Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Rejtély, amire máig sincs magyarázat
  2021-05-16 22:00:20, vasárnap
 
 








REJTÉLY, AMIRE MÁIG NINCS MAGYARÁZAT


A világ tele van olyan rejtélyekkel, amelyek megoldása a mai napig várat magára. Ezek a misztikus történetek és felfedezések egy ismeretlen. ősi világba kalauzolnak minket







1. A Nap kapuja

Még romos állapotukban is lenyűgözőek a 400-900 között létezett bolíviai Tiahuanaco városának maradványai.

A város az egyik legvitatottabb leletegyüttes: nincs tudományos magyarázat arra, hogy az írásbeliséget nem ismerő korabeli ajmara-indiánok miért és milyen technológiával emeltek ilyen óriási építményeket, ahogy azt sem sikerült még megfejteni, mit jelentenek a Napkapuba vájt motívumok.










2. Longyou barlangok

Kínában található egy titokzatos földalatti város 36 barlangteremmel, amelyeket kézzel vájtak ki a homokkőből.

Ehhez ezer emberre volt szükség, akik legalább 6 éven keresztül dolgozhattak, hogy megmozgassák az egymillió köbméter követ.

Mégsincs egyetlen említés sem róluk feljegyzésekben, egészen 1992-ig, amikor egy falusi felfedezte a barlangokat. A tudósok ma sem tudják, hogyan és miért készültek.










3. A befejezetlen obeliszk


A valaha épített legmagasabb obeliszk lehetett volna a félbehagyottan álló, repedezett építmény, amit az egyiptomi Asszuán kőbányáinak északi részén találtak. Ha elkészül, 42 méter magas lett volna, a súlya pedig közel 1200 tonna lenne.

Egyes elméletek szerint építésére Hatsepszut fáraónő adott utasítást, és végül azért hagyták félbe, mert a felületén repedéssek keletkeztek.

Az obeliszk még mindig nem vált el a sziklától a híres asszuáni gránitbányában, amelyből elkezdték kifaragni, az ókori egyiptomiak. Máig rejtély hogyan akarták felállítani.







4. Jonaguni városa


A Japánhoz tartozó Jonaguni-szigetnél különös építmények hevernek a víz alatt, amelyek for­má­ja leginkább a piramisokra emlékeztet, vi­szont a szikla, amiből kifaragták őket, több ezer évvel idősebb az egyiptomi piramisoknál.

A primitív korszakban az emberek még barlangokban laktak és gyűjtögettek, és biztosan nem hozhattak létre egy kővárost. De akkor mégis ki és hogyan építette?

A Yonaguni monuments a tengeralatti régészet egyik legnépszerűbb és legvitatottabb lelete.







5. Mohendzsodáro


A pakisztáni város pusztulására évtizedek óta nem ta­lál­nak magyarázatot a tudósok, és még az eredeti nevét sem tudni, csak a vidék lakói nevezik a romokat Mohendzsodárónak. A várost 1922-ben fe­dezte fel egy indiai régész.

Az egykori várost i. e. 2500 és 2100 között az Indus partján élő Ha­rappá-kultúra népe építette, de az ősi metropolisz szervezettsége, építési módszerei és a kb. 40 000 fős lakosságot kiszolgáló közszolgáltatásai csak a kétezer évvel későbbi, császári Róma fejlettségével vethetők össze.







6. Rongorongo


A rongorongo a Húsvét-szigeten megtalált fatáblákra vésett jelek rendszere, nagy valószínűséggel, de nem bizonyítottan írásrendszer. Mindösszesen 26 ilyen szöveg maradt fenn.

A szövegeket olyan fatáblákra jegyezték fel eredetileg, amelyek gyorsan elkorhadtak. Az írás olvasata egyelőre rejtély.

A rongorongo azért is különleges, mert Óceánia népei közül egyik sem rendelkezett írott nyelvvel.







