, pénteki napon, közösségi összefogásban, felkészülés utolsó, kiskunsági pusztában, idei Magyarok, gyűlésről távozva, megszokott munkahelyen, Magyarok Országos Gyűlését, Országos Gyűlést, Magyarok Szövetsége, Magyarok Országos Gyűlése, Országos Baranta Szövetség, Magyarok Országos Gyűlésének, Országos Gyűlés, Magyarok Országos Gyűlésén, Korona Vagyonkezelő, Újabb MSZ-közösségek, Vukics Ferenc, Bődi Szabolcs, Nagy László, Szabados Péter, Lesi Árpád, Gallai Magdi, Illés Erika, Kiss László, Sziládi László, Rónai Attila, Zimmermann Péter, Molnár Ervin, Kovács Ákos, Haba Vilmos, Szűcs Lajos, Hegedűs Attila, Szabó Móni,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alvó cicák  Sokan azt tartják  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Alvó cicák  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kövesd a cowboyt!  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Bertolt Brecht -től idézet  Próbálj meg ...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  A jó emberek mindig szépek mar...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Alázat  A televizió nem a kultúrát kép...  A televizió nem a kultúrát kép...  Elköszönt  A televizió nem a kultúrát kép...  Png férfi  Paul David Tripp Április 21  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Örülök, hogy látlak!  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Nevem  Kövesd a cowboyt!  A másik dolog,  Leonardo da Vinci gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Hiányzik  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A jó emberek mindig szépek mar...  Próbálj meg ...  A Megváltó szolgálatában  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden harmadik...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Örülök, hogy látlak!  A jó emberek mindig szépek mar...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Szép estét  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Julian Brass gondolata  Png lepke  Őrizkednünk kell...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Minden harmadik...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Paul David Tripp Április 19  Erdőn 
Bejegyzés Címkék
magyarok Bösztörpusztán, egyesület visszatér, azóta meghozott, korábban felfüggesztett, közös nyilatkozatban, rendezvényt megvalósító, ügyvivő testület, egyesület tagjai, teremteni kívánó, pénteki napon, közösségi összefogásban, felkészülés utolsó, kiskunsági pusztában, idei Magyarok, gyűlésről távozva, megszokott munkahelyen, következő bösztörpusztai, szívükre hallgattak, kezdeti nehézségek, alkotó munkában, rendezvényt követően, megbeszélés során, alábbi megállapításokat, 2011-es Magyarok, közösségi összefogásnak, összefogás nélkül, korábban elért, szervezési nehézségek, rendezvény lefolyására, munkában résztvevő, 2012-es Magyarok, részletes programterv, kunszentmiklósi munkaértekezleten, idei szervezőcsapat, pusztát munkájukkal, idei MOGY, elmúlt évek, jelen erőfeszítéseiből, három szervező, következő bösztöri, helyszínen megrendezett, jogosultak 9%-a, éves szünet, áldemokratikus szervezési, mozgalom további, magyar társadalom, közös célok, másik magyar, délelőtt folyamán, országos vezetés, jelenlévő tagok, évben egyszer, valódi jószándékból, bizalmat kapott, adott vezetők, soron következő, egész évben, szerves rendezési, feladatát ellátó, magyar népi, elkövetkező időszakokra, meglévők működésének, mindennapi működés, kistelepülési önállóság, vidéki magyar, érdekvédelmi szervezetbe, vidéki élet, lakossági rehabilitáció, kelet-európai mintákhoz, megállapításokat, erőfeszítéseiből, közreműködésével, vállalkozásokkal, megválasztására, üzenetértékűnek, vezetőválasztás, megbízatásaikat, kunszentmiklósi, tizenkilencezer, hetvennyolcezer, bölcseletekből, áldemokratikus, felfüggesztett, munkacsoportok, bösztörpusztán, negyvenegyezer, hatszáznegyven, megvalósítását, nyilatkozatban, álláspontjukat, gazdálkodással, állampolgárnak, kunszentmiklós, beteljesítette, szervezőcsapat, bösztörpusztai, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 468
  • e Hét: 2178
  • e Hónap: 10782
  • e Év: 46723
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.