Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az államtitkárok bankszámlájá
  2011-11-30 18:16:35, szerda
 
  Az államtitkárok bankszámlájáért is mi fizetünk

Janecskó Kata

2011. november 30., szerda 13:53





A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárai idén fejenként ötvenezer forintot vettek fel folyószámlaköltség-térítésként, vagyis azért, hogy fenntartsanak egy bankszámlát, amire át lehet utalni közel egymilliós havi fizetésüket. Más tárcáknál is van ilyen juttatás, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál és a Miniszterelnökségnél fejenként évi 1000 forintot osztottak erre a célra. Orbán Viktor is kapott, de ő csak 1000 forintot.

Folyószámla-költségtérítés címen is kapnak pénzt egyes állami vezetők, derül ki a kormany.hu-ra feltöltött dokumentumokból, melyek a miniszterek, államtitkárok juttatásait összesítik. Ez a tétel az ,,egyéb pénzbeli juttatás adatok" között szokott megjelenni, ugyanott, ahol például a deviza-napidíjak vagy a cafeteria-juttatások.


A közzétett kimutatások szerint 2011-ben összesen 50 000 forintot vett fel ezen a címen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium valamennyi - egyébként havi bruttó 997 200 forintot kereső - államtitkára: Völner Pál, Fónagy János, Halasi Tibor, Nyitrai Zsolt, Molnár Ágnes, Bencsik János és Hegmanné Nemes Sára. Megkapta az 50 000 forintot Fellegi Tamás is, aki miniszterként havi 1 101 900 forint bruttót keres.


A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumnál (KIM) és a Miniszterelnökségnél már jóval szerényebb összeg járt az állami vezetőknek folyószámla-költségtérítés címen. Tavaly és idén is 1000-1000 forintot vett fel Navracsics Tibor, Balog Zoltán, Szászfalvi László, Répássy Róber, Rétvári Bence, Kovács Zoltán és Szabó Erika. Orbán Viktor, Varga Mihály és Semjén Zsolt kimutatásában csak a tavalyi 1000 forintos összeg szerepel.


A többi minisztérium állami vezetőinek kimutatásaiban nem szerepel folyószámlaköltség-térítés, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ők ne kapnának. Valószínűbb, hogy csak arról van szó: nem egységes a tárcák gyakorlata a közérdekű adatok közzétételében. Törvényben tételesen nincs felsorolva, hogy mi mindent kell feltüntetni az egyéb pénzbeli juttatások között. A kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény csak annyit rögzít, hogy ,,a politikai vezető részére e megbízatására tekintettel juttatott egyéb juttatásokra vonatkozó adatokat" közzé kell tenni. Van olyan minisztérium, ahol minden szóba jöhető tételt feltüntetnek a kimutatásokban, és van, ahol rendszeresen teljesen üresen hagyják ezt a részt.
Már 0 forintért is van

Folyószámlaköltség-térítést lényegében azon az alapon lehet adni, hogy a munkavállaló számára nem okozhat többletköltséget, hogy a fizetését nem készpénzben kapja, hanem bankszámlára utalják neki. Ez a szabály 2007 tavaszán került be a mindenkire vonatkozó munka törvénykönyvébe, de a köztisztviselők és a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényekben már korábban is benne volt.

Az, hogy pontosan mennyi pénzt lehet kapni a bankszámla fenntartásának költségeire, az adott munkahelyen múlik. A Miniszterelnökség közszolgálati szabályzata például azt mondja ki, hogy havonta bruttó 2500 forint értékben térítik meg a munkatársaknak azokat a költségeket, amelyek a bérek bankszámlára utalásával és a készpénzfelvétellel járnak. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumban évi bruttó 10 000 forintban húzták meg a felső határt.