7. Kőgömbök


Costa Ricán találhatóak ezek a tökéletes gömb formájú kövek, amiket 1930-ban munkások fedeztek fel, amikor a banánültetéshez irtották az erdőt. Közel 300-at találtak belőlük azóta, de még mindig nem tudni, ki és miért készítette őket.

Gránitot, amelyből a legtöbb készült, nem találni azon a vidéken, ahol előkerültek, mert itt nincsenek kőfejtők.







8. Saksaywaman


A Saksaywaman egy Citadella Cusco város északi peremén, Peruban. A komplexum többtonnás köveit a várostól 40-300 kilométerre fekvő kőbányákból szállították ide, és kötőanyag nélkül, száraz falazással építették. Az építőelemek bonyolult (többszörös negatív faragások, kivágatok), de rendkívül szabályos méretekkel és kialakítással rendelkező kövekből, mintegy "lego"-szerűen illeszkednek egyes falszakaszokon. Különleges a negatív, belső élek használata mind gyakorlati (illesztés), mind ornamentikus okokból, ami technikailag jelenleg is nehéz faragási feladatnak számít. A kövek megmunkálása nagyon pontosan történt, az élek még ma is tökéletesek a kisebb, hosszú idő alatt letört részletektől eltekintve. Fogalmunk sincs róla, hogyan faragták ilyen pontosra őket...







9. A moafélék vavy moák

A moafélék vagy moák (Dinornithidae) egykor Új-Zéland szigetein élt, hatalmasra nőtt röpképtelen madarak voltak. A moákat Richard Owen fedezte fel az európai tudomány számára 1839-ben. Azóta is csak töredékes csontjaik alapján ismerjük őket: közülük a "legkisebbek" alig 1 méter magasak és 18 kg tömegűek voltak, a legnagyobbak magassága pedig elérte a 3,6 métert, tömegük pedig a 230 kg-ot. A képen az 500 éve kipusztult Moa madár több mint 3000 éves maradványa látható, érthetetlen, hogyan maradhatott ilyen jó állapotban.







10, A Voynich-kézirat

A Voynich-kézirat ismeretlen írásjelekkel és nyelven írt könyv, melynek eredetét és tartalmát mind a mai napig nem sikerült megfejteni. Nevét egykori tulajdonosáról, Wilfrid Michael Voynich amerikai könyvkereskedőről kapta, akihez 1912-ben került. Egy 2009-es radiokarbon kormeghatározás szerint a 15. század elején írták, 1420 körül. A mű 234 darab 15 cm széles és 23 cm magas velumlapból áll, amelyből negyvenkét lap hiányzik az oldalszámozás szerint. A szöveg megírásához és az ábrák körvonalazásához valószínűleg lúdtollat használtak. A rajzok korabeli ásványi és növényi anyagokkal színezettek és gyakran elnagyoltak. A rajzok alapján ez a mű a korabeli tudományok és filozófiák szubjektív összefüggéseinek leképeződésének, illetve más sajátságos tudománytalan elméletek megörökítésének is tűnhet. Dokumentált története alatt senkinek nem sikerült még csak részben sem megfejtenie












 
 
