Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyar tudósok úgy vélik: ősztől itt a negyedik hullám
  2021-06-26 21:30:25, szombat
 
 







MAGYAR TUDÓSOK ÚGY VÉLIK: ŐSZTŐL ITT A NEGYEDIK HULLÁM

Még hárommillió beoltottra van szükség, hogy megfékezzük a koronavirust


Bár a lakosság több mint fele megkapta már a koronavírus elleni védőoltást, mégsem dőlhetünk hátra, ugyanis a nyájimmunitás eléréséhez még 3 millió magyarnak kellene felvennie a vakcinát.

Egyre jobban csökken a koronavírusos megbetegedések száma Magyarországon. Lassan teljesen visszakapjuk a régi életünket. A szakemberek azonban úgy vélik, nem dőlhetünk hátra: ősztől jön a negyedik hullám!

"Amíg a vírus itt van köztünk, képes mutálódni, ezáltal pedig tovább fertőzhet. A kórházi kezelést igénylő betegeken pedig egyelőre csak a plazmaterápia tud segíteni. Azonban mivel kevés a fertőzött, elfogytak a donorok "- mondta Lacza Zsombor, a OrthoSera plazmaterápiás csoport vezetője a Magyar Tudományos Akadémián tartott konferencián.

"Örvendetes hír, hogy a mindkét oltást felvevőknek magasabb az antitest számuk, így a koronavíruson átesetteknél, még inkább alkalmasak vérplazma donornak "- tette hozzá a szakember.

Az ország legnevesebb tudósai úgy vélik, még legalább hárommillió ember beoltására lenne szükség ahhoz, hogy végleg megnyugodjunk.


Jakab Ferenc virológus professzor: A vírus nem tűnt el, csak az oltás nyújthat védelmet. - Móricz István





Jakab Ferenc, a virológus, a Nemzeti Virológiai Labor vezetője szerint a vírus még valós veszélyt jelent az oltatlanokra. A plusz hárommillió beoltott eléréséhez szükség van arra, hogy a gyerekek is megkapják a vakcinát.

"A 12 éves fiam tegnap kapta meg az oltást. Ha szeptembertől nem akarunk digitális oktatást, akkor az oltható korú gyerekeknek is ajánlott a vakcina."Nem kell antitest szintet tesztelni az oltás előtt, semmi más nem történik, ha valaki nem kimutatottan esett át a fertőzésen és ráoltanak, csak megemeli az antitest számot - közölte a virológus professzor.


Prof. Dr. Müller Veronika elmondta: később is lehet panasza a covidon átesetteknek - Móricz István





Müller Veronika, a Semmelweis Egyetem Pulmonólógiai Klinikájának igazgatója a járvány alatti és a jelenlegi tapasztalatokról beszélt. A járvány második hullámában könnyebb dolgunk volt, hiszen akkor már be volt oltva az összes kollégánk, nem esett ki senki a munkából. A járvány kezdetekor volt, hogy este tízkor érkezett telefon az egyik munkatárástól, hogy megfertőződött, és nem tud jönni. Ez a betegség rendkívül alattomos: négy-hat héttel a kórházi kezelés után is lépett fel nehézlégzés, gyomorbántalom, fogyás a koronavíruson átesetteknél.

"Sok poszt-covidost kezelnek tüdőkapacitási problémákkal. Sajnos még azt sem tudjuk, hogy a megbetegedés hosszabb távon, akár évekkel később, milyen szövődményeket okoz"- figyelmeztetett a tüdőgyógyász.


Az indiai mutáns még fertőzőbb, ezért teljes átoltottsága lenne szükség - Tóth Sándor





Az indiai, azaz a delta variáns még fertőzőbb, mint a jelenleg hazánkban tomboló alfa (brit), emiatt több mint 8 millió ember beoltásával érhetjük csak el a teljes védettséget. A delta esetében azonban teljes átoltottságra lenne szükség. Nemcsak nálunk, hanem egész Európában.

Ez azonban nem valószínű, hogy meg fog történni őszig, emiatt a negyedik hullámot nem kerülhetjük el. Az immunrendszerünket D-vitaminnal védhetjük a legjobban.

"Aki sokat tartózkodik napon, annak elég ezer nemzetközi egységet szednie, az irodában dolgozók a korábban megszokott mennyiséget szedjék, azaz 4-5 ezret "- tanácsolta dr.Tóth Sándor virológus.


