Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyarország kifosztásának története
  2021-04-13 21:45:42, kedd
 
 










MAGYARORSZÁG KIFOSZTÁSÁNAK TÖRTÉNETE - A HÁLÓZAT PÉNZE - TÖRTÉNELMI JELENTŐSÉGŰ LELEPLEZÉS

Interjú a szerzővel: Borvendég Zsuzsanna


Nagyon sokszor foglalkoztam már a VilagHelyzete cikkeiben Magyarország kirablása és olyan elhallgatott történelmi összefüggések kérdésével, aminek ismerete nélkül nem lehet megérteni sem a bolsevikok hatalomra jutását finanszírozó erőket, sem a kommunista diktatúra, sem rendszerváltás, sem a privatizáció mai napig ható elképesztően pusztító következményeit.

De amit most fogtok hallani, minden eddigi elképzeléseteket felül fogja múlni, mert tényeket fogtok hallani és nem feltételezéseket!







Ami folyt, azt nem hinnéd el, ha nem látnád ezeket a dokumentumokat, melyek mára részben a CIA aktáiból, de leginkább elhivatott valódi kutatók feltárásaiból kiderültek.

A legfontosabb rész a beszélgetés végére fog kikristályosodni, hogy valójában kik voltak ezek az államok felett álló erők.....

Ez az a terület, amit a hivatalos történelemkutatás és sajnos oktatás teljes mértékben tabuként kezel és nem mer szóba hozni. Eddig minden valamire való igazságot kereső olvasó szinte kizárólag Drábik János kutatásaiból hallhatott és olvashatott ezekről a tényekről.

Szerencsére méltó folytatása ezeknek a kutatásoknak Borvendég Zsuzsanna munkája, aki 3 nagyszerű és alapos kötetben lerántja a leplet ezekről az elhallgatott történelmi léptékű összeesküvésekről és a mögöttük álló erőkről. (SBG Buddha - VilagHelyzete saját megj.)

Amikor csak egyetlen elképesztő adatot kell kiemelni, mindig ezt az egyet szoktam posztban vagy cikkben hangsúlyozni, hogy értsétek: 1980 és 2010 között.


30 év alatt 242 milliárd dollárt vittek ki Magyarországról a globális pénztőke és szervezett magánhatalom műveletei során! Ez 100 ezer milliárd forint (Magyarország 3 évi teljes GDP-je) Ez a 30 év alatt megtermelt nemzeti jövedelmünk egyharmada, mely ennek a szervezetnek a kezébe került!


Ugyanezen kimutatás szerint 30 ezer milliárd dollár van offshore-ban!!!


A legszókimondóbb feltáró beszélgetés ment le főáramú médiában Magyarország kirablóiról! 30ezer milliárd dollárt loptak el a Tax Justice Network szerint!

Link



Az interjú, amit mindenkinek látnia és hallania kell, az elhangzott összefüggéseknek pedig kötelező utánanézni és tudni minden magyarnak!







1. A HÁLÓZAT PÉNZE


Magyarország kifosztásának története
/A riportfilm bemutatja, hogy a II. világháborútól kezdve milyen módszerekkel lopták el és mentették vitték ki offshore számlákra a nemzet GDP-jének egyharmadát. Ennek következtében a rendszerváltáskor az államadósság már 21 milliárdra rúgott, és ezt nem az "elvtársaknak" köszönhetjük. A propaganda szerint ezt mi - átlagemberek - idéztük elő a töménytelen fogyasztásunkkal./

Link

Link



Informális hálózatok, átláthatatlan kapcsolatrendszerek és ellenséges titkosszolgálatok küzdenek egymással vagy játszanak össze annak függvényében, hogy a tőke érdeke éppen mit követel.

Az Egyesült Államokból érkező pénzekből kapitalista üzletemberek építik a Szovjetunió totális diktatúráját, üzemeltetik a vörös polip csápjait, amelyek azonnal rátelepszenek a kulturális élet és a gazdaság ütőerére.

Nácik és tegnapi üldözöttjeik kötnek szövetséget azért, hogy a lezáruló vasfüggönyön keresztül biztosíthassák a vadkapitalista tőke áramlását. Háborús bűnösök múltját vonják jótékony homályba, hogy erkölcsi gát nélkül üzletelhessenek velük a hatalmukat antifasiszta jelszavakkal legitimáló kommunista erők.

Svájci központból magyarországi kereskedők irányítják a nyugati baloldali mozgalmak fellazító tevékenységét, és kialakítják a hidegháború megosztottságához illeszkedő sajátos külkereskedelmi formákat, amelyek segítségével lerabolják a megszállás alatt sínylődő ország szerény gazdaságát.

