Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Európát riogatja a delta variáns
  2021-07-07 20:45:28, szerda
 
 





EURÓPÁT RIOGATJA A DELTA VARIÁNS


Aggasztó dolgot közölt Szlávik János a delta variánssal kapcsolatban

Európában robbanásszerűen terjed a koronavírus delta variánsa, ezért egyre több ország szigorít a beutazási szabályain. Dr. Szlávik János, a TV2 Mokkában azt mondta, a nyári utazgatások miatt hazánkba is nagy számban hurcolhatják be a variánst.


KÖNNYEBBEN TERJED MINT A TÖBBI

"Az országok nyitva vannak, ezért könnyen bejuthat hazánkba is az Európában sok megbetegedést okozó delta variáns. Különböző előrejelzések vannak, még olyat is láttam, hogy előfordulhat, hogy a negyedik nagyobb hullám lesz mint harmadik volt. A delta variáns ugyan könnyebben terjed emberről-emberre, de úgy tűnik, hogy nem súlyosabb" - mondta dr. Szlávik János infektológus a Mokkában. Hozzátette, hogy aki megkapta mindkét oltását, az viszonylag biztonságban tudhatja magát ezzel a mutánssal szemben, ami inkább az oltatlanokra jelenthet veszélyt.



Szlávik János szerint a külföldi nyaralásokkal hozzánk is megérkezhet a delta variáns - Markovics Gábor/Ripost





"A jelenlegi oltások is hatékonyak a deltával szemben, de folyamatban van a továbbfejlesztésük, akár még az idén rendelkezésünkre állhatnak még hatékonyabb oltások" - mondta az infektológus, aki hozzátette, hogy ugyan már több mint 5,5 millióan be vagyunk oltva, de nagyobb biztonságban lennénk, ráadásul a 4. hullámot is elkerülhetnénk, ha még legalább 3 millióan megkapnák mindkét oltásukat.


7-8 EMBERNEK IS ÁT LEHET ADNI A FERTŐZÉST

Azért terjed ilyen gyorsan Európában a delta variáns a szakemberek szerint, mert háromszor fertőzőbb az eredeti vuhani koronavírusnál, de még az alfa variánsnak elnevezett britnél is magasabb a fertőzési rátája.

Prof. dr. Tóth Sándor virológus a Borsnak elmondta, hogy csak az oltásokkal kerülhetjük el a betegség súlyos lefolyását.

"Aki oltatlanul elkapja az indiai, vagyis delta variánst, az 7-8 embernek adhatja át a vírust, míg a brit alfánál csak 5, a vuhaninál pedig csak 2,5 embert fertőzhetett meg egy megbetegedett "- emelte ki a szakember.



Emelkedik Európában a koronavírusos esetek száma a delta variáns miatt - shutterstock





TELJESEN MÁS TÜNETEKKEL JÁR


Az indiai variáns alattomosabb az alapvírusnál és a korábbi mutációknál, mivel sokszor alig észlelhető tünetekkel jelentkezik, sokszor már csak a kórházi kezelést igénylő súlyosabb stádiumban észlelik a betegség jelenlétét, mikor már tüdőgyulladás, nehézlégzés lép fel és lélegeztetőgépre kell tenni a beteget. Ebből adódóan a korai stádiumban receptre felírható Favipiravirral sem kerülhetőek el a súlyosabb szövődmények. Fejfájás, torokfájás, orrfolyás, láz a delta variáns jellemző tünete, de több esetben vannak gyomor panaszok is, hasmenés, hányás. A szaglás, és ízérzékelés csökkenése, elvesztése azért nem jellemző rá, mert nem az érzékelő idegsejteket támadja meg, mint a vuhani alapvírus. Az elején leginkább csak rossz közérzetnek, súlyosabb náthának tűnik.


KÜLFÖLDÖN ROSSZABBODIK A HELYZET

Miközben mi a magas átoltottság és a kedvező fertőzöttségi adatok miatt eldobhattuk a maszkot, sok európai országban egyre több megbetegedést regisztrálnak, ami egyértelműen a delta mutáns miatt van. Ez a variáció egyébként Dél-Afrikában és Ausztráliában is durván felütötte a fejét: előbbi esetben emiatt rekordot döntött a fertőzéses esetek napi száma, Ausztráliában pedig felére csökkentik az országba érkezők maximális számát, heti 6 ezerről 3 ezerre.



Problémásabb lehet a nyári utazgatás a delta variáns terjedése miatt - AFP





Franciaországban minden héten megduplázódik a fertőzésszám, már július végére várják a járvány negyedik hullámát.

Németországban is gyorsan terjed a delta vírus, 50 százalékkal magasabb az előfordulási esélye a korábbiaknál. Mivel ott a fiatalok átoltottsága jócskán elmarad a magyarországi adatoktól, az oltatlan 50 év alattiak körében regisztráltak sok új koronavírusos esetet.

Norvégiában is féltik az oltatlanokat, a delta gyors terjedése miatt elhalasztják a nyitást.

Nagy-Britanniában egy hónappal később nyitnak, mert egyre csak nő a delta variáns okozta megbetegedések száma.

Horvátország aggódik a turisztikai szezon miatt, mert náluk a felnőttek kevesebb mint fele kapott vakcinát. Előrejelzések szerint 55 százalékos átoltottsággal kerülhetnék el az újabb járványhullámot. Az oltatlanok sem kórházba, sem bevásárlóközpontba nem mehetnek majd.

Szlovénia 10 napos karantént rendelt el azok esetében, akik delta fertőzött országokból jönnek (Franciaországból, Írországból, Liechtensteinből, Nagy Britanniából és Egyiptomból érkezőkkel szemben).

