Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Olimpiai bajnokunkat gyászolja az ország
  2021-04-10 21:30:33, szombat
 
 







OLIMPIAI BAJNOKUNKAT GYÁSZOLJA AZ ORSZÁG - ELHUNYT IGALY DIÁNA, OLIMPIAI BAJNOK SPORTLÖVŐ


Kétszer támadta meg a koronavírus Igaly Diánát - másodjára elveszítette a küzdelmet

A kitartás művésze volt, sziszifuszi erőfeszítéssel jutott fel az olimpiai dobogó csúcsára. És most nincs többé. Az 56 éves korában a koronavírus következtében elhunyt Igaly Diána olimpiai bajnokot családja, a sportlövővilág és az egész ország gyászolja.

Még most, 56 évesen is olyan jó erőben volt sportlövőbajnokunk, hogy rá akarták venni a visszatérésre, de sajnos másodjára már nem tudott megbirkózni a koronavírus támadásával



Kétszer támadta meg a koronavírus Igaly Diánát - másodjára elveszítette a küzdelmet





Ezek szerint kétszer támadta meg a kegyetlen koronavírus, és hiába harcolt ellene, másodjára elveszítette a küzdelmet. Két nappal később, április 8-án este mégis elvitte a förtelmes betegség. Igaly nevét a 2004-es athéni olimpián ismerte meg az ország, akkor tanulták meg sokan, mi is az a skeetlövészet. Fantasztikus reflexekkel kapta le az égről a jobbról, balról érkezett korongokat. Kemény, három és fél évtizedes munkája érett be Görögországban.

Igaly Diána 1965 januárjában született. Szülei szintén szenvedélyes sportlövők voltak, olyannyira, hogy lányukat a vadászat mitológiai istennőjéről nevezték el, noha akkor még e név nem szerepelt a naptárakban. Kisgyerekként magába szívta a puskapor illatát, hatéves sem volt, amikor a szüleivel már versenyről versenyre járt, a lőtéren szedegette a hüvelyeket, majd fogták a nehéz fegyverét, amikor a pici lány először húzta meg a ravaszt. Nem volt kérdés: ő is versenyezni fog! Habár a szülei óva intették ettől. Na, igen, édesapja, József, tehetségét nem kamatoztathatta a kommunista világban: mivel nem volt párttag, nem vitték ki az 1976-os montreali olimpiára. És mégis, Dia 13 évesen igazolt versenyző lett, s ahogy nagykorúvá cseperedett, junior Eb-címet nyert. Később négy vb-n diadalmaskodott koronglövészetben (1998-ban világcsúccsal), és ugyanennyi olimpián fogott fegyvert. Az 1992-es barcelonai olimpián 42., 2000-ben, Sydneyben már bronzérmes, majd 2004 számított a beteljesülés évének: az első magyar női sportlövő olimpiai bajnokká avatták.



Kétszer támadta meg a koronavírus Igaly Diánát - másodjára elveszítette a küzdelmet - Mediaworks Archív





Athéni győzelmekor megcsókolta a puskáját, így emlékezett imádott édesapjára, aki nem élhette meg lánya fantasztikus sikerét. Édesanyja közben itthon izgult érte, és úgy ébredt a döntő reggelén, hogy a lányuk aznap megnyeri az aranyat. Ezért imádkozott, és arra kérte volt párját, onnan fentről segítse Diát. Meglehet, a fohász meghallgattatott: Igaly káprázatos lövésekkel, magabiztosan győzött.

"Nem ismert lehetetlent" - nyilatkozta a Borsnak Vasvári Erzsébet, volt kapitánya, versenytársa, és akivel együtt dolgozott a szövetségben. Ő állt hozzá a legközelebb, gyászában nem is tudott mást mondani, csak megjegyezte: - Áldott jó, egyenes ember volt.

De, amikor versenyzésről, küzdelemről volt szó, mintha kicserélték volna.

"Így volt ez versenyzés közben, és akkor is, amikor pályafutása befejezése után az édesapjáról elnevezett budaörsi lőtér jövőjéért harcolt" - tette hozzá Gombos Károly sílövő. - Tüneményes ember volt, akire senkinek egy rossz szava nem lehet. Mindig tudta, kinek mit lehet mondania, ezért sem szerepelt szinte soha a bulvárhírekben. Csak csöndben tette a dolgát.

