Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
természetes gyógymódok
  2014-02-28 23:06:02, péntek
 
  Pattanásos (aknés) bőr, furunkulus, tályog:

Mindhárom esetben gennykeltő baktériumok szaporodtak el a szervezetben, ezért bátran használjuk a Citromolajat belsőleg, külsőleg pedig az alábbi keveréket:
30 ml 40 %-os alkohol
1,5 dl desztillált víz,
5 csepp citromolaj,
5 csepp levendulaolaj

Jól rázzuk össze, és ezzel a tonikkal naponta 2-3-szor mossuk le az érintett területet.
Nagyon fontos a máj megtisztítása, mert a faggyúmirigyek a kínai gyógyászatban a májhoz tartoznak, ezért végezzünk legalább 2 havonta májtisztító kúrát. Fontos továbbá a tüdő és a vastagbél megtisztítása, mert ezen szervek terheltsége befolyásolják a bőr állapotát.


Fülfájás, középfülgyulladás:

Készítsünk vattából egy akkora tampont, amit majd a fülbe tudunk helyezni. Fém mokkáskanálba csepegtessünk 3-4 csepp (AROMAX) levendulaolajat, és gyufa vagy öngyújtó segítségével langyosítsuk meg. Itassuk fel a vattával és helyezzük a fülbe.
Mivel a kínai gyógyászat szerint a vese a fülre nyílik, ezért hasznos lehet a meleg só taposás, (t.i. a vese meridián a talpról indul), illetve a fül mellett a vesét is melegítsük.
Kövirózsa alsó húsos levelét mossuk meg, majd hegyes kés, vagy fogvájó segítségével karcoljunk 2-3 hosszanti csíkot a levélbe, majd a levét nyomjuk közvetlenül a fülbe. (A másik oldalunkra feküdjünk, mert különben kicsurog a fülből). Másnap paraffin vagy babaolajjal (ha nincs otthon jó az olívaolaj is) töröljük ki alaposan, mert rászáradhat a dobhártyára. Esetleg langyos vizet is spriccelhetünk a fülbe.
Amennyiben van otthon ezüstkolloidunk bátran csepegtessünk a fülbe 1-1 cseppet. (Az ezüstkolloid nagyon hatékony baktérium-, gomba-, és vírusölő. Bármilyen betegségnél használhatjuk. Szerintem nem hiányozhat a házi patikából! Még orrcseppként is megállja a helyét.)
Figyelem: középfülgyulladás esetén minden esetben forduljunk orvoshoz, mert szövödményeként agyhártyagyulladás léphet fel !


Körömgomba kezelése:

A köröm gombásodása minden esetben a belső egyensúly felborulását jelzi. Nem elég tehát csupán külsőleg irtani a gombát, belülről is nagytakarítást kell végeznünk, és pótolni a hiányokat. Első dolgunk legyen a májtisztító kúra elvégzése.
Kezdjünk el egy ezüstkolloid kúrát (legalább 1-2 hónapig igyunk napi 3x1 teáskanálnyit, étkezés előtt 20-30 perccel). A kúra 2. hetében kezdjünk el szedni valamilyen bélflóra regenerálót nagy dózisban, (min. 3 hónapig, de lehet folyamatosan is) de ügyeljünk rá, hogy az ezüstkolloid és a probiotikum 2 órán belül ne találkozzon egymással!
Az érintett területet áztassuk meleg ecetes vízben legalább 10 percig, majd fújjuk le ezüstkolloiddal. Zoknit vagy egyéb ruhaneműt csak 5-6 perc eltelte után húzzunk, mert így nem itatjuk fel bőrünkről a kolloidot. Fontos, hogy a gombás terület környékét is kezeljük!
Ezt a kúrát hosszú ideig kell alkalmazni, hiszen a gombás rész a köröm lenövésével fog teljesen eltűnni.
Az étkezési szokások átalakítására is szükség lesz. Kerüljük az édességeket, a tésztaféléket, péksüteményeket, az alkoholt, és a szénsavas italokat. Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, amit lehet nyersen - ez nagyon fontos a sav-bázis egyensúly helyreállítása érdekében.


Felfázás, hólyaghurut, petefészekgyulladás:

Tünetek: alhasi fájdalmak, gyakori vizelési inger, esetleg égő/csípő érzés vizeletürítéskor.
Szintén próbálkozhatunk a citromolajjal, de ajánlott 3x1 szem Grepofit és 3x1 szem Flavocel is. Ha gyakran visszatérő petefészek gyulladásról van szó érdemes beszedni egy üveg Gynexet 3x3 csepp 1 hétig, 3x6 csepp 1 hétig, 3x9 csepp 1 hétig, 1 hét szünet, majd 3x6 csepp 3 hétig, 1 hét szünet, 3x3 csepp, amíg el nem fogy.
2-3 kg sót terítsünk szét egy zománcos tepsiben, majd toljuk be a sütőbe, amíg át nem forrósodik. Miután kivettük a sütőből, terítsünk rá egyrétegű szalvétát, és mezítláb tegyük rá a talpunkat.
Takarjuk le a lábunkat egy vastag takaróval (hogy minél később hűljön ki a só), és olvasgassunk, hallgassunk zenét ...stb. és hagyjuk, hogy a meleg ,,kinyomja" belőlünk a gyulladást.
Ugyanis a kínai gyógyászat szerint a betegségek alulról fölfele, és belülről kifele távoznak a szervezetből.
Naponta többször is alkalmazzuk, ha van rá lehetőségünk.



