Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
brutál hiány jön decemberben
  2011-12-08 20:17:36, csütörtök
 
  2011. december 7., szerda 16:42 Papp Zsolt

Itt a NGM prognózis: brutál hiány jön decemberben

Az államháztartás hiánya a magányugdíjpénzeknek köszönhetően novemberben 1247,9 milliárd forintra csökkent - közölte az NGM . A tárca az év végére 1517,1 milliárdos hiányt jósol - vagyis decemberben 269 milliárddal nőne a deficit - ami példátlan lenne.

Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - 2011. november végi hiánya 1247,9 milliárd forintra csökkent, ami 79,9 milliárdos csökkenés az előző hónaphoz mérten. A folyamatok ellentmondóak, ugyanis vaskos hiány keletkezett az államháztartásban - ám ezt elfedte a magánnyugdíjpénztári vagyonelemek értékesítéséből novemberben befolyt 219,2 milliárd forintos bevétel.

Az államháztartás központi alrendszerének november havi többlete 79,9 milliárd forintban teljesült. Ezen belül a központi költségvetés 39,2 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 1,6 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai pedig 120,7 milliárd forintos szufficittel zártak.

Az államháztartás központi alrendszerének 2011 november havi többletéhez jelentős mértékben hozzájárult, hogy a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból ebben a hónapban összesen 219,2 milliárd forintos bevétel realizálódott. Ezen túl a többlet elérésében szerepet játszanak a kormány évközi költségvetési stabilitást biztosító intézkedései - olvasható az NGM közleményében. Mindezek együttesen biztonságosan tarthatóvá teszik a 2011. évi költségvetés hiánycélját - teszik hozzá. Októberben 200 milliárd forintnyi nyugdíjpénztári vagyon számoltak el hiánycsökkentésre, így az utolsó hónapra még 110 milliárd forint maradt, az 529 milliárdos előirányzatból.

A központi költségvetés november havi bevételei az előző év azonos hónapjához képest közel 14 milliárd forinttal magasabb összegben alakultak. A magasabb teljesülés hátterében elsősorban a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból befolyt bevételek állnak. Emellett magasabb összegben alakultak a társasági adó és a regisztrációs adóbevételek is.

A központi költségvetés november havi kiadásai mintegy 88 milliárd forinttal kisebb összegben teljesültek, mint az elmúlt év azonos hónapjában. Ez elsősorban a költségvetési szervek és fejezeti kezelésű előirányzatok alacsonyabb alakulásának köszönhető. Emellett elmaradtak a tavalyi évtől az egyedi és normatív támogatások, a kezességérvényesítések és az állami vagyonnal kapcsolatos kiadások is.

A kamatkiadások 2011. novemberben 130,2 milliárd forintot tettek ki, 20,8 milliárd forinttal többet, mint az előző év időszakában, a kamatbevételek pedig 11,3 milliárd forintos szintet értek el, 1,2 milliárddal többet az előző évinél. A nettó kamatkiadások (118,9 milliárd forint) összességében 19,6 milliárd forinttal lettek nagyobbak, mint az előző évben. A havi nettó kamatkiadások növekedése a finanszírozási terv sajátosságainak következtében állt elő.

A nyugdíjkasszákba került a manyupok pénze

A társadalombiztosítási alapok 120,7 milliárd forintos többletének alakulásánál figyelembe kell venni egyrészt, hogy a nyugdíjbiztosítási járulékbevételek 2011 ben már a teljes járulék befizetést tartalmazzák. Másrészt, míg 2010-ben a Nyugdíjbiztosítási Alap többféle jogcímen részesült támogatásban a központi költségvetésből, addig 2011. február hónapjától e támogatások már teljesen megszüntetésre kerültek. A kieső támogatást a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapból származó bevétel pótolja, melyből november hónapban 179,7 milliárd forintos bevétel realizálódott.

A nemzetgazdasági tárca az év végére 1517,2 milliárd forintos hiányt jósol, ami azt jelentené, hogy az utolsó hónapban 269 milliárddal nőhet a deficit. Ennél ugyan magasabb volt a hiány 2002-ben és 2006-ban, amikor a választások után konszolidálták az MFB, ám a növekedés mindenképp kirívó. Valami hasonló várható az idén is MÁV és esetleg a BKV esetében. A parlament ugyanakkor már döntött a megyei önkormányzatok konszolidálásáról és az MFB feltőkésítéséről - e két tétel 250 milliárdba kerül. Ugyanakkor decemberben folynak be a különadó és társasági adóbevételek - ezért a decemberi 269 milliárdos deficit mindenképp meghökkentő.