Ukrajnában megduplázódott a fertőzöttek száma az előző naphoz képest, ezért emelik a kórházi ágyak számát és a védőoltások napi mennyiségét.


Link








Rusvai Miklós elárulta, kell-e nyáron új járványhullámtól tartani

Link



Rusvai Miklós elmondta, mivel csökkenthetjük a negyedik hullám esélyét
Minél többen oltatják be magukat, annál kisebb az esélye a negyedik hullámnak.

Link



Koronavírus: új oltási akciót indítanak itthon, nagy felfordulát okoz a delta variáns a világban

Link



Figyelmeztetés érkezett: Magyarországra is behurcolhatják a delta variánst a nyaralók

Link



A delta-variáns már nyáron tarolhat Európában

Link











 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: franciaországban, franciaországból, járványhullámtól, liechtensteinből, lélegeztetőgépre, rendelkezésünkre, robbanásszerűen, járványhullámot, favipiravirral, németországban, megbetegedések, átoltottsággal, megduplázódott, elkerülhetnénk, figyelmeztetés, magyarországra, behurcolhatják, koronavírusnál, csökkenthetjük, megbetegedést, regisztráltak, koronavírusos, fertőzöttségi, előrejelzések, magyarországi, nyaralásokkal, megbetegedett, ausztráliában, tüdőgyulladás, megduplázódik, regisztrálnak, britanniából, oltatlanokra, fertőzhetett, infektológus, kapcsolatban, delta variánssal, koronavírus delta, beutazási szabályain, nyári utazgatások, országok nyitva, negyedik nagyobb, delta variáns, viszonylag biztonságban, mutánssal szemben, oltatlanokra jelenthet, külföldi nyaralásokkal, jelenlegi oltások, deltával szemben, idén rendelkezésünkre, szakemberek szerint, eredeti vuhani, EURÓPÁT RIOGATJA DELTA VARIÁNS, Szlávik János, KÖNNYEBBEN TERJED MINT TÖBBI, Markovics Gábor, EMBERNEK IS ÁT LEHET ADNI FERTŐZÉST, Tóth Sándor, Emelkedik Európában, TELJESEN MÁS TÜNETEKKEL JÁR, KÜLFÖLDÖN ROSSZABBODIK HELYZET, Nagy Britanniából, Rusvai Miklós,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Kellemes délutánt kívánok  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Makszim Gorkij gondolata  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Reggel van  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál  Szép napot kívánok  Fekete István - Akác  Bounty krémes  Akik bántanak téged  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Nagyi telefonál  Ágai Ágnes – Csendélet  Alázat  Alázat  A jó emberek mindig szépek mar...  A másik dolog,  Garai Gábor - Takarítás  Szívem  Szép estét  Szívem tiéd  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Png nő  Tanuld meg ezt a versemet  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Irgalom és ítélet  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Png kutya  A kételkedés kezelése  Julian Brass gondolata  Alázat  Csak a fogyatkozás látható  Nem tudhatod  Soha ne kedvezz...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Png virág  Png cica  Jó éjszakát  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png telefon  Nem méltó hozzád  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Rátalálsz  Bounty krémes  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png kutya  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Szép napot kívánok  Egy maradéktalanul uralt világ  Julian Brass gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Reggel van  Irgalom és ítélet  Garai Gábor - Takarítás  George Byron - Ahogy itt jár -... 
Bejegyzés Címkék
delta variánssal, koronavírus delta, beutazási szabályain, nyári utazgatások, országok nyitva, negyedik nagyobb, delta variáns, viszonylag biztonságban, mutánssal szemben, oltatlanokra jelenthet, külföldi nyaralásokkal, jelenlegi oltások, deltával szemben, idén rendelkezésünkre, szakemberek szerint, eredeti vuhani, alfa variánsnak, fertőzési rátája, oltásokkal kerülhetjük, betegség súlyos, brit alfánál, vuhaninál pedig, koronavírusos esetek, indiai variáns, korábbi mutációknál, kórházi kezelést, betegség jelenlétét, korai stádiumban, súlyosabb szövődmények, érzékelő idegsejteket, vuhani alapvírus, elején leginkább, magas átoltottság, kedvező fertőzöttségi, delta mutáns, variáció egyébként, fertőzéses esetek, országba érkezők, nyári utazgatás, járvány negyedik, delta vírus, előfordulási esélye, fiatalok átoltottsága, magyarországi adatoktól, delta gyors, hónappal később, turisztikai szezon, felnőttek kevesebb, újabb járványhullámot, fertőzöttek száma, előző naphoz, kórházi ágyak, védőoltások napi, negyedik hullám, negyedik hullámnak, delta variánst, franciaországban, franciaországból, járványhullámtól, liechtensteinből, lélegeztetőgépre, rendelkezésünkre, robbanásszerűen, járványhullámot, favipiravirral, németországban, megbetegedések, átoltottsággal, megduplázódott, elkerülhetnénk, figyelmeztetés, magyarországra, behurcolhatják, koronavírusnál, csökkenthetjük, megbetegedést, regisztráltak, koronavírusos, fertőzöttségi, előrejelzések, magyarországi, nyaralásokkal, megbetegedett, ausztráliában, tüdőgyulladás, megduplázódik, regisztrálnak, britanniából, oltatlanokra, fertőzhetett, infektológus, kapcsolatban, előfordulási, fertőzésszám, egyértelműen, előfordulhat, alattomosabb, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2432
  • e Hét: 10887
  • e Hónap: 50708
  • e Év: 228583
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.