Megfázás, torokfájás, tüszős mandula / garatgyulladás:

Tünetek: fájdalmas nyelés, piros garat, esetleg gennyhólyagocskák (tüszők) a mandulán és/vagy a garaton, sárgás-zöldes orrváladék, esetleg láz.
Vásároljunk AROMAX márkájú Citromolajat (illóolaj, amit párologtatáshoz szoktunk használni, nem keverendő össze a Citromfű olajjal!)
Egy teáskanál cukorra csepegtessünk a citromolajból 6-7 cseppet, és evés után szopogassuk el, napjában háromszor.
C-vitaminból 2-3x1000 mg naponta maximum 1 hétig.
A Citromolaj nyugodtan fogyasztható belsőleg is, de 2 hétnél tovább ne szedjük!
Bigelbauer Pál Gyógyító illatok című könyvében a következők olvashatók a citromolajról:

,,... A citromhéj illóolajának gőze
a meningococcust ( a fertőző agyhártyagyulladás kórokozóját 15 perc alatt,
a tífusz kórokozóját egy órán belül,
a pneumococcust (a lebenyes tüdőgyulladás kórokozóját) két-három óra alatt,
a staphylococcus aureust (a bőrgennyesedést, száj-, garatüreg-gyulladást, ételmérgezést, iatrogén fertőzést okozó gennykeltő baktériumot) két óra alatt,
a streptococcus haemolyticust (a mandulagyulladást, a skarlátot, orbáncot, gyermekágyi lázat, reumás lázat okozó baktériumfajt) pedig három órától tizenkét óráig terjedő időszak alatt pusztította el.

A tiszta citromhéj illóolaj a baktériumtenyészetekre közvetlenül cseppentve:
- a staphylococcusnak és a tífusz kórokozójának pusztulását 5 percen belül előidézte, míg
- a diftériabaktérium elpusztításához 20 perc kellett."

3-6 éves korig 3x3 cseppet használjunk.
2 éves kor alatt ne használjuk belsőleg! Ilyenkor az ú.n. száraz inhalációt alkalmazzuk: egy papír zsebkendőre csepegtessünk 3-4 csepp Citromolajat és kérjük meg gyermekünket, hogy szájon és orron keresztül szippantson jó mélyeket a zsebkendőről. Vigyázzunk, hogy közvetlenül ne érjen a bőrhöz, mert marhatja a bőrt.
Éjszakára cseppenthetünk a feje mellé a lepedőre is (ahol nem érintkezhet a bőrrel).



A lágyék gombás megbetegedései (tinea cruris follicularis):

Ezt a fonalgomba által okozott megbetegedést egy speciális kórokozó, a Trichophyton okozza.

Főleg nyáron és meleg éghajlatú területeken különösen gyakori ez a megbetegedés. Főleg a láb belső oldalán jelennek meg vörös, borsó nagyságúra is megnövő, gyulladt, viszkető csomók.

Mossuk meg a beteg területet tiszta vízzel, amelyhez tegyünk egy kis almaecetet s egy-két csepp bergamott- és teafaolajat. Végül hagyjuk megszáradni, és kenjük be (a beteg területnek megfelelő mennyiségű) 3-4 grép-frútmagkivonattal kiegészített aloégéllel.

Ha ezeket az előírásokat rendszeresen követjük, akkor a gomba 2-3 hét alatt eltűnik, és a bőr meggyógyul.

Ne viseljünk szűk, műszálas anyagból készült ruhát, és amennyire lehet, hagyjuk szellőzni a bőrt. Érdemes elgondolkodni életmódunkról és étkezési szokásainkról, és megfelelő mennyiségű mozgással, valamint almaecetes zöldtea-kúrával aktiváljuk a vérkeringésünket.

Mindkettő kellemesen salaktalanítja a szervezetet, és stabilizálja az immunrendszert. Több héten át naponta háromszor étkezés előtt fogyasszunk el egy pohár ásványvizet 2 teáskanál rostos almaecettel kiegészítve.

A savképződésért felelős kávé helyett fogyasszunk inkább zöld teát.

Ennek elkészítésekor tartsunk szem előtt egy-két egyszerű szabályt: mielőtt a teát kiöntjük, hagyjuk állni addig, amíg a forró víz kb. 80 °C-ra le nem hűl. Kínai módra öntsük ki az első főzetet, amely során a tealeveleket csak egy percig kevés vízzel borítjuk, és a teát öntsük le újra vízzel. így a második főzet keserűanyag-tartalma alacsonyabb lesz.
Ezt 3-5 percig hagyjuk állni.