Dr. Rusvai Miklós szerint az oltatlanok miatt kialakulhat új mutáns - YouTube





"Minél többen oltatják be magukat a koronavírus ellen, annál kisebb az esélye a negyedik hullám kialakulásának. Akik nem kapták meg a vakcinát, veszélyeztetik a beoltottakat is azzal, hogy új mutánsokat hordozhatnak." - mondta dr. Rusvai Miklós virológus.







 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: tapasztalatokról, figyelmeztetett, megfertőződött, magyarországon, megbetegedések, veszélyeztetik, plazmaterápiás, tüdőkapacitási, gyomorbántalom, kialakulásának, szövődményeket, pulmonólógiai, átoltottságra, plazmaterápia, koronavíruson, megnyugodjunk, szeptembertől, nyájimmunitás, koronavírusos, munkatárástól, megbetegedés, hordozhatnak, problémákkal, átesetteknek, oltatlanokra, visszakapjuk, kimutatottan, beoltottakat, átesetteknél, klinikájának, koronavirust, tüdőgyógyász, konferencián, átoltottsága, védettséget, nehézlégzés, lakosság több, koronavírus elleni, nyájimmunitás eléréséhez, koronavírusos megbetegedések, régi életünket, szakemberek azonban, negyedik hullám, kórházi kezelést, mindkét oltást, antitest számuk, koronavíruson átesetteknél, ország legnevesebb, oltás nyújthat, plusz hárommillió, oltható korú, oltás előtt, MAGYAR TUDÓSOK ÚGY VÉLIK, ŐSZTŐL ITT NEGYEDIK HULLÁM, Lacza Zsombor, Magyar Tudományos Akadémián, Jakab Ferenc, Móricz István, Nemzeti Virológiai Labor, Müller Veronika, Semmelweis Egyetem Pulmonólógiai Klinikájának, Tóth Sándor, Rusvai Miklós,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Akarat  Egy bizonyos határt  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  A másik dolog,  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png kislány  Szívem tiéd  Hiányzik  Adakozás  Kerüld el az evangélium örömén...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Hiányzik  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Szép estét  Varga János Veniam - Fontos sz...  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Png csokor  Irgalom és ítélet  Nem számIt  Kaffka_Margit  Png virág  Esti kép  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Szívem  képre írva  Akik bántanak téged  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png telefon  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png férfi  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Fekete-erdő desszert  Reménység és erő Krisztustól e...  Minden harmadik...  A sors  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hiányzik  Alázat  Fehér virág  Albert Einsteinről  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Alázat  Reggel van  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Fekete-erdő desszert  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Paul David Tripp Április 21  Akik bántanak téged  210 éve született a SZÓZAT meg...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Bounty krémes  Png ház  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szívem  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad 
Bejegyzés Címkék
lakosság több, koronavírus elleni, nyájimmunitás eléréséhez, koronavírusos megbetegedések, régi életünket, szakemberek azonban, negyedik hullám, kórházi kezelést, mindkét oltást, antitest számuk, koronavíruson átesetteknél, ország legnevesebb, oltás nyújthat, plusz hárommillió, oltható korú, oltás előtt, antitest számot, virológus professzor, covidon átesetteknek, járvány alatti, jelenlegi tapasztalatokról, járvány második, összes kollégánk, járvány kezdetekor, egyik munkatárástól, betegség rendkívül, kórházi kezelés, megbetegedés hosszabb, indiai mutáns, delta variáns, jelenleg hazánkban, teljes védettséget, delta esetében, negyedik hullámot, irodában dolgozók, korábban megszokott, oltatlanok miatt, koronavírus ellen, tapasztalatokról, figyelmeztetett, megfertőződött, magyarországon, megbetegedések, veszélyeztetik, plazmaterápiás, tüdőkapacitási, gyomorbántalom, kialakulásának, szövődményeket, pulmonólógiai, átoltottságra, plazmaterápia, koronavíruson, megnyugodjunk, szeptembertől, nyájimmunitás, koronavírusos, munkatárástól, megbetegedés, hordozhatnak, problémákkal, átesetteknek, oltatlanokra, visszakapjuk, kimutatottan, beoltottakat, átesetteknél, klinikájának, koronavirust, tüdőgyógyász, konferencián, átoltottsága, védettséget, nehézlégzés, hárommillió, gyerekeknek, szakemberek, felvevőknek, tartózkodik, legnevesebb, kerülhetjük, mennyiséget, kialakulhat, koronavírus, megfékezzük, beoltásával, professzor, semmelweis, vitaminnal, védőoltást, beoltottra, mutánsokat, oltatlanok, alkalmasak, nemzetközi, igazgatója, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1477
  • e Hét: 6699
  • e Hónap: 46520
  • e Év: 224395
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.