Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nem kérnek Karácsonyból a budapestiek
  2021-07-06 21:00:58, kedd
 
 







NEM KÉRNEK KARÁCSONYBÓL A BUDAPESTIEK


23 ezer embert kérdezett meg a Metropol


SZÁLLJANAK KI A KOCSIBÓL ÉS GYALOGOLJANAK! - ezt üzente a budapesti autósoknak Karácsony Gergely főpolgármester, miután óriási dugót okozott a fővárosban kaotikus intézkedéseivel. A Metropol 23 ezer embert kérdezett meg erről, és kétharmaduk elutasította Karácsony idétlen ötletét

A sofőröket az bosszantja, hogy óriási dugók vannak Budapesten, Ezt Karácsony Gergely főpolgármesternek "köszönhetjük": az átgondolatlan, egyszerre időzített felújítások, a másfél évi tökölés a Lánchíd felújítása körül káoszhoz, gigadugókhoz vezetett... Mindez a hőségriadő kellős közepén.



Karácsonynak sikerült az, ami még senkinek - dugóból térnek nyugovóra a budapestiek

Karácsony Gergely főpolgármester irányítása alatt már-már megszokhatták a főváros lakói, hogy napközben káoszba fordul a budapesti közlekedés. Most már azonban késő este sem szabadulhatnak a dugóktól.

Állandósult a közlekedési káosz a fővárosban Karácsony Gergely ténykedése alatt, arra viszont kevesen számítottak, hogy a csúcsidőszak után is dugóból hazaérve hajthatják álomra a fejüket.

Hétfőn a Rákóczi úton, a Margit körúton, a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Andrássy úton, a Nagykörúton és a budapesti, illetve budai rakpart bizonyos részein is erős forgalommal találkozhatott az, aki este 10 óra után akart eljutni a város egyik pontjából a másikba.

Az alábbi Google Térképből lementett képen a fekete színű jelölés útlezárást, a narancssárga lassú forgalmat (a haladási tempó körülbelül 40 százalékos értékét, ami 50-es táblánál 20 km/h-t jelent), a piros pedig jelentős forgalmat (a haladási tempó körülbelül 16 százalékos értékét, ami 50-es táblánál 8 km/h-s araszolást jelent) jelöl.







A főpolgármesternek nemcsak a közúti, de a tömegközlekedéssel is meggyűlik a baja, a legutóbbi hírek szerint például 25-30 éves klíma nélküli villamosokat venne a főváros, holott a hirado.hu tesztjén kiderült, hogy az ilyen szerelvényeken akár tíz fokkal is melegebb lehet, mint a klimatizált járműveken.


Negyedik hete fuldoklik a közlekedés a belvárosban

Június elején elkezdődött a pesti alsó rakpart átépítése, és ahogy arra számítani lehetett, hatalmas dugókkal indult a munka. Egyelőre a Margit híd és a Lánchíd közötti szakasz újul meg, itt hónapokig teljes zárással számolhatnak az autósok. A lezárás szinte az egész város forgalmán meglátszik, torlódások, dugók vannak a főbb útvonalakon. Időközben már a Lánchidat is lezárták, ami tovább növelte a dugók nagyságát, júliusban pedig a Blaha Lujza térnél lesznek korlátozások, tovább nehezítve a fővárosiak közlekedését.

A dugók kialakulását a pesti alsó rakpart lezárása, illetve az értelmetlen kerékpársávok és a 3-as metró felújítása okozza, és most a Lánchíd felújítása miatti lezárások is tovább bonyolítják a forgalmat a fővárosban.

A probléma az, hogy Karácsony Gergelyék olyan felújításokat is most kezdenek el, amelyeket már be kellett volna fejezni. Mindent most építenek és újítanak fel, így nincsenek kerülők sem a fővárosban. A korábbi csúcsidők helyett most reggel héttől este hatig folyamatosan dugó van. A taxisok, akiknek a jövedelmezőségét is befolyásolja a kaotikus helyzet, levelet írtak Karácsony Gergely főpolgármesternek.

Az Országos Taxis Szövetség levélben kereste meg Karácsony Gergelyt, amelyben azt kérte, az autósoktól a bicikliseknek adott sávokat adja vissza.


Elhalnak az érdemi tárgyalásra vonatkozó kezdeményezések

,,Legalább az építkezések idejére az ideiglenes kerékpársávot fel kéne szabadítani" - mondta Kovács Kázmér ügyvéd, a Magyar Autóklub jogi és érdekvédelmi bizottságának választott elnöke az M1 Ma este című műsorában, ahol a budapesti közlekedési válságról beszélt.

