|
2014-02-12 22:02:45, szerda
|
|
|
Keresés:
mi van a hűtődben?
recept
kalória
tápanyag
Rózsafánk - Haraszt 2. recept
receptek fánk haraszt
zora85 zora85 receptje
Rózsafánk - Haraszt 2.
hozzászólások (2)
story
Az idei farsangi idő nagyon hosszú volt, ezért szinte minden vasárnap más fánk készült a konyhában. A mai vasárnap a rózsafánkra esett a választás.
hozzávalók / 4 adag
A tésztához
250 g liszt
150 ml tejföl
2 g porcukor
4 g fahéj (őrölt)
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A tálaláshoz
20 dkg sárgabaracklekvár
2 ek porcukor
elkészítés
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.
A tésztát vékony liszten kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.
A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevágjuk, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé. A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket.
A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk, és a közepükbe baracklekvárt teszünk.
|
|
|
0 komment
, kategória: farsang |
|
Címkék: leporcukrozzuk, baracklekvárt, tésztalapokat, hozzászólások, tojássárgája, összenyomjuk, hozzátesszük, megformáztuk, elmorzsoljuk, mindegyiket, rózsafánkra, elkészítés, hólyagosra, dagasztjuk, hozzávalót, kiszúróval, tálaláshoz, megbarnult, napraforgó, hozzávalók, bevágások, adagokban, konyhában, szétnyílt, rózsafánk, tésztához, választás, tésztákat, fordítsuk, különböző, legkisebb, közepükbe, koronggal, porcukor, tápanyag, ujjunkal, idei farsangi, rózsafánkra esett, lisztet elmorzsoljuk, összes hozzávalót, tésztát vékony, kiszúrt tésztalapokat, tésztákat középen, forró olajban, legkisebb koronggal, kisült fánkokat, közepükbe baracklekvárt,
|
|
|
|
idei farsangi, rózsafánkra esett, lisztet elmorzsoljuk, összes hozzávalót, tésztát vékony, kiszúrt tésztalapokat, tésztákat középen, forró olajban, legkisebb koronggal, kisült fánkokat, közepükbe baracklekvárt, leporcukrozzuk, baracklekvárt, tésztalapokat, hozzászólások, tojássárgája, összenyomjuk, hozzátesszük, megformáztuk, elmorzsoljuk, mindegyiket, rózsafánkra, elkészítés, hólyagosra, dagasztjuk, hozzávalót, kiszúróval, tálaláshoz, megbarnult, napraforgó, hozzávalók, bevágások, adagokban, konyhában, szétnyílt, rózsafánk, tésztához, választás, tésztákat, fordítsuk, különböző, legkisebb, közepükbe, koronggal, porcukor, tápanyag, ujjunkal, korongot, egymásra, sütéshez, fánkokat, bevágjuk, nyújtjuk, receptek, átmérőjű, vastagra, receptje, hűtődben, vasárnap, szétesni, farsangi, forgatva, tudjanak, szúrunk, melegen, először, tésztát, haraszt, teszünk, kiszúrt, keresés, készült, középen, kalória, lisztet, essenek, szerint, egyszer, olajban, tesszük, liszten, egymás, lefelé, sütjük, tegyük, olajba, szépen, készre, erősen, belőle, mélyen, kisült, nagyon, azonos, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 878
- e Hét: 2777
- e Hónap: 7181
- e Év: 38910
|
|
|