Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ez a titka a hosszú életnek
  2021-04-23 20:30:03, péntek
 
 







EZ A TITKA A HOSSZÚ ÉLETNEK


A világ öt pontján már tudják - eláruljuk a hosszú élet titkát


Léteznek helyek, amelyek fittyet hánynak a statisztikákra, mivel az ott élők többsége megéri a 100 évet. Ráadásul az idős koruk többnyire testi és szellemi frissességben telik. Sokan kutatták már ezeket az úgynevezett kék zónákat, és össze is gyűjtötték, mi lehet a titkuk.

Habár az átlagéletkor minden országban szép lassan emelkedik, azért a száz év elérése még mindig eseménynek számít. Magyarországon is. Ám léteznek olyan részei a bolygónknak, ahol ez mindennaposnak számít. Ilyen például a görög Ikaria szigete, a japán Okinava szigete, az olasz Szardínia szigete - különösen Nuoro és Ogliastra települések -, a kaliforniai Loma Linda és a Costa Rica-i Nicaya-félsziget.

Az már elsőre látszik, hogy három szigetről és egy félszigetről van szó, míg a kaliforniaiak esetében egy zártabb vallási közösségről. Mi következik ebből? Egyrészt az itt élők sokkal közelebbi kapcsolatban vannak egymással, a családoknál akár több generáció is együtt, vagy kis távolságra él egymástól, mint a nagyvárosok lakói. Tisztább levegőt szívnak, rengeteget mozognak - gyalogolnak, szabadtéri munkát végeznek, úsznak stb. -, és az étrendjük sok halat és tenger gyümölcseit tartalmaz, valamint helyben termő zöldséget és gyümölcsöt és maguk tenyésztette állatok húsát. Egész életükben aktívak maradnak, nem mennek nyugdíjba, és a stresszt is csak hírből ismerik. Ezek a közös pontok, de nézzük, mi az, ami csak az adott területre jellemző.







IKARIA


A görögök nagy hívei a lassú mederben csordogáló életnek. A délutáni sziesztát komolyan veszik, mint ahogy a barátokkal közös beszélgetéseket is. Nem csoda, ha a depresszió, vagy az időskori elbutulás ritkaságszámba megy. Főzéskor és sütéskor a helyben termő olívaolajat használják, de a vadon termő gyógynövényekből (zsálya, kakukkfű, menta stb.) készült teáknak is nagy rajongói.







SZARDÍNIA


Ugyanúgy dolgoznak, vagy járnak közösségbe idősen is, mint fiatalon, húst többnyire csak hétvégén esznek, a házilag készített ételekhez maguk termelik meg a hozzávalókat, vagy a piacon szerzik be. Gyalog, vagy biciklivel járnak, a férfiak a kocsmában egy pohár bor mellett kártyáznak, vagy az utcára kiülve beszélgetnek, az asszonyok saját süteményekkel kínálják a szomszédokat.










OKINAVA


Először is a japán étrend rengeteg halat, moszatot, tengeri herkentyűt, zöldséget tartalmaz, és inkább kisebb adagokat. Vagyis sokfélét esznek, de ezek jellemzően kalóriaszegények. Jellemzően náluk is szorosabbak az emberi kapcsolatok, figyelnek egymásra, az idősek nem magányosak. Emellett tisztelik a hagyományaikat, a kultúrájukat, és szívesen tanulnak az ősöktől.







NICOYA


A Costa Rica-i félszigeten imádják a sütőtököt, a babot, a kukoricát és a gyümölcsöket. Igazi latin temperamentumukat idős korban is megőrzik, szívesen táncolnak, bókolnak, sőt az intim együttlétre sem mondanak nemet. A sok napsütés, az óceán közelsége miatt mosolygósak, jókedvűek, és pozitívan állnak az élethez. De a fizikai munkát sem vetik meg, amíg csak bírják erővel.







LOMA LINDA

Mivel közel negyven százalékban hetednapi ad­ventisták lakják, nem cigarettáznak, isznak, és többségük vegetáriánus, vagy ha eszik is húst, ritkábban. Rendszeresen mozognak, hiszen erre buzdítja őket a vallásuk, naponta szigorúan legalább 7-8 órát alszanak, kerülik a trendi nassokat, mint a csipsz, a kóla, a hamburger stb. Nagyon összetartóak, és hisznek a gondviselésben.







