Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
rózsafánk
  2014-02-12 22:02:45, szerda
 
 



Keresés:
mi van a hűtődben?

recept
kalória
tápanyag

Rózsafánk - Haraszt 2. recept
receptek fánk haraszt
zora85 zora85 receptje
Rózsafánk - Haraszt 2.
hozzászólások (2)
story

Az idei farsangi idő nagyon hosszú volt, ezért szinte minden vasárnap más fánk készült a konyhában. A mai vasárnap a rózsafánkra esett a választás.
hozzávalók / 4 adag
A tésztához

250 g liszt
150 ml tejföl
2 g porcukor
4 g fahéj (őrölt)
50 g vaj
3 db tojássárgája
1 csipet só
5 dl napraforgó olaj (a sütéshez)

A tálaláshoz

20 dkg sárgabaracklekvár
2 ek porcukor

elkészítés

Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát.
A tésztát vékony liszten kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és három különböző átmérőjű (3-4-5 cm-es) kiszúróval azonos számú korongot szúrunk ki belőle.
A kiszúrt tésztalapokat körbe fél-egy centi mélyen bevágjuk, majd egymásra tesszük méret szerint úgy, hogy a bevágások ne essenek egymás fölé. A tésztákat középen ujjunkal nagyon erősen összenyomjuk, hogy ne tudjanak szétesni.
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. A legkisebb koronggal lefelé tegyük őket az olajba, majd ha szépen szétnyílt, és megbarnult, akkor fordítsuk meg őket.
A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk, és a közepükbe baracklekvárt teszünk.

 
 
0 komment , kategória:  farsang  
Címkék: leporcukrozzuk, baracklekvárt, tésztalapokat, hozzászólások, tojássárgája, összenyomjuk, hozzátesszük, megformáztuk, elmorzsoljuk, mindegyiket, rózsafánkra, elkészítés, hólyagosra, dagasztjuk, hozzávalót, kiszúróval, tálaláshoz, megbarnult, napraforgó, hozzávalók, bevágások, adagokban, konyhában, szétnyílt, rózsafánk, tésztához, választás, tésztákat, fordítsuk, különböző, legkisebb, közepükbe, koronggal, porcukor, tápanyag, ujjunkal, idei farsangi, rózsafánkra esett, lisztet elmorzsoljuk, összes hozzávalót, tésztát vékony, kiszúrt tésztalapokat, tésztákat középen, forró olajban, legkisebb koronggal, kisült fánkokat, közepükbe baracklekvárt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden harmadik...  Gonosz démon-álarc  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Próbálj meg ...  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Régi emberek, akikre máig büsz...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Őrizkednünk kell...  Zilahy Lajos gondolata  Nevem  Alázat  Png kutya  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Popper Péter szavai  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nem méltó hozzád  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Alázat  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Tavaszi kép  Kövesd a cowboyt!  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png csokor  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Idő  Png csokor  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Nagyi telefonál  Idő  Makszim Gorkij gondolata  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Jónás Tamás – Végtelen b...  Garai Gábor - Takarítás  Akarat  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Tanuld meg ezt a versemet  Csak a fogyatkozás látható  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nem számIt  Nagyon különös  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Esti kép  Rátalálsz  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Nagyi telefonál  Esti kép  Egy lelki imádság  Szép estét  Facebookon kaptam  Alázat  Fekete-erdő desszert  Png telefon  Alázat 
Bejegyzés Címkék
idei farsangi, rózsafánkra esett, lisztet elmorzsoljuk, összes hozzávalót, tésztát vékony, kiszúrt tésztalapokat, tésztákat középen, forró olajban, legkisebb koronggal, kisült fánkokat, közepükbe baracklekvárt, leporcukrozzuk, baracklekvárt, tésztalapokat, hozzászólások, tojássárgája, összenyomjuk, hozzátesszük, megformáztuk, elmorzsoljuk, mindegyiket, rózsafánkra, elkészítés, hólyagosra, dagasztjuk, hozzávalót, kiszúróval, tálaláshoz, megbarnult, napraforgó, hozzávalók, bevágások, adagokban, konyhában, szétnyílt, rózsafánk, tésztához, választás, tésztákat, fordítsuk, különböző, legkisebb, közepükbe, koronggal, porcukor, tápanyag, ujjunkal, korongot, egymásra, sütéshez, fánkokat, bevágjuk, nyújtjuk, receptek, átmérőjű, vastagra, receptje, hűtődben, vasárnap, szétesni, farsangi, forgatva, tudjanak, szúrunk, melegen, először, tésztát, haraszt, teszünk, kiszúrt, keresés, készült, középen, kalória, lisztet, essenek, szerint, egyszer, olajban, tesszük, liszten, egymás, lefelé, sütjük, tegyük, olajba, szépen, készre, erősen, belőle, mélyen, kisült, nagyon, azonos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 878
  • e Hét: 2777
  • e Hónap: 7181
  • e Év: 38910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.