,,A helyzet kialakulásában annak is szerepe van, hogy érdemi konzultáció erre nézve a 120 éves szervezetükkel többszöri felajánlkozásuk ellenére nem volt" - tette hozzá.

Korábbi építkezések, felújítások alkalmával a mostanihoz hasonló kaotikus helyzetek pár napig tartottak, amíg az autósok nem találtak kerülőútvonalakat. Jelenleg azonban hetek óta tarthatatlan a forgalom, mindenki panaszkodik, mivel nincsenek alternatívák, egyszerre korlátoztak, zártak ki több kerülési lehetőséget.

A Magyar Autóklub akkor írt először nyílt levelet a főpolgármesternek, amikor mindenhol alacsonyabb sebességhatárt terveztek bevezetni. ,,Ettől az ötlettől Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésben táncolt vissza, hogy nem így gondoltuk, csak ott vezetnénk be, ahol indokolt. Ott, ahol indokolt, ott mi is gondoljuk, mi is élhető várost, zöldebbb várost akarunk, ki az, aki nem?" - mondta a szervezet elnöke.

Hangsúlyozta, hogy amikor ilyen építkezések vannak, mint most, akkor nem lehet erőszakosan, akaratosan, egyszerre megnyomorítani a fővárosi közlekedőket.

Nem tartja politikai kérdésnek a témát, a korábbi városvezetésnek is volt olyan ötlete, amivel nem értettek egyet, akkor is felemelték a hangjukat, és változás történt. ,,Lehet érdemi tárgyalást folytatni az autósokkal, ezt várnánk a jelen esetben is, de sajnos a kezdeményezéseink elhalnak" - fogalmazott Kovács Kázmér.


A villamospályák felújítása tovább nehezíti a közlekedők helyzetét

Pályafelújítás miatt változik a 17-es, az 56-os és a 61-es villamos közlekedése június 26-a és július 5-e között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint több helyen is felújítják a villamospályát a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között, ezért június 26-a, szombat és július 5-e, hétfő között változik a Krisztina körúton, illetve az Alkotás utcán át járó villamosok közlekedése.

A 17-es villamos a Bécsi út-Vörösvári út és a Széll Kálmán tér, illetve a Déli pályaudvar és Savoya park között jár, de az Alkotás utca helyett a Krisztina körúton közlekednek a szerelvények.

Az 56-os villamos rövidített útvonalon, a Városház tér és Újbuda-központ között jár a szokásos módon a hétköznapi csúcsidőszakokban, az 56A villamos közlekedése ideiglenesen szünetel. Az 56-os és az 56A villamosok helyett a Krisztinavárosban a 17-es villamos közlekedik - tették hozzá.

A 61-es villamos csak Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között, az 56-os és a 61-es villamos közös követési gyakoriságával jár - írták.

Közölték azt is, a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között az Alkotás utca - Villányi út útvonalon a 17-es és a 61-es villamosok helyett a 61-es pótlóbusszal lehet utazni.

Az 59-es és 59A villamosok helyett továbbra is pótlóbusszal lehet utazni a Nagyenyed utcai villamospálya felújítása miatt. A 21-es, 21A, 39-es, 102-es és 990-es autóbuszok jelenlegi terelése sem változik.

A Déli pályaudvar és a Széll Kálmán tér között az 59-es és 61-es pótlóbuszok mellett az M2-es metróval, valamint a 21-es, 21A, 39-es, 102-es, 139-es, 140-es, 140A autóbuszokkal lehet utazni - áll a közleményben.