Itt egy újabb százéves, aki most elárulja önnek, mi a hosszú élet titka - Meg fog lepődni!

Link



Döbbenetes vallomás: Egy 105 éves koronavírus-túlélő szerint ez az egy dolog segített neki kigyógyulni a betegségből

Link
















 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
Címkék: gyógynövényekből, kalóriaszegények, beszélgetéseket, magyarországon, mindennaposnak, statisztikákra, hagyományaikat, gondviselésben, ritkaságszámba, frissességben, cigarettáznak, kaliforniaiak, süteményekkel, összetartóak, beszélgetnek, tenyésztette, félszigetről, gyümölcsöket, kapcsolatban, kultúrájukat, rendszeresen, átlagéletkor, szomszédokat, vegetáriánus, hozzávalókat, kapcsolatok, gyalogolnak, szorosabbak, gyümölcseit, közösségről, koronavírus, bolygónknak, nagyvárosok, kaliforniai, félszigeten, kigyógyulni, hosszú élet, idős koruk, átlagéletkor minden, görög Ikaria, japán Okinava, olasz Szardínia, kaliforniai Loma, kaliforniaiak esetében, zártabb vallási, családoknál akár, nagyvárosok lakói, közös pontok, adott területre, görögök nagy, lassú mederben, délutáni sziesztát, TITKA HOSSZÚ ÉLETNEK, Loma Linda, Costa Rica-i Nicaya-félsziget, Costa Rica-i, LOMA LINDA,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jézus amikor fölment a hegyre,...  A nagy természet  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Játékos kis cicák  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Ne hagyd  Facebookon kaptam Krisztina b...  Boldogság  Alvó baby  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Heltai Jenő: Március  Amikor még kicsi voltál...  Minden kedves látogatómnak sze...  Paul David Tripp Március 25  Öröknek hinni . . .  Alvó baby  Képes idézet !  Virágvasárnap: az élet és a re...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Sárkány  Sárkány  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  A szeretetről  Hibáztam már  Esti kép  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Egy hét kihagyás  Az idegen országok éghajlata  képre írva  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Sárkány  Nem azt látja  Vérnyomáscsökkentés  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Boldog virágvasárnapot minden...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Sok ember olyan,  Sok ember olyan,  Az idegen országok éghajlata  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Szép estét  Nagyon furcsa szeretni valaki...  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Táplálékok a máj egészségének ...  Ne hagyd  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A szeretetről  Óraállítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Paul David Tripp Március 25  képre írva  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hosszú élet, idős koruk, átlagéletkor minden, görög Ikaria, japán Okinava, olasz Szardínia, kaliforniai Loma, kaliforniaiak esetében, zártabb vallási, családoknál akár, nagyvárosok lakói, közös pontok, adott területre, görögök nagy, lassú mederben, délutáni sziesztát, barátokkal közös, időskori elbutulás, helyben termő, vadon termő, házilag készített, piacon szerzik, utcára kiülve, asszonyok saját, japán étrend, emberi kapcsolatok, intim együttlétre, óceán közelsége, fizikai munkát, trendi nassokat, újabb százéves, gyógynövényekből, kalóriaszegények, beszélgetéseket, magyarországon, mindennaposnak, statisztikákra, hagyományaikat, gondviselésben, ritkaságszámba, frissességben, cigarettáznak, kaliforniaiak, süteményekkel, összetartóak, beszélgetnek, tenyésztette, félszigetről, gyümölcsöket, kapcsolatban, kultúrájukat, rendszeresen, átlagéletkor, szomszédokat, vegetáriánus, hozzávalókat, kapcsolatok, gyalogolnak, szorosabbak, gyümölcseit, közösségről, koronavírus, bolygónknak, nagyvárosok, kaliforniai, félszigeten, kigyógyulni, betegségből, családoknál, együttlétre, úgynevezett, mosolygósak, települések, százalékban, olívaolajat, eseménynek, kártyáznak, barátokkal, biciklivel, használják, jellemzően, magányosak, szabadtéri, rengeteget, gyümölcsöt, döbbenetes, távolságra, depresszió, gyűjtötték, közösségbe, csordogáló, következik, herkentyűt, különösen, pozitívan, többnyire, étrendjük, sütőtököt, elbutulás, közelebbi, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1418
  • e Hét: 9655
  • e Hónap: 36278
  • e Év: 173650
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.