Diána fiatalon férjhez ment, fia születése után azonban elvált (Tamás informatikával foglalkozik). Az utóbbi időben ismét rátalált a szerelem, de mivel a pandémia eltávolította az embereket egymástól, régi pályatársai sem ismerték partnerét. Hogy mennyire imádnivaló teremtés volt, arra még egy adalék. A rádióban Siklós Erik közvetítette Igaly athéni győzelmét. Ő így emlékszik erre a napra.

"A görög fővárosban, 2004-ben két napon keresztül két kollégám járt ki a lőtérre, de siker híján nem volt miről beszél­niük..." A harmadikon engem küldtek ki a magas athéni dombon kialakított lőtérre Igaly versenyéről tudósítani. Mivel nem sok ismeretem volt a skeetlövészetről, magyar edzők segítségét kértem, hogy készítsenek fel, és közben fogadást kötöttem Igalyval. A tét az volt, hogy ha Dia nyer, kötelező végrehajtani egy bukfencet. Nyert, és le a kalappal, de a görögök legnagyobb csodálkozására megcsinálta az előre-átfordulást. Tiszta ember volt, akinek üdítő egyénisége átragadt embertársaira is!



Nagy György - MTI





Gombos Károly

egykori szövetségi kapitány március elején arra próbálta rávenni az olimpiai bajnoknőt, hogy mivel bőven 60 alatt van, és kiváló kondíciónak örvend, kezdje el újra a versenyzést. - Nevetve azt válaszolta - nyilatkozta Gombos -, hogy erre térjünk vissza később, de valóban sokat fut, fizikailag nagyszerű formában érzi magát.

Orbán Viktor

miniszterelnök is elbúcsúzott a bajnoknőtől. - Elment Igaly Diána. Az olimpiai bajnoknő, aki dicsőséget szerzett hazájának. Neki köszönhetjük, hogy több évtized után újra magyar sportlövő állhatott az olimpiai dobogó tetejére. Emlékét megőrizzük!

Nagy György

a sportlövők elnöke: A magyar sportlövészet kiemelkedő személyisége, aki mindent kizárva tudott küzdeni a céljaiért, nagy harcos volt, borzasztóan sajnálom, hogy ezt a küzdelmet elveszítette - mondta.



Szívós Márton - MTI





Szívós Márton

olimpiai bajnok vízilabdázó: Mély gyásszal búcsúzom egy bajnoktól, baráttól és az egyik legcsodásabb embertől, akit valaha ismertem. Isten veled, Dia.



Nagy Tímea - MTI





Nagy Tímea

olimpiai bajnok párbajtőröző: Bár ne nyertünk volna semmit, de együtt, szépen öregedhettünk volna meg.



Kemény Dénes - Bors Archív





Fiammal gyászoljuk Diát

- Nem tudom eldönteni, vajon az én gyászom mélyebb-e avagy Márk kisfiamé? - nyilatkozta lapunknak Kemény Dénes, aki három olimpiai aranyérmet harcolt ki férfi vízilabda-válogatottunkkal. - Pénteken Márk odahaza online-oktatáson vett részt, de hallotta, amint a telefonomban sokszor elismételem Dia nevét. Leszaladt hát hozzám, hogy megtudja, mi történt... Dia szövetségi alelnökként többször járt azokon a versenyeken, melyeken Kemény fia is puskát fogott a kezébe. Az elhunyt bajnoknő figyelmeztetett rá, hogy gondozza a tehetségét, mert igen szép jövőt lát benne. - Szenvedélyes vadász lévén sok jó tanácsot is kaptam tőle.


Forrás. Bors

Link



A pillanatok, amiktől Igaly Diána örökké felejthetetlen marad - videó

Link



Nem tudom abbahagyni a sírást, nem hiszem el, hogy Igaly Diána meghalt

Link



Igaly Diána élete képekben

Link



Gyászol a sportvilág: megható sorokkal búcsúztak Igaly Diánától

Link



Igaly Diána nem ment el - itt van közöttünk

Link



Megható sorokkal búcsúzik a koronavírusban elhunyt olimpiai bajnoktól Orbán Viktor

Link



Nagy Tímea: Nem ismerek, de valószínűleg nem is fogok még egy ilyen embert találni

Link









 
 