Mindez nem fikció, hanem az elmúlt évszázad megrázó, rideg valósága. Levéltári forrásokból, az amerikai és a magyarországi hírszerzés fennmaradt dokumentumaiból bontakozik ki az a kém- és gengszterfilmekbe illő rejtett hálózati működés, amelyben a huszadik század két ordas diktatúrájának funkcionáriusai a nyugati hatalmakkal együttműködve építették ki a világtörténelem talán legsötétebb és legelvtelenebb érdekszövetségét.











2. AZ IMPEXEK KORA


A hetvenes évek elejétől egy láthatatlan birodalom komisszárjai egyre nagyobb befolyást gyakoroltak Magyarország gazdasági életére. A korabeli állami külkereskedelmi vállalatok, az úgynevezett "impexek" vezetői egy nyugati irányultságú pénzügyi hálózat kiszolgálóiként elérték, hogy a blokkban egyedülálló módon szabadon alapíthattak cégeket a kapitalista Nyugaton.

A közvetítő kereskedelem felfuttatásával, és egy offshore jelleggel működő vállalati hálózat kiépítésével beindították pénzszivattyújukat, amely szisztematikusan lerabolta és eladósította hazánkat.

A kádári titkosszolgálat - különösen a katonai hírszerzés - "alkotmányos költségek" és titkos jutalékok ellenőrizhetetlen rendszerén keresztül transzferálta a piszkos pénzeket fedett számlákra. Ebből finanszírozta többek között a COCOM-listás termékek beszerzését Moszkva számára.

Kémfilmekbe illő jelenetekben elevenedik meg, hogyan játszották ki az éber amerikai ellenőröket a Videoton vagy az EMO munkatársai, miközben becsempészték a legmodernebb technológiát a vasfüggöny keleti oldalára. Gazdasági visszaélések és pénzügyi csalások kísérték a hálózat tevékenységét, rátelepültek az energetikai szektorra is, és a korabeli "olajmaffia" segítségével dollárszázmilliókat sikkasztottak el az ország vagyonából. A rendszerváltoztatáshoz közeledve pedig egyre nagyobb figyelmet szenteltek a hozzájuk lojális új politikai elit kinevelésére.







3. A KÁDÁRI MAGYARORSZÁG TITKOS ÉLETE


A hidegháború időszaka a kémjátszmák története volt, és bármilyen hihetetlen, Magyarország mindebben nagyon fontos szerepet játszott. Magyar titkos ügynökök nyüzsögtek a világ legfontosabb ipari létesítményei körül, megszerezve akár a legérzékenyebb technológiákat is, de sikeres tevékenységük fedésében egy rejtélyes pénzügyi-gazdasági hálózat is kiépült a hetvenes-nyolcvanas évekre: létrejött a vadszocialista offshore-birodalom.

A titkosszolgálatoknak persze titkos ügyleteihez titkos pénzekre is szükségük volt. A kommunizmus idején valutakitermelésnek nevezték azt a tevékenységet, amellyel konspiratív pénzeket és plusz költségvetési forrásokat biztosítottak a hírszerzés számára. Közben elképesztő vagyonok vándoroltak az ebben szerepet játszó személyek kezébe.

Borvendég Zsuzsanna történész tavaly a Magyar Idők hasábjain izgalmas sorozatban fedte fel a kommunista diktatúra haszonélvezőinek, az ország kirablásában és eladósításában szerepet játszó személyek, esetek hátterét. Korábban pedig a Nemzeti Emlékezet Bizottsága által kiadott Újságírásnak álcázva című kötetben azt mutatta be, hogy a mindmáig létező Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) miként vett részt az ország vagyonának megcsapolásában. Milyen feladatokat kapott a KGB fedőszervezetétől a MÚOSZ? Hogyan hajtotta végre ezeket? Hogyan épült be a magyar belügyi és katonai titkosszolgálat az újságíró-szövetségbe? Milyen vállalatok működtetésével gazdagították a KGB számláit a magyar sajtóirányítás prominensei? Kik voltak azok a személyek, akik működtették ezt a mechanizmust? Ez a könyv is évek óta hozzáférhetetlen, ezért döntöttünk most úgy, hogy A kádári Magyarország titkos élete sorozattal együtt ismét kiadásra kerül.