0 komment , kategória:  Világjárók  
Címkék: körvonalazásához, mohendzsodárónak, összefüggéseinek, megörökítésének, feljegyzésekben, banánültetéshez, leképeződésének, kormeghatározás, barlangteremmel, valószínűséggel, falszakaszokon, technológiával, fejlettségével, szervezettsége, legvitatottabb, félbehagyottan, gránitbányában, tulajdonosáról, bizonyítottan, tudománytalan, mohendzsodáro, dinornithidae, leletegyüttes, legnépszerűbb, írásbeliséget, kialakítással, oldalszámozás, befejezetlen, írásjelekkel, megmozgassák, részletektől, rejtélyekkel, legnagyobbak, gyűjtögettek, barlangokban, szállították, világ tele, misztikus történetek, egyik legvitatottabb, titokzatos földalatti, egymillió köbméter, falusi felfedezte, befejezetlen obeliszk, valaha épített, félbehagyottan álló, egyiptomi Asszuán, súlya pedig, felületén repedéssek, híres asszuáni, ókori egyiptomiak, piramisokra emlékeztet, egyiptomi piramisoknál, AMIRE MÁIG NINCS MAGYARÁZAT, Costa Ricán, Citadella Cusco, Richard Owen, Wilfrid Michael Voynich,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Adakozás  Nem tudhatod  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam Krisztinától  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Reménység és erő Krisztustól e...  Png lepke  Nem méltó hozzád  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Reggel van  Bertolt Brecht -től idézet  Próbálj meg ...  Radikális szeretet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Fekete-erdő desszert  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A másik dolog,  Kövesd a cowboyt!  Albert Einsteinről  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Irgalom és ítélet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Makszim Gorkij gondolata  Png lepke  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  A jó emberek mindig szépek mar...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Garai Gábor - Takarítás  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Esti kép  Fekete István - Akác  Albert Einstein gondolata  Neked tudnod kell  Alázat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png virág  s immár én is felragyogva, ért...  Popper Péter szavai  Leonardo da Vinci gondolata  A jó emberek mindig szépek mar...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Lóhere  Png fotel  Jó éjszakát  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Hiányzik  Csak a fogyatkozás látható  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Neked tudnod kell  Nem számIt  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Hiányzik  Sose bánj semmit  Jó éjszakát  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szabolcska Mihály – Ákác...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Mai harmónia kártyám  Ágai Ágnes – Csendélet  Az engedelmesség miért nem vál...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Png fotel  Akarat  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
világ tele, misztikus történetek, egyik legvitatottabb, titokzatos földalatti, egymillió köbméter, falusi felfedezte, befejezetlen obeliszk, valaha épített, félbehagyottan álló, egyiptomi Asszuán, súlya pedig, felületén repedéssek, híres asszuáni, ókori egyiptomiak, piramisokra emlékeztet, egyiptomi piramisoknál, primitív korszakban, tengeralatti régészet, pakisztáni város, eredeti nevét, vidék lakói, romokat Mohendzsodárónak, várost 1922-ben, indiai régész, egykori várost, kétezer évvel, szövegeket olyan, írás olvasata, rongorongo azért, tökéletes gömb, banánültetéshez irtották, legtöbb készült, komplexum többtonnás, várostól 40-300, építőelemek bonyolult, kövek megmunkálása, moafélék vavy, moafélék vagy, moákat Richard, európai tudomány, legnagyobbak magassága, 2009-es radiokarbon, oldalszámozás szerint, szöveg megírásához, ábrák körvonalazásához, rajzok korabeli, rajzok alapján, korabeli tudományok, körvonalazásához, mohendzsodárónak, összefüggéseinek, megörökítésének, feljegyzésekben, banánültetéshez, leképeződésének, kormeghatározás, barlangteremmel, valószínűséggel, falszakaszokon, technológiával, fejlettségével, szervezettsége, legvitatottabb, félbehagyottan, gránitbányában, tulajdonosáról, bizonyítottan, tudománytalan, mohendzsodáro, dinornithidae, leletegyüttes, legnépszerűbb, írásbeliséget, kialakítással, oldalszámozás, befejezetlen, írásjelekkel, megmozgassák, részletektől, rejtélyekkel, legnagyobbak, gyűjtögettek, barlangokban, szállították, mindösszesen, magyarázatot, ornamentikus, illeszkednek, valószínűleg, felfedezések, technikailag, rendelkezett, piramisoknál, írásrendszer, állapotukban, tengeralatti, pusztulására, megmunkálása, építményeket, dolgozhattak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2695
  • e Hét: 11150
  • e Hónap: 50971
  • e Év: 228846
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.