0 komment , kategória:  Sport  
Címkék: válogatottunkkal, meghallgattatott, skeetlövészetről, kamatoztathatta, diadalmaskodott, figyelmeztetett, bulvárhírekben, erőfeszítéssel, felejthetetlen, koronavírusban, sportlövővilág, informatikával, csodálkozására, miniszterelnök, görögországban, következtében, eltávolította, sportlövészet, embertársaira, skeetlövészet, versenyzésről, világcsúccsal, kisgyerekként, visszatérésre, öregedhettünk, párbajtőröző, telefonomban, szenvedélyes, elveszítette, beteljesülés, személyisége, legcsodásabb, fantasztikus, valószínűleg, végrehajtani, istennőjéről, koronavírus Igaly, kitartás művésze, olimpiai dobogó, koronavírus következtében, egész ország, koronavírus támadásával, kegyetlen koronavírus, förtelmes betegség, 2004-es athéni, vadászat mitológiai, puskapor illatát, lőtéren szedegette, nehéz fegyverét, pici lány, kommunista világban, 1976-os montreali, OLIMPIAI BAJNOKUNKAT GYÁSZOLJA AZ ORSZÁG, ELHUNYT IGALY DIÁNA, OLIMPIAI BAJNOK SPORTLÖVŐ, Igaly Diánát, Igaly Diána, Mediaworks Archív, Borsnak Vasvári Erzsébet, Gombos Károly, Siklós Erik, Nagy György, Orbán Viktor, Elment Igaly Diána, Szívós Márton, Nagy Tímea, Kemény Dénes, Bors Archív, Pénteken Márk, Igaly Diánától,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ady Endre - Mindegy átka  40 felett  Szívek  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Vidámság  Sík Sándor - Ha jő a perc  Az ember  Facebookon kaptam Krisztinától  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szívek  Horváth Szilvia tollából  Paul Éluard - És egy mosoly  Dóró Sándor: Embernek maradni  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam Krisztinától  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Eduardo Sacheri gondolata  Az ember  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Esterházy Péterre emlékezünk  Annyira tisztelem a szabadságo...  Magamnak  Latinovits Zoltán tollából  Szabó T. Anna - Pitypang  Alvó cica  40 felett  Borzasztó  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 15  A Magyar Költészet napja alkal...  Müller Péter tollából  Martin Buber, A haszidim meséi  képre írva  Zilahy Lajos gondolata  jó reggelt  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Bársony székben  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  képre írva  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Különleges  Minden tavaszból őrizz..  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Jó éjszakát  Vannak emberek  Somlyó Zoltán - Orgonával  Alvó cicák  Jan Twardowski - Siessünk  képre írva  képre írva  Ismeretlen: Ikarusz monda  József Attila – Keresek ...  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Martin Buber, A haszidim meséi  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam Krisztinától  IGEN így  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
koronavírus Igaly, kitartás művésze, olimpiai dobogó, koronavírus következtében, egész ország, koronavírus támadásával, kegyetlen koronavírus, förtelmes betegség, 2004-es athéni, vadászat mitológiai, puskapor illatát, lőtéren szedegette, nehéz fegyverét, pici lány, kommunista világban, 1976-os montreali, 1992-es barcelonai, beteljesülés évének, első magyar, döntő reggelén, lányuk aznap, fohász meghallgattatott, édesapjáról elnevezett, rossz szava, utóbbi időben, pandémia eltávolította, embereket egymástól, rádióban Siklós, görög fővárosban, harmadikon engem, magas athéni, görögök legnagyobb, olimpiai bajnoknőt, olimpiai bajnoknő, sportlövők elnöke, magyar sportlövészet, küzdelmet elveszítette, egyik legcsodásabb, telefonomban sokszor, elhunyt bajnoknő, koronavírusban elhunyt, ilyen embert, válogatottunkkal, meghallgattatott, skeetlövészetről, kamatoztathatta, diadalmaskodott, figyelmeztetett, bulvárhírekben, erőfeszítéssel, felejthetetlen, koronavírusban, sportlövővilág, informatikával, csodálkozására, miniszterelnök, görögországban, következtében, eltávolította, sportlövészet, embertársaira, skeetlövészet, versenyzésről, világcsúccsal, kisgyerekként, visszatérésre, öregedhettünk, párbajtőröző, telefonomban, szenvedélyes, elveszítette, beteljesülés, személyisége, legcsodásabb, fantasztikus, valószínűleg, végrehajtani, istennőjéről, magabiztosan, köszönhetjük, versenytársa, közvetítette, szövetségben, édesapjáról, pályafutása, koronavírus, átfordulást, győzelmekor, borzasztóan, cseperedett, megcsinálta, támadásával, megcsókolta, megjegyezte, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 838
  • e Hét: 15163
  • e Hónap: 37651
  • e Év: 215526
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.