 
 
0 komment , kategória:  egészség  
Címkék: vizeletürítéskor, vérkeringésünket, elpusztításához, szövödményeként, próbálkozhatunk, levendulaolajat, péksüteményeket, ezüstkolloidunk, párologtatáshoz, bőrgennyesedést, ezüstkolloiddal, salaktalanítja, faggyúmirigyek, savképződésért, meningococcust, immunrendszert, staphylococcus, elkészítésekor, nagytakarítást, spriccelhetünk, megbetegedései, helyreállítása, garatgyulladás, cseppenthetünk, haemolyticust, baktériumfajt, tésztaféléket, megtisztítása, streptococcus, ételmérgezést, gyógyászatban, átalakítására, teáskanálnyit, kórokozójának, használhatjuk, csepegtessünk, alábbi keveréket, tonikkal naponta, érintett területet, kínai gyógyászatban, májhoz tartoznak, vastagbél megtisztítása, akkora tampont, fülbe tudunk, kínai gyógyászat, fülre nyílik, vese meridián, talpról indul, levét nyomjuk, másik oldalunkra, ezüstkolloid nagyon, házi patikából, Vásároljunk AROMAX, Bigelbauer Pál Gyógyító,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Március 15-re emlékve  Üdvözöllek az oldalamon  Az élet  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Talpra vándor  Dóró Sándor: Ma  Csendes éjszakán  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Amikor még rangja volt...  Facebookon kaptam  Fújjad márciusi szél . . .  Esti kép  Dóró Sándor: Ma  Por  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Dóró Sándor: Tétova lét  Ne engedd el kezem!  Tavaszról álmodom,  Szabó Norbert – Szabadsá...  Esti kép  Facebookon kaptam  Rejtő Jenő versei  Esti kép  Isten áldja  Nem kell ide békemenet  A szív és a cselekvés egységes...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Nem foghatunk rá minden sérülé...  Paul David Tripp Március 16  A magyar sajtó napja március 1...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Kokárda  Egyet értesz?  Mindig tud adni ,  Facebookon kaptam  Mély, puha álom - sárga féltés  Ez a miénk!  Ibolya  Aztán itt van egy másik szerep...  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nem kellett volna!  Síró nő  A közszereplő  Ne feledjük: a föld jóval több...  Paul David Tripp Március 17  Jó éjszakát  Jóga férfiaknak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Kokárda  ...és mégis ráismersz  Facebookon kaptam  Atyám !  Isten áldja  Kakaós piskóta  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Jó éjszakát  Minden jónak végeszakad egysze...  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Isteni zsebkendők  A nemzet csak akkor...  Szeüleidtől tanultad  képre írva Március 15 -re emlé...  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Meghitt estéken . . .  A csonk és a facsemete  Alvó cica  Vágy, élet és sugár  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Március 15-re emlékve  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Isteni zsebkendők  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto... 
Bejegyzés Címkék
alábbi keveréket, tonikkal naponta, érintett területet, kínai gyógyászatban, májhoz tartoznak, vastagbél megtisztítása, akkora tampont, fülbe tudunk, kínai gyógyászat, fülre nyílik, vese meridián, talpról indul, levét nyomjuk, másik oldalunkra, ezüstkolloid nagyon, házi patikából, köröm gombásodása, belső egyensúly, májtisztító kúra, ezüstkolloid kúrát, gombás terület, kúrát hosszú, gombás rész, köröm lenövésével, étkezési szokások, szénsavas italokat, sav-bázis egyensúly, üveg Gynexet, zománcos tepsiben, vastag takaróval, betegségek alulról, teáskanál cukorra, következők olvashatók, citromhéj illóolajának, tífusz kórokozóját, órán belül, lebenyes tüdőgyulladás, staphylococcus aureust, streptococcus haemolyticust, tiszta citromhéj, tífusz kórokozójának, diftériabaktérium elpusztításához, papír zsebkendőre, feje mellé, lágyék gombás, fonalgomba által, speciális kórokozó, beteg területet, beteg területnek, előírásokat rendszeresen, pohár ásványvizet, savképződésért felelős, teát kiöntjük, első főzetet, tealeveleket csak, percig kevés, teát öntsük, második főzet, vizeletürítéskor, vérkeringésünket, elpusztításához, szövödményeként, próbálkozhatunk, levendulaolajat, péksüteményeket, ezüstkolloidunk, párologtatáshoz, bőrgennyesedést, ezüstkolloiddal, salaktalanítja, faggyúmirigyek, savképződésért, meningococcust, immunrendszert, staphylococcus, elkészítésekor, nagytakarítást, spriccelhetünk, megbetegedései, helyreállítása, garatgyulladás, cseppenthetünk, haemolyticust, baktériumfajt, tésztaféléket, megtisztítása, streptococcus, ételmérgezést, gyógyászatban, átalakítására, teáskanálnyit, kórokozójának, használhatjuk, csepegtessünk, megbetegedést, citromolajjal, mokkáskanálba, szokásainkról, életmódunkról, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 194
  • e Hét: 683
  • e Hónap: 2734
  • e Év: 30957
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.