Link


























 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: jövedelmezőségét, városvezetésnek, felajánlkozásuk, intézkedéseivel, kezdeményezések, főpolgármester, kialakulásában, villamospályát, sebességhatárt, szabadulhatnak, találkozhatott, pályafelújítás, villamospályák, gyakoriságával, megnyomorítani, szervezetükkel, szerelvényeken, megszokhatták, bizottságának, átgondolatlan, kerékpársávot, autóbuszokkal, kerékpársávok, bicikliseknek, gyalogoljanak, felújításokat, villamospálya, pótlóbusszal, közlekedését, szerelvények, alternatívák, karácsonyból, narancssárga, érdekvédelmi, hangsúlyozta, köszönhetjük, budapesti autósoknak, fővárosban kaotikus, hőségriadő kellős, főváros lakói, budapesti közlekedés, közlekedési káosz, fővárosban Karácsony, csúcsidőszak után, város egyik, alábbi Google, fekete színű, narancssárga lassú, haladási tempó, piros pedig, főpolgármesternek nemcsak, legutóbbi hírek, KÉRNEK KARÁCSONYBÓL BUDAPESTIEK, SZÁLLJANAK KI KOCSIBÓL ÉS GYALOGOLJANAK, Karácsony Gergely, Google Térképből, Blaha Lujza, Karácsony Gergelyék, Országos Taxis Szövetség, Karácsony Gergelyt, Kovács Kázmér, Magyar Autóklub, Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésben, Budapesti Közlekedési Központ, Széll Kálmán, Móricz Zsigmond,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ködvirágok  Szép estét  A nagy természet  Facebookon kaptam  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Nárciszok  Apu  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szeretettel !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tedd őt foglyul, Uram  Virágvasárnap a húsvét előtti  Kövesd a vezetőt  Szimbólumok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Boldogság  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Alvó baby  A tavasz nem csak önmagában sz...  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  A tavasz nem csak önmagában sz...  Manna OWell tollából  Ködvirágok  képre írva  Alvó baby  Karinthy Frigyes: Almafa  A pálma a győzelem és a diadal...  A máj egészségét biztosító és ...  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Halhatatlan boldog percek . ....  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Könyvek  Levél lány  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Virágos mező  Facebookon kaptam  Talppontok közérthetően  Havazás  Nárcisz  képre írva  Az erdőterápia egészségre gyak...  Sadhguru idézet  Leereszkedés és olvadás  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Az út  Mi van, ha?  Isten . . .  Szép estét kedves látogatóimna...  Levél lány  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Nagy Feró megmondta?  Esti Ima !  képre írva  Virágvasárnap: az élet és a re...  Alvó kutya  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam Krisztina b...  Könyvek  Facebookon kaptam  Boldogság  Ha nyitott vagy  képre írva  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Talppontok közérthetően  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Az angyali üdvözlet 
Bejegyzés Címkék
budapesti autósoknak, fővárosban kaotikus, hőségriadő kellős, főváros lakói, budapesti közlekedés, közlekedési káosz, fővárosban Karácsony, csúcsidőszak után, város egyik, alábbi Google, fekete színű, narancssárga lassú, haladási tempó, piros pedig, főpolgármesternek nemcsak, legutóbbi hírek, ilyen szerelvényeken, klimatizált járműveken, pesti alsó, lezárás szinte, egész város, főbb útvonalakon, dugók nagyságát, fővárosiak közlekedését, dugók kialakulását, értelmetlen kerékpársávok, 3-as metró, korábbi csúcsidők, kaotikus helyzet, bicikliseknek adott, érdemi tárgyalásra, építkezések idejére, ideiglenes kerékpársávot, budapesti közlekedési, helyzet kialakulásában, mostanihoz hasonló, ötlettől Karácsony, szervezet elnöke, fővárosi közlekedőket, korábbi városvezetésnek, jelen esetben, kezdeményezéseink elhalnak&#8221, villamospályák felújítása, közlekedők helyzetét, 61-es villamos, közlemény szerint, 17-es villamos, 56-os villamos, szokásos módon, hétköznapi csúcsidőszakokban, 61-es villamosok, 61-es pótlóbusszal, jövedelmezőségét, városvezetésnek, felajánlkozásuk, intézkedéseivel, kezdeményezések, főpolgármester, kialakulásában, villamospályát, sebességhatárt, szabadulhatnak, találkozhatott, pályafelújítás, villamospályák, gyakoriságával, megnyomorítani, szervezetükkel, szerelvényeken, megszokhatták, bizottságának, átgondolatlan, kerékpársávot, autóbuszokkal, kerékpársávok, bicikliseknek, gyalogoljanak, felújításokat, villamospálya, pótlóbusszal, közlekedését, szerelvények, alternatívák, karácsonyból, narancssárga, érdekvédelmi, hangsúlyozta, köszönhetjük, kialakulását, villamosokat, közleményben, ideiglenesen, gigadugókhoz, számolhatnak, csúcsidőszak, korlátozások, bejegyzésben, elutasította, befolyásolja, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1624
  • e Hét: 7968
  • e Hónap: 34591
  • e Év: 171963
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.