Borvendég Zsuzsanna a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett történészi diplomát 1999-ben, 2001-ben pedig lediplomázott a PPKE Jog- és Államtudományi Karán is. A PPKE BTK doktori iskolájában 2016-ban védte meg disszertációját, amelynek címe: Újságírók és külkereskedők a Kádár-rendszer hírszerzésében. 1999-2019 között tudományos kutatóként dolgozott az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában, jelenleg a Magyarságkutató Intézet Történeti Kutatóközpontjának tudományos munkatársa. Kutatási területe Magyarország 1945 utáni története, a titkosszolgálatok és a politikai rendőrség működése. Főbb munkái: Az impexek kora (NEB, 2017.) és A Cég megnyertjei - a megnyertek cégei (ÁBTL-NEB, 2018.)







VILÁGHELYZETE - A RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI ARCA


Ha már minden a rendszerváltás 30 évéről szól és a történelmi pillanatról, akkor semmiképp sem mehetünk el és nem is fogunk elmenni a valódi folyamatok mellett, amit a "háború a nemzet ellen" = a "szabadrablás", a privatizáció, a szabadkőműves SZDSZ és a szocialista ámokfutás jelentett!

De nem szabad elfelejteni a rendszerváltás előtt Magyarországgal felvetetett adósságállományt sem!

Mindezekről annak idején számos VilagHelyzete-cikket írtam:


Hírhedt eltitkolt "MNB Műhelytanulmányok", avagy Magyarország adósságcsapdába kényszerítése - Befizetés vagy Ráfizetés az EU

Link



PRIVATIZÁCIÓ - A film ! Elkészült a tényfeltáró dokumentumfilm a nemzet kiárusításáról!

Link


Okkal megy fel az ember vérnyomása és Drábik János sem véletlenül akad ki, amikor szóba kerül a korrupció Magyarországon!

Link







Kapcsolódó VilagHelyzete.com Cikkek


Íme a hírhedt eltitkolt "MNB Műhelytanulmányok", avagy Magyarország adósságcsapdába kényszerítése - Befizetés vagy Ráfizetés az EU

Link



PRIVATIZÁCIÓ - A film ! Elkészült a tényfeltáró dokumentumfilm a nemzet kiárusításáról!

Link



Az évszázad pénzügyi csalása-Devizahitelezés - Egy Sorbonne prof véleménye

Link



A pénzről minden igazság ! A Bank Of England tanulmánya elismeri, hogy a semmiből teremtik, amit Te rabszolgaként használsz

Link



A Federal Reserve kartell és a nyolcak - Akik magántulajdonban birtokolják a világ pénzkibocsátását és a 'rabszolgatartás' teljes kontrollját

Link



Kristálytisztán végre a devizahitel-csalásról ! Kinek volt előnyös az uniós csatlakozás

Link



Ezek az INFORMÁCIÓK A GAZDASÁGI RENDSZERRŐL nélkülözhetetlenek!

Link



THOMAS PIKETTY és a TAX JUSTICE NETWORK adatai és cikkei:


A sztárközgazdász kiszámolta, hogy több profit megy ki Magyarországról nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön - Thomas Piketty

Link



Döbbenetes mennyiségű pénz hagyta el Magyarországot

Link



A legkártékonyabb adóparadicsomok listájára került Magyarország

Link



KÖTELEZŐ FILM és tudásanyag:


HÁBORÚ A NEMZET ELLEN - I.- IV. rész (Teljes)