A bankszámla fenntartásának költsége banktól függően változik - van, ahol akciósan egészen pontosan 0 forintba kerül. A legdrágább, prémium ügyfeleknek ajánlott konstrukciók havi 4000 (évi 48 000 forintba) kerülnek ugyan, de általánosságban elmondható, hogy könnyen lehet olyan pénzintézetet találni, ahol havi 150, vagyis évi 1800 forintnál nem kerül többe a számla fenntartása.

http://index.hu/belfold/2011/11/30/az_allamtitkarok_bankszamlajaert_is_mi_fizetun k/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: közalkalmazottak, többletköltséget, dokumentumokból, bankszamlajaert, általánosságban, minisztériumban, minisztériumnál, bankszámlájáért, törvénykönyvébe, köztisztviselők, költségtérítés, fenntartásának, kimutatásaiban, közzétételében, kimutatásokban, munkatársaknak, pénzintézetet, közszolgálati, államtitkárok, megbízatására, közigazgatási, kimutatásában, miniszterként, államtitkárai, allamtitkarok, fenntartsanak, bankszámlára, államtitkára, jogállásáról, juttatásokra, minisztérium, törvényekben, rendszeresen, feltüntetnek, munkavállaló, konstrukciók, államtitkárok bankszámlájáért, deviza-napidíjak vagy, közzétett kimutatások, állami vezetőknek, tavalyi 1000, többi minisztérium, tárcák gyakorlata, közérdekű adatok, egyéb pénzbeli, kormány tagjai, államtitkárok jogállásáról, politikai vezető, alapon lehet, munkavállaló számára, szabály 2007, mindenkire vonatkozó, Janecskó Kata, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Igazságügyi Minisztériumnál, Orbán Viktor, Völner Pál, Fónagy János, Halasi Tibor, Nyitrai Zsolt, Molnár Ágnes, Bencsik János, Hegmanné Nemes Sára, Fellegi Tamás, Navracsics Tibor, Balog Zoltán, Szászfalvi László, Répássy Róber, Rétvári Bence, Kovács Zoltán, Szabó Erika, Varga Mihály, Semjén Zsolt, Nemzeti Erőforrás Minisztériumban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
"Ez egy csoda"  Otthon  Borzasztó  Jó éjszakát  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Töröld le  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam Krisztina b...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Esterházy Péterre emlékezünk  Somlyó Zoltán - Orgonával  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Müller Péter tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  A sorsod  Mindig lesz olyan  Alvó cicák  Esterházy Péterre emlékezünk  Tavaszi este  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 13  Isten hűségének mértéke  A felvilágosodás...  Esterházy Péter: Harmonia c...  ajándék, mellyel meglepem  Tanmese  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam Krisztina b...  Márai Sándor tollából  Spenót fasírttal  Otthon  Jó nap volt  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Csend  Tavaszi este  Otthon  Jázmin  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  IGEN így  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Hogyan válunk hűségesekké?  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Otthon  Van néhány kérdés, amin gondol...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Nagy és kis csodák  James Allen  Annyira tisztelem a szabadságo...  Bornyi Veronika haiku verse  "Ez egy csoda"  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  A felvilágosodás...  Borzasztó  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
államtitkárok bankszámlájáért, deviza-napidíjak vagy, közzétett kimutatások, állami vezetőknek, tavalyi 1000, többi minisztérium, tárcák gyakorlata, közérdekű adatok, egyéb pénzbeli, kormány tagjai, államtitkárok jogállásáról, politikai vezető, alapon lehet, munkavállaló számára, szabály 2007, mindenkire vonatkozó, közalkalmazottak jogállásáról, bankszámla fenntartásának, adott munkahelyen, munkatársaknak azokat, bérek bankszámlára, felső határt, számla fenntartása, közalkalmazottak, többletköltséget, dokumentumokból, bankszamlajaert, általánosságban, minisztériumban, minisztériumnál, bankszámlájáért, törvénykönyvébe, köztisztviselők, költségtérítés, fenntartásának, kimutatásaiban, közzétételében, kimutatásokban, munkatársaknak, pénzintézetet, közszolgálati, államtitkárok, megbízatására, közigazgatási, kimutatásában, miniszterként, államtitkárai, allamtitkarok, fenntartsanak, bankszámlára, államtitkára, jogállásáról, juttatásokra, minisztérium, törvényekben, rendszeresen, feltüntetnek, munkavállaló, konstrukciók, kimutatások, miniszterek, készpénzben, folyószámla, juttatásait, ügyfeleknek, fejlesztési, valószínűbb, költségeire, bankszámlát, munkahelyen, tekintettel, igazságügyi, feltüntetni, szabályzata, fizetésüket, fenntartása, térítésként, költségeket, feltétlenül, utalásával, juttatások, gyakorlata, megjelenni, mindenkire, bankszámla, vezetőinek, valamennyi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1033
  • e Hét: 6785
  • e Hónap: 10530
  • e Év: 164026
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.