Az államháztartás hiánya novemberben (milliárd forint)2001 -326,6
2002 -956,4
2003 -1130,9
2004 -1435,1
2005 -1197,1
2006 -1739,8
2007 -1339,4
2008 -975,7
2009 -1124,4
2010 -1304,8
2011 -1247,9

Forrás: NGM


http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/itt_a_ngm_prognozis_brutal_hiany_jon_decemberb en.504210.html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: adósságcsökkentő, feltőkésítéséről, járulékbevételek, nyugdíjkasszákba, sajátosságainak, nyugdíjpénztári, nemzetgazdasági, értékesítéséből, költségvetésből, előirányzatból, államháztartás, alrendszerének, önkormányzatok, kamatbevételek, megszüntetésre, finanszírozási, konszolidálták, következtében, kamatkiadások, nyugdíjreform, realizálódott, összességében, ellentmondóak, költségvetési, biztonságosan, közleményében, regisztrációs, előirányzatok, költségvetés, adóbevételek, tartalmazzák, támogatásban, elkülönített, intézkedései, vagyonelemek, alakulásánál, államháztartás hiánya, deficit –, előző hónaphoz, folyamatok ellentmondóak, államháztartás központi, központi költségvetés, elkülönített állami, hónapban összesen, többlet elérésében, kormány évközi, utolsó hónapra, magasabb teljesülés, regisztrációs adóbevételek, költségvetési szervek, tavalyi évtől, állami vagyonnal, Papp Zsolt, Adósságcsökkentő Alapból, Nyugdíjbiztosítási Alap,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
különleges  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Már Gárdonyi Géza is méltatta  képre írva  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Bársony székben  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Az ember  Erdei gyöngyvirág  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Paul David Tripp Április 14  Nevelőszülőkhöz adták,  Hamvas Béla  Walter Chrysler mondta  Zilahy Lajos mondta  Otthon  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  képre írva  A sorsod  képre írva  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Előfordul, hogy  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Zilahy Lajos gondolata  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Szép estét kedves látogatóimn...  képre írva  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Eduardo Sacheri gondolata  Töröld le  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Jázmin  Robert Merle tollából  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Egyszerű  jó reggelt  Szép estét kedves látogatóimna...  Nevelőszülőkhöz adták,  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A pitypang legendája  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Paul Éluard - És egy mosoly  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Vidámság  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  A felvilágosodás... 
Bejegyzés Címkék
államháztartás hiánya, deficit &#8211, előző hónaphoz, folyamatok ellentmondóak, államháztartás központi, központi költségvetés, elkülönített állami, hónapban összesen, többlet elérésében, kormány évközi, utolsó hónapra, magasabb teljesülés, regisztrációs adóbevételek, költségvetési szervek, tavalyi évtől, állami vagyonnal, kamatkiadások 2011, kamatbevételek pedig, előző évinél, nettó kamatkiadások, előző évben, havi nettó, finanszírozási terv, nyugdíjkasszákba került, manyupok pénze, teljes járulék, központi költségvetésből, kieső támogatást, nemzetgazdasági tárca, utolsó hónapban, hiány 2002-ben, választások után, növekedés mindenképp, parlament ugyanakkor, megyei önkormányzatok, adósságcsökkentő, feltőkésítéséről, járulékbevételek, nyugdíjkasszákba, sajátosságainak, nyugdíjpénztári, nemzetgazdasági, értékesítéséből, költségvetésből, előirányzatból, államháztartás, alrendszerének, önkormányzatok, kamatbevételek, megszüntetésre, finanszírozási, konszolidálták, következtében, kamatkiadások, nyugdíjreform, realizálódott, összességében, ellentmondóak, költségvetési, biztonságosan, közleményében, regisztrációs, előirányzatok, költségvetés, adóbevételek, tartalmazzák, támogatásban, elkülönített, intézkedései, vagyonelemek, alakulásánál, szufficittel, köszönhetően, alakulásának, novemberben, milliárddal, támogatások, teljesültek, stabilitást, hozzájárult, többletéhez, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.