Link









Magyarország kifosztásának története

Link



Ki gyakorolja a hatalmat ma Magyarországon? - Dr. Drábik János

Link















 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: feltételezéseket, fogyasztásunkkal, haszonélvezőinek, adósságállományt, kikristályosodni, elképzeléseteket, rendszerváltozás, érdekszövetségét, magántulajdonban, összefüggéseknek, pénzkibocsátását, szisztematikusan, hozzáférhetetlen, külkereskedelmi, következményeit, rabszolgatartás, megcsapolásában, devizahitelezés, adósságcsapdába, funkcionáriusai, felfuttatásával, üzletelhessenek, magyarságkutató, állambiztonsági, disszertációját, titkosszolgálat, magyarországról, kristálytisztán, legszókimondóbb, kiszolgálóiként, magyarországgal, megnyomorítását, sztárközgazdász, legkártékonyabb, adóparadicsomok, dokumentumaiból, bolsevikok hatalomra, kommunista diktatúra, legfontosabb rész, beszélgetés végére, államok felett, hivatalos történelemkutatás, kutatásoknak Borvendég, leplet ezekről, elhallgatott történelmi, mögöttük álló, egyet szoktam, globális pénztőke, kezébe került, legszókimondóbb feltáró, elhangzott összefüggéseknek, riportfilm bemutatja, MAGYARORSZÁG KIFOSZTÁSÁNAK TÖRTÉNETE, HÁLÓZAT PÉNZE, TÖRTÉNELMI JELENTŐSÉGŰ LELEPLEZÉS, Borvendég Zsuzsanna, Drábik János, Justice Network, Egyesült Államokból, IMPEXEK KORA, KÁDÁRI MAGYARORSZÁG TITKOS ÉLETE, Magyar Idők, Nemzeti Emlékezet Bizottsága, Magyar Újságírók Országos Szövetsége, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán, PPKE Jog-, Államtudományi Karán, PPKE BTK, Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában, Magyarságkutató Intézet Történeti Kutatóközpontjának, RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI ARCA, Kapcsolódó VilagHelyzete, Bank Of England, Federal Reserve, INFORMÁCIÓK GAZDASÁGI RENDSZERRŐL, THOMAS PIKETTY, JUSTICE NETWORK, Thomas Piketty, KÖTELEZŐ FILM, HÁBORÚ NEMZET ELLEN,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Isten hűségének mértéke  A Magyar Költészet napja alkal...  Ma van a magyar költészet napj...  Ma van a magyar költészet napj...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Bornyi Veronika haiku verse  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét kedves látogatóimna...  Tavaszi este  Hogyan válunk hűségesekké?  Bornyi Veronika haiku verse  Horváth Szilvia tollából  Egy tavasz  Esterházy Péter: Harmonia c...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szép estét  Azért kaptad  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Magamnak  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Egy gondolat  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Paul Éluard - És egy mosoly  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  képre írva  Isten hűségének mértéke  Az ember emlékekből áll  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Ismeretlen: Ikarusz monda  Bársony székben  Paul David Tripp Április 13  IGEN így  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Otthon  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Bornyi Veronika haiku verse  Szép estét  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  IGEN így  Esterházy Péter: Harmonia c...  képre írva  Sorsunk miatt...  Szép estét kedves látogatóimna...  James Allen  Emlékezz  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Ma van a magyar költészet napj...  Paul David Tripp Április 12 
Bejegyzés Címkék
bolsevikok hatalomra, kommunista diktatúra, legfontosabb rész, beszélgetés végére, államok felett, hivatalos történelemkutatás, kutatásoknak Borvendég, leplet ezekről, elhallgatott történelmi, mögöttük álló, egyet szoktam, globális pénztőke, kezébe került, legszókimondóbb feltáró, elhangzott összefüggéseknek, riportfilm bemutatja, nemzet GDP-jének, propaganda szerint, töménytelen fogyasztásunkkal, tőke érdeke, vörös polip, kulturális élet, gazdaság ütőerére, lezáruló vasfüggönyön, vadkapitalista tőke, hatalmukat antifasiszta, nyugati baloldali, hidegháború megosztottságához, megszállás alatt, elmúlt évszázad, magyarországi hírszerzés, huszadik század, nyugati hatalmakkal, világtörténelem talán, hetvenes évek, láthatatlan birodalom, korabeli állami, nyugati irányultságú, blokkban egyedülálló, kapitalista Nyugaton, közvetítő kereskedelem, offshore jelleggel, kádári titkosszolgálat, katonai hírszerzés, piszkos pénzeket, éber amerikai, legmodernebb technológiát, vasfüggöny keleti, hálózat tevékenységét, energetikai szektorra, ország vagyonából, hozzájuk lojális, hidegháború időszaka, kémjátszmák története, világ legfontosabb, legérzékenyebb technológiákat, kommunizmus idején, hírszerzés számára, ebben szerepet, ország kirablásában, mindmáig létező, ország vagyonának, magyar belügyi, magyar sajtóirányítás, kádári Magyarország, politikai rendőrség, impexek kora, megnyertek cégei, történelmi pillanatról, valódi folyamatok, nemzet ellen, szabadkőműves SZDSZ, szocialista ámokfutás, rendszerváltás előtt, tényfeltáró dokumentumfilm, nemzet kiárusításáról, ember vérnyomása, korrupció Magyarországon, ország eszméletlen, valódi felelősök, emberek erről, korrupció valódi, hírhedt eltitkolt, évszázad pénzügyi, pénzről minden, semmiből teremtik, világ pénzkibocsátását, uniós csatlakozás, sztárközgazdász kiszámolta, legkártékonyabb adóparadicsomok, feltételezéseket, fogyasztásunkkal, haszonélvezőinek, adósságállományt, kikristályosodni, elképzeléseteket, rendszerváltozás, érdekszövetségét, magántulajdonban, összefüggéseknek, pénzkibocsátását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 539
  • e Hét: 11617
  • e Hónap: 34105
  • e